Boyle misafiri ne yaparsınız?

]Kocanız sorarsa
Çay servisini sen yapacaksan müsaitiz deyin

bu cevabı ben tuttum
hatta birdaha haber verirlerse ve sen kabul edersen çayları sen servis yaparsın burası internet cafe değil dersin
ve bu konuda da çok ciddiyim de
yoksa seni mahcup ederim de
daha çok konuşmaki :eek:düşünmeye fırsatı olsun

Aynen durum bu ama bu dükkan gönüllü :)
Size niye geldikleri belli oldu bilgisayar ve internet için geliyorlar 11.12 yili gecgindir evde internet o zaman pek yaygın değil di tabi evlerde bundan 12 sene önce komşular ödev bahanesi ile geliyordu ben yada kardeşim çıkarıp veriyordu ama baktık artik böyle olmayacak çünkü ödevi biz verdik mi istemiyorlar msn de sohbet için oyun için gelmeye başladılar saatlerce tabi bizde artık sınırı çizdik işimiz var şu bu diye hani odev için olsa is icin olsa neyse.

ha ha, ben sanırım pek hizmette iyi olmadığım için kimse bize sık sık gelmiyor.

1. çaylarını doldururum, 2. leri genelde unuturum.
bir de bir termosum var, getiririm salona, herkes kalkar kendi alır.

kimseye de kişisel bilgisayarımı vermem. istedikleri diziyi izleyebilirler. çocuk şımartanlardan biri olarak çocuğun istekleri daha önce gelir benim için.

hele ki 11 aylık bir bebek varsa, bence bisküvi ikram edersem iyi ederim.

Merhaba bayanlar, dun aksamdan beri sinir oluyorum. Misafiri severim elimden geldiğince hürmet ederim lakin esimin yakin çok yakin akrabası 38 yaşlarında bir bayan bir de 42 yaşında bir bay var.. haber veriyorlar geliyorlar, ki evde isek esim misafiri asla reddetmez.
Neyse geliyorlar
Ya Tv de onların dizileri izlenecek
Ya elde telefon şakır şakır oyun oynuyor
Dun de aştılar liseye giden genç kızlar dizi islemek için bilgisayar istediler esim verdi, Cocuklar da tutturdu diğerlerini de de çıkardık ortada üç tane laptop.. kimi oyun oynuyor, kimi dizi izliyor ben de sek sek sekerek cay taşıyorum..
Asıl koptuğum nokta ise su; bu 38 yasındaki bayan da kızlarla oturdu çayını aldı dizisini izledi, onların kullandığı laptop evin iyisi olduğu için 5 yasındaki oğlum biraz o bilgisayarı istedi diye kadın gitmeden once defalarca oğlumuzun alf anlamadığını iyi basettigimizi söyleyip durdu. Sustum ama çok da için sisti. Zaten önceden gelişlerin de telde oyun oynadığı için onlara gidiş sayımızı azaltmıştım ama sanırım daha çok işlerine geldi geçen hafta buradalar di, dunde..

Kimse yanlış anlamasın misafire saygim sonsuz ama sanki sinemaya pastaneye gitmiş gibi davranılması normal mi? Çıkarken de oglumdan dolayı laf sokuyor..ben onca kişiye cay taşımaktan ne ogluma ne 11 aylık bebeğime bakamiyorum bu arada..

İçimi dökmek için yazdım.. okuyanlara tesekkur ederim.

Misafiri sevmemekle alakası yok,
Bunlar hepsi bir arada ya gelmiş gibi
( laptop,sınırsız internet,tv ve yanında çerez ve çay bedava)
O nasıl misafirlik !!kapıya geldiğim yerden utanırım yahu !!!!

Hayir demeyi ogrenmeniz lazim yoksa bunun adi kullanilmak daha cok yipranirsiniz
Evet ben bunu beceremiyorum iste.. birde şöyle bir durum var ben bu şehirde yalnızım eşinin tüm ailesi burda ve çok tutkunlar. Hep kendi memleketlerinden evliler. Biz çalışırken tanışıp evlendik. Yeni evliyken sen ikinci yabancı gelinsin senden once ku de boşandı diyip ayar çekiyorlardı. Esim de iste.. bıçak kini kesmiyor derler ya toz kondurmuyor..
Sıkıldım.. sizler moral verdiniz. Teşekkürler..

Size tv. seyretmeye mi gelmisler..ziyaret anlayislari bu galiba..biz eve misafir gelince tv acmamaya gayret ediyoruz..boyle bir durumla karsilasirsamda esime soylerim istemedigimi.zaten esim de sevmez gelip te tv seyreden muhabbetten bihaber olanlari..genelde her misafirden sonra da yorum yapariz..cok guzel vakit gecirdik ya da muhabbet kotuydu vs gibi..ona gore gorusulur gorusulmez ya da seyreklestiririz gitme gelmeleri..allah yardimcin olsun..

Ya bana kalmıyor ki sevgili kocacim bana sorar ama onların telde duyabileceği şekilde musaitmiyiz diye. Bazen ev müsait olmaz, bazen dışarda oluruz ama demez ki dışarıdayız su gun gelin. Yine de bana sorar ki istemeyen ben olayım..
misafir gelince de köşeye kurulur keyiflenir neticede akrabaları ya.. birde bunlar asil başka misafirin ardina takilanlar habersiz yani bir nevi..
Kabul etmeyin gerekirse kötü olun.
Misafirliğe gidip dizi izlendiğini de ilk kez duyuyorum. Dizi izlerken kendilerine hizmet ettirmek için geliyorlar herhalde.
Birde çocuğuma laf edecek ,ne demek" laf anlamıyor herhalde" ne hakla böyle konuşuyor?
Bir daha eşiniz kabul ederse yada size ısrar ederse kabul edin,laptop,tablet,bilgisayar ne varsa kaldırıp,modeminde fişini çekin,sorduklarında interneti kapattırdık deyin. Bir daha gelmezler internet cafe ortamı bulamayacakları için.

Bizimde vardı benzer bir çift arkadaşımız gitmeyi ve aramayı kesince bitti görüşmeler.
Bi gün gündüz 1 de ev görmeye geldiler, akşama farklı arkadaşlarımız maç izlemeye gelecekti. Gece saat 11 de gittiler. Diğer gelen misafirlerimiz inanılmaz rahatsız oldular. Futbolla alakaları yok karı kocanın maç izlemeye gelen insanları bağırarak konuşmalarıyla, 2 yaşında çocuklarının yaramazlıklarıyla inanılmaz huzursuz ettiler. Ve herkes gitti bınlar en son kalktı.

Birde ben Bebek'le ilgili bir problem yaşadım, geçmiş olsuna geldiler akşam 7 de gece 1 de gittiler. Yine aynı şekilde gelen giden diğer tüm misafirlerimi rahatsız ettiler.

Eşim bir daha ararlarsa asla müsaitiz demeyeceksin dedi. O günden sonra bitti.

Ben misafiri sevmem.Bir de üstüne ev imkanlarını kullanma bahanesi ile misafircilik oynayan akıllı tospaaları iki kere sevmem.Ama dese ki internetini laptopunu iki saat kullancam,müsait misin,eğer o gün modumdaysam gel derim,yeter ki dürüst olsun.Allah'tan eşime de empoze ettim de kimseyi eve çağırmaz,gelelim mi diyeni de bana sorar,ben de kabul etmem . :KK53:
Son yazdığımı okuyunca baya cazgır olduğumu hissettim yav :KK45: ama doğrusu bu

Resmen sizi kullanıyorlar kabul etmeyin bir daha.
Bence misafir sohbete gelir ne yapılıyorsa beraber yapılır onlar orda takılıyor kafalarına göre sizde hizmet ediyorsunuz ne ayıp yaptıkları. Benim çevremde de vardı böyleleri şuan bana küsler ohh..

]Kocanız sorarsa
Çay servisini sen yapacaksan müsaitiz deyin

bu cevabı ben tuttum
hatta birdaha haber verirlerse ve sen kabul edersen çayları sen servis yaparsın burası internet cafe değil dersin
ve bu konuda da çok ciddiyim de
yoksa seni mahcup ederim de
daha çok konuşmaki :eek:düşünmeye fırsatı olsun
Haklisiniz. Konuşacağım ins. Eve gelsin de .. yoksa booom diye patlayasim var inanın..
Kabul etmeyin gerekirse kötü olun.
Misafirliğe gidip dizi izlendiğini de ilk kez duyuyorum. Dizi izlerken kendilerine hizmet ettirmek için geliyorlar herhalde.
Birde çocuğuma laf edecek ,ne demek" laf anlamıyor herhalde" ne hakla böyle konuşuyor?
Bir daha eşiniz kabul ederse yada size ısrar ederse kabul edin,laptop,tablet,bilgisayar ne varsa kaldırıp,modeminde fişini çekin,sorduklarında interneti kapattırdık deyin. Bir daha gelmezler internet cafe ortamı bulamayacakları için.
Aynen bende bu dediklerinizi yapma kararı aldım. Şaşıyorum ne insanlar var. Ins. Kendim birgün bu duruma düşmem. Küçük çocuğumun bi sıkıntısı vardı onu sormak için malum kadın Aramış müsait değildim açmadım sonra da aramadım. Busefer de ablasına aratmis kontorum yok sen bi sor diye.. büyüğe laf anlamıyor de beni garson yap, sonra da hal hatir sor..

İyi dayanmisiniz , ben fena laf sokardim bi daha gelemezlerdi muhtemelen :KK14:

Benim eşim misafir de gelse,misafirliğe de gitse tvyi kapattırıyor.Birbirimizi izliyelim,konuşalım diyor,seslerini çıkaramıyorlar böylece.:KK45:

Vay arkadaş millet ne bedavacı ne yüzsüz olmuş. Kalkıp bide evin çocuğuna laf sokuyo dış kapının mandalı
xenforo-smilies-kk63.gif

ŞU TEKNOLOJİ KONUSUNDA ÇOCUKLARI, GENÇLERİ ELEŞTİRİRKEN KOCA KOCA ADAMLARA Bİ HAL OLMUŞ.

E BARİ EVDEN ÇIKARKEN MASA KENARINA SAATLİK İNTERNET ÜCRETİ BIRAKSINLAR.

BUNLARA SAYIYLA MI VERİYOLAR BİZE.

ARKADAŞIM, HAYATIMIZDA ONCA SIKINTI VARKEN, Bİ DE BU ŞAPŞİKLERLE UĞRAŞIP DARALTMA KENDİNİ.

"HADİ BAŞKA KAPIYA" DE, GEÇ.

HEM SENİN ÇOCUĞUNU ELEŞTİRMEK DE NEYMİŞ ÖYLE. ÇOCUKLA SİDİK YARIŞINA MI GİRMİŞ HATUN?!!!

Ben prensip olarak evimize misafir geldiğinde kesinlikle ama ke sin lik le TV açtırmam eşimde aynı, eve gelen misafir sohbet muhabbet için geliyor, televizyon da ne, arkadan hafif müzik eşliği ile hoş sohbet çay yiyecek vs zaman geçiriyoruz.
Beğenmeyen gelmesin, okadar

ben de hoşlanmam birileriyle buluştuğumuzda telefondan kafalarını kaldırmamalarından.bize misafir geldiğinde de bazen televizyon açık olur sesi kısık olarak(hani bazen sohbet ederken bir ara muhabbet durgunlaşır, bir sessizlik olur falan ya öyle anlar için yani). kendi yaşıtım bir arkadaşımlaysam biraz konuştuktan sonra beraber film açıp izleriz bazen ama onun dışında kimse birbiriyle ilgilenmeyecekse buluşmanın ne anlamı var.bir de beş yaşındaki oğlunuza laf etmiş, küçücük çocuk ayol normaldir yetişkin gibi davranacak hali yoktu herhalde, önce kendine baksın.

Back
X