Böyle sistem mi olur?

ozaman yıne velılere ıs dusuyor
velı ogretmenle konusmus ogretmen boyle demıs
demek kı mudurle gorusecek
bırde bu doven dayakcı nesıl cocuklardan kurtulmanın bır yolu yok mu ?
cocuklarımız dayak yıyerek kendını korumayı ogrenmek zorunda mı ? bızler bunun ıcın ne yapmalıyız ?
elını tut vurma ımdat dıye bagır dıyorum ama
kızım dayak yerken vurma dedıkce karsı tarafın daha bır hosuna gıdıyor bu kez de sacını falan cekıyor
bıktık
sınıf 30 kısıyse bunun 10 kısısı doven tip ogrencıyse ozellıkle 1-2 tanesı nam salmıssa herkese vuruyorsa bunun onune gecmek cok zor
ogretmen velıyle gorusse ne olacak aıle cocugunun ustune dusse zaten o cocuk oyle olmazdı

olan yıne bızım cocuklara oluyor

Iste burda en buyuk gorev velilye dusuyor. Ama keske herkes sizin gibi cocuguyla konussa. Her veli boyle degil.benm cocugum kimseye vurmaz deyip cekiliyor kenara. Evde kesin yuzune bakmiyordur o cocugun ama okulda bisey olsa kiymetli oluyor o cocuk. Egitim dogumla birlikte ilk ailede baslar. Bunu her insana anlatamiyorz malesef

Allah aşkına ne diyosunuz siz? Şuan konu hangi çocuğun vurduğu mu? Ben çocuğumu eleştirin diye açmadım konuyu. Öyle bi hak da vermiyorum. Sınıfında bi çok çocukta var bu vurma davranışı. Ben kendi çocuğumun davranışını düzeltmek için elimden geleni yaptım, yapıyorum da. Artık vurmuyor. Arkadaşlarında hala vuranlar var ama şuan sorun o çocuklar değil. Onlar çocuk biz yetişkin olarak bunu düzelteceğiz. Konu öğretmenin yaklaşımı. Günah keçisi olarak çocuklarımı seçeceğiz? Dayak yediğinde çok kötü falan hissetmiyorum. Şuan ben çocukların kendi aralarında yaşadıkları şeyden değil öğretmenin yaklaşımından rahatsızım. Benim çocuğuma o sana vurdu sen de ona vur demesin. Şiddeti engellemek için şiddete yöneltmesin. Başka çocuklara da demesin. Bir şeyi düzelteceğim diye çocukların güven duygusunu zedelemesin. Yoksa biz oğlumla aştık bu problemi. Artık vurmuyor ben bu durumdan gayet memnunum. Diğerleri de elbet öğrenir zamanla. Onlar çocuk. Konu burada öğretmen. Diğer konunun etkisinde kalıp gelip burda ilginç ilginç yorumlar yapmayın.

Ben de merak ediyorum.herhalde ogretmenin tutumu alkış alir.

Bu arada konu sahibi ogretmenle tekrar gorusun.durum dediğiniz gibiyse vahim..mudurle görüşün

Benim çocuğum tek büyüdü paylaşmayı öğrenemedi vs. Bi şekilde okula karşı tepkisini böyle gösterdi. Oyuncak kavgası yaptı. Bunu toplum içine girene kadar farkedemedim çünkü ilk defa bensiz bi ortama girdi. Ufak tefek kuzeniyle itişirdi ama bu şekilde değildi. Oyun terapisine gittik, pedegoga gittik, duyu bütünleme çalışmaları yaptırdım. Bu konu üzerine kitap okudum internette araştırdım vs vs. Sonuç olarak düzeldi şükür. Artık vurmak yerine şikayet ediyor. Arkadaşlarının vurduğunu söyleyince de kendini koru ellerini tut ama vurma öğretmene söyle diye öğrettim hep. Yani konu burda öğretmen, çocukları doğru yönlendirmek önemli olan. Yoksa ben çocuğuma vuruyorlar diye konu açmadım.

Sadece velilere düşmüyor iş.
Bu tip sorunlar ancak sıkı ve kaliteli bir
okul-ebeveyn işbirliği ile çözülür.
Okul bir yandan Çocuklara olumlu davranışları kazandırmak için uğraşırken aynı zamanda velisini de bilgilendirip evdeki tutum ve davranışların da düzenlenmesini isteyecek.
Okulun rehberlik ve psikolojik danışmanlık servisi hem zarar gören, hem zarar veren çocukla birebir çalışacak,ayrıca her iki çocuğun velilerini okula davet edecek.
Özellikle zarar veren çoçuğun velisinin durumun ciddiyetini anlaması ve gerekli tedbirleri alması için görüşmeler devam edecek ve gerekirse idare de sürece dahil olacak.

Zarar görenin özgüveni desteklenirken, zarar verenle empati çalışılacak.
Sınıfta empati ve işbirliği oluşturmak,grup dinamiğini güçlendirmek için etkinlikler planlanacak.
Ellerimizi Niçin-Nasıl Kullanırız?
Yardım Arkadaşım
İyilik Kumbaram vb çok güzel çalışmalar var yapılabilecek.
Kısacası çözmek isteyene yol ve yöntem çok.
Yeter ki hem okul hem veliler bunu dert edinsin.

Hep böyle bilinçli yorumlar yapılsa keşke. İki tarafta çocuk nihayetinde. Bu problemi çözecek olan öğretmen ve veli. Ben üzerime düşeni yaptım. Kendi çocuğum için. Şuan öğretmenin yanlışı konu. Bilinçli bir şekilde öğreteceğine çocukları daha çok şiddete yönlendiriyor.

Peki siz neden donup kaldınız yani bunu söyleyince gayet açık soylebilirdiniz fikrinizi pazartesiye görüşme randevusu alirdiniz. Iyi bir anaokuluysa zaten bu yollars girmez , okulun bazi kriterleri vardir ceza ya da başka seylerle ilgili ortak kararla uygulanir baska sinifa gönderseni de okul böyleyse ordada olur. Susmak yerine fikrinizi söyleseydiniz dahs iyi olurdu

O da yanlış bi sistem dedim işe yaradı şiddete çok meyilliler vs gibi bi cevap verdi şaşırdım açıkçası. Bir de ben öyle diyince sesi gitti bozuldu faLan. O an sakinleşmek istedim önce. Kafamda bi tartmak istedim. Telefonda çok sağlıklı ilişki kuramayacağımızı düşündüm vs. Öğretmen aklı sıra benim oğlumu bu yöntemle koruduğunu vurguladı ama ben bu yöntemi kabul etmiyorum tabiki.

Çocuğa "empati yeteneği kazandırmayı " yanlış anlamış ...bence sadece bu
Bu çocukların tamamen kendi aralarında olsa, yani başlarında biri yokken, evet işe yarayabilir. Vuran çocuk dayağı yiyince der ki bi daha vurmayayım yoksa o da bana vurur. Buraya kadar tamam. Sorun öğretmenin hadi git sen de ona vur demesi. Düşünüyorum o çocuklar ne o öğretmene güvenir, ne o okulda kendini güvende hisseder, ne de şiddetin yanlış olduğunu anlar.

Özel kreşler çoğu lise mezunu çalıştırıyor. 2yıllık muhasebe mezunu kuzenim 5haftalık sözde çocuk gelişimi sertifikası aldı.Çok lüx bir semtte özel bir kreşte 3yaş grubu 20 öğrenciye tek öğretmen oldu asgari ücretle. Bu kadar basit işte denetim yok çünkü Eee üniversite mezunlarını o fiyata çalıştıramayacakları için Sizin öğretmenin yaklaşımı da çocuk gelişimi okumuş gibi değil.

Bir de öğretmene benim için de sorarmisiniz fiziksel olarak güçlü çocuk ,fiziksel olarak daha zayıf olan çocuğa vurursa/iterse/isirirsa ....zayif olan çocuk karşılık verebilsin diye güçlü çocuğu o tutacak mıymış? Yoksa başka çocuklara tutturarak miymis? Anaokulunun adi minik kelebekler dövüş kulübü mubarek

İlk sınıfı diğer sınıftı ilk bi kaç hafta sonra bi sebeple değiştik. O öğretmen çocuklara vurmayın bile demiyordu. Bana da öyle tembihlemişti. Vurmayın demeyin her seferinde kararlı şekilde ellerimizi sevmek için kullanıyoruz diye uyaralım demişti. Yani okuldaki iki öğretmenin tutumu çok farklı. Aynı şekilde davranırsa zaten o okulda da tutmam sanırım çocuğumu.

Bu da ayrı konu. Ya zaten çocuğun vurması izlenir mi sonuçta bilinçsizler daha dengelerini bike kuramıyorlar. Tutup kafası bi yere çarpsa ne olacak karşıdaki çocuğun. Ki buna gelene kadar psikolojik olarak etkilenirler zaten bu sistemden.

Normalde o sertifikayla kişi;
'çocuk bakım elemanı' vasfını alır ve sınıfta öğretmen yardımcısı olarak görev yapabilir.
Aslında denetim var, her yıl kreşler için ASPB, anaokulları için MEB müfettişleri denetim yapıyor.
Ne yazık ki kurumlar bu kişileri resmiyette çocuk bakım elemanı veya büro elemanı olarak gösterip uygulamada sınıf teslim ederek öğretmen olarak görevlendiriyorlar.
Yani resmi makamları da kandırıyorlar.

Bu noktada velilerin çok bilinçli hareket edip okulun işleyişini,çocuklarını teslim edecekleri öğretmenin diplomasını ve tecrübesini sorgulaması gerekiyor.

ben anne olarak bunu derim. ama öğretmenin vuran çocukların davranışlarını değiştirip olumlu yönde şekillendirmesi lazım. belki ilk okul öğretmenin değil ama ana okulu, kreş öğretmenin görevi bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…