böyle durumda olanlardan cevap ve tavsiye bekliyorum

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
198
şimdi bayanlar durumumu özetliyorum.
-kocamın anasının evinin yakınında kvaldemin üstüne olan evlerinde oturuyoruz.
-kocam 2 kardeş kaynım bu sene üni. sınavlarına girecek.
-2014 den beri eskilik gibi oturduk bize 4 duvar bırakıp evlerine gittiler.2015den beri evin laminantını su tesisatını doğalgazını elektriğini bız tamir ettik yaptırdık.evi düzdük eve benzettik.
-kira vermiyoruz fakat kocam zannediyor ki bedava şeylerin bedeli olmaz şuan birşey diyen yok.şartlar ne gösterir bilmiyorum ana-babasına gereğinden fazla güveniyor.evde bile yemek pişirtmeyip annesinin yaptığı yada babasının bi yerden getirttiği yemeklerden yiyor beni de sürüklemeye çalışıyor ben kendimi çektim.evimde yada annemde yiyip evimde oturuyorum.
-çok ikna etmeye uğraştım kocam ev almak istemiyor karı koca çalışıyoruz.ben onların bedava bişey verdiğini düşünmüyorum. para vermese bile onlara amele gibi kocama hayvan baktırıyorlar. yönetmeye çalışıyorlar beni yönetemedikleri için dertliler tabi.
-sizce bu süreç ne zamana kadar gider ve bu durumda olanlar neler yaşadılar.
Not: saçam sapan yorumlara alıntı yapmayacağım.

Bu süreç ne zamana kadar gider derken biz bilemeyiz eşinizle konuşmanız lazım sıkıntıyı da tam olarak anlayamadım ev alıp çıkmak mi istiyorsunuz birde yemek niye öyle ayrı yeniyor evlilik te öyle şey mi okur

İş eşinde bitiyor.O da başka ev fikrine yanaşmadığına göre mecburen oturacaksınız.Yemeği niye evde pişirtmiyor onu anlamadım.Bu ev meselesinden hariç problemler var galiba.
yorumunuz için teşekkür ederim.çok konuştum güzellikle tatlılıkla da kızarak da karakteri çok değişik bir insan.belkide ev onların olduğu için kendini de annesinin arkasına dayıyor.uzun vadede hoş şeyler olmaz diye çok uyardım uyarıyorum da ama aynı tas aynı hamam. sen git krediye gir ev al diyor bana. fakat.kendim tek maaşımla hem kredi hem ihtiyaçlarımı çocuğun ihtiyaçlarının bir kısmını da karşılayamam ki.

Evi eve benzetmissiniz kendiniz oturdugunuz icin. Bir baskasi surmeyecek sefasini.

Esinizin kardesinin konuyla alakasi nedir,zira konu var mi ortada onu zaten anlamadim

Esiniz evde neden yemek yemiyor? Neden bir sofra kurup karsi karsiya oturmuyorsunuz onu da anlamadim. Gelmiyor mu yemege? Tok mu geliyor?

Amele gibi hayvan bakmak ne demektir nasil bir usluptur? Cok yanlis konusuyorsunuz. Hayvancilik yapan insana amele denmez. Esinizin ailesinin koyde hayvani varsa bakimina yardimci oluyordur ne var bunda? Kim bakacak ben mi gelip bakacagim?

ben bize madem böyle imkan tanıdılar biz burda otururken ev alalım benim maaş krediye gitsin kocamınki ile geçinelim. istiyorum kocam bir türlü ikna olmuyor her şeyi üstüme yıkıyor.kendi arkadaşları da uyarıyor ve bir anlam vermeiyor sürekli annesinde yemek yemesini.

oturduğunuz evin masrafını bi zahmet siz yapacaksınız tabi ki. kalan konular için de eşiniz sesini çıkarcak. adam olsun yönettirmesin kendini.
evinde oturduğumuz için böyle yapıyor para harcamaktansa böyle yapmak daha işine geliyor.bir ters düşme bir sıkıntıda kapının önüne koymaya kalkarlarsa bizi gidecek yerde yok.ama dinleyen kim.

o zaman da kiraya gidersiniz.

Anladım aslında ben sizi bir tanıdığımda oturduğu evin içinin herşeyini yaptırdı eksiksiz olarak yıllardır oturuyordu kira ödemiyordu kadının kendi ailesinin eviydi içini yaptırdıktan sonra ailesi çıkarttı başka birine kiraya verdi sonrada sattılar galiba,Onlarda aynı şekilde düşünüyordu çıkartmazlar vs ama evin içi baştan aşağı değişince değerlendi ev.

Minnet duyuyor ailesine ev verdiler diye yani.Her türlü konuşmuşsun.Olmadıysa biraz akışına bırak.Mücadele ettikçe sen yıpranırsın.Kafanda yine ileriye dönük planların bir köşede dursun.Ama şu an bu konuda inatlaşırsan,bu evliliğini sarsacak gibi duruyor.Vazgeç demiyorum.Ertele bir süre.O arada diğer meseleyi çöz.Ayrı evlerde yemek mi olur.Çocuğunuzla kendi evinizde çekirdek aile olarak sofraya oturmanında çocukta aile kavramını pekiştirdiği gibi şeyleri anlatıp eve çek eşini.

Düşündüğünüz seyler olabilirliği yüksek durumlar. Benim anladığım iki gün sonra çık diyebilirler diye tedirginsiniz. İkinci bir çocuk olduğu icin muhtemel bir durum. Onların evinde oturduğunuz süre icin minnet duyup, bir taraftan da birikim yapsanız sorun kalmaz sanırım. Bir de yaptığınız masrafları düşünmeyin. Sonuçta kendi konforunuz icin yapmışsınız, kirada otururken de illa ki bir seyler yapıyoruz ev icin ve tamamını da ev sahibi karşılamıyor.
Diğer sorumlarınızın detayını bilmediğim icin bir şey söyleyemiyorum

anlamadım ki..
o evde oturmak istemiyormusunuz? sırf kv nin üstüne diye mi?
kvaldenin üstüne olduğu için bir süreden sonra belki çıkarmak isterler. yada bir sorun olursa diye birikim yada kredi ile ev alalım bizim bize ait ev olsun istiyorum.

Evi eve benzetmissiniz kendiniz oturdugunuz icin. Bir baskasi surmeyecek sefasini.4 duvarı her yeri sorunlu evi evet benzettik.sefasını bilmem sonuçta ev karı koca bize ait değil

Esinizin kardesinin konuyla alakasi nedir,zira konu var mi ortada onu zaten anlamadim hazır ev böyle diye bizi çıkarıp kaynım evlendirdiklerinde oturtmak isteyebilirler

Esiniz evde neden yemek yemiyor? Neden bir sofra kurup karsi karsiya oturmuyorsunuz onu da anlamadim. Gelmiyor mu yemege? Tok mu geliyor?kafasına esince yemek yaptırıyor kendince böyle bedavaya getiriyormuş.kaç defa sorfra kurdum yemek yaptım yine değişen bir sey yok hatta bazen neden yaptın diye kızıyor

Amele gibi hayvan bakmak ne demektir nasil bir usluptur? Cok yanlis konusuyorsunuz. Hayvancilik yapan insana amele denmez. Esinizin ailesinin koyde hayvani varsa bakimina yardimci oluyordur ne var bunda? Kim bakacak ben mi gelip bakacagim?
kocamın ailesinin kocama yaptığı muamele bu! çobana para vermemek için kocam müsait mi hasta mı başka bir işi var mı yok mu hiç sormadan çağırıyorlar

Anne babasına güvenmesi doğal değil mi? yani sonuçta onun annesi ve babası. Anladığım kadarıyla size ev vermişler. Biraz eski bir ev onun bakımını yapmışsınız. Bu esnada kira vermemeniz iyi bir şey değil mi. Bu evi sizden alacaklar mı? siz neden güvenmiyorsunuz?

Kirada otursaydiniz da cebinizden bir mebla cikacakti ama. Gucunuz ev almaya yetiyordu da almayip kv evinde oturduysaniz o esinizin tercihi elbette. Ama kiralik evler de beles degil yani. Yarin kv sizi cikarir diger oglunu oturtturursa da kiraya cikarsiniz. Tipki onceden yapmaniz gerektigi gibi.

Siz yemeginizi yapin oturun yiyin yine her zamanki gibi. Bebeginiz olacakmis,esiniz de gelmiyorsa yemiyorsa yemesin.

Hayvancilik yapilan durumda da esiniz kakip gidiyorsa kendi sorunu. Sizi goturmuyor ya. Sizlik bir durum yok. Kocaman adam,cani istemediginde ben gelmiyorum diyebilir agzini acip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…