canım adam belediye işçisi bana ne sorabilir ki, zaten yanında çalışan işçilerde vardı... bir kelime duydum sadece tam anlayamadım (pantolon) diye birşey. heyy falan dediğinde zaten o korkuyla kaynar sular boşandı tepemden. hadi birşey sorsa neden duymamazlıktan geliyo deyip homurdansın? demekki ben bakmak yada cevap vermek istemiyorum ki bakmadım... 7 de olsak 77de olsak kadın olmak zor... sıkıyorsa erkeklere seslensinler bakalım...ben tam anlayamadım,
sapıkça birşey söyleyip ona binaen mi seslendi?
hani belki bişey falan socaktı?
gerçi öyle bile olsa tavır hoş değil.
onun haricinde...
kadın olmak Türkiyede çok daha zor.
ailenin yasak,ayıp sindirmeleri altında büyüyüp daha sonra içlerinde yıllarca bir abaza büyütüp,
sonrada ortaya çıkaran çok pislik var.
bazen düşünüyorum,hadi ben kendimi koruyacak yaşa geldim,
peki kızım olursa ne yapacağım?
çok korkutuyor insanlar beni....
hayatımda ilk kez böyle birşey yaşıyorum... kesin olarak banamı seslendi bakmadığım için bilmiyorum ama ben vardım sadece kaldırımda adamlar yolun ortasında çimenlerle ilgileniyorlardı.. seslendi birşey söyledi bakmadım, sonrada duymamazlıktan geliyor dediğinde bende hızlıca uzaklaştım.. şimdi günah almak istemiyorum, ama çok sinirimi bozdu bu iş... kimse kimseyi rahatsız etmek zorunda değil. aklımda ya dediyse var! dışarı yalnız çık deseler bana şimdi şurdan şuraya gitmeye tırsıyorum, önceden karşıya bakaraktan ''amaan burası iyi yer kimse kimseye takılmaz birşey olmaz'' derdim... bugün bu korkuyu yaşadım ya ders oldu bana... hayatta hiçbirşeyi hafife almamak lazım, farzedelim bana seslendi cevap vermedim, adamın ya ''akli dengesi bozuksa'' yada peşime takılırsa ( Allah korusun ) düşünmüyor değilim... konuyu açma sebebimde hem çok sinirlendim, hemde kadın olmanın zorluğunu paylaşmak istedim. belki dert olarak görmeyenler vardır ama kendi şahsım adına söylüyorum benim için büyük bir dert. ben sokakta rahat yürüyemeyeceksem, elin adamı laf atacaksa ve emin bile olamadan korkacaksak işimiz zor...
tabi ki canım her şey olabilirdi haklısın ama hani havlayan köpek ısırmaz şeklinde bir şey yapmayacağı halde boş boş laf atan o kadar çok erkek var ki.bu gibi kendini bilmezler için kendini üzmene değmez.ama bunlar evet kadınların genel sorunları hatta yaşadıkları sorunların sadece biri.her yerde var bu olaylar.zaten kadına şiddet her anlamda bir Dünya sorunu sadece Türkiye'ye de özgü değil.
ama kadınlar tecavüze uğrarken,dövülürken,öldürülürken,evlere hapsedilip okuma çalışma hakları ellerinden alınırken bir laf atmayı büyük bir sorun gibi görmüyorum sadece.elbette rahatsız olmakta haklısın Allah daha kötülerinden korusun.
aynen bende öyle demek istedim, çok sinirlendim. içimden dövmek bile geldi ama kaçmakla yetindim.. durupta bi adamı dövmem tabiki ama insanı delirtiyorlar valla. Allah beterinden saklasın canım ben 1 kişinin lafına delirdim (tam emin olamadığım halde) başka olursa ne yaparım bilmem Allah korusunBanada çok yaparlar, herkese yapiyorlar.
Eskiden çok korkardim..
Artık korkmuyorum, hata içimden ne var uleeen demek geliyor
Valkah o tip insanları hic ciddeye alnayin:)
Ben bir kişiye zadece çok sert davranırim, oda aklı başında olmayan biridir.
Korkunç korkunç bakmazsam yada slmini tekrar versem, artık peşini burakmiyor. .
Gerçekden dilimi, oynuyormu insan şaşırıyor. .
bu tipleri şikayette edmıyosun kanıt ıblmem ne isticekler bizimdi burda işçiler var sankı onlar görsun dıye çıkıyormuşuz gıbı bakıyolar sınır oluyorum
ben emin olsam belediyeye şikayet ederdim... gerçi şikayet etsemde fayda olmaz işten çıkarırlar sonra evine ekmek getiremez daha çok kadınlara, kızlara takılırlar sokak köşelerinde... bu tipleri ancak Allaha havale edebiliyoruz sadece... Allah hepimizi bu tür zihniyetlerden korusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?