- 24 Aralık 2014
- 10.840
- 10.203
- 298
- 31
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
Evet biliyorum o ucuk hikayesini.Çocuğun mikroplarla doğal yollarla tanışması ayrıdır, bir taşıyıcı tarafından konak haline getirilmesi ayrıdır.
Ben anlıyorum sizin demek istediğinizi, çocuğu çok sakınmak da iyi değil, doğru, çünkü bir ömür fanusta yetişecek bir canlı değil çocuk, vücudu mikropları tanıyacak ki bağışıklık sistemi gelişecek evet... Ama uçuk virüsünden ölen bebekler hikayelerini okudunuz mu hiç? Yetişkin bir vücudun kaldırabildiği mikropları yenidoğan kaldıramaz, bunun için zamana ihtiyacı vardır. Mesela siz kuş pisliği yemişsiniz, ama yenidoğan yiyemez siz yedirmediğiniz takdirde... Yani her şeyin bir zamanı var, her mikropla tanışılacak bir yaş aralığı var, alışmaların, kabullerin, tolere edebilmelerin bir süreci var...
Tıpkı her aşının bir uygulanma aralığı olduğu gibi....
Konuda bahsettiğimiz bebek henüz 27 günlük.
27 gün kadar dünyada... Yani birkaç mikrop eksik kalsın üstünden şimdilik.
Belirttim bi sonraki yorumumda konu sahibine demek istedigimi.Yenidoğan bir bebekten bahsediliyor burada hani daha kundaktaki, emeklemeye bile başlamamış. O sırada sosyalleşmesi gereken kişi annesi ve babası tabi sosyalleşmek dersek ona da çünkü belli bir aya kadar cisimleri bile algılamıyorlar. Kısaca onu oyuncak bebek gibi kucağına alan öpen insanlar sadece mikrop taşıyor bebeğe. Kendi çocuğunuz yok sanırım olunca anlarsınız demek istenileni. Hele uyuyan birini kaç yaşında olursa olsun uyandırmak işi yoksa.
Bir sen mi doğurdun diye karşısındaki anneyi delirten, bir canın tüm sorumluluğunun sende olmasını bilmese de empati kuramayan insanlar bence daha itici.
Konu sahibi o tarz biri geldiğinde al bebeğini yatağına götür emzircem diye. Odaya girerlerse de tersleyip, senin bebeğin o çok sevmek istiyorlarsa yapsınlar kendileri versinler kucaktan kucağa
Siz bir sen mi doğurdun diyen grupta değildiniz yazdığınız mesajda okuduğum kadarıyla size demedim yani. Ama benimde yakında bebeğim olucak sırf o tarz insanların bir sonraki cümlesi mikropda gerekli bebeğe dediklerinde boğarım korkusuyla hiç çıkmasa hep içimde kalsa istiyorum. Şahsınıza demedim yani iticiBelirttim bi sonraki yorumumda konu sahibine demek istedigimi.
Banami itici oldugumu soyluyorsunuz?
Yapiyolar.. Bende bu konuda delirme noktasindayim!!' Agzina burnuna dokunmadadan sevin, elini opmeyin agzina aliyor diye bin kere soyleyip sinir harbi yasiyorum...uyuyan bebeği uyandırmak mı?
hangi aklı noksan yaptı ki bunu..ilginç valla
Angela doğum yaptığını bu tatsız konu ile öğrendim.
Öncelikle bebeğin sağlıcakla büyüsün, çok mutlu bir bebek olsun.
Konuna gelirsem bir sen mi doğurdun diyorlar ya deli olmamak elde değil, sanki saygı görmek için bir sen doğurman lazımdı, umarım insanlar değişir zamanla, o zamana kadar uyarmaya devam, gözünün yediğini köşeye sıkıştırmak da bir çözüm olabilir, belki ciddiyetini görünce korkarlar
Bence patlamalısın kendini tutma. Daha minicik o.
Bu aralar çoğu bebeğe böyle davranıldığına şahit oluyorum. İtina ile uyarıyorum. Şiddet göstererek sevmeye çalışanlar bir üst model oluyor ki evlerden ırak!
Kızan ağlayanlarada yabani diye etiket yapıştırmakta moda oldu.
Bir cocuk annenesine kendini öptürmek için şart koştu gözümün önünde. Sessiz öpeceksen öperim annnenne!
Diyorlar; "Daha büyüsün, ısıra ısıra seveceğim" diyenler mi, "Şöyle iyice ele gelsin döve döve sevmek lazım bunu" diyenler mi... Bunlara lafımı söyledim zaten, tane tane sıkılmadan açıkladım uzmanların tavsiyelerini ve uyarılarını çocuk yetiştirme konusunda. Ya ne pişkin cevaplar aldım bir bilsen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?