neler dedim canım.Valla canım anladigim kadariyla hamilesin bi de bende yeni evlendim ve benim esimin ailesi de bize kotu seyler yasatti maalesef ama esim gordu ve arkamda duruyor sende esini karsina al ve cok olgun bir konusma yap cocugu one surerek sonucta sizinde elinizde birseyler olmali ssla susma
neler dedim canım.
-en kötüsü zaten kocamın arkamda durmaması el birliği ile tüm sorunları aşardık. tek maaşı ile hem eşine gül gibi bakan arkaşında duran esnaf bir arkadaşı dükkan almayı düşünüyor.bizimki bana yamuk yapa dursun.
benimki görse de görmez diye süphe ediyorum.o kadar kör.hani ben Allaha şükür çalışıyorum ihtiyaçlarımı alıyorum yoksa benden kısıp millete yedirmeye çalışıyor kocam sonra parası ile edindiği arkadaşlarının nankörlük yapmalarına şaşırıyor.Bazen gercekten erkekler ailesini o kadar benimsemis ki at gozluguyle bakiyorlar benim dugundeki altinlari aldilar evlenmeden once esime biz senin aileniz diye somurduler 1 sene boyunca herseyi esim yapti bide yalan.sylediler kredi cektik diye Allahtan esim gordu evlendik 5 kruus vermediler o anladi pisman oldu
Amin Allah razı olsun.Canim hamilelerin duasi kabul olur. Ya vedud ve 41 fatiha oku her zaman esine kimden ne gelecegi belli olmuyor bilemezsin Rabbim feraha cikarsin
benimki görse de görmez diye süphe ediyorum.o kadar kör.hani ben Allaha şükür çalışıyorum ihtiyaçlarımı alıyorum yoksa benden kısıp millete yedirmeye çalışıyor kocam sonra parası ile edindiği arkadaşlarının nankörlük yapmalarına şaşırıyor.
ikimiz çalıştığı için mecburen işi ucundan tutacak.annem 57 yaşında ancak kresş yaşına kadar bakar.ama ona yıkmış olsam oda annesine yıkmaya çalışır.işte ailesine çok fazla güveniyor.hadi evladım diye sabretse dahi en sonunda kendini kovalatacak gibi.Benimkide oyleydi emin ol cocuktan snra kesin akillanir cunku sorumlulugu artacak ve ben senin yerinde olsam butun sorumlulugu ona yikardim bi akillansn
Kaynanan sizi evinde oturtarak (guya kira vermeyeceksiniz)sizi kendilerine borclu cikartacak.dokuntu evi tamir etmenizi saglayacaklar herhalde kocanda eve masraf yaptim deyip ilerde bu evin tapusuna kendine verecekler saniyor.aynen bizim dustugumuz durum...esimde ev almadi vakti zamaninda nasil olsa babamin ev var kardeslerim annem burayi bana verecekler saniyordu hatta kardesleri bile bizim evimiz var buradaki payimiz abimizin dediler.yillar gecti kentsel donusüme girdi simdi is ciddiye bindi 1 liranin hesabini yapiyorlar.kocan guvenmesin ailesine ileride ortada kalir.şimdi bayanlar durumumu özetliyorum.
-kocamın anasının evinin yakınında kvaldemin üstüne olan evlerinde oturuyoruz.
-kocam 2 kardeş kaynım bu sene üni. sınavlarına girecek.
-2014 den beri eskilik gibi oturduk bize 4 duvar bırakıp evlerine gittiler.2015den beri evin laminantını su tesisatını doğalgazını elektriğini bız tamir ettik yaptırdık.evi düzdük eve benzettik.
-kira vermiyoruz fakat kocam zannediyor ki bedava şeylerin bedeli olmaz şuan birşey diyen yok.şartlar ne gösterir bilmiyorum ana-babasına gereğinden fazla güveniyor.evde bile yemek pişirtmeyip annesinin yaptığı yada babasının bi yerden getirttiği yemeklerden yiyor beni de sürüklemeye çalışıyor ben kendimi çektim.evimde yada annemde yiyip evimde oturuyorum.
-çok ikna etmeye uğraştım kocam ev almak istemiyor karı koca çalışıyoruz.ben onların bedava bişey verdiğini düşünmüyorum. para vermese bile onlara amele gibi kocama hayvan baktırıyorlar. yönetmeye çalışıyorlar beni yönetemedikleri için dertliler tabi.
-sizce bu süreç ne zamana kadar gider ve bu durumda olanlar neler yaşadılar.
Not: saçam sapan yorumlara alıntı yapmayacağım.
Rabbim gormeyi nasip etsin valla zorikimiz çalıştığı için mecburen işi ucundan tutacak.annem 57 yaşında ancak kresş yaşına kadar bakar.ama ona yıkmış olsam oda annesine yıkmaya çalışır.işte ailesine çok fazla güveniyor.hadi evladım diye sabretse dahi en sonunda kendini kovalatacak gibi.
bende sizin gibi düşünüyorum.bizim oturduğumuz evin mahalide kentsel dönüşüme müsait bi yer.Kaynanan sizi evinde oturtarak (guya kira vermeyeceksiniz)sizi kendilerine borclu cikartacak.dokuntu evi tamir etmenizi saglayacaklar herhalde kocanda eve masraf yaptim deyip ilerde bu evin tapusuna kendine verecekler saniyor.aynen bizim dustugumuz durum...esimde ev almadi vakti zamaninda nasil olsa babamin ev var kardeslerim annem burayi bana verecekler saniyordu hatta kardesleri bile bizim evimiz var buradaki payimiz abimizin dediler.yillar gecti kentsel donusüme girdi simdi is ciddiye bindi 1 liranin hesabini yapiyorlar.kocan guvenmesin ailesine ileride ortada kalir.
çok şükür yerinde olduğu için olduğu için geleceği düşünüyorum.sizinkide inşallah yerindedir.ben bir ev uğruna takımı maaşımı kayınpederime hibe etmek istemiyorum ev almak istiyorum kocam yanaşmıyor..kocamın sülalesine sizin gibiler lazımmış. bende konu ve sonraki yorumlardan bir şey anlamamanıza yazıkkk.... diyorum.Arkadasim senin beynin varmi?
Fikirleri önemsemiyorsunuz ki!fikri olan yok mu?
yapıcı yorum yazılmayan sayfaya yazmışım bu cümlemi eğer fikir önemsemesem 6 sayfa yorum nasıl oluyor.sizde bi daha bakınFikirleri önemsemiyorsunuz ki!
Önceki konularınizda da farklı fikirleri harmanlayıp bir çıkış yolu bulamadınız.
Öncelikle siz evinizi benimsemezseniz(sürekli eşin ailesinin kira vermeden kısacası bedava oturduğunuz evi küçumserseniz) ,yemeğinizi evinizde pişirip yemezseniz daha burda çok konu açarsınız!
Biraz da farklı görüşlere açık olun ve aynaya bakın.
Bizim gibiler ☺ tatlim bizim gibiler kendi annelerine gidip kayinvalide ve kayinpederine gitmemezlik yapmayan , oğlunun koynuna girip kayinvalidesi ve kayinpederini dislamayan , ev verdikleri yani tapusunu vermeseler bile oturmamizi sagladiklari icin sukreden tapu meraklisi olmayan kisileriz Bizler ☺ sizin gibiler ise hem ev versinler yetmedi tapusunuda versinler ama yemege cagirmasinlar bizi rahat biraksinlar diyip kimsesizler yurdundan adam alip evlenmis gibi davranmak isteyenler dipnot: takilarini hibe etmek istemiyorsan o guzel zeki aklinla takilarini elinde tut ve verme allah akil mantik fikir vermis azicik kullan beyin bedava deme yani ☺ bizim gibileri anlayamazsn sen tapu derdindesin cunkuçok şükür yerinde olduğu için olduğu için geleceği düşünüyorum.sizinkide inşallah yerindedir.ben bir ev uğruna takımı maaşımı kayınpederime hibe etmek istemiyorum ev almak istiyorum kocam yanaşmıyor..kocamın sülalesine sizin gibiler lazımmış. bende konu ve sonraki yorumlardan bir şey anlamamanıza yazıkkk.... diyorum.
ben olsam paramı biriktiririm.kirada vermiyorum kapı önüne koyulana kadar sabret paranı kenara koy. esine de söyle madem eve girmiyoruz paramıda vermiyorum sende su kadar koyacaksın üstüne para biriktireceğiz derim.yemek konusunda da varsın annesinde yesin.hatta bende gider yerdim eğer annesi rahatsız olmuyorsa.calışıyormusun da .yemek falan uğrasmazsın.para biriktirmeye bak derim ben olsam.sen kredi cekip eve girdiğini öğrenirlerse direk evden cıkın ev aldınız olur.ben bize madem böyle imkan tanıdılar biz burda otururken ev alalım benim maaş krediye gitsin kocamınki ile geçinelim. istiyorum kocam bir türlü ikna olmuyor her şeyi üstüme yıkıyor.kendi arkadaşları da uyarıyor ve bir anlam vermeiyor sürekli annesinde yemek yemesini.
evinde oturduğumuz için böyle yapıyor para harcamaktansa böyle yapmak daha işine geliyor.bir ters düşme bir sıkıntıda kapının önüne koymaya kalkarlarsa bizi gidecek yerde yok.ama dinleyen kim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?