Böyle ne kadar yaşanır

Yanima gelecek ozledim annemi zaten:) bakalim ne bombalar patlaticak yine:))))
Komsu olsalar tam kafa dengiymisler yaa:)))
Benimkinde de var o bak bak bak cinar kavak:))) bi de yaprak gorse sorar bana bu hangi agacin yapragi:))) bil bakalim bu ne agaci:)))) cok yasasinlar:)
Amin cnm
Hem öldurur hem guldurur bunlar
Arada özelden yaz bana annenin bombalarini ;)

Var nı böyle annesi olan
Seni gorumcem sandim bi an :KK48:Kv var olur mu? Birebir aynı. Çocuk görmeye gelen kardeşinden çaput ver yakayım nazarın değer der. Aman çocukların evine gitme vs diyen biri. Eşime falan da der aman mahallede çocukları görmesinler ayrı ayrı gelin. Arabayı uzağa park edin görürler. Neyse ki artık görüşmüyorum kendisiyle

Üniverstede hep derdiki sakın birini bulma iline gücüne bak dersine calış okuluna bak kimseye özenme,daha erken seni oraya okumaya gönderdik evlenmeye değil vs..
Şimdi yaş 29 olmuş annem diyorki herkes evlendi siz bulamadınız ünide birini ben ne yapıyım
Daha cok bunaltıyor beni..
İnsan belli bi yastan sonra yalnızlaşıyır annesine daha muhtac oluyor kpnuşmak istiyor dertlesmek istiyor ama ne care o bile yok..annelerin kıymeti şöyle böylr..o laflara girmiyorum elbeettte doğru ama dertlesece bi insan yoksa etrafınızda kendi kendinizle konuşmaya başlıyorsunuz artık..

Vallahi cıldırcam annem hayatımı yönetiyor
Ona gitme ,öyle yapma ,şunu söyleme vs..bezdim bezdim
Birincisi , onun sevmediği akrabalar ki hepsi baba tarafından görüşmemi istemiyor ,onlara gitme nazar ederler diyor.cağırıyolar gitme diyor,bu sefer bana halamlar tavır alıyor niye gelmiyon diye.İşim var falan diyip başka zaman diye erteliyorum hep.

İkincisi, sanki tüm aile akrabaların gözü bizdeymiş gibi şunu sorarlarsa bilmiyom de bunu derlerse haberim yok de.bizi sorarlarsa bişey anlatma.Ya diyorum nasıllar diyolar iyler diyorum ne sorcaklar anne sacmalama.Diyorki beni sordular mı,iymi dedin hasta mı dedin,deseydin hasta cok.babanı sordularmı iy değil yatıyo deseydin.sen ne dedin vs...ya anne ne oluyor fbi mıyız ajanmıyız neyin gizemindesin..kac yasına geldim insanlar sorduğunda küçük cocuk tembihler gibi bilmiyorum de diyor..Tövbe ya..he he deyip geciyorum.
Üçüncüsü misal teyzemle konuşmuş olayım telde ,annem arar ertesi gün.Teyzeni aramışsın bana niye demiyon diyor.evet aradım anne unuttum işim vardı.Kızıyor niye unutuyon.ne konuştun bişey anlattın mı ne sordu ,anlatmasaydın bişey sen şimdi anlatmışsundır diyor..ben havale geciriyorum artık .Ya anne neyin kafası bu.teyzemle konultuk havadan sudan.Neyi anlatayım b..ktan hayatımı mı töbee.ne sordu diyor.Nasılsın dedi diyorum beni sordu diyorum .beni de sordumu diyor.artık kurtulmak için yok sormadı hiç diyorum.zaten havadan sudan konuşuyoruz gercekten ne bu kafa anlamıyorum bıktım annemin enteresan düşüncelerinden ya...vallahi bezdim
Teyzelerimde cok başka iyi insanlar ağızları dualı canım gibiler..öyle dedikodu falan yapmazlar ..
Dördüncüsü yeni işe girdim çok şkr kadrolu.Sakın kimseye söyleme diyor.Nazar ederler..böyle derler şöyle derler..Ya anne millet kendi derdiyle uğraşıyor,herkes işinde gücünde evli cocuklu benim işe girmem ne ki onlara..bağırıyor kızıyor iy söyle diyor maaşınıda söyle ,herseyi anlat vs diyor.Ya maaşımı niye söyliyim diyorum.onlar sorar mutlaka sen tanımıyorsun diyor .yok tmm anne sorarlarsa belli değil değişiyor derim.yok diyor asgari ücret alıyorum de diyor.Hiçbir akademisyen asgari ücret almaz anne millet güler niye böylesin sen ya diyom.Onlarda işlerinde ,tüm kuzenlerim işi var evli ,evleri var arabaları var benim yaşımdakilerin 2 cocuğu var.benim daha bu yaşımda yeni işim olmuş niye söylemiyim ne var bunda diyom .Saydırıyor bana öyle böyle değil ben hiç bişey bilmiyomuşum güya..
Neymiş onlar şöyleymiş böyleymiş.Sanki ben yıllardır görüşmüyorumda bana anlatıyor!

Yaşım 29.bekarım .İstediğim işe girdim şükür yıllar sonra..annemin nazar korkusu ve birsürü enteresan korkusuyla hayatım yaşanmaz halde..yani bunlar buraya yazabildiklerim.30 yaşıma geldim anne allaşkına yeter diyorum.Bu defa başlıyor söylenmeye..ya inanın beynim yandı artık gercekten ..
Sır verme ,bilmiyom de,gitme onlara,böyle yapma,öyle deme,oraya gitme,esteik yaptırmak istiyorum hayır evlen kocanla yaptır.O ne demek belki evlilik yok hayatımda,ben kendin için yaşıyorum diyorum..Laf laf laf......beyin ucuyor gidiyor beni terkediyor,uzay boşluğunda halaya duruyor..gözlerim kayıyor.Allahım diyorum bunaldım.
Cok şükür ki uzağım onlara..bu yuzden hiç gidesim de gelmiyor,özlediğim dakika bu sözleri geri cevirtiyor beni.Artık küçük değilim.Ne doğru yanlış cok şükür ayrımını yapıyorum.Annemle 2dk güzel konuşamıyoruz.Yolda birini gördüm selamı var desem ne dedi beni sordumu,bunu deseydin ,niye demedin,gelmeseydin gitmeseydin.......
YETEEEEEER BU BENİM HAYATIM
YETER ANNEME KIZDIM BUGÜN AYYYY YETER DEDİM KARIŞMA ARTIK TMM NE BÜYÜTÜYON HERSEYİ ANNE.HAYAT COK KISA ÖMRÜM BİTTİ GECTİ İKİ GÜZEL SÖZ SÖYLEMEDEN DİNLEMEDEN..TÜM AKRABALARA DÜŞMAN OLDUK SENİN İSTEDİĞİN OLDU YETER DEDİM BAĞIRDIM TAŞTIM ARTIK .Nasıl bunaldığımı anlatamam.
Bu takıntılar hiç hayra alamet değil önüne gecilmesse ilerleyip başka bir boyut alabilir bir insanin kız kardeşine şüpheyle yaklaşması çok normal değil gibi

Bu takıntılar hiç hayra alamet değil önüne gecilmesse ilerleyip başka bir boyut alabilir bir insanin kız kardeşine şüpheyle yaklaşması çok normal değil gibi
Önüne gecilemiyor kendi hep doğru ben hep yanlışım ..gercekten abartmıyorum hayatı yasanmaz hale getiriyor

Bence anneniz geçmişte dedikodudan çok çekmiş ve korkmuş. Şu anda dönem dönem onun gibi bir psikolojiye giriyorum ama en azından etrafımdakilere yansıtmıyorum. Sizin annenizi uzmana göstermeniz gerekli bence. Sonuçta bu kötü bir durum değil fakat annenizin ikna olacağını düşünmüyorum. Söyleyebileceğim tek şey annenizden kaçmak gibi değilde daha çok vakit geçirerek daha çok sosyalleşerek dünyada sizin gibi hatta daha iyi koşullarda yaşayan onca insanın olduğunu ve hiç birinin dedikodusunun yapılmadığını göz de değmediğini anlatmak olmalı.

Bence anneniz geçmişte dedikodudan çok çekmiş ve korkmuş. Şu anda dönem dönem onun gibi bir psikolojiye giriyorum ama en azından etrafımdakilere yansıtmıyorum. Sizin annenizi uzmana göstermeniz gerekli bence. Sonuçta bu kötü bir durum değil fakat annenizin ikna olacağını düşünmüyorum. Söyleyebileceğim tek şey annenizden kaçmak gibi değilde daha çok vakit geçirerek daha çok sosyalleşerek dünyada sizin gibi hatta daha iyi koşullarda yaşayan onca insanın olduğunu ve hiç birinin dedikodusunun yapılmadığını göz de değmediğini anlatmak olmalı.
Çok doğru anlatıyorum gösteriyorum bana diyorki onlara değmez gelir bize değer ..yinede deniycem daha cok anlatmayı ..gercekten uzaklaşmaktan başka carem kalmadı

Çok doğru anlatıyorum gösteriyorum bana diyorki onlara değmez gelir bize değer ..yinede deniycem daha cok anlatmayı ..gercekten uzaklaşmaktan başka carem kalmadı
Anlatmanız onu sakinleştirmez tam tersi daha çok takıntı yapar inatlaşır büyütür sizo konuyu unutmuş gibi yapıp alttan alttan işleyin...

Back
X