BÖyle olmasaydı..

ozgeoz341

Mühendis hanım
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2017
636
700
53
Merhaba dert ortakları
Bir önce ki konumda babamın olayından bahsetmiştim.. kızlar 12 bin lirayı gönderdim, bende nişanlımın sözümüzde bana aldığı bilezikleri bozdurarak.. Ne annem ne kardeşlerim babama bir şey demedi, bırak baba göndermesin ablam ihtiyacı vardır diye. O kadar zoruma gitt ki bu durum.. hem bileziklerimi bozdurmak hem de ailemin böyle yapması beni o kadar çok üzdü ki. Ben 26 yaşıma kadar bir dünya maddi yardımda bulunmuştum ve bir günden bir güne de asla lafını bile etmemiştim. Meğer benim hiç Ailem olmamış, meğer ben hiç sevilmemişim. Hayat ne kadar kötü.. nişanlımın da haberi yok bileziklerden, çünkü öğrenirse aileme cephe alacak, ama eninde sonunda öğrenecek ya da bi yalan söyleyeceğim kaybettim diye bilmiyorum çaresizim gerçekten..

Diğer konunuzu şimdi okudum
Babanızın parayı istemesi yanlış evet ama merak ettim siz ne yaptınız 12000 lirayı

Bılmıyorum gecmısı hıc bısey anlamadım

Babanıza niye gerçeği söylemediniz parayı harcadım diye?
Yalanı yalanla kapatmak çok kötü olmuş.

Evet parayı naptınız ayrıca nısan olmadan bılezıkler gıtmıs sımdı ne yapacaksınız

Parayı ne yaptığımı yargılayın sorun diye yazmadım. Bir kaç ay öncesinden gönderilmiş bir paraydı, kredi kartlarıma yatırdım. Gerçekten çok sert eleştiriler yapıyorsunuz haddinize değil bence. Hayat böyle çekilmez daha naif olmalısınız.

Hastalık vs gibi zorunlu durumlar harici çocuklarından para alan aileleri anlayamıyorum. Herkes evlatları için yaşat oysaki. Düşünüyorum benimde kızım var. İlerde onu böyle zor durumda bırakmak zorunda kalsam kahrımdan ölürdüm herhalde. Nişanlınıza asla yalan söylemeyin ama karşısında ezilip büzülmeyin. O zaman tepenize çıkar ileride. Benim bileziğim verdim deyip geçin notmal bir olaymış gibi. Allah yardımcınız olsun

Bence nişanlınız ve ailesi gerçeği öğrenecek. Kaybettim yalanına kimse inanmaz. Çok vakit geçmeden ve anlaşılmadan söylemelisiniz..
Bileziklerin nişanlımın ailesi ile alakası yok. Biz kendimiz aldık zaten, ayrıca geçtiğimiz aylarda nişanlıma Laz'ım olduğu için kendisi 2 tanesini bozdurup yerine koymamıştı sıkıntı yok yani

Parayı ne yaptığımı yargılayın sorun diye yazmadım. Bir kaç ay öncesinden gönderilmiş bir paraydı, kredi kartlarıma yatırdım. Gerçekten çok sert eleştiriler yapıyorsunuz haddinize değil bence. Hayat böyle çekilmez daha naif olmalısınız.

Burdaki olumsuz yorumları okumak istemiyorsanız konu açmazsınız olur biter

Kimin yorumu sert olmuş örnek gösterir misiniz lütfen?

Konuyu bilmiyorum ama nişanlına yalan söyleyip güvenini sarsarsan çok üzülürsün.
Dürüst ol kızıyorsa yalanına kızmasın en azından,dürüst oldum sana dersin.

Hastalık vs gibi zorunlu durumlar harici çocuklarından para alan aileleri anlayamıyorum. Herkes evlatları için yaşat oysaki. Düşünüyorum benimde kızım var. İlerde onu böyle zor durumda bırakmak zorunda kalsam kahrımdan ölürdüm herhalde. Nişanlınıza asla yalan söylemeyin ama karşısında ezilip büzülmeyin. O zaman tepenize çıkar ileride. Benim bileziğim verdim deyip geçin notmal bir olaymış gibi. Allah yardımcınız olsun
Evet tam da söylediğiniz gibi diyeceğim. Çünkü kendisi de benim bileziklerimden 2 tanesini bozdurup yerine koymadı

Nasıl bu kadar düşüncesiz davranabiliyorsunuz gerçekten anlamıyorum.
Bir de çaldırdım derim demişsiniz.
Ben gerçekten şoktayım şu anda.
Parayı çalan sizsiniz farkındasınız di mi?

Ben bir sorun göremedim.

Anladigima göre siz babaniza olan borcunuzu kapatmişsiniz.

Sözde takilan bilezikler zaten sizin. Hediye amacli. İstediginizi yapabilirsiniz. Hukuksal acidan (avukatim) eger size evlenme şartı ile takildiysa, şuanda suclusunuz. Eger hediye olarak takildiysa mal zaten sizin.

Not: nişanlıma hesap vermek zorunda degilsin. Bazi kadinlar cok sever ailesini kötülemeyi... bence yapmayin. Eger nişanlın öğrense bile kisa kesip babamin ihtiyaci vardi verdim dersin. Okadar basit.

Back
X