Ne kadar güzel özetlediniz. Benimde çevremde bir tanıdığım var. Aynı sizin bu söylediklerinizi bana sürekli hatırlatır. Kendisi 15 yıllık evli. Kayınvalidesiyle tamamen farklı kafadalar. En başından itibaren hiç kavgaya girmeden sınırlarını koydu. Kaynanası laf soktu duymazlıktan geldi, isine kariştılar ama o kavga etmeden bildiğini okudu. Bu şekilde yapa yapa kesti koca tarafının laflarını, karişmalarını. Ha seviliyor mu sevilmiyor ama umrunda değil bu benim hayatım benim evliliğim ben eşimle mutluyum gerisi umrumda değil diyor. Kafaya da takmaz gamsızdır biraz. Benim sorunum dediğiniz gibi hem toyluktan kaynaklı korkular, hem bir adaptasyon süreci hemde haklı olduğumu bildiğim halde sonradan kafaya çok takıl kafamda herseyi yorumlamam. Bunu aşıcam zamanla. Sizin yazdıklarınızı bir bir not ediyorum aklıma. Çünkü bakıyorum bahsettiğiniz gibi ben yeri geldiğinde o kavgaları yapmazsam benim canıma okuyacaklar. Örneğin geçen ay aileme gittim. 25 güne yakın kv lerde kalmistim aileme gidince de 1 ay kaldım. Sonrasinda kv yanına geldim daha yoldan geldim sofraya oturdum corbamdan bi kaşık alır almaz kaynatam direkt bana dedi ki seninde bu kalma işlerin biraz fazla uzuyor bu sefer çok kaldım böyle de olmaz falan ben şok oldum cevap bile veremedim. Kaynatam böyle biri degildir ama kaynanam bir güzel doldurmus adami zaten pasif biri kendisi. Kocam girdi araya gerekenleri söyledi ama benim bir canım sıkıldı dedim bunlar simdiden boyleyse esimin yaninda bile bunu söylüyorsa esim 6 ayligina gittiginde demek her defasinda bana bu laflar söylenecek. Ben gönülleri olsun diye 1 ay kendi ailemde 1 ayda esimin ailesinin yaninda kalacağım ama simdiden 1 ay kaldım diye önümü kestirdiler. İnanın tek kelime laf etmedim esim gerekeni soyleyince. Esimde bana sen duyma ses etme ben onlara gerekeni söylüyorum diyor takilma diyor ama sen yokken ne olacak her defasinda bu sekilde susmam yani bilesin benimde bir sabrim var bu ne canim boyle dedim. Simdi mesela esim 1 hafta sonra gidecek yurtdisina. Bana da ailem dedi ki sende o gidince bikac gun daha dur kaynanalar hemen gittin demesin. Sonra gelirsin yanimiza seni de aliriz asil memleketimizde evimiz var hep beraber kardeslerine ordaki eve geceriz 1 ay falan kalirsin hem kafan dağılır hemde degisiklik olur. Esim okey dedi. Ailesiyle ben yokken durumu soyleyecek ben gidecegimi. Ama kara kara düşünüyorum bir ton surat laf yapacaklar bana giderken ve döndüğümde. Bu neymis boyle sanki evli barkli degil ailesiyle tatiller uzun kalmalar falan filan neler neler diyecekler. Ne tepki verecegimi kestiremiyorum. Kendi kizlari geldi 10 gun burda kaldi kaynanasi yakinda oturdugu halde.Sakın taviz vermeyin, onun istediği gibi davranıp iyice alıştırmayın, net ve kararlı olun sınırlarınıza saygı duymayı öğrensin, ailenize gidin gelin asla bu hakki eş ailesine vermeyin, canınız isterse kv ile Gezmelere katılın ama canınız istemezse o istedi diye peşine takılıp gitmeyin , kimseyi önemseyin bu el ne der derdi yüzünden köle olursunuz , kimseye yaranma çabanız olmasın, kv sizle kötü olmayı göze alamaz milleti takan birisi ise , siz kendi bildiğinizi yapın ve ona da bunu hissettirin gerektiğinde cevabını verin ve kaostan kavgadan korkmayın ki sizi bastıramasınlar haaa baktınız üstünüze geliyorlar çıkın ailenize gidin yeri geldi mi rest çekmeyi bilin korkarak yaşarsanız asla size saygı duymazlar ,kız kardeşim de yeni evlendi sayılır sizin gibi en başta iyi olacam diye pısırık davrandı hep sustu kaç kere onu uyardım mesafeli ol kendi kararlarına isteklerine sahip cık diye ama arada taviz verdi iyi olabilmek için sonuç kayınvalide çat çat lafını söylemeye başladı, kız kardeşim ne zaman ki beni dinledi eşine ve kayınvalideye karşı net bir sınır çizip mesafe koydu kıymetli oldu, çok yenisin psikolojini anlıyorum, korkuyorsun dedikodu çıksın istemiyorsun, kötü gelin damgası yemekten ödün patlıyor ama şunu unutma ki sen korkdukça asla iyi olamayacaksın ve kimseye yaranamayacaksın günün sonunda yapmasaydın diyecekler, sınırlarınıza sahip çıkın, daha çok toysun bu evlilikle alakalı konularda, uyanık olmayı öğrenmelisin...