Böyle hisseden var mı? Nasıl baş ediyorsunuz?

Oydar

Don't stop talking about palestine 🇵🇸
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
8.837
47.094
548
Herkese merhaba, benim sorunum ve danışmak istediğim şey şu; diyelim ki bir ortamda muhabbet sohbet oluyor bazen geyik bazen daha ciddi konular... Ben de ağzı laf yapan biriyim nasıl derler hazır cevap, esprilerime gülünür, ya da ciddi bir konu varsa bildiğm bi konuysa fikrimi söylerim. Diksiyonum da çok düzgündür.(kendimi övme gibi oldu ama öyle değil ayrıntı verme amaçlı yazdım, hissettiğim şey anlaşılsın diye.) Ama öyle sürekli konuşan falan bi tip değilim. Gel gelelim akşam olup da yatağa yatınca yoğun bir pişmanlık kaplıyor her yanımı. Onu demeseydim, bunu söylemeseydim. Yanlış mı anladılar. Rezil mi oldum. Aslında rezil olacak bir şey söylemedim ama yok söz dinletemiyorum. bu durum bazen uykularımı kaçıracak boyuta geliyor. Bir dahaki sefere daha sessiz olacağım diyorum ama hoop bi ortam olunca yine söylüyorum bir şeyler. Ha bugüne kadar hep pot mu kırdım yoo ama bu bedenimin, ruhumun her zerresini kaplayan pişmanlık duygusundan kurtulamıyorum.
Deli miyim neyim

Amaaan yaşa ya. Gün sonunda kırgınlık olmuyprsa ve aynı kişilerle devam edebiliyorsan sorun yoktur ki rahat ol :)

Seni tanıyanlar bu şekilde kabullenmişlerdir. Rahatsız olsalar ya da sen rahatsız edici konuşuyor olsan uzaklaşırlardı yani hissederdin. Demek ki kendi kendine kuruyorsun.

Kurtulamıyorsan da boşver biraz bunlarla meşgul olur kafan sonra başka şeyler devreye girer bir bakmışsın bu konular çıkmış gitmiş olur.

Bana biraz abartı geldi. Ben de gün boyunca stresten kaynaklı istemeden pek çok çıkış yapıyorum ama akşam muhasebesini yapmıyorum. Muhasebesini yaptığım şeyler vaktimi boşa harcadığım, haddinden fazla değer verdiğim insanlar gibi konular oluyor.

Abartı zaten sorun da bu ya

Bende yatmadan önce hep düşünürdüm, keşke şunu deseydim şunu demeseydim yanlış mı anlaşıldım acaba falan filan. Artık önemsemiyorum nolduysa oldu amaaan

Aslında konunuzda da bunu yaptınız

Önce yazdınız sonra da övünmedim deme ihtiyacı hissettiniz

Belki çok ön plana çıkma tembihleri ile büyüdüğünüz için rahatsız ediyor

Ama akşam düşünmek yerine konuşma anında susun

Örneğin bir sohbet ortamı var benim uzmanlık alanım ama orada bu konuda uzman olmayan kişiler yorum mu yapıyor susarım

Genel sohbet ise dahil okurum ama kitleden ayrışan yerimi çok ön plana çıkarmak istemem

Hoş sohbet olmak sıkıntı değil ama bunu kafaya takıyorsanız biraz geri çekilin iki dinle bir söyle sözünü uygulayın

Neyi, nasıl ve kimlere söylediğinize bağlı. Mesela size laf sokmaya, eziklemeye çalışan birine bodoslama laf sokabilirsiniz bunda sorun yok.

Ama mesela iş arkadaşı olur, akraba, aile olur vs. Bir konuda anlaşmazlığa düşüp konu üzerinde tartışıyor ve konu kendini ifade etme, rahatsızlık vb. Şeyler ise kırıcı olmadan konuşulması makul olan.

Espri götüren bir ortam ise, karşıyı rencide etmediğiniz sürece sorun yok.

En iyisini yapıyorsun bosver. Seni taniyan tanıyordur, tanimayanda olduğum gibi ya kabul eder istemiyorsa da etmesin. Dusunme bosver, dünyaya 1 kere geliyoruz.

Kendinizi çok iyi ifade edebiliyorsunuz. Yorumlarınızı da görüyor beğeniyorum.
Bilinçaltında bir yerlerde tikaniklik var belli ki aslında biraz olumlama calismanizi öneririm.
Yani kafaya çok takma, sal gitsin akışa bırak.

Selam Oydar sanki beni anlatmışsın. Biz seninle bir araya gelsek sabahlar olmaz sanki. Akşamına da kafaya takar uyuyamayız Ben de çok konuşkanım, içten ve samimi bir biçimde muhabbet ederim, karşımdakiyle derin derin sohbete dalarım ve çoğu şeyi anlatırım. Eve gelir kendime sorarım aşırıya mı kaçtı acaba diye. Olabilir... Bazen bizim için sorun teşkil etmeyen bazı konular karşındakine batabilir ya da o çok herşeyini paylaşmayan biridir bariz elektrik tutmaz. Bu konu hakkında kendimize çeki düzen vermeliyiz aslında, biraz sınırlamalıyız kendimizi. Yoksa herşey herkesle konuşulmaz. Ben genellikle karşımdaki insan da konuşmadığında muhabbet açılsın diye çoğu şeyi anlatıp dalabiliyorum mesela. Bazen karşımdakinin bilmesine gerek olmayan şeyler de olabiliyor. Bu konuda psikolojik danışmanla görüşüyorum, destek almak çok rahatlatıyor. Denemelisin.

Deli değilsiniz de mükemmelliyetçi olabilirsiniz gibi geldi bana. Kimse kendini mükemmelliyetçiler kadar çok eleştirmez, kendimden biliyorum :) Ben şöyle düşünmeye çalışıyorum 'O ortamda kimin lafına takıldın onca insan sohbet etti neden hep kendi sözcüklerin kulaklarında yankılanıyor? Kimsenin ne dediğini hatırlamıyorsun emin ol kimse de senin dediğini düşünmüyor bu kadar hırpalama kendini.'

Aaa benim bu Her seferinde çenemi tutamıyorum diye kendime kızıyorum, neden bu kadar konuştun, neden şunu da anlattın, neden o lafı söyledin, vs vs. Beynimin gece mesaisi bitmiyor.
Yalnız değilsin demeye geldim kısaca

Aslında öyle aşırı ve saçma sapan da konuşmuyorum, ama hep çok daha sessiz biri olmayı istiyorum nedense

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…