Boyle kisiler de var mi?

Kesinlikle öyle normalde dans etmeyen arkadaşım efsane dans ediyor mesela :) o konuda haklılar elbette ama ben de elimden geldigi kadar ayak uydurmaya çalışıyorum. Ama hissiyatim gereği alkol almak istemiyorum mesela 1 kadeh alanlar falan oluyor ben hiç almayınca yine ben göze batıyorum 😥
Çok saçma isteyen istediği gibi takılır. Ha onlar alkol alırken ortamı geriyor olsanız tamam belki ama ben bunu saygısızlık olarak görüyorum

Alkol almam, büyük ihtimal öyle bir ortamda da bulunmam çevrem gereği ha olur da yanımdakiler alkol alıyorsa ben nasıl onlara "aa nasıl alkol içersiniz tüh kaka" demiyorsam onlar da bana "neden içmiyorsun iç vs" diyemezler. Hatta orda direk söylerim "arkadaşlar sizin bana içmem için ısrar ettiğiniz gibi ben size içmemeniz için ısrar etsem hoş olur mu?" diye.
Kesinlikle katılıyorum. Ama onlara göre onlar baskı kurmuyor sadece merak edip soruyorlar ama bi soruyu 5 farklı şekilde sorunca da gayet baskı oluyor bana göre 😞 mesela bir arkadaşım 1 kadeh içiyo diyo az bir şey al bişey olmaz maksat ortama ayak uydurmak. Alkol almayınca ortama ayak uydurulmuyor mu ki ? 😞

Çok saçma isteyen istediği gibi takılır. Ha onlar alkol alırken ortamı geriyor olsanız tamam belki ama ben bunu saygısızlık olarak görüyorum

herkes içip eğlenirken mesela alkol almayan kişi bazen büyük bir ciddiyetle oturup çok uyumsuz kalıyor. yada konulara ciddi ciddi cevaplar veriyor, ortam bozuluyor. o zaman zaten bir daha bir arayada gelinmiyor ama eğlencenin tadını bozmuyorsa ısrar etmek çok saçma.
önemli olan beraber keyifli zaman geçirmek

Kesinlikle katılıyorum. Ama onlara göre onlar baskı kurmuyor sadece merak edip soruyorlar ama bi soruyu 5 farklı şekilde sorunca da gayet baskı oluyor bana göre 😞 mesela bir arkadaşım 1 kadeh içiyo diyo az bir şey al bişey olmaz maksat ortama ayak uydurmak. Alkol almayınca ortama ayak uydurulmuyor mu ki ? 😞

sürekli aynı insanlar her buluşmada mı soruyor ?

O ne demek ya?
İçmeyen insana baskıyı da ilk kez duyuyorum, tersine alışkının malumunuz.
Çok saçma ve hadsiz bir durum.

Elbet olabilir, hayatında tadını bilmeyen yakın arkadaşlarım var.
Keza eşim yıllardır içmez, ben içiyorum.
Bana ne onlardan ya da onlara ne benim durumumdan?
Sanırım o ailelerimizin dönemindeydi. Gerçekten ben o dönemlerin insanıymışım diyorum bazen. Çevremde durum malesef ki böyle :(

Bence sağlıklı arkadaşlık ilişkiniz yok. Örneğin siz her buluşmada "ya bu alkol de ne kötü az mı içseniz bu gece hihi" gibi şeyler söyleseniz buna bozulurlar hatta bir müddet sonra baskıcı olduğunuzu, onlara saygınız olmadığını düşünürler. Ama tam tersi hareket etmekte sakınca görmüyorlar.

Benle aynı düşünen 1 tane bile insan yok çevremde :KK43:

valla benim bir akrabam babası alkolik olduğu için asla içmem dedi daha çocukken. ama gençliği arkadaşlarıyla klüplerde geçti, hiç içmeden hem de. şu an hepsi 25 yıllık arkadaşlıklarını devam ettiriyor kimse ile böyle muhabbeti olmadı.

Kesinlikle öyle normalde dans etmeyen arkadaşım efsane dans ediyor mesela :) o konuda haklılar elbette ama ben de elimden geldigi kadar ayak uydurmaya çalışıyorum. Ama hissiyatim gereği alkol almak istemiyorum mesela 1 kadeh alanlar falan oluyor ben hiç almayınca yine ben göze batıyorum 😥
Şöyle diyeyim, eğlenmeye gidiyorsak atıyorum 5 çiftiz, bunlardan sadece ben ve bir erkek arkadaşımız içer.
Diğer kimse içmiyor, bizden çok eğleniyorlar😂😂
Sizin çevreniz tuhaf, insana ‘neden ...’ diye sorulmaz.
Alkol, yemek, dans ve bilimum şey kişinin tercihidir.
Bir Allahın kuluna sormak aklıma gelmedi ya, zaten gelecek olsa bu görüşte olmazdım herhalde.

herkes içip eğlenirken mesela alkol almayan kişi bazen büyük bir ciddiyetle oturup çok uyumsuz kalıyor. yada konulara ciddi ciddi cevaplar veriyor, ortam bozuluyor. o zaman zaten bir daha bir arayada gelinmiyor ama eğlencenin tadını bozmuyorsa ısrar etmek çok saçma.
önemli olan beraber keyifli zaman geçirmek
Israrı geçtim aynı insanların "bi kadehten bir şey olmaz" demesi bile saçma. İsteyen istediğini yapar

Bence sağlıklı arkadaşlık ilişkiniz yok. Örneğin siz her buluşmada "ya bu alkol de ne kötü az mı içseniz bu gece hihi" gibi şeyler söyleseniz buna bozulurlar hatta bir müddet sonra baskıcı olduğunuzu, onlara saygınız olmadığını düşünürler. Ama tam tersi hareket etmekte sakınca görmüyorlar.
kesinlikle katılıyorum. Ve ben onlara bu konuda bir kelime dahi etmiyorum...

Tabi ki böyle insanlar da var. Dinden bağımsız olarak alkol almayı sevmeyen bir sürü insan var. Örneğin bizim ateist bir tanıdığımız var. İçkiyi hiç sevmez. Ne içenler var yobaz. Karısının kızının giyimine kuşamına karışan, farklı dini inaçlara saygısız olan ama meyhaneden çıkmayan bir sürü yobaz adam var. Ee şimdi bu adam sırf içki içiyor diye modern mi oluyor. Ne saçma

Israrı geçtim aynı insanların "bi kadehten bir şey olmaz" demesi bile saçma. İsteyen istediğini yapar

evet kullanmak istemeyen için ha bir kadeh ha 10 kadeh. yani istemiyor işte. bunu anlamak zor olmamalı ?
hani ilk defa bir araya gelip oturan biri sorabilir belki merakından. o da cevabını alır konu kapanır. ama her buluşmada olması resmen taciz.

Tabi ki böyle insanlar da var. Dinden bağımsız olarak alkol almayı sevmeyen bir sürü insan var. Örneğin bizim ateist bir tanıdığımız var. İçkiyi hiç sevmez. Ne içenler var yobaz. Karısının kızının giyimine kuşamına karışan, farklı dini inaçlara saygısız olan ama meyhaneden çıkmayan bir sürü yobaz adam var. Ee şimdi bu adam sırf içki içiyor diye modern mi oluyor. Ne saçma
Hayır işte tam olarak onu demek istiyorum kendimi ailemi de modernliğe kattım ve soruda da onu sordum. Yani modern derken alkolden tamamen bağımsız, o alkol almayan yobazlar harici anlamında sormustum

evet kullanmak istemeyen için ha bir kadeh ha 10 kadeh. yani istemiyor işte. bunu anlamak zor olmamalı ?
hani ilk defa bir araya gelip oturan biri sorabilir belki merakından. o da cevabını alır konu kapanır. ama her buluşmada olması resmen taciz.
Taciz ve konu sahibinin de bunu yaşayarak ısrarla o insanlarla alkolun olduğu ortamlarda bir araya gelmesi daha da garip

Back
X