Böyle şeyler karşılıklı mıdır?

Doğumgünlerini bu kadar önemseyen insanlara da ben karşıyım.Kaç yıllık adet acaba önceden yoktu demek dayatma yani bunlar önceden önem verilmiyordu o zaman insanların bir kaybı yokmuş. Kusura bakmasın da arkadaşınız çocuklarına bedava hediye aldırtma peşindeymiş ya bana ne onun çocuklarının doğumgününden.

Doğum günümü 15 senedir annem dahi kutlamıyor.
Ben kendi kendime kutluyom

O yüzden dert etme :)
15 senedir olmasa da bikac senedir asagi yukari seninle ayni. ben hediyeler alirim cicekler alirim Annem kardeslerim ararlar okadar. hediyelesmeyi cok severim ben. kucuk de olsa biseyler almayi vermeyi ama nedense bana hep verme kismi dusuyor.

tabiki karşılıklı
o hep isteyecek yaptırtacak size gelince yapmayacak
yok öyle herşey karşıklı
sizde face den kutlayın bundan sonra

ben olsam kadının gönlünü hoş edicem diye paralamazdım kendimi. içimden geliyosa kutlar gelmiyosa kutlamazdım. ekstra kızlarına hediye lmak vs zoraki yapılan şeyler yani.

Bu tür şeyler karşılıklıdır. Hatta teorisi de vardır, sosyal mübadele teorisi. Nasıl ticari anlaşmalarda alınanlar verilenler varsa, sosyal ilişkilerde de karşılıklı verilen şeyler (arkadaşlık, gülümseme, hatırlama, iyilik yapma vs) vardır. Ama ne alınacağı ne verileceği önceden belli değildir. Zaman içerisinde bu alma ve vermede bir denge tutturulamaya çalışılır. Denge olmazsa, çok veren taraf duruma içerler.

Nerdeyse hiçbir şey almadan bu kadar çok vererek dengesiz bir durum yaratmışsınız. İçerlemek istemiyorsanız dengeyi daha fazla bozmadan verdiklerinizi azaltın, yani siz de onu aramayın. Onun sizin için yaptığından daha fazlasını yapmayın.

yok ben karsılıksız yapar cokda mutlu olurum dersen yap . bazı insanlar vardır bencil ve kıymet bilmez onun gibi . oyuzden beklentiaiz olmak en iyisi

Kardeşim izin dönüşü söyle kırıldığını diyor "bir aramanı bekledim, sen bu kadar önem veriyorsun doğum günümü sadece face üzerinden kutladın " dememi söyledi ama ben yapamam heralde

Bence zorlamamalısınız. Doğum gününüzü kutlamama hakkı var. Ben olsam bir şey demezdim. Ona bir şey yaptırmaya çalışmazdım. Ama o ne yapıyorsa bende öyle yapardım. "Niye artık böyle kutluyorsun" derse de "Doğum günü kutlama zor iş, artık insanlar benimkini nasıl kutluyorlarsa ben de öyle kutluyorum" derdim.

İş yerinde bence karşılıklıdır diğer 2 bayana doğum günü düzenlenip hediyeler alınıyorsa diğer çalışanlar için de yapılamalı bundan sonra siz de katılmayın kutlamalara.

Son düzenleme:
Şahsi fikrim karşılık ararım
Madem önemsiyorum önemsenmek isterim
Önemsenmedim mi ondan sonra ederi kadar değer veririm

Yetişkin insanların doğum günü kutlamaları kadar saçma birşey yok
Kimsenin doğum gününü kutlamayin
Sorarlarsa samimiyetsiz sacma geliyo dersiniz
Firsat onlarda kutlamamisken siyrilin gitsin

Doğum günü kutlamalarına zerre önem vermem.Önemseyen arkadaşlarım olur ufak hediye alırım , uzaktaysak kutlarım benim için önemli olduklarını elimden geldiğince hissettirmeye çalışırım. Siz elinizden geleni fazlasıyla yapmışsınız hediye olsun kızlarının dogum gunleri olsun ... İş yerinde iki kişinin doğum günü kutlanıp diğerlerinin kutlanmıyorsa bu iki yüzlülüktür. Bundan sonra sizde sadece facebook üzerinden kutlarsınız böyle saça böyle tarak ne diyeyim

Doğumgünümü diğer günlerden farklı görmüyorum. Dolayısıyla başkasının doğumgünü de ilgi alanımda değil.
Ancak yıllardır düzenli olarak kutladığım insanlar var, çünkü onlarda beni kutluyor.
Ancak önem verdiğini söyleyip benimkini kutlamadığı halde kendisininkini kutlamamı isteyen insanlara tek açıklamam, "aa doğumgünün müydü, ben böyle şeylere takılmam."
Sende arkadaşının doğumgünün kutlama bundan sonra olsun bitsin. Kendi doğumgününü çok önemsiyorsa bunu çevresi içinde göstermeyi öğrensin.

Ben önem veren biriyim ve bana gore karşılıklıdır egee kurtuluyorsam ve önem veriyorsam bende beklerim tabiki hediye supriz mutlu eden şeyler tabiki ama benim istediğim kalpten kutlanması unutulmadığımın sevildigimin gösterilmesi dahada önemli şahsen ben olsam aynını yapardim hediye almayı bile düşünmezdim anlattığına gire adamına gore muamele eden biri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…