böyle rahat insanlar görmedim

benKaybettim

Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2013
7
0
6
35
İzmir
ben böyle bi aile görmedim. evlerimiz yakın olduğu halde haftanın iki günü k.v. k.p. görümcelerim bize gelip iki gün kalıyolar .en az 7-8 yatak seriyorum akşam yemeklerinde kendi geliyor birde diğer evli çocuklarını çağırıyo onlarında herbirinin 3 çocuğu var ev resmen sirk alanı gibi, gece oluyor kimi gidiyor evine kimi gitmiyor yatıyorlar. ben kışın çok üşüdüğüm için klimalı odada yatıyoruz ama onlar geldiğinde mecbur soğuk yatak odasına gidiyorum ertesi gün hastayım.özel hayat diye bişey yok bazen cumartesi gelip pazartesi gidiyorlar elini bişeye değdirmiyorlar bazen dayanamıyorum eşime patlıyorum ama oda anca susuyo birtek kelime bile etmiyo evde huzur kalmadı kocamdan soğumaya başladım..artık dayanıcak kuvvetim kalmadıki. ne yapmalıyım bi akıl verin bu insanları nasıl evimden uzak tutabilirim

Evet yaptıkları yüzsüzlükten başka bir şey değil.

Bence en baştan söylemeliydiniz.
Yakın mesafede ne gerek var kalmaya?
Hem de cümbür cemaat.

Benim eşimin ayda 4-5 nöbeti oluyor.
Biz eşimin memleketine ilk geldiğimiz zamanlarda,
eşimin ilk nöbet tutacağı gün kvdem biz burda kalalım olmazsa,
belki korkarsın kızım dedi.
Ben de dedim ki yıllardır tek kalıyorum.(O zamanlar 4 yıllık evliydik)
Oglum minicikken bile kaldım , şimdi mi kalamayacağım dedim.O oldu.
Eşim de yanımızdaydı, onun işleri falan olur anne belki rahat edemez dedi,
bir daha da böyle bir teklifte bulunmadılar.

Sen de bir yolunu bul söyle, hatta söyleyemiyorsan eşin söylesin.

valla işin zor.ailen yakında eşinle anlaş susuyosa madem çözüm bulcak onlar gelceği zaman kaç ailene gitmezlerse orda kal.yada ailesinin yanında desinler uzaksa bile saklan evde artık komik ama o duruma gelcek

Gercektende cok rahatlarmis .. annemin evinde bile olsa rahat edemiyorum ben. Millet ne anliyo boyle cumbur cemaat yasamaya bilmiyorum .
Allah kolaylik versin arkadasim otur konus olmadi gelecekleri zamanlar hic musait olma. En yakin zamanda bi cozum bulursun insallah. .

okurken bile kötü geldi.. sana kolay gelsin. anlamadığım her zaman mı böyleler? yaz kış ne zamandır böyleler mi? yoksa hani bir işleri bir şekilde siz de kalmak zorundalar mı.. gerçi öyle olsa niye cümbür cemaat gelsinler..

onlar arayıp gelmiyorlar mı? evde olmayacağım de.. abartı olmadan söylüyorsan her hafta bu şekilde gelmelerini o zaman açıkça söyle niye bu kadar geliyorlar diye.. ben de yoruluyorum ben dinlenmek istiyorum de.. sizinkiler de geliyor mu? hani onlar da geliyorsa böyle kusura bakma sözüm yok..

hem kış günü yakıt parası var.. yeme içme giderleri var.. herkes otursun evinde canım.. bayramlar seyranlar nasıl geçiyor sizde.. yine böyle siz de mi...

başlık tam uymuş..

Son düzenleme:
onşarın geleceği zamanların bazısını temizlik günü yap, anne temizlik yapıcam hafta sonu rahat edemezsiniz de. o bahaneyle evini de pırıl pırıl yaparsın. bazı zamanlarda arkadaşınız falan varsa anne davet ettiler gidicez de.... kendini davet ettir yani biyerlere..
yada al kayınvalideni karşıan anne. haftasonları eşimle başbaşa vakit geçirmek istiyorum. de

böyle şeymi olur
siz tabiiki rahatsız olursunuz ama acaba onlar nasıl rahat ediyorlar o şaşılacak bi olay
insan bukadar düşüncesiz olur

bu nasıl çözülür bilemedim
sizde gelmeyin kalmayın diyemezsiniz eşinizde
yada belkide diyebilirsiniz onlar bukadar patavatsızsa
sizin böyle bi istekte bulunmanızıda yadırgamamaları lazım normal şartlar altında

Allah yardımcınız olsun. Sabır ya sabır,ne dene bilirki böyle durumda anca tesbih çekin,elbet Allah bu iyiliğinizin karşılığını fazlasıyla verir. Siz güler yüzünüzü esirgemeyin. Bizler de yaşadık böyle günlerden. Hasta kayınpederimize sahip çıktık,şimdi de kayınvalidemize sahip çıkıyoruz,elhemdulillah,yaşlılara hoşgörülü olmamız bir ibadettir unutmayın kardeşim.
Eşinizi de üzmeyin ama tatlı dilinizle onun da size yardımcı olmasını sağlayın. Biz hanımlar çabuk soğur,hemen de ısınırız,kocalarımız soğuyup giderse başka hatuna Allah korusun,bak o zaman kafamızı taştan taşa vuracağınızı gözardı etmeyelim. Rabbim ne ediyorsa hayrına ediyordur muhakkak. Sabır ve gene de sabır.

Son düzenleme:
canım sabrından... yapmış olduğun hizmetten dolayı allah razı olsun senden inşallah... ama sen hiç bişey yapamazsın suçlu sen olursun oyüzden eşinin asıl bu işe el atması lazım ve onunla ciddi ciddi oturup konuşman lazım oda ters teperse yapacağın bişi yok tatlım ne diyebilirim..:44:

durumunuza çok üzüldüm.rahatlıktan başka bir şey bu.eşiniz sizi anlasaydı zaten müdahale ederdi bu duruma.direk sorunu yaratan herkimse açık ve kibar bir dille durmunuzu kv kp anlatın derim.

bu durumu düzeltmek ve ailesini uyarmak tabiki eşine düşer...
bu konuda güzelce konuşarak eşini ikna et bence..
gerçekten çok gereksiz ve düşüncesiz davranıyolar..

E yok artik!
Desen ki 1-2 saatlik mesafe var hadi neyse diyecegim belki.
Ama hem yakin olup hem yatiliya gelmek neyin nesi?
Sende sustukca iyiyce arsizlasirlar aff edersin.
Bence tepkini belli et.
Eve gelen misafire surat asmaktan hic mi hic hoslanmam.
Ama sanirim senin baska caren yok.
Esin de sesini cikartmamasi cok garip.
Calisan birisidir diye düsünüyorum.
Esiyle birlikte zaman gecirebilecegi bir haftasonu vardir heralde?
Onu da yatiliya gelen aile ile paylasmaktan mutsuz olmuyor mu?:44:

Canım malesef ama malesef böyle insanlar var hatta seninkilerden daha beteri de var şöyle anlatayım sana ben 1 haftalık evliyken kaynanam kaynım eltim görümcem vs. Vs. Toplam 10 kişi gelip 1 hafta bende kaldılar gerisini sen düşün artık , eltim kaynanamla birlikte oturuyor kendileri istedi geçinemedikleri için kaynanamın maaşı var diye görümcemden onlara 2-3 sokak ilerde oturuyor eltimde yeni evliydi görümcem bazen 1 hafta bazen 15 gün kaynanamlarda kalıyodu ben böyle şeyi bi tek bunlarda gördüm başka yoktur diyodum ama varmış demek ki haaa bu arada kendileri hiç sevmez misafiri yakın akrabaları bile gelip gitmez görüşmezler , kendileri bi yere gidip kalsın yiyip içsin bayılırlar şöyle örnek veriyim sana ben 6 senelik evliyim daha görümcemin evinde ne 1 gün kaldım ne 1 tabak yemek yedim çünkü biz oraya gidiceğimiz zaman bizden önce annesinin evine geliyor

Bu ne rahatlık maşallah, bekar olduğum halde kalabalığa tahammül edemiyorum bir de evli olsam vay halime..
Eşiniz çözebilir ancak, aranızdaki mesafenin az olduğunu yatıya kalmamaları gerektiğini anlatsın ailesine, 7-8 yatak ne demek?

gelmeden haber veriyorlarsa evde yokuz deyin uydurun işte şuraya davetliyiz buraya gidicez arkadaşımıza yatılı gidicez falan deyin bir iki üçüncüde anlarlar belki??

bizimde yeni evliyken böleydi bi hevesli oluyorlar nedense sonra sonra soguyorlar merak etme geçici bir dönem yani az idare ediver bişi kaybetmezsin nasılsa trip atıp kendini ve eşini üzdüğünle kalacaksın anlamayackalar o yüzden hayatını zehir etmek yerine bu günlerin geçmesini bekle cnm

​gelen insanlara tavırlarınızla belli edin mesela onlar gelecek diye yeme yapmayın yapılacaksa yemek onlar geldikten sonra ağırdan ağırdan öyle bir uzatarak yapın ki anlasın klimalı odada siz yatın . onları ne kadar rahat ettirirseniz o kadar çok gelirler

Eger catkapi geliyorsalar biyere gidiyoduk tam ayagi yapin cikin gidin onlarida gonderinsuclu hissettirin arayip geliyorlarsa bahane uretin kabul etmeyin hicbiri olmuyosa geldiklerinde surat yapin basim.agriyo yorgunum deyin anlarlar heralde.. insanin ozel hayatina biraz saygi duysunlar bu ne bicim sey..

ohooo işin ipi kopmuş. baştan renginizi belli edecektiniz. şimdi ne deseniz zor. ama en kısa zamanda "müsait değiliz" lere başlamalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…