Böyle kaynanası olan var mı?

Hadi yaaa iste huyuna suyuna gitsen bir dert gitmesen bir dert. Erkekte coook is bitiyor cok
Sana tavsiyem gitme huyuna falan. Etrafımda eşi ve ailesi için çabalayıp da takdir edilen kimse görmedim. Ne yaparsan daha fazlasını istiyorlar. Sen böyle dumur oluyorsun nasıl yaaa diyorsun bi teşekkür yok mu bu da mı yetersiz diye kendini hırpalıyorsun. Sürekli eksik bulunup daha fazla istendiği için zamanla özgüven problemi yaşamaya başlıyorsun. İşler iyice sarpa sarıyor. Bu defa kendin de eksik olduğuna inanmaya başlıyorsun hep daha çok çaba ama elde var sıfır.

O nedenle kavga edilmesi gerekiyorsa et, kırman gerekiyorsa kır. Sen kendini ezdirdikçe onlar seni zaten kırmaktan çekinmeyecek sen kır boşver.

Be yapamadım aptallığıma yanıyorum ama yapılması gereken buymuş acı bir şekilde tecrübe ettim.

benim kv asla ailem e gidip gitmiceyime karisamaz. Bende onun kizina ne kadar gidip gitmiceyine karisiyormuyum ki o benim aileme gidip gitmiceyime karissin. Ha karismaya kalkarsa daha cok gitmeye baslarim hemde göstere göstere ki duracagi yeri bilsin. Üsteli iyi huylarinin cogu zaten normal bir davranis. Mesela sizin esinizle gezmenize ses etmiyor demissiniz. Ama bu gayet normal bir davranis, nicin kv ogluyla gelininin gezdiyi gittiyi yere karissinki….

Size laf soktugunda sizde tatli dille anladiginizi ve bunu istemediyinizi belli edin ve cizginizi koruyun.

Kaynanam cidden yeri geldiğinde inanılmaz çirkef bir insan. Kendi kızlarına bile bazen öyle çirkeflikler yapıyor ki ama onlar tabi annesi diye ağzının payını veriyorlar. İyi melek görünümlü geçiniyor ama kuyruğuna basana kadar. Yani onun için benim geç kalmama karışmaması müthiş bir nimet. Hani bak bak ne kaynanalar var ama ben onlara göre o kadar anlayışlıyım ki ne yatmana karısıyorum ne bisey daha bekliyorsun modunda. İnanılmaz manipületif narsist birisi. Tamam iyi yönleri var ama ben en ufak bi kararımı soylesem bakıyorum pisirilip bu iyilikler bana sunuluyor. Dediğim gibi zaten ailemi sevmiyor daha modern oldukları için ona batıyor. Kendileri tamamen köydekilerin eski kafalarında kendi doğrularından başka birseyi kabuk etmiyorlar. Kadın duvar gibi ne dersen de bir doğrusu varsa sen ne kadar açıklasan da assssla kafası degişmez
O cirkeflige papuc bırakma işte. Benim kayınvalidemde duygu sömürüsüyle dediğini yaptırmaya çalışırdı sürekli. Istediği herşey yapılacak yoksa hasta oluyordu. Mesela maddi olarak birseymi istedi, para yoksa bile bir yerden borç alıp istediğini almak zorundasın. Yoksa üzülür, fenalaşır hatta ölür. Ölmemi istemiyorsaniz her dediğimi yapacaksınız moduna girmişti. Hiç aldırış etmedim. Dediği hiçbir şeyi de yaptırmadım eşime. Küçük çocuk değil koskoca kadın bu, vardan yoktan anlaması lazım dedim, ne demek istediği olmazsa üzüntüden hastalanmak. Sürekli hasta, sürekli mağdur... Evde herkes nazıyla oynuyor. Asla uymadım o düzene.

Sana tavsiyem gitme huyuna falan. Etrafımda eşi ve ailesi için çabalayıp da takdir edilen kimse görmedim. Ne yaparsan daha fazlasını istiyorlar. Sen böyle dumur oluyorsun nasıl yaaa diyorsun bi teşekkür yok mu bu da mı yetersiz diye kendini hırpalıyorsun. Sürekli eksik bulunup daha fazla istendiği için zamanla özgüven problemi yaşamaya başlıyorsun. İşler iyice sarpa sarıyor. Bu defa kendin de eksik olduğuna inanmaya başlıyorsun hep daha çok çaba ama elde var sıfır.

O nedenle kavga edilmesi gerekiyorsa et, kırman gerekiyorsa kır. Sen kendini ezdirdikçe onlar seni zaten kırmaktan çekinmeyecek sen kır boşver.

Be yapamadım aptallığıma yanıyorum ama yapılması gereken buymuş acı bir şekilde tecrübe ettim.

Çok haklısınız çünkü bazılari cidden o dilden anlıyor gercekten bencil narsist insanla bas edemiyorsun. Hakettigini vereceksin illaki anlayacak

O cirkeflige papuc bırakma işte. Benim kayınvalidemde duygu sömürüsüyle dediğini yaptırmaya çalışırdı sürekli. Istediği herşey yapılacak yoksa hasta oluyordu. Mesela maddi olarak birseymi istedi, para yoksa bile bir yerden borç alıp istediğini almak zorundasın. Yoksa üzülür, fenalaşır hatta ölür. Ölmemi istemiyorsaniz her dediğimi yapacaksınız moduna girmişti. Hiç aldırış etmedim. Dediği hiçbir şeyi de yaptırmadım eşime. Küçük çocuk değil koskoca kadın bu, vardan yoktan anlaması lazım dedim, ne demek istediği olmazsa üzüntüden hastalanmak. Sürekli hasta, sürekli mağdur... Evde herkes nazıyla oynuyor. Asla uymadım o düzene.
Senin kaynana tam benim babannem. Böyle yapa yapa 30 senelik gelin oldu annem hala babannemin gönlünü yapmaya çalışıyor. Ben evlenmeden önce babannemle cok mücadele ettim, anneme cok dil döktüm ama yok olmadi. Ben simdi asla annem gibi olmayacağım kimse kusura bakmasin yani. Bu yaslilar varya benim kaynanam seninki veya babannem gibi o kadar akillilar ki o kadar bencil narsistler ki inan biz gencler bunlarin eline su dokemeyiz. Benim kaynanam bisey alacagim zaman alın tabi giyin tabi gencsiniz diye konusuyor. Ama baktim 2’dir milletin yaninda simdikiler israfci müsrifçi gibi gibi daha bir suru seylerle bana laflar sokuyor. Piknigr gittik fantamin yarisini icmedim diye döndü bana milletin icinde bunu icmemissin israf kizim aaa Allah günah yazar falan dedi ben boyle bakakaldim suratina bozmak istemedim ama bidahakine alacak boyunu. Çünkü Kendisi dünden kalan yemegi begenmez cöpe döker. Gider tek seferde pazardan 10 cesit sebze alır yarisini yiyemez hoop poset acılmadan cöpe gider. 3 tane donla makine calistirir 500 lira su faturasi gelir. Kac yasinda ev hanimisin ben mi dicem sana bunlari mesela. sen mi bana israftan bahsediyorsun milletin icinde yaa. Elli kez soyledim anne bu kadar sebzeyi birden alma veya bence bu yenir daha tazecik yemek neden cöpe dökelim henuz ya da dünkileri bitirelim yarin taze yemek yapalim yoksa yarin cöpe döküyorsun diye. Simdi görsün bundan sonra bidaha yanlislikla bana bi imada bulunsun bu konuda dicem valla israfin genclikle ilgisi yok asil yaslilari da goruyoruz mutfak bereketini hep çöpe dokuyorlar israf sadece giyim kusama para harcamakla olmuyo mutfaktan basliyo diye. O anlar mesaji soksun bakalim yiyosa bidaha ayni lafi.

benim kv asla ailem e gidip gitmiceyime karisamaz. Bende onun kizina ne kadar gidip gitmiceyine karisiyormuyum ki o benim aileme gidip gitmiceyime karissin. Ha karismaya kalkarsa daha cok gitmeye baslarim hemde göstere göstere ki duracagi yeri bilsin. Üsteli iyi huylarinin cogu zaten normal bir davranis. Mesela sizin esinizle gezmenize ses etmiyor demissiniz. Ama bu gayet normal bir davranis, nicin kv ogluyla gelininin gezdiyi gittiyi yere karissinki….

Size laf soktugunda sizde tatli dille anladiginizi ve bunu istemediyinizi belli edin ve cizginizi koruyun.
Yahu kendi kızı 2 sokak ötede haftada 3 gün beraberiz. Gezmedigimiz sulale kalmadı görümcemle. Bir digeri gelir 10 gün kalır kaynanasına 1 gece zor gider. Hic mi insaf empati yok bunlarda el kapısında kizlarin sonucta ama bir bir hatirlaticam bunları bakalim ne cevap verecekler cok merak ediyorum

Back
X