Böyle olmamın sebebi ne ?

Düşünmeden konuşmayı tavsiye eden bir insana ne anlatabilirim ki?Sözüm bitmiştir.

Sevgili konu sahibi hayat kısa hiç bir şeyi fazla ciddiye almaya değmiyor. Ve dediğim gibi aslında kimse kimseden üstün değil,sen erdemli bir insansın ki kendinin farkındasın.Bu da demektir sana zor geleni de başarabilir ve hayata çok daha pozitif bakabilirsin. Ve lütfen mesleğini bırakma. İnadına kendini geliştir. Sevgiler.Başarılar...

Sen kendini degistirmek istiyorsan yardim al. Ve işine devam et. işini kendinden emin sekilde yap. Mesela kan mi aliyorsun, korka korka alma, zaten tecrube edinmişsindir...

Bu durumu aşmak için psikolog yardımı alın, sosyal fobiye sahipsiniz muhtemelen, daha küçük yaşlarımda benim de vardı ama saklamayı başarabiliyordum, maalesef oğlumda da var ben de yardım aldıracağım. psikologdan fayda görene kadar kısa vadeli olarak, dış görünüşünüze rahat ve güzel hissettirecek kadar bir değişikliğe gidin, biliyorum zor ama yürüyüşünüze daha sağlam bir hava verin, konuşacağınız kişilere kısa ve net cevaplar verin, vereceğiniz cevapları aklınızda önceden tasarların, bu tasarladıklarınız dışına çıkmayın, ses tonunuzu duyulabilecek kadar yükseltin ve gevelemeden önceden tasarladığınız şekliyle söyleyin.Kısaca hareket ve konuşmalarınızı bir süre tasarlayıp planlamanız fayda sağlayabilir.ben çok faydasını görmüştüm, hala ara ara görüyorum açıkçası ben de tam aşabilmiş değilim sanırım.

Ama toplumda şöyle de bir durum var, çok fazla da gülümsemeyin, ne zaman gülümseyerek konuşsam karşımdakinden kontrollü bir üstünlük sergileme görüyorum.Çok gülümsemeyin o yüzden. Hala ben de bu konuda kendimi kötü hissediyorum.çünkü gülümsememin karşılığı tuhaf bakışlar oluyor genellikle.

hem kendiniz sağlık alanında çalışıyorsunuz, hemde önemli bir sorun olan sosyal hayat probleminizi burada çözmeye çalışıyorsunuz. Yapacağınız şey belli tıbbi yardım almak, psikiyatr ile, terapi ile...

Bir yardım alın. Ek olarak ayna karşısında kendinizle konuşun karşıda başka biri olduğunu düşünerek. Sesli kitap okuyun. Çoğumuzun ailesi sorunluydu. Çoğumuz sağlıklı iletişimi olan ailelerde büyümedik. Ama sağlam durmamız lazim. Hayat öyle geriden seyredecek kadar durağan değil. Koşmazsanız yetişemezsiniz.

Ben de mi gariplik var acaba,gülümseyen insana kontrollü üstünlük sergilemek,tuhaf bakışlar nedir anlayamadım bağışlayın. Yani elim bir durum olan ortamda gülümsemek garip karşılanabilir ama... Keşke insanlar normal zamanda hep gülümseseler...

Ben de böyle düşünüyordum ama inanın birçoğu böyle, ne zaman gülümsesem karşımdakinden donuk ve aşağılar bir tavır alıyorum, sanki aman bana gülümsediğine göre demek ki benden sınıfsal olarak daha aşağıda filan diye düşünüyor sanırım, karşısında yırtıcı birini görürse ona göre tavrını belirliyor, saf, işlenmemiş canlı doğası olduğunu düşünüyorum.Evet modern binalar yaptık, bilgisayarlarımız filan var ama bu dürtüselliği hala üzerimizde taşıyoruz bence. Sürekli bir savaş halindeyiz, hala karşılaştığımız kişileri tartıyoruz, güçlü mü güçsüz mü, ona bakıp statü belirliyoruz. Genellikle alt eğitim grubunda bunu gözlemliyorum maalesef. (Şimdi kimse saldırmasın ben çok eğitimliyim demiyorum, istatistiklerde belirtilen anlamıyla söylüyorum sadece.) Keşke herkes sizin gibi olsa ayrıca, daha rahat olurdum.

Canım benim eleştirisel sormadım zaten. Şimdi anladım. Ben daima pozitif enerjiye inanan bir insan olduğum için bu yönüyle bakmamıştım O halde o tür insanların zavallılığına vermek lazım.
Gülümsemek güzeldir,olumsuz insanlar yüzünden bu özellikten vazgeçmemeli. Boş ver onlar kendi karanlıklarında debelensin. Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…