zaten anlamadım hani bazı sonu kötü olacak şeylerde de böyle. inatlaşır bir tavrım olmasa dahi söyledikçe kendi lafı kıymetli oluyor ev almama fikrini daha çok övüyor bana karşı.Minnet duyuyor ailesine ev verdiler diye yani.Her türlü konuşmuşsun.Olmadıysa biraz akışına bırak.Mücadele ettikçe sen yıpranırsın.Kafanda yine ileriye dönük planların bir köşede dursun.Ama şu an bu konuda inatlaşırsan,bu evliliğini sarsacak gibi duruyor.Vazgeç demiyorum.Ertele bir süre.O arada diğer meseleyi çöz.Ayrı evlerde yemek mi olur.Çocuğunuzla kendi evinizde çekirdek aile olarak sofraya oturmanında çocukta aile kavramını pekiştirdiği gibi şeyleri anlatıp eve çek eşini.
elimden geldiğince birikim yapmaya çalışiıyorum fakat kocasının ailesinin gözü benim birikimlerde.onları hayvancılığa aktaracak yer arıyorlar.kocamın kafasına girmeye çalışıyorlar.doğalgazlı evde soba yaktırmaya çalışıyorlar kocamla konuşup.kocam hayvancılık ile ilgili tüm bilgiye sahip fakat bunu yapacak karaktere sahip değil.kayınpeder dümen çevirmesi ile ünlüdür ne yazıkki. fakat hayvanlarının başında durur parasının hesabını bilir kimseye eyvallahı yoktur kendi malı ile ilgili.kocam hem param olsun hem benim olsun harcanmasın.artsın hem kendi başıma gezeyim tozayım top oynayayım diye düşünür hatta bunu kendisine dile getirdim.dedim ki senle babanın farkı bu baban malının başından ayrılmıyor sen gezmenden tozmandan top oynamandan ödün vermiyorsun.dedim işine gelmedi.Düşündüğünüz seyler olabilirliği yüksek durumlar. Benim anladığım iki gün sonra çık diyebilirler diye tedirginsiniz. İkinci bir çocuk olduğu icin muhtemel bir durum. Onların evinde oturduğunuz süre icin minnet duyup, bir taraftan da birikim yapsanız sorun kalmaz sanırım. Bir de yaptığınız masrafları düşünmeyin. Sonuçta kendi konforunuz icin yapmışsınız, kirada otururken de illa ki bir seyler yapıyoruz ev icin ve tamamını da ev sahibi karşılamıyor.Diğer sorumlarınızın detayını bilmediğim icin bir şey söyleyemiyorum
kvaldenin üstüne olduğu için bir süreden sonra belki çıkarmak isterler. yada bir sorun olursa diye birikim yada kredi ile ev alalım bizim bize ait ev olsun istiyorum.
Evi eve benzetmissiniz kendiniz oturdugunuz icin. Bir baskasi surmeyecek sefasini.4 duvarı her yeri sorunlu evi evet benzettik.sefasını bilmem sonuçta ev karı koca bize ait değil
Esinizin kardesinin konuyla alakasi nedir,zira konu var mi ortada onu zaten anlamadim hazır ev böyle diye bizi çıkarıp kaynım evlendirdiklerinde oturtmak isteyebilirler
Esiniz evde neden yemek yemiyor? Neden bir sofra kurup karsi karsiya oturmuyorsunuz onu da anlamadim. Gelmiyor mu yemege? Tok mu geliyor?kafasına esince yemek yaptırıyor kendince böyle bedavaya getiriyormuş.kaç defa sorfra kurdum yemek yaptım yine değişen bir sey yok hatta bazen neden yaptın diye kızıyor
Amele gibi hayvan bakmak ne demektir nasil bir usluptur? Cok yanlis konusuyorsunuz. Hayvancilik yapan insana amele denmez. Esinizin ailesinin koyde hayvani varsa bakimina yardimci oluyordur ne var bunda? Kim bakacak ben mi gelip bakacagim?
kocamın ailesinin kocama yaptığı muamele bu! çobana para vermemek için kocam müsait mi hasta mı başka bir işi var mı yok mu hiç sormadan çağırıyorlar
Kirada otursaydiniz da cebinizden bir mebla cikacakti ama.
tek başına hepten sızdırma gibi oluyor.benim maaşı atıp yada kocamın maaşını bütün atıp bendeki ile geçinseydik daha hızlı birikim yapardık.bildiğin kocamın nazına ailesinin tuhaf planlarına kurban gidiyor bu işler.ihtimal yani. sizin fikriniz. olmayacak birşey değil elbette ancak darka verdiğiniz cevaplarda kendi ihtimalleriniz.
birikim yapın o zaman altın atın bankaya kredi öder gibi. dediğiniz olursa hazırda paranız olur.
Size karsi kotu niyetli olan kisi kocaniz. Bence sizinle ortak mal edinmek istememis. Evde yemek yememesi de bundan. Yarin diyecek ki ben o evde yemek bile yemedim. Ayrica para biriktirilemezdi,oturur yerdiniz buyuk ihtimal. Ben para biriktirerek ev alinmayacagini dusunuyorum.Kirada otursaydiniz da cebinizden bir mebla cikacakti ama.
işte bu zamana kadar baya biriktirmiş olurduk.
Gucunuz ev almaya yetiyordu da almayip kv evinde oturduysaniz o esinizin tercihi elbette. Ama kiralik evler de beles degil yani. Yarin kv sizi cikarir diger oglunu oturtturursa da kiraya cikarsiniz. Tipki onceden yapmaniz gerektigi gibi.
kocamın niyeti benle beraber biriktirmeyi düşünmüyor ki çok saçma ama bendekini babasına vermeyi düşünüyor.kocam sanki hiç çıkarmayacaklar zannediyor.
Siz yemeginizi yapin oturun yiyin yine her zamanki gibi. Bebeginiz olacakmis,esiniz de gelmiyorsa yemiyorsa yemesin.
evet yavrum daha bir düzen getirecek evime
Hayvancilik yapilan durumda da esiniz kakip gidiyorsa kendi sorunu. Sizi goturmuyor ya. Sizlik bir durum yok. Kocaman adam,cani istemediginde ben gelmiyorum diyebilir agzini acip
babası tehdit ediyor annesi babana acı şeker hastası acı işini gör diyor.kocamda iradesiz tavırlar içinde kaynım çıkıp der gelmem diye kaynımda gider şuan sesini çıkarmıyorsa gelirlerini bundan sağladığını düşündüğü için okulu bitsin evlensin kocam gibi bir oraya bir buraya isredikleri gibi çekiştireceklerini hiç sanmıyorum.kayınvalidem kendi aile düzeni görmemiş tam bir cehalet o yüzden de uzak durmak istiyorum.biraz onlardaki cahil işlerine gelmez hallerini görüp daha gıcık olup kötü olmak istemiyorum bi kavga vs bişey yaparsam hayatta bakmam suratlarına ben kocam gibi biri de değilim.
elimden geldiğince yapıyorumda o da bir ev parasının yarısına yeter mi yetmezmi şüpheli balıkesirde oturuyorum burası maşallah paris oldu evlerin paraları uçtu gitti sanki metropol oldu.Yaptığın herşeyi bilmek zorunda değil eşin.Birikim yap.Yaptığını söyleme.Elinden alacakları paran olduğunu bilmesinler.Başka da bir şey gelmiyor aklıma.
şimdi bayanlar durumumu özetliyorum.
-kocamın anasının evinin yakınında kvaldemin üstüne olan evlerinde oturuyoruz.
Olsun.Sen kenara atmaya devam et.Şu an zaten taşınma durumun yok.Birikir iyice.İlerde bakarsın duruma göre.elimden geldiğince yapıyorumda o da bir ev parasının yarısına yeter mi yetmezmi şüpheli balıkesirde oturuyorum burası maşallah paris oldu evlerin paraları uçtu gitti sanki metropol oldu.
olabilen yerde vardır belki fakat balıkesirde oturuyorum ev fiyatları uçuşta resmen.dediğiniz gibi baştan koca m kötü niyetli olduktan sonra gerisi ne yapmasın.e çocuğumuz olacak çok saçma geliyor bana böyle davranışları.arkadaşlar bile şirket evliliğimi sizinki ne acaip evliliğiniz var diyorlar ve haklılar.sanki bu haliyle kocam anne babası ile birlik olup bana karşı gibi bir durum içinde.Size karsi kotu niyetli olan kisi kocaniz. Bence sizinle ortak mal edinmek istememis. Evde yemek yememesi de bundan. Yarin diyecek ki ben o evde yemek bile yemedim. Ayrica para biriktirilemezdi,oturur yerdiniz buyuk ihtimal. Ben para biriktirerek ev alinmayacagini dusunuyorum.
Aklinca sizden mal kaciriyordur. Madem oyle sizin de hep bir b planiniz olsun. Cocugunuzla birlikte ne yapabilirsiniz,basinizin caresine nasil bakabilirsiniz onu dusunun. Kim bakacak dogdugunda?olabilen yerde vardır belki fakat balıkesirde oturuyorum ev fiyatları uçuşta resmen.dediğiniz gibi baştan koca m kötü niyetli olduktan sonra gerisi ne yapmasın.e çocuğumuz olacak çok saçma geliyor bana böyle davranışları.arkadaşlar bile şirket evliliğimi sizinki ne acaip evliliğiniz var diyorlar ve haklılar.sanki bu haliyle kocam anne babası ile birlik olup bana karşı gibi bir durum içinde.
bir arkadaşımda onlar sende ne varsa almak için baskı yaparlar kocan yoluyla diyorlar. bu haliyle de biz ne konuşuyoruz onlara yumurtluyor belki boşa onlarda yenmiyor yemek.Olsun.Sen kenara atmaya devam et.Şu an zaten taşınma durumun yok.Birikir iyice.İlerde bakarsın duruma göre.
kendi annem bakacak.babam öleli 10 sene oldu.kayınvalidem çalışıyor.zaten kocamın ailesi ile yetişmesini istemem.ayrıca o da birikim yapıyor ben biriktirmesine karşı değilim. hadi birikimini eve de yönlendirmesin şuan fakat babası elinden almaya kalkarsa.o parada kendimi geçtim kızımında rızkı var.Aklinca sizden mal kaciriyordur. Madem oyle sizin de hep bir b planiniz olsun. Cocugunuzla birlikte ne yapabilirsiniz,basinizin caresine nasil bakabilirsiniz onu dusunun. Kim bakacak dogdugunda?
yorumunuz için teşekkür ederim.çok konuştum güzellikle tatlılıkla da kızarak da karakteri çok değişik bir insan.belkide ev onların olduğu için kendini de annesinin arkasına dayıyor.uzun vadede hoş şeyler olmaz diye çok uyardım uyarıyorum da ama aynı tas aynı hamam. sen git krediye gir ev al diyor bana. fakat.kendim tek maaşımla hem kredi hem ihtiyaçlarımı çocuğun ihtiyaçlarının bir kısmını da karşılayamam ki.
ben bedavaya vermiyolar diyorum.illa kira istmemeleri bişey istemeyecekleri anlamına gelmez.Ya bir zahmet oturduğunuz evin laminantını tadilatını da yapın zaten hem ev verip bir de düzecekler mi size evi yahu daha neler. Madem çalışıyordunuz baştan alsaydınız evinizi eşiniz neden masraf yaptığı evden çıksın neden ev parası ödesin ki. Bedava vermediler diyorsunuz birşey istememişler ki karşılığında.Çalışıyorsunuz diye yemek göndermişler gel bizde yiyin demişler neden bu kadar art niyetlisiniz ortada birşey de yok. Hayvan baktırmak ne demek anlamadım? yardım ediyorsa da ediyordur para mı istiyorsunuz illa yardımı karşılığında hayvan bakıyor diye ne güzel mis gibi evde oturuyorsunuz ya.
Anliyorum da kocaman adam esiniz. Tutup kendi istegiyle verirse verir ne yapabilirsiniz ki? Cocuk degil ki eline vurasin. Evet kizinizin da hakki var ama elden gelen bir sey yok. Esiniz saf olmayacak vermeyecek.kendi annem bakacak.babam öleli 10 sene oldu.kayınvalidem çalışıyor.zaten kocamın ailesi ile yetişmesini istemem.ayrıca o da birikim yapıyor ben biriktirmesine karşı değilim. hadi birikimini eve de yönlendirmesin şuan fakat babası elinden almaya kalkarsa.o parada kendimi geçtim kızımında rızkı var.
evet dediğiniz gibi büyümemiş bende kokusu çıkar diye düşünüyorum.dışardan da herkes oh ne güzel ev verdiler zannediyor. gerçek zengin öyle bedavaya malını yedirtmez onu öğrendim.kocam cidden kendisi yemek istemiyor. hiç bir anlam veremiyorum.Neden siz tek başınıza mı oturacaksınız o krediyle aldığınız evde. Yarın öbür gün onun da evi olmayacakmıymış?Büyümemiş bir erkek daha işte. Evlenirken hiç bir şey konuşmadınız mı şu kadar süre oturur para biriktirir kendi evimize bakarız diye.Kaldı ki şu anda ev almak çok çok zor. Bir ev parası daha ödersiniz üstüne. Eşiniz de kira vermemek varken başka eve çıkmaz. Bir süre idare edin nasıl olsa yakında çıkar kokusu..
Ama ayrı yemek olayını anlamadım öyle yapmayın. Eşinize kendi evinizde yemek zorunda olduğunuzu evinizde birlik olmayacağını söyleyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?