Böyle kardeş olmaz olsun.

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.968
133
Selam hanımlar,

Bir müddettir süregelen bir derdim var, kalbimin asla huzura ermediği, zihnimden atamadığım.

Benim benden 12 yaş büyük, doğduğumdan beri beni sevmeyen aileme bunu niye doğurdunuz diyen, kıskanan, başarılarımı çekemeyen, her zaman laf sokan bir abim var. Abi demeye dilim varmasa da.

Bu şahıs beni ergenliğimde, kız arkadaşına sinirlenip birkaç kere dövmüş, üzerime sıcak su fırlatmıştı bir keresinde.

Asıl sorun ben çok iyi bir liseye başladığımda başladı. Babamı tahrik edip alalım bunu burdan bu da düz lisede okusun benim gibi diye defalarca dese de babamı ikna edemedi. Sonra Türkiyedeki en iyi üniversitelerden birini kazanınca bir süre sessiz kalsa da benle dalga geçmeye hıncı daha çok katlanmaya başladı.

Son olay ise, ben evlenmeden önce şakayla karışık aileme "evlendirelim bunu, kudurdu bu kız kudurdu" lafları edip ailemi tahrik etmeye çalışmasıydı. Ki eşimle aynı yerde bile değildik, gezip tozamadık bile. Onlarn yanında telefonla bile konuşmadım bu lafı etmesi için. İlk duyduğumda şoka girsem de ses çıkarmadım ama en sonunda çıkardığı bir kavgada zehir zemberek konuştum ve kendisini de eşini de rezil ettim.

Şimdi ben bunlarla konuşmuyorum. Ailem de başta tavır aldı onlara ama evlatları sonuçta, şimdi onlarla görüşüyorlar. Benim de zoruma gidiyor bu olayın üstünün bu kadar kolay kapanması, ailemin o bir özür bile dilemeden onu kabul etmesi.

Annemle defalarca konuştum ama annem sinirleniyor ve onu öyle kabul etmeye çalışıyor, haksızlık yaptığını söylesem bile annem asla beni dinlemiyor ama benle de ilişkisini bozmuyor, ama o şahsa ufak da olsa adım atmamı istiyor.

Bense annemin ona rest çekmesini istiyorum çünkü ona haddini ancak annem bildirebilir.

Sizce ne yapayım? Benim bu insana insani duygum kalmadı. Anneme karşı da soğumaya başladım ama onu kaybetmek istemiyorum..

Ekleme: Bu şahıs annemle de çok sorun yaşadı, anneme defalarca hakaretler etti, annem bir süre tavır koyup sonra sesini çıkarmadı. Bir özür bile dilemeden hayatına böyle devam edebilmesinde annemi suçlu buluyorum ve ondan onun tavır koymasını istiyorum. Adeta tepemize çıktı çünkü.

Son düzenleme:
Selam hanımlar,

Bir müddettir süregelen bir derdim var, kalbimin asla huzura ermediği, zihnimden atamadığım.

Benim benden 12 yaş büyük, doğduğumdan beri beni sevmeyen aileme bunu niye doğurdunuz diyen, kıskanan, başarılarımı çekemeyen, her zaman laf sokan bir abim var. Abi demeye dilim varmasa da.

Bu şahıs beni ergenliğimde, kız arkadaşına sinirlenip birkaç kere dövmüş, üzerime sıcak su fırlatmıştı bir keresinde.

Asıl sorun ben çok iyi bir liseye başladığımda başladı. Babamı tahrik edip alalım bunu burdan bu da düz lisede okusun benim gibi diye defalarca dese de babamı ikna edemedi. Sonra Türkiyedeki en iyi üniversitelerden birini kazanınca bir süre sessiz kalsa da benle dalga geçmeye hıncı daha çok katlanmaya başladı.

Son olay ise, ben evlenmeden önce şakayla karışık aileme "evlendirelim bunu, kudurdu bu kız kudurdu" lafları edip ailemi tahrik etmeye çalışmasıydı. Ki eşimle aynı yerde bile değildik, gezip tozamadık bile. Onlarn yanında telefonla bile konuşmadım bu lafı etmesi için. İlk duyduğumda şoka girsem de ses çıkarmadım ama en sonunda çıkardığı bir kavgada zehir zemberek konuştum ve kendisini de eşini de rezil ettim.

Şimdi ben bunlarla konuşmuyorum. Ailem de başta tavır aldı onlara ama evlatları sonuçta, şimdi onlarla görüşüyorlar. Benim de zoruma gidiyor bu olayın üstünün bu kadar kolay kapanması, ailemin o bir özür bile dilemeden onu kabul etmesi.

Annemle defalarca konuştum ama annem sinirleniyor ve onu öyle kabul etmeye çalışıyor, haksızlık yaptığını söylesem bile annem asla beni dinlemiyor ama benle de ilişkisini bozmuyor, ama o şahsa ufak da olsa adım atmamı istiyor.

Bense annemin ona rest çekmesini istiyorum çünkü ona haddini ancak annem bildirebilir.

Sizce ne yapayım? Benim bu insana insani duygum kalmadı. Anneme karşı da soğumaya başladım ama onu kaybetmek istemiyorum..

Sizin iki evladiniz olsa birine resti cekebilir miydiniz??

Annenizi karıştırmayın,evladı onun o .
Siz tavrınızı koymuşsunuz zaten,devam edin.
Anne evladını atmaz,katil de olsa atmaz,hırsız da olsa atmaz.
Kaldı ki sorun sadece sizinle.

Annemle de çok sorun yaşadı, deşifre olmayayım diye yazmadım. Anneme hakaretler etti ama annem kızsa da sonra ondan bir özür dilemeden affetti.

Abinim mayasini annenler cok iyi anlamis. Ozur dileyince nolcak ko yine aynisini yapcak. Siz gorusmeyin en guzelim zaman gecince yas ilerleyince emin ol kiymetini anlicak senin.

Annem aslında aynen bunu söylüyor ama benim çok zoruma gidiyor hayatın ona güzel olması... Allah sorsun ne diyeyim..

Evlat işte atsan atılmıyor satsan satılmıyor.
Siz görüşmemeye devam edin, nasıl istiyorsanız öyle davranın ama ailenize karışmayın.
Eğer görüştüklerinden size bahsediyorlarsa söyleyin haber vermesinler, onlar hakkında konuşmasınlar...

Malesef bahsediliyor. Annemle sürekli iletişimdeyim. Ve annrm onla yumuşamaya başladıkça benim dik duruşuma da biraz tepkili olmaya başladı. Adım atmamı bekliyor, alttan alayım istiyor. Bu insan eşimin yanında bana öküz dedi, üstüme yürüdü, neyine adım atayım...

Annen gorussun ama annenle net bir sekilde konus tavrinin degismeyecegini anlasin.

Çok konuştum.. Bana başta haklısın, hep seni savunucam bu konuda diyen annem artık "onun da haklı olduğu yerler var" diyor ve beni tersliyor bazen. Yakın oturuyorlar ve annem belli ki tesiri altına girmeye başlamış. O kadar üzgünüm ki..

sizi sevmeyebilir sizde onu sevmiyorsunuz . bu söyledikleriniz anneninizi baglamaz . cok bencilce söyledikleriniz. herkesin az cok dersi olabilir kardesiyle

ay sana ne annenle abin arasındaki ilişkiden. eğer "annem abimle görüşmem için bana baskı yapıyor" demiş olsaydın haklısın derdim. bu sefer de "anneni ilgilendirmez sizin kavganız eğer yapıcı değilse " derdim. siz dik durun gerisini umursamayın.

Olanlar annnen ve babanın önünde yaşandığına göre yorum yapmayı bırak kimi haklı buluyorlarsa bulsunlar eğer oğlunun tarafındaysa annen onunla da az görüşürsün annem bile olsa ezilmeme göz yumuyorsa ondan da uzak olurum

ay sana ne annenle abin arasındaki ilişkiden. eğer "annem abimle görüşmem için bana baskı yapıyor" demiş olsaydın haklısın derdim. bu sefer de "anneni ilgilendirmez sizin kavganız eğer yapıcı değilse " derdim. siz dik durun gerisini umursamayın.

Konumda ufak da olsa ona adım atmamı istiyor dedim. Sorun şu ki, başta annem yüzde yüz beni haklı görürken artık ona doğru kaymaya başladı. Bana ters cevaplar veriyor ve yumuşamamı istiyor. Bu olaylar olalı baya oldu, ama annemin tavrı değiştiği için bana artık dert oldu.

Back
X