Böyle Kalır Mıyım

keske ailen zamaninda erken ergenlik icin tedavine baslasaydi. benimkiler de ihmal ettiler mesela ben de doktora gittigimde gec kalinmis omurlararasi disklerin kapanmis uzayamazsin demisti. 1.57 kaldim. ustelik benim babam 1.85 annem 1.72 civari ona ragmen boyle kaldim.

bu arada “minyonluk/kisalik cohhhiyi” diye birbirimizi kandirmayalim. ben de 1.57 boy 50 kilodan bildiriyorum valla uzun yirtmacli guzel bir elbise giymek isterim ama giyemem. her seyin farkli artilari eksileri var artik alismak lazim.

Uzarsın merak etme 16 yaşının sonuna kadar uzama genelde devam eder. 5-6 cm uzarsın. 17den sonrası zor. Kalsiyum ağırlıklı beslen derim ama kemiklerin uzarken kalınlaşır. Işim senin yaşındakilerle boş umut olsun diye yazmıyorum. Boy uzatacak egzersizler de yararlı olacaktır.

keske ailen zamaninda erken ergenlik icin tedavine baslasaydi. benimkiler de ihmal ettiler mesela ben de doktora gittigimde gec kalinmis omurlararasi disklerin kapanmis uzayamazsin demisti. 1.57 kaldim. ustelik benim babam 1.85 annem 1.72 civari ona ragmen boyle kaldim.

bu arada “minyonluk/kisalik cohhhiyi” diye birbirimizi kandirmayalim. ben de 1.57 boy 50 kilodan bildiriyorum valla uzun yirtmacli guzel bir elbise giymek isterim ama giyemem. her seyin farkli artilari eksileri var artik alismak lazim.

Aileme 3 yıldır söylüyorum ama değişmez değişmez deyip duruyor . Aslında ilk dediğim zaman gitseydik belki bir şeyler yapabilirlerdi

Uzarsın merak etme 16 yaşının sonuna kadar uzama genelde devam eder. 5-6 cm uzarsın. 17den sonrası zor. Kalsiyum ağırlıklı beslen derim ama kemiklerin uzarken kalınlaşır. Işim senin yaşındakilerle boş umut olsun diye yazmıyorum. Boy uzatacak egzersizler de yararlı olacaktır.
Haklısınız , deneyeceğim

İleridir diye tahmin ediyorum da gideceğim bir doktora . Çevremdekiler pek iyi değil o ayrı

Cevreni falan bosver, birak yapilabilecek bir sey olup olmadigina dr. karar versin. İstanbul'daysan Zeynep Kamil'den Ayla Guven'i, ozele gitme sansin varsa Sebahat Yilmaz Agladioglu'nu tavsiye ederim (ersoy hastanesindeki muayeneleri daha uygun) onlar sana en dogru sekilde yol gösterirler.

Bende tam.simdi bunu yazacaktim.on yaşında regl.oldugunda bir dra götürülmek gerekiyordu.
Gerçekten erken bir yaş.

Genetik tabii ki önemli, ancak çocuğun kısa olan ebeveynle aynı boyda ya da daha uzun olması gerekirmiş diye bir yazı okumuştum. Yani en kötü 164 olmanız gerekirdi. Çok erken yaşta regl olmuşsunuz. Aileniz ergenliğe girmeye başladığınızı fark etseydi, bu duruma müdahale edilebilirdi. Yine de bir araştırın boy konusunu inşallah vardır bir yolu.

Balık hapı kullan canım benim kızımda senin gibi çok erken regl oldu haftanın 4gün verdim ismi carlson balık hapı resmide şu kızım şuanda 164 boyunda 17 yaşında ben ondandan uzadığını düşünüyorum çünkü onunda bi süre durmuştu

Eklentiler

• Screenshot_20190805-204205.webp
    Screenshot_20190805-204205.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 29

Insan iste hep kendinde olmayani istiyor.
Minyonluk bence gercekten cok güzel.

Kalçalı kadınları da begeniyorum. Sorsam cogu diyet, kür pesindedir.

177 cm 50 kg'den bildiriyorum buralar pek guzel degil 😂

Bende pilates tavsiye ederim ve kesinlikle İbrahim Saraçoğlu kürleri. Boy uzatan gıdaları araştırıp onları düzenli tüketebilirsin

3 yıldır uzamıyor san endokrinoloji ye git bir sorun varsa tedavi ederler bir de tv deki doktorlar kemik suyu boy uzatıyor diyorlar

Bilgi edinebileceğim bir yer olduğu için buraya yazıyorum . Lütfen fikirlerinizi belirtin ablalarım
Ben 15 yaşında bir kız çocuğuyum . İlk reglimi 5 sene önce gördüm ve bugüne kadar devam etti böyle . Regl olduktan sonra çok boy uzaması olmaz diyorlar , benim boyum 150 kaldı . Herkes artik küçük diye sesleniyor . Ve canımı çok sıkıyor bu konu. Pantolonlar alıyorum paçaları desenli ya da şekilli boyları olmuyor iade ediyorum . Elbiselerin boyları cabası... Arkadaşlarım da hep uzun . Yanlarında kötü hissediyorum kendimi . Genime gelecek olursak baba tarafıma benziyorum ve babaannem, halam , amcalarım hep kısa . Babam 164 annem 167 . Ama ben 3 yıldır 150'yim . Bunun bi yolu var mı ? Spor da yapıyorum süt de tüketiyorum ama hiç uzamıyorum . Tıbbi bir yolu var mı uzamamın ?
Endokrinoloji bölümüne git

Bilgi edinebileceğim bir yer olduğu için buraya yazıyorum . Lütfen fikirlerinizi belirtin ablalarım
Ben 15 yaşında bir kız çocuğuyum . İlk reglimi 5 sene önce gördüm ve bugüne kadar devam etti böyle . Regl olduktan sonra çok boy uzaması olmaz diyorlar , benim boyum 150 kaldı . Herkes artik küçük diye sesleniyor . Ve canımı çok sıkıyor bu konu. Pantolonlar alıyorum paçaları desenli ya da şekilli boyları olmuyor iade ediyorum . Elbiselerin boyları cabası... Arkadaşlarım da hep uzun . Yanlarında kötü hissediyorum kendimi . Genime gelecek olursak baba tarafıma benziyorum ve babaannem, halam , amcalarım hep kısa . Babam 164 annem 167 . Ama ben 3 yıldır 150'yim . Bunun bi yolu var mı ? Spor da yapıyorum süt de tüketiyorum ama hiç uzamıyorum . Tıbbi bir yolu var mı uzamamın ?
İp atlamanın boy uzamasına çok katkısı var diye duymuştum. Ayrıca uzamasanda üzülme. Sevimli bir madonna ol sende.

adet olmadan once yasitlariniza gore gelisiminiz nasildi?
aileniz dr a goturmedimi hic?
adet olmadan once ki bence erken ergenlik yasamissiniz regl olmanizi engelleyebilir hatta gerek gorurlerse boy uzamasi icinde bir igne vurulabilirdi 18 yasiniza kadar belki biraz daha uzarsiniz ama boyunu cokta sorun etme ben 1.54 um butun arkadaslarim uzundu allah baht guzelligi versin onemli olan bu

Ben orta sona kadar çok kısaydım. Tam olarak kaç cm olduğunu bilmiyorum ancak sınıfta boy sırasına dizildiğimizde en kısa ilk 3 teydim.

Ama acayip şekilde basketbol oynamaya başladım. Bi aşk haline geldi adeta lisede de lisanslı şekilde oynamaya devam ettim.

Şu an 1.67 boyum.
Ama ben geç adet gördüm 15 yaşındaydım.
Orta okulda aynı boyda olduğum arkadasım ise 11 12 yaş civarı adet olmuştu. O öyle kaldı mesela. Oda atletizmle ilgilendi senelerce.

Yani demek istediğim geç adet olsamda kesinlikle basketbol diyorum sana. İmkanın yoksa evde tavana yakın bi nokta belirle oraya dokunmak için zıpla dur.

Boy genetik canim aile ortalamaniz da malesef 160 larda. 170-180 olmayi bekleyip hayal kirikligi yasama. En fazla aile ortalamasina ulasirsin 18 ine kadar. Genlerle alakali. Spor vs bu ortalamanin cok da uzerine cikarmaz.

Uzun bir anne babaya göre evet 1,57 kısa ama mesela bana göre 1,57 ohoooo süper bir boy :)))) bir buçuk metre 47 kilodan bildiriyorum ufak tefek olmayı her zaman sevdim, şimdiki gençlerin bana küçük diyorlar bana bücür diyorlar diye üzüldükleri sözler bana iltifat gibi gelirdi, ki 1,80'lik bir eşe, 1,70 civarlarında bir kıza sahibim, kızım minik annem, eşim cep herkülüm diye sever:)))

Back
X