Böyle sevme!

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.571
598
Sinir oluyorum...

İnsanların kendi sevme, dokunma,okşama istekleri uğruna, karşılarındaki canlının rahatını düşüncesizce bozabilme girişiminden, umursamazlıklarından nefret ediyorum, olmaz olsun öyle sevgi. Düzgün cümle bile kuramıyorum ya bu kaç oluyor artık birinin suratına patlatacağım "Sevme ulan sen sevme eksik kal!" diye.

Sokakta gördüğüm bir kediyi dahi, salt onun rahatını bozmamak adına sadece gözlerimle severek yetinebilen bir insanım içim sevgiyle titrediği halde. Dokunmam gerekmez kendi bencil sevgim için, isterse gelir o sevdirir kendini... Ardından koşup, yakalayıp, kucağıma alıp sıkıştırmam. Sesime geleni besler, sonra kendisi sokulursa kucaklar yumcalarım. Çocuklar için de bu böyledir, zorla öpmem, bebekleri kucağıma alacağım diye ısrarla fırsat gözetmem.

Bu kaçıncı oldu, aklı başında bir insan uyuyan bebeği uyandırır ve sevmeye çalışır mı? "Uyandırma" dediğim halde "Aman bi şey olmaz" diyerek yatağında yatan 1 aylık bebeği kundağından asılıp kendine doğru çeker mi sadece yüzünü göreceğim, merak ettim diye? "Amaan bi sen mi doğurdun" diyerek kucağına alıp hoplatmak peki?

Sevmeyin... Böyle sevmeyin... Canlıların alanlarını çiğneyerek onları barbarca sevmeyin(!) Onun adı sevmek bile değil, kendini tatmin etmek.

Birine patlayacağım az kaldı.

Malesef herkez senin gibi düşünceli davranmıyor. Kendini yıpratma herkezin hareketlerini kontrol altına alamazsın. Herkeze karışamazsın o yüzden üzme kendini.

Çok haklısın ya. Uçuklu ağzıyla bebek öpen gördüm ya, dokunmak şurada kalsın.
Bebekler hassas varlıklar, anneleri bile kıyafet değiştirirken ürkerken bazılarının pervasızca dokunması sinir bozucu.
Dokunmadan uzaktan da sevebilir, illa dokunacaksa da mıncıklamak yerine daha nazik olabilirler.

uyuyan bebeği uyandırmak mı?
hangi aklı noksan yaptı ki bunu..ilginç valla

Senin bebeğine mi yaptılar bunu, kim?

Patla tabi gec bile kalmissin.bu saygisizligi yapan kim peki yakin akraba felanmi

Benim bebeğime yapıyorlar (ben olmasam başkasınınkine de yaparlar) , her ziyarete gelenden korumaya çalışıyorum bebeği.
Teyzelerimden bazıları, annemin bazı samimi komşuları, yengem vs...
Yıldım artık dilimde tüy bitti insanları uyarmaktan.

Uyanıkken kibarca sevilmesi kucağa alınması benim için problem değil ama uyandırmak nedir yaa uyku büyütecek onu, yetişkinler için dahi sevimsiz bir durum uyandırilmak

Sert cikis arkadasm olmaz oyle sey beb asla o harekete izin vermem.acaba senin yuzunu yumusakmi buldular.cat kiz kaslarini

valla onu ben de çok yapardım da ben 7 yaşındaydım yani abla olmanın bazı heyecanları oluyor annem bana oyuncak yaptı sanıyordum o zamanlar.

ama bazı insanlar hep 7 yaşında kalmışsa demek. çocuk uyarır gibi uyarılmalı belki de.

Alma canim eve müsait değilim de bebeği uyandıracak kadar sinir bozucu kişilerin senin evinde ne işi var. Gelmesinler istemiyorum de senide yoruyorlar.

Sonunda çıldırtmışlar seni canım

Evet sonunda çıldırttılar... Kibarca söyledim "Kucağa almayalım, merak ediyorsanız yatağında bakın" dedim, "Kucaktan kucağa gezmesin bebek, her gelen kucaklıyor çocuğun sırtı yer görmedi" de dedim şakayla karışık, dedim oğlu dedim, en kibar nasıl söylenirse onu da söyledim ve benim cümlem tamamlanmadan kucaklarına almaya devam ettiler. Beni de çiğnediler yani, lafımın bi ehemmiyeti yokmuş..

Ben dokunmaya kıyamıyorum, yıkayamıyorum bile korkumdan, annemlerden yardım alıyorum hala... Ama kadın gelmiş kolundan bacağından tutuyor, kundağından çekiyor, uyuyan çocuğu yatağından almaya çalışıyor. En son dün dişlerimi sıktım yengem karşısında "Uyandırma" dedim "Aman uyansın bi şey olmaz, biz gelmişiz görmeye" vs dedi kadın. İçimi nefret kapladığını hissettim somut olarak resmen. Göğsümün içi nefret doldu... Başkalarının çocuklarına, hayvanlarına yapıldığında da ifrit olurdum, kendi çocuğuma yapıldığında daha da ayrı sinir oldum.

"sen kim köpeksin benim çocuğum sen geldin diye uyansın" diyeceksin aslında böylesine

Sert cikis arkadasm olmaz oyle sey beb asla o harekete izin vermem.acaba senin yuzunu yumusakmi buldular.cat kiz kaslarini

İnsan evine geleni azarlayamıyor kolay kolay ama sanırım sabrımın sonuna dün geldim.
Yine kendi akrabalarımdan bazılarına bazı konularda ağzının payını verdim geri durmadım, ama bebek konusunda kendime "Bi sen doğurmadın kızım, bu kadar korumacı olma, insanlar elbette sevecekler" cümlelerini tekrar ettim durdum, kimseye haksızlık etmemek için. Ama görüyorum ki kimsenin beni ve bebeğin rahatını taktığı yok, herkes kendi merakını gidermenin yoluna bakıyor, herkes kendini bir şekilde tatmin halinde.

Artık işin seyri değişecek gibi..

Bazi anneler abarta biliyor. Narin narin opmekte sarilmakta ne varki? Cok itici geliyor bana bu anneler. Cocuk buyuyunce disardada oynatmazlar cocuklarini kim bilir. herkes geliyor dokunuyor cocuguma diye. Snra vay efendim neden asosyal cocugm benim.
Ama cocugu uyandirmak evet cok sacma.

Sizi cok iyi anliyorum ama bundan sonra sinirlenmeyin, o insanlari cocugunuzdan uzak tutun. Boyle hem cocugunuz kucaklanmis, uykusundan uyandirilmis oluyor hem de siz kendi kendinize sinirden gerilmis oluyorsunuz. Kibar soylemeyin bazi insanlar kibardan anlamaz. O yengenize sesinizi yulseltseydiniz keske, uyandirmayin diyorsam uyandirmayin cikar misiniz disari deseydiniz. Sinir oluyorum bu insanlara ya. Dusuncesizler, hadsizler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…