Böyle konu açacağımı düsünmezdim

Merhaba arkadaşlar size birsey danismak istiyorum. Nişanlıyım. Nisanin son haftasi düğünüm var bugün perde alışverişi yaptık. Kv annem ben gittik. Kv nin isteği ile bizim tüm hazırlıklar kız tarafı erkek tarafı diye ayrıldı. Kv özellikle böyle olmasi icin nişanlimin ve ailemin yaninda konuştu. Bizim buralarda perdeler tamamiyle erkek tarafina aittir. Fakat isteyen yatak odasi perdesini de alır. Çoğu arkadaşım yatak odasi perdesini bile almadi. Annem kizim hepsini almasinlar yatak odasinin perdesini biz alalim dedi. Neyse perdeleri sectim odemeye geldik annem yatak odasini ben odeyecem dedi. Kv yatak odasini mi odeyeceksiniz dedi. Annemde evet dedi size yuk olmasin dedi. Ben disari ciktim o ara. Anneme laf sokmus artik aklindaki yari yariya mi bolusmekti bilmiyorum. Ben perdeyi secerkende (durumlari oldukca iyi, ben sade düğün istememe ragmen yemekli dugun yapacaklar) dedim bizde nisanlimla yardim edebiliriz size dedim. Benim kv zaten sorunlu sacma sapan baskici baskin bir karakter. Annem cok üzüldü. Daha oncede yasadiklarimizdan dolayi zaten kv ye mesafeliydi. Ben annemlerin aldiklarinin dışında 15 bin masraf sadece kendim yaptım. Misafir odasini onlar aldi. Oturma odami ve yatak odami biz aldik. Bulasik makinesi firin aldik. Soyledigim 15 bin bunlarin dışında harcadigim seyler. Sacma sapan misafir odanızin halisini alirim gerisine de karismam dedi durup dururken bana. Iyi de ben zaten ondan birsey beklemedim ki kendi kendisine degisim triplere giriyor okadar soğudum ki. Nisanlima dedim ki ben en basindan beri herseyi kendimiz yapacaz diye dusunmemis miydim dedim ben ailenden ne istedim ne bekledim dedim. O da haklisin dedi. Ama sindiremiyorum ben yine takmamaya çalışıyordum ama benim anneme laf sokmasi hele de baskalarinin yaninda terbiyesizlik. Neyse uzun oldu kizlar icimi doktum teşekkür ederim.
Ben kimsenin çöp almasina izin vermedim. Kimse ne anneme ne bana laf sokabilir. Hatta yeri gelince igne gibi ben sokarim kv lafimi ohhh kafam rahat .

Izin vermeyecektin basta ne kadar israr ederse etsin bu sizin karariniz olmaliydi.

Ben kimsenin çöp almasina izin vermedim. Kimse ne anneme ne bana laf sokabilir. Hatta yeri gelince igne gibi ben sokarim kv lafimi ohhh kafam rahat .

Izin vermeyecektin basta ne kadar israr ederse etsin bu sizin karariniz olmaliydi.

Cok baskı kurdu. Kabul ettiremedim. Demin nişanlımla konustum az birşeyimiz kaldı ama daha da kimseyi hicbirseyimize karistirtmayacagiz.

Kaynanan sana şimdiden kaynanlik yapmaya başlamış Allah yardimcin olsun yeterki kocan sana destek olsun yeter

Merhaba arkadaşlar size birsey danismak istiyorum. Nişanlıyım. Nisanin son haftasi düğünüm var bugün perde alışverişi yaptık. Kv annem ben gittik. Kv nin isteği ile bizim tüm hazırlıklar kız tarafı erkek tarafı diye ayrıldı. Kv özellikle böyle olmasi icin nişanlimin ve ailemin yaninda konuştu. Bizim buralarda perdeler tamamiyle erkek tarafina aittir. Fakat isteyen yatak odasi perdesini de alır. Çoğu arkadaşım yatak odasi perdesini bile almadi. Annem kizim hepsini almasinlar yatak odasinin perdesini biz alalim dedi. Neyse perdeleri sectim odemeye geldik annem yatak odasini ben odeyecem dedi. Kv yatak odasini mi odeyeceksiniz dedi. Annemde evet dedi size yuk olmasin dedi. Ben disari ciktim o ara. Anneme laf sokmus artik aklindaki yari yariya mi bolusmekti bilmiyorum. Ben perdeyi secerkende (durumlari oldukca iyi, ben sade düğün istememe ragmen yemekli dugun yapacaklar) dedim bizde nisanlimla yardim edebiliriz size dedim. Benim kv zaten sorunlu sacma sapan baskici baskin bir karakter. Annem cok üzüldü. Daha oncede yasadiklarimizdan dolayi zaten kv ye mesafeliydi. Ben annemlerin aldiklarinin dışında 15 bin masraf sadece kendim yaptım. Misafir odasini onlar aldi. Oturma odami ve yatak odami biz aldik. Bulasik makinesi firin aldik. Soyledigim 15 bin bunlarin dışında harcadigim seyler. Sacma sapan misafir odanızin halisini alirim gerisine de karismam dedi durup dururken bana. Iyi de ben zaten ondan birsey beklemedim ki kendi kendisine degisim triplere giriyor okadar soğudum ki. Nisanlima dedim ki ben en basindan beri herseyi kendimiz yapacaz diye dusunmemis miydim dedim ben ailenden ne istedim ne bekledim dedim. O da haklisin dedi. Ama sindiremiyorum ben yine takmamaya çalışıyordum ama benim anneme laf sokmasi hele de baskalarinin yaninda terbiyesizlik. Neyse uzun oldu kizlar icimi doktum teşekkür ederim.
Ya ben kayannaam hakisizda olsa kocam bana sen haklisin diyince icin serinler misal.. Oyle dusun boswrr.. Yarn bigun bunlarda gecer sende ona gore bi duwar orersin...

Şahit olmadığın hiçbir olayı yaşanmış sayma bence , anneler genelde abartır . Zaten kız vereceği için nazlı, karşı taraftan hep ekstra hassasiyet beklerler .
Ayrıca madem eşyalarınızu kendiniz almayı düşündünüz, kvyi annenizi hiç dahil etmeseydiniz .
Zaten bence de bu şekilde olmalı

Annenize ne lafi soktu.onu yazmamissiniz.
Genelde dugun arefesi bu tip durumlar oluyor ve kv ler gelinlerini en basta kendilerinden sogutuyorlar.
Kv ayip etmis durumu yoksa alamiyorum desin laf sokmak felan ileride yuzyuze bakacagi akraba olacagi insana ayip etmis.
Sizde mesafeli olun madem kizi gibi gormuyor o halde sizde anne gibi davranmayin
Bu yönlendirmeyi çok yanlış buldum. Kızı gibi davranmadığını alışverişle mi anlayacak? Belki kadın kendi çocuklarına da cimri , ki Zaten öyle oluyor kendi oğluna alıyor çünkü .
Ayrıca karşı tarafta da hassasiyet var . Şahit olmadığı bir olaya karşı hemde . Kv annesine laf sokmuş . Belki annesi abarttı ? Belki laf sokmadı da yanlış anlaşıldı ?
Hadi diyelim hepsi yaşandı , ileride kızı olarak görmeyeceği ne malum ? Şuan oğlunu paylaşamıyor olabilir ama zamanla geçer.
Velhasılkelam, kızı gibi görmese de, sevdiği adam hürmetine annesi gibi görmeli . Biraz sabretmeli , kazanmaya çalışmalı . Tüm çabalarına rağmen , yıllarca emek verdi ama durum aynı, tmm o zaman dediğiniz o son cümlenizde haklı olabilirsiniz

Bizim tüm eşyamız çatal,bıçağa varana kadar ortak alındı ki sonradan biz şunu pahalıya aldık siz şunu ucuza aldınız falan olmasın diye.
Babam en baştan her şey ortak alınacak dedi ve öyle yapıldı çok da iyi oldu.

Kimseyi yaninda alisverise goturmeyeceksin bu kadar basit. Ha yardim etmek istiyodur tamam etsin. Dersinki bunu bunu begendim parasi da bu. Cikarsin versin.

Boyle kv cekilmez soyluyum ben 7 yillik evliyim hala kv her firsatta ceyizime laf sokuyor bu omur boyuda surecek malesef butun kv ayni. Nedense gelinlerinin annelerini cekemzler hep bi laf sokma cabasinda olurlar yaptigi cok cirkin bir sey bence.
Sana cok agir gelmis belli ama alisacaksin

Boyle kv cekilmez soyluyum ben 7 yillik evliyim hala kv her firsatta ceyizime laf sokuyor bu omur boyuda surecek malesef butun kv ayni. Nedense gelinlerinin annelerini cekemzler hep bi laf sokma cabasinda olurlar yaptigi cok cirkin bir sey bence.
Sana cok agir gelmis belli ama alisacaksin

Abla tavirlari zaten ağır gelmişti. 7 yillik evliyim diyince abla dedim :) ama anneme hep bi itekleme cabasinda. Annem sesini çıkarmadi cikarmadikca saf gördü sanirim. Bugun okadar cok agladim ki sinirim boşaldı yemekte yiyemedim. Aksam yemeginde bayilir gibi oldum nisanlimin yaninda anlamadim gozlerim donmus annem bana bagirinca tutup sallayinca beni kendime geldim. Kizdilar bana bu kadar stres yaptigim icin ama elimde degil çünkü ben cok hassas bir insanim. Kimseye maddi manevi yuk olmam ben kendi babamdan bile para isteyebilen biri degilim. Nisanlim cok kizdi bana gizli gizli soyledi bir daha boyle stres yaparsan cok kızacam sana dedi. Elimde değil. Annem zira anladi ama ben is yorgunluğu dedim. Cok zoruma gitti yaptığı.

Kimseyi yaninda alisverise goturmeyeceksin bu kadar basit. Ha yardim etmek istiyodur tamam etsin. Dersinki bunu bunu begendim parasi da bu. Cikarsin versin.

Ben asla ne marka belirttim ne de baska birsey. Kendi aradi beni kendi söyledi. Hiçbir şey istemiyorum artik istedigini söylesin

Yatak oda perdemi nisanlimla ikimiz seçtik. Sade bir perdeydi. Otel tipi karartmali. Isik gecirmesin diye oyle tercih ettik. Mutfak simli simli yatak odasi da dümdüz nedense demis. Yemin ederim annem bir suru aksesuar almak istedi yatak odasina nisanlimla ikimiz istemedik. Mutfak masami bile 1500 tl ödeyerek annem aldi. Nefret ediyorum bu para mevzularindan ama yaptığı bi yatak odasi haric diger odalarin perdesi. Misafir odasi buz dolabi camasir makinesi başka birsey almadiki. Diger odalari hep ailem ve ben doldurduk. Kutuphanesinden calisma masasina firin bulasik makinesi kucuk ev aletleri mutfak oturma odasina l koltuk ve diğer seyler. Ben ondan hicbirsey istemedim. Itici bir şekilde laf sokması sinirlerimizi cok yipratti simdiye kadar dediklerinin yaninda sivadi resmen. Perdecinin parasi daha ödenmedi yarin arayip hepsini ben odeyecem diyeceğim. Kimsenin tribini cekmek istemiyorum.

De bakalım ne diyecek. Merak ettim yaz buraya. Olay çıkarmaya çalışıyor gibi geldi. Tuzağına düşme.

Şahit olmadığın hiçbir olayı yaşanmış sayma bence , anneler genelde abartır . Zaten kız vereceği için nazlı, karşı taraftan hep ekstra hassasiyet beklerler .
Ayrıca madem eşyalarınızu kendiniz almayı düşündünüz, kvyi annenizi hiç dahil etmeseydiniz .
Zaten bence de bu şekilde olmalı

Her zaman aradi bende geleceğim dedi. Böyle diyen birine hayir istemiyorum diyemedim. Çünkü hatirlatmak icin bile sürekli aradı. Yok canim cümleyi duymadim evet ama o surat ifadesini ve tavrini gördüm. Birde benim annem alingan bir yapıda degildir çogu seyi de bana soylemez uzulmiyim diye. Genelde sonradan ogrenirim.

Bizim tüm eşyamız çatal,bıçağa varana kadar ortak alındı ki sonradan biz şunu pahalıya aldık siz şunu ucuza aldınız falan olmasın diye.
Babam en baştan her şey ortak alınacak dedi ve öyle yapıldı çok da iyi oldu.

En iyisi aslında. Benim babam evimi bile gormedi henuz. Hic yorum yapmaz. Her zaman al kartimi yada parasini iste uzerimize düşen ne ise fazla fazla yap der.

Özel olmazsa ne kadar tuttu ki aldıklarınız ? Fazla mı geldi acaba

Iyi de canim secerken dedim ki bende yardim ederim. Olmaz dedi. Yani eğer zorlaniyor ise (ki durumlari iyi) ben her zaman destek verme taraftariyim ki. Ama kendisi kabul etmiyor. Ya kabul edecen ya da etmiyorsan laf etmemelisin.

Back
X