Boyle misafiri ne yaparsınız?

mrv_mn35

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2007
240
243
628
Merhaba bayanlar, dun aksamdan beri sinir oluyorum. Misafiri severim elimden geldiğince hürmet ederim lakin esimin yakin çok yakin akrabası 38 yaşlarında bir bayan bir de 42 yaşında bir bay var.. haber veriyorlar geliyorlar, ki evde isek esim misafiri asla reddetmez.
Neyse geliyorlar
Ya Tv de onların dizileri izlenecek
Ya elde telefon şakır şakır oyun oynuyor
Dun de aştılar liseye giden genç kızlar dizi islemek için bilgisayar istediler esim verdi, Cocuklar da tutturdu diğerlerini de de çıkardık ortada üç tane laptop.. kimi oyun oynuyor, kimi dizi izliyor ben de sek sek sekerek cay taşıyorum..
Asıl koptuğum nokta ise su; bu 38 yasındaki bayan da kızlarla oturdu çayını aldı dizisini izledi, onların kullandığı laptop evin iyisi olduğu için 5 yasındaki oğlum biraz o bilgisayarı istedi diye kadın gitmeden once defalarca oğlumuzun alf anlamadığını iyi basettigimizi söyleyip durdu. Sustum ama çok da için sisti. Zaten önceden gelişlerin de telde oyun oynadığı için onlara gidiş sayımızı azaltmıştım ama sanırım daha çok işlerine geldi geçen hafta buradalar di, dunde..

Kimse yanlış anlamasın misafire saygim sonsuz ama sanki sinemaya pastaneye gitmiş gibi davranılması normal mi? Çıkarken de oglumdan dolayı laf sokuyor..ben onca kişiye cay taşımaktan ne ogluma ne 11 aylık bebeğime bakamiyorum bu arada..

İçimi dökmek için yazdım.. okuyanlara tesekkur ederim.

Bizim işyerinde bir arkadaş var.
Diyelim biri onu aradı, diyor ki "ben müsaitiz diye biliyorum ama bir de Ahmet'e sorayım, size dönerim"

Aynı şekilde eşini biri aradığında bizim arkadaşı arıyor, diyor ki şunlar şunlar bize gelmek istiyor, veya bizi davet ediyor, müsait miyiz, nasıl yapalım diye.

Bence siz de bu yöntemi uygulayıp her 2 aramadan birine "müsait değilmişiz, o gün şu şu planımız varmış" diyebilirsiniz.

Plan demek sadece başka biriyle olan plan da değil yani. Mesela eşinizle başbaşa dizi keyfi yapmak bir plandır.
Veya çocuğunuzla ailece hamur oynamak bir plandır.

Bazen hayır demeyi bilmek gerekir.

Ya bana kalmıyor ki sevgili kocacim bana sorar ama onların telde duyabileceği şekilde musaitmiyiz diye. Bazen ev müsait olmaz, bazen dışarda oluruz ama demez ki dışarıdayız su gun gelin. Yine de bana sorar ki istemeyen ben olayım..
misafir gelince de köşeye kurulur keyiflenir neticede akrabaları ya.. birde bunlar asil başka misafirin ardina takilanlar habersiz yani bir nevi..

Esiniz eve internet cafe acmis herhalde haberiniz yok
Bir de cay tasiyorsunuz bu yuzsuzlere
Zikkim icsinler, almayin eve bir daha
Kapiya dayanacak kadar ileri boyuttalarsa da kapiyi acmayin calar calar giderler:KK70:

Ben de sevmiyorum misafirliğe gittiğimizde ev sahibinin veya bize gelen misafirin telefonuna televizyona dalmasını. Televizyonsa evinde de var, git evinde izle biz de pijimalarımızla dört bacağımızı uzatarak izleyelim di mi?

Eşinizle anlaşın gerçekten ama misafir reddetme huyu yoksa zor kabul eder bu durumu.

Eşine de anlat
Müsait değiliz desin
İyi yere dükkan açmışsınız, millet geliyor istediğini izlerken servisleri yapılıyor oh mis

ben saklıyorum bilgisayarı
sorduklarında masaüstü (külüstür) bilgisayara otuyrabileceklerini söylüyorum her misafir için aynı ancak evinde bilgisayarı olmayan randevu almak için gelen kişilere çıkarıyorum
hiç de gocunmuyorum misafirliğe geldiler laptopu görmeye değil

Eşin bir daha sana sorduğunda müsait değilim de. Sonuçta her zaman müsait olmak zorunda değilsin.
Eşin onlarla konuşurken neden müsait olmadığınızı da sorarsa ağda yapacağım deyin. Bir daha sormaması gerektiğini anlar.
Supersiniz ama sonra yap der eminim ..

Bu kadar pc düşkünü olduğunuza göre, bize gelmenize gerek yok, Skype aracılığyla görüntülü konuşuruz, hem siz buraya kadar yorulmazsınız, hem de ben oturduğum yerden size eşlik etmiş olurum deyin.

Merhaba bayanlar, dun aksamdan beri sinir oluyorum. Misafiri severim elimden geldiğince hürmet ederim lakin esimin yakin çok yakin akrabası 38 yaşlarında bir bayan bir de 42 yaşında bir bay var.. haber veriyorlar geliyorlar, ki evde isek esim misafiri asla reddetmez.
Neyse geliyorlar
Ya Tv de onların dizileri izlenecek
Ya elde telefon şakır şakır oyun oynuyor
Dun de aştılar liseye giden genç kızlar dizi islemek için bilgisayar istediler esim verdi, Cocuklar da tutturdu diğerlerini de de çıkardık ortada üç tane laptop.. kimi oyun oynuyor, kimi dizi izliyor ben de sek sek sekerek cay taşıyorum..
Asıl koptuğum nokta ise su; bu 38 yasındaki bayan da kızlarla oturdu çayını aldı dizisini izledi, onların kullandığı laptop evin iyisi olduğu için 5 yasındaki oğlum biraz o bilgisayarı istedi diye kadın gitmeden once defalarca oğlumuzun alf anlamadığını iyi basettigimizi söyleyip durdu. Sustum ama çok da için sisti. Zaten önceden gelişlerin de telde oyun oynadığı için onlara gidiş sayımızı azaltmıştım ama sanırım daha çok işlerine geldi geçen hafta buradalar di, dunde..

Kimse yanlış anlamasın misafire saygim sonsuz ama sanki sinemaya pastaneye gitmiş gibi davranılması normal mi? Çıkarken de oglumdan dolayı laf sokuyor..ben onca kişiye cay taşımaktan ne ogluma ne 11 aylık bebeğime bakamiyorum bu arada..

İçimi dökmek için yazdım.. okuyanlara tesekkur ederim.
bunlarda ayrı bi model galiba misafirliğe değil teknolji fuarına gelmişler sanki:KK12:

Evime misafir geldiğinde kesinlikle kapalı olur televizyon. Ben gittiğimde ev sahibi aval aval tv ye bakıyorsa samimiyet dereceme göre; ya kalkıp kapatırım ya da rahatsız olduğumu bir şekilde söylerim. Ayrıca, bilgisayar özel bir eşyadır; nasıl başkasının cep telefonunu isteyip kurcalamıyorsak bu bilgisayar için de geçerli.

Back
X