Boyle kisiler de var mi?

Balliciklokma1234

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2019
1.658
604
123
Kizlar merhabalar durumu ve sorumu kisaca ozetlemeye calisacagim. Bekarim ailemle yaşıyorum guzel bir yasantim var cok sukur. Ailem modern insanlar ama evimize alkol girmez, kendimize gore degerlerimiz olan bir aileyiz diyeyim. Benim de içimden gelmez hiç yani içsem kendimi kötü hissederim, biliyorum. Cevremde de hep modern arkadaslarim var, çok iyi anlaşıyoruz, keyifli vakit geçiriyoruz, eğitimlerimiz uyuşuyor vb. Ama tek alkol almayan benim. Kimse yargilamiyor tabi ki saygi gosteriyorlar ama yine de aman nolucak ic ya bisey olmaz cok zevkli vs vs. Denmesinden de cok bunaldim. Ornegin yeni biri geliyor iste bir arkadasimizin arkadasi diyelim. Tanisiyoruz direk hic mi icmiyosun? Niye icmiyosun? Hiç mi içmedin? Artik gercekten cok sıkıldım. Veya güzel bir yere gidiyoruz (covid öncesi) hangi şarapı içelim vb. Ben almayacağım ama siz tabi ki içebilirsiniz diyorum, yine başlanıyor aa neden niye ki nasıl vb..... Gerçekten çok bunaldım. Sizce hem açık görüşlü, modern, hem de karşısındakinin alkol almamasından rahatsız olmayacak veya kendisi de alkol almayan kişiler var mı çevrenizde vb.??? Yapıcı önerilerinizi sunar mısınız çok teşekkürler...

30lu yaşlarıma kadar hiç alkol kullanmadım. ama hiçbir ortamda bu gibi sözlerden rahatsız olmadım. bence insanlar alkol almayanlar o alkol alındığındaki gevşeme moduna geçmedikleri için başta biraz rahatsız oluyorlar.
yani alkol almayan onların yanında daha ciddi kalabiliyor bazen.
ama ben kullanmasam da ortama muhabbete ayak uydurduğum, millet alkol kafasındayken absürd muhabbetleri takmadığım için hiç sıkıntı yaşamadım.
neyse çok uzattım, kısacası acaba siz aynı eğlence moduna giremiyorsunuz ondan mı ısrar ediyorlar hep ?

Açık görüşlü modern görüşlü anlamında kullanmıştım aslında. Yani ben, ailem, arkadaşlarım hepimizi öyle gördüğüm için demiştim modern çağa ayak uydurabilen diyeyim o halde
o zaman takıldığın insanlar öyle degil.öyle olsa seni sürekli rahatsız etmezlerdi. nasıl birisine neden içiyorsun denmezse neden içmiyorsunda denmez bence

30lu yaşlarıma kadar hiç alkol kullanmadım. ama hiçbir ortamda bu gibi sözlerden rahatsız olmadım. bence insanlar alkol almayanlar o alkol alındığındaki gevşeme moduna geçmedikleri için başta biraz rahatsız oluyorlar.
yani alkol almayan onların yanında daha ciddi kalabiliyor bazen.
ama ben kullanmasam da ortama muhabbete ayak uydurduğum, millet alkol kafasındayken absürd muhabbetleri takmadığım için hiç sıkıntı yaşamadım.
neyse çok uzattım, kısacası acaba siz aynı eğlence moduna giremiyorsunuz ondan mı ısrar ediyorlar hep ?
aslında tam olarak aynıyız ben de ayak uyduruyorum ama en yakın kız arkadaşlarım hariç herkes bana bu soruları soruyor ve artık gerçekten çok sıkıldım

o zaman takıldığın insanlar öyle degil.öyle olsa seni sürekli rahatsız etmezlerdi. nasıl birisine neden içiyorsun denmezse neden içmiyorsunda denmez bence
Bence de sorulmamalı. Ama durum böyle malesef. He bi de sey olayı var icsen cok daha fazla eglenirsin hiç denemeyecek misin vs.. sonuçta ben böyle rahatım yani neden bu sorular anlayamıyorum.

aslında tam olarak aynıyız ben de ayak uyduruyorum ama en yakın kız arkadaşlarım hariç herkes bana bu soruları soruyor ve artık gerçekten çok sıkıldım

bilemedim, ben hiç garipsememiştim bu tip soruları. yani bazı insanlar evet gereksiz ısrarcı olabiliyor. bir kere öyle biri bütün yemek boyunca "neden içmiyorsun?" demişti ki normalde sık alkol tüketen arkadaşlar bile o akşam içmemişlerdi. ama bence siz içmeyip o ortamda bulununca kendi kendinizi farklısınız diye görüp sorulara biraz daha fazla takılıyor olabilirsiniz.

Bence de sorulmamalı. Ama durum böyle malesef. He bi de sey olayı var icsen cok daha fazla eglenirsin hiç denemeyecek misin vs.. sonuçta ben böyle rahatım yani neden bu sorular anlayamıyorum.
bence arkadaş grubunu değiştir. modernlikten çok sana benzeyen insanlarla birlikte ol. çok mutlu olursun

bilemedim, ben hiç garipsememiştim bu tip soruları. yani bazı insanlar evet gereksiz ısrarcı olabiliyor. bir kere öyle biri bütün yemek boyunca "neden içmiyorsun?" demişti ki normalde sık alkol tüketen arkadaşlar bile o akşam içmemişlerdi. ama bence siz içmeyip o ortamda bulununca kendi kendinizi farklısınız diye görüp sorulara biraz daha fazla takılıyor olabilirsiniz.
O da olabilir bi de yukarıda yazdığım içsen daha çok eğlenirsin, hiç mi içmiyorsun, neden falan böyle sorgu gibi

bence arkadaş grubunu değiştir. modernlikten çok sana benzeyen insanlarla birlikte ol. çok mutlu olursun
Bu alkol konusunda hissiyatımın ve düşüncemin aynı olduğu kimse yok etrafımda 😢 yani mesela bazı arkadaşlarım var pek içmezler ama ortam olunca 1 kadeh falan alıyorlar ben hiç almayınca göze batan ben oluyorum 😢😢

O da olabilir bi de yukarıda yazdığım içsen daha çok eğlenirsin, hiç mi içmiyorsun, neden falan böyle sorgu gibi

bence dozu önemli. çok fazla soruluyorsa evet kötü. ama gerçek şu ki alkol insanı gevşetiyor evet ve eğlenmek daha kolay oluyor.
çoğu insan alkol aldıkça açılıp daha çok gülüyor dans ediyor şakır söylüyor.
söylediklerinde haklılık payı yok değil. :)

Alkol almam, büyük ihtimal öyle bir ortamda da bulunmam çevrem gereği ha olur da yanımdakiler alkol alıyorsa ben nasıl onlara "aa nasıl alkol içersiniz tüh kaka" demiyorsam onlar da bana "neden içmiyorsun iç vs" diyemezler. Hatta orda direk söylerim "arkadaşlar sizin bana içmem için ısrar ettiğiniz gibi ben size içmemeniz için ısrar etsem hoş olur mu?" diye.

O ne demek ya?
İçmeyen insana baskıyı da ilk kez duyuyorum, tersine alışkının malumunuz.
Çok saçma ve hadsiz bir durum.

Elbet olabilir, hayatında tadını bilmeyen yakın arkadaşlarım var.
Keza eşim yıllardır içmez, ben içiyorum.
Bana ne onlardan ya da onlara ne benim durumumdan?

bence dozu önemli. çok fazla soruluyorsa evet kötü. ama gerçek şu ki alkol insanı gevşetiyor evet ve eğlenmek daha kolay oluyor.
çoğu insan alkol aldıkça açılıp daha çok gülüyor dans ediyor şakır söylüyor.
söylediklerinde haklılık payı yok değil. :)
Kesinlikle öyle normalde dans etmeyen arkadaşım efsane dans ediyor mesela :) o konuda haklılar elbette ama ben de elimden geldigi kadar ayak uydurmaya çalışıyorum. Ama hissiyatim gereği alkol almak istemiyorum mesela 1 kadeh alanlar falan oluyor ben hiç almayınca yine ben göze batıyorum 😥

Kesinlikle öyle normalde dans etmeyen arkadaşım efsane dans ediyor mesela :) o konuda haklılar elbette ama ben de elimden geldigi kadar ayak uydurmaya çalışıyorum. Ama hissiyatim gereği alkol almak istemiyorum mesela 1 kadeh alanlar falan oluyor ben hiç almayınca yine ben göze batıyorum 😥

bu zaten kimsenin kimseyi sorgulayabilecğei bir şey değil. herkesin kendi hayatı, kendi seçimleri.
içen de içmeyen de kendi kararına göre yaşıyor.
o zaman arkadaş çevrenizi değiştirmeniz gerek.
başka çare yok gibi

Back
X