Böyle Kalır Mıyım

Cevreni falan bosver, birak yapilabilecek bir sey olup olmadigina dr. karar versin. İstanbul'daysan Zeynep Kamil'den Ayla Guven'i, ozele gitme sansin varsa Sebahat Yilmaz Agladioglu'nu tavsiye ederim (ersoy hastanesindeki muayeneleri daha uygun) onlar sana en dogru sekilde yol gösterirler.
Maalesef değilim ama teşekkür ederim♡

Genetik tabii ki önemli, ancak çocuğun kısa olan ebeveynle aynı boyda ya da daha uzun olması gerekirmiş diye bir yazı okumuştum. Yani en kötü 164 olmanız gerekirdi. Çok erken yaşta regl olmuşsunuz. Aileniz ergenliğe girmeye başladığınızı fark etseydi, bu duruma müdahale edilebilirdi. Yine de bir araştırın boy konusunu inşallah vardır bir yolu.
Umarım vardır , çocuksun dediler dinlemediler beni belki de yapılabilirdi bir şey erkenden . Sağlık raporu için normal bi dokyor doktor boyumu sorduğunda utanarak söyledim 150 diye 2 yıl öncr . Anne babamın boyunu sordu . 160 olursun dedi ama tık yok

Ben 12 yasinda regl oldum teyzem 9 yasinda olmus.Regl sonrasi boy tabi ki uzar ben 1.68 im mesela.Surekli takma kafani ölçme mutlaka uzar 1.60 i gorecegini düşünüyorum annenin boyu gayet iyi..
Ben de aksine her hafta ölçerim ama tık yokk . İnşallah ya 160 benim için ulaşılmaz bir şey

Balık hapı kullan canım benim kızımda senin gibi çok erken regl oldu haftanın 4gün verdim ismi carlson balık hapı resmide şu kızım şuanda 164 boyunda 17 yaşında ben ondandan uzadığını düşünüyorum çünkü onunda bi süre durmuştu
Teşekkür ederim soracağım💕

Boy genetik canim aile ortalamaniz da malesef 160 larda. 170-180 olmayi bekleyip hayal kirikligi yasama. En fazla aile ortalamasina ulasirsin 18 ine kadar. Genlerle alakali. Spor vs bu ortalamanin cok da uzerine cikarmaz.
170 180 hayalim yok imkansız olduğunu biliyorum gözüm 155 160 larda

Uzun bir anne babaya göre evet 1,57 kısa ama mesela bana göre 1,57 ohoooo süper bir boy :)))) bir buçuk metre 47 kilodan bildiriyorum ufak tefek olmayı her zaman sevdim, şimdiki gençlerin bana küçük diyorlar bana bücür diyorlar diye üzüldükleri sözler bana iltifat gibi gelirdi, ki 1,80'lik bir eşe, 1,70 civarlarında bir kıza sahibim, kızım minik annem, eşim cep herkülüm diye sever:)))
Bana da süper bir boy . Ne güzel Allah mutluluğunuzu bozmasın . Ben biraz fazla takıyorum böyle şeyleri

Bana da süper bir boy . Ne güzel Allah mutluluğunuzu bozmasın . Ben biraz fazla takıyorum böyle şeyleri
Lütfen kafanıza takmayın, evet erken regl boyun uzamasını yavaşlatıyor ama kısa boylu olmak dünyanın sonu değil, genç kız olduğunuz için uzun boylu arkadaşlarınıza özeniyorsunuzdur belki lakin önemli olan insanın kendini olduğu gibi sevebilmesi, ben de blue jean aldığımda boyu problem oluyor veya uzun elbise giyemiyorum çünkü bir buçuk metreyim ama çözümler buluyorum, dar jean alıp paçalarını bileğe kadar kesiyorum, çıtı pıtı kısa elbiseler giyiyorum, 15 yaşındasınız diye boyu sorun ediyorsunuz ama benim gibi 47 yaşına gelin o zaman ufak tefekliğin avantajını yaşıyorsunuz :)))) markete gidince benim gibi yer elmalarına göre yapmamışlar standları deyip kendimle dalga geçiyor, biraz hoplayıp zıplayıp uzanamıyorum diyerek uzun boylu kişilerden yardım istiyorum, mutfak dolaplarına tabak çanağı evin uzunlarına dizdiriyorum dezavantaj avantaja dönüyor:))

Bilgi edinebileceğim bir yer olduğu için buraya yazıyorum . Lütfen fikirlerinizi belirtin ablalarım
Ben 15 yaşında bir kız çocuğuyum . İlk reglimi 5 sene önce gördüm ve bugüne kadar devam etti böyle . Regl olduktan sonra çok boy uzaması olmaz diyorlar , benim boyum 150 kaldı . Herkes artik küçük diye sesleniyor . Ve canımı çok sıkıyor bu konu. Pantolonlar alıyorum paçaları desenli ya da şekilli boyları olmuyor iade ediyorum . Elbiselerin boyları cabası... Arkadaşlarım da hep uzun . Yanlarında kötü hissediyorum kendimi . Genime gelecek olursak baba tarafıma benziyorum ve babaannem, halam , amcalarım hep kısa . Babam 164 annem 167 . Ama ben 3 yıldır 150'yim . Bunun bi yolu var mı ? Spor da yapıyorum süt de tüketiyorum ama hiç uzamıyorum . Tıbbi bir yolu var mı uzamamın ?
Iyi bir hocayla plates yap

süt içmek kemik uclarini daha cabuk sertlestlrip uzamayi durduruyor şeklinde biliyorum. süt icmeyi birakin yoğurt yeyin.kemik suyu corbasi cok icerdk biz küçükken ve gençken. boyum 178. aile ortalamamiz 170.süt belki haftada bir kaynatilirken içerdim. senin yaslarindayken boyum uzun diye ne cok dalga gecildi, lakaplar takildi. lisede ve ortaokulda hep okulun en uzun kiziydim. Baya kotuydu benkm icin o donem. 30yas civari kabullenebildim sanirinm:) mutlu olmana bak saglikli olmak dunyanin en güzel seyi:)

20 yaşına kadar uzama devam eder ama senin zaten genlerin kısa. Annen hadi ortalamada ama baban ortalama erkekten kısa zor senin iş. Kendini böyle sev herkes kendiyken güzel

Yuksek bir yere tutun ve asil ayaklarin yerden kesilsin. Oyle bekle ya da kendini yukari cek sonra birak ayaklarin yere degmesin yabiliyorsan tabii. Ben regl olduktan sonra uzadim diye hatirliyorum. Ozellikle sabah uyaninca asiliyordum bi sure bekliyordum. O mu etkili oldu bilemem ama ise yaradigini soyluyorlar . Bir de ziplamanin da uzamaya yardimci oldugu soyleniyor. Denemekten zarar gelmez 😊

Bayiliyorum minyon kizlara.
Cok tatli gozukuyorlar.
Aslinda ben de uzun degilim, boyum 160.
Regl yaşimi bilmiyorum

Size birşey sormak istiyorum. Büyük kızım her zaman iri bir çocuktu. Erken ergenliğe girmesinden korktuğum için her altı ayda bir test yaptırıyordum. Geçtiğimiz haftasonu yaptığımız testte kızımın kimlik yaşı 10,5 iken kemik yaşı 11 çıktı. Çocuk doktorumuz endokrinolojinin görmesini istedi. Ancak bulunduğumuz şehirde özelde hiç çocuk endokrinoloğu yok. Sadece devlette 2 endokrinolog var onlar da çok meşgul maalesef.

Tedavi ile ilgili yorumlarınızı, kızınız üzerindeki etkilerini yazabilir misiniz lütfen? Kızımın şu an boyu yüzde 75 persentilde. Ben 167 eşim 183 santim. Kısa kalacağı konusunda endişelerim var açıkçası.

Bennce yeniden cocuk endokrinine gitmelisin, benim kizim da erken ergenlik tedavisi goruyor, amaclanan ilk sey nihai boyunun kisa kalmamamasi ve senin yasinda tedaviye gelen birsuru hasta görüyorum, sohbetler ediyoruz. Eger kemik yasi cok ileri degilse takviye aliyorlar.
Size birşey sormak istiyorum. Büyük kızım her zaman iri bir çocuktu. Erken ergenliğe girmesinden korktuğum için her altı ayda bir test yaptırıyordum. Geçtiğimiz haftasonu yaptığımız testte kızımın kimlik yaşı 10,5 iken kemik yaşı 11 çıktı. Çocuk doktorumuz endokrinolojinin görmesini istedi. Ancak bulunduğumuz şehirde özelde hiç çocuk endokrinoloğu yok. Sadece devlette 2 endokrinolog var onlar da çok meşgul maalesef.

Tedavi ile ilgili yorumlarınızı, kızınız üzerindeki etkilerini yazabilir misiniz lütfen? Kızımın şu an boyu yüzde 75 persentilde. Ben 167 eşim 183 santim. Kısa kalacağı konusunda endişelerim var açıkçası.

Bilgi edinebileceğim bir yer olduğu için buraya yazıyorum . Lütfen fikirlerinizi belirtin ablalarım
Ben 15 yaşında bir kız çocuğuyum . İlk reglimi 5 sene önce gördüm ve bugüne kadar devam etti böyle . Regl olduktan sonra çok boy uzaması olmaz diyorlar , benim boyum 150 kaldı . Herkes artik küçük diye sesleniyor . Ve canımı çok sıkıyor bu konu. Pantolonlar alıyorum paçaları desenli ya da şekilli boyları olmuyor iade ediyorum . Elbiselerin boyları cabası... Arkadaşlarım da hep uzun . Yanlarında kötü hissediyorum kendimi . Genime gelecek olursak baba tarafıma benziyorum ve babaannem, halam , amcalarım hep kısa . Babam 164 annem 167 . Ama ben 3 yıldır 150'yim . Bunun bi yolu var mı ? Spor da yapıyorum süt de tüketiyorum ama hiç uzamıyorum . Tıbbi bir yolu var mı uzamamın ?

Tıbbi yola gerek yok kucugum sigaradan uzak dur bol basket oyna uzarsın kucuksun daha 20yasına kadar yolun var

Hic uzulme, kisa ve minyon olmak avantaj bence.

Bu yaşlarda oluyor böyle şeyler..geçicek merak etme..sonra kendine güleceksin..neleri dert etmişim diye..minyon olmak çoğu zaman avantajtır. Yaşını asla göstermezsin..topuklu ayakkabı çok yakışır..uzun boylu olupta çirkin oluncada allah boy vermiş gerisini koyvermiş diyorlar mesela..ve şunu unutma..uzun boylu çogu erkek minyon kadın sever.kendimden biliyorum..😉

Back
X