- Konu Sahibi Birgaripinsan
-
butun bu yazdıklarımdan cocugunuzu elestırdıgımı mı anladınız sız ?Allah aşkına ne diyosunuz siz? Şuan konu hangi çocuğun vurduğu mu? Ben çocuğumu eleştirin diye açmadım konuyu. Öyle bi hak da vermiyorum. Sınıfında bi çok çocukta var bu vurma davranışı. Ben kendi çocuğumun davranışını düzeltmek için elimden geleni yaptım, yapıyorum da. Artık vurmuyor. Arkadaşlarında hala vuranlar var ama şuan sorun o çocuklar değil. Onlar çocuk biz yetişkin olarak bunu düzelteceğiz. Konu öğretmenin yaklaşımı. Günah keçisi olarak çocuklarımı seçeceğiz? Dayak yediğinde çok kötü falan hissetmiyorum. Şuan ben çocukların kendi aralarında yaşadıkları şeyden değil öğretmenin yaklaşımından rahatsızım. Benim çocuğuma o sana vurdu sen de ona vur demesin. Şiddeti engellemek için şiddete yöneltmesin. Başka çocuklara da demesin. Bir şeyi düzelteceğim diye çocukların güven duygusunu zedelemesin. Yoksa biz oğlumla aştık bu problemi. Artık vurmuyor ben bu durumdan gayet memnunum. Diğerleri de elbet öğrenir zamanla. Onlar çocuk. Konu burada öğretmen. Diğer konunun etkisinde kalıp gelip burda ilginç ilginç yorumlar yapmayın.
Bunu bi anne dese ben de tepki vermezdim zaten. Öğretmenin demesi facia. Ven gidip bi veliye emanet etmiyorum çocuğumu velinin görüşü beni ilgilendirmiyor ama öğretmenin ki ilgilendiriyor.ben anne olarak bunu derim. ama öğretmenin vuran çocukların davranışlarını değiştirip olumlu yönde şekillendirmesi lazım. belki ilk okul öğretmenin değil ama ana okulu, kreş öğretmenin görevi bu.
Peki diyelim ki; anne bunu diyor ama öğretmen onaylamıyor ve çocuğa bu yöntemin yanlış olduğunu söylüyor.Bunu bi anne dese ben de tepki vermezdim zaten. Öğretmenin demesi facia. Ven gidip bi veliye emanet etmiyorum çocuğumu velinin görüşü beni ilgilendirmiyor ama öğretmenin ki ilgilendiriyor.
Sorduğunuz sorulardan öyle hissettim. Gerçekten çok gerildim belki ondan öyle algıladım. eskiden vuran şimdi vurmayan bi çocuk annesi olarak iki tarafa da empati yapabiliyorum. Madem sordunuz Neden vurdun dediğimde oyuncağımı aldı diyordu ki benim oğlanın tek derdi buydu paylaşmayı bilmemesi. Ya aslında çocukların dünyaları bu kadar basit işte. Sandığınız gibi vuran her çocuk evde şiddet falan görmüyor yani. Hani anneler çocuğu bi yere çarpınca oraya vurur ya ağlaması dırsun diye. Ben onu bile yapmadım ki vurmayı öğrenmesin. Ama bi şekilde çevresel bi dünya faktör var ve her şeyi engelleyemiyorsunuz. Kimbilir neyden nasıl etkilendi. Karman çorman psikolojileri var ve her şeyi tek bi etkene yönlendiremezsiniz.butun bu yazdıklarımdan cocugunuzu elestırdıgımı mı anladınız sız ?
ustelık neysekı sız ustunuze dusenı yapmıssınız ılgılenmıssınız cocugunuzla dememe ragmen
sıze ıyı forumlar.
Yok üzerime alınmadım baştan beri söylüyorum zaten ben çocuğuma hiç demedim sana vurana sen de vur doğru bulsam söylerim zaten. her veliyi düzeltemiyoruz yada veliye göre sınıf seçemiyoruz malesef. Öğretmenin bu şekilde söylemesi velinin söylemesinden daha çok tehlikeli.Peki diyelim ki; anne bunu diyor ama öğretmen onaylamıyor ve çocuğa bu yöntemin yanlış olduğunu söylüyor.
Çocuk kimi dinlemeli ve kime güvenmeli?
Çocuk eğitimi ebeveyn ve öğretmenin farklı düşünüp hareket edebileceği bir konu mu?
Pedagojik yaklaşım sadece eğitimcilerin üzerine mi farz?
Bu soruyu sizin konunuz özelinde bir önceki konuda;
-Kimse kusura bakmasın,çocuğuma 'sana vurana sen de vur' derim,buna itiraz edenlerin ya çocuğu yok ya da tuzu kuru, herkes haddini bilecek,dalımı kıranın ağacını kuruturum vb yorum yapan arkadaşlara soruyorum.
Lütfen siz kişisel olarak üzerinize alınmayın.
Elbette öğretmeninki daha tehlikeli ve yanlış çünkü o bu işin hem eğitimini aldı hem de çocuklar üzerinde rol model etkisi var.Yok üzerime alınmadım baştan beri söylüyorum zaten ben çocuğuma hiç demedim sana vurana sen de vur doğru bulsam söylerim zaten. her veliyi düzeltemiyoruz yada veliye göre sınıf seçemiyoruz malesef. Öğretmenin bu şekilde söylemesi velinin söylemesinden daha çok tehlikeli.
Valla bu gözler çocuğunun vurduğunu övünerek anlatan anne bile gördü. :) bunun bi davranış problemi olduğunu, en büyük zararı kendi çocuğunun göreceğinin farkında bile değildi.Elbette öğretmeninki daha tehlikeli ve yanlış çünkü o bu işin hem eğitimini aldı hem de çocuklar üzerinde rol model etkisi var.
Bununla birlikte bu durum ebeveynlerin de bu bakış açısını benimsemelerini hafifletmiyor bana göre.
Öğretmen de veli de öyle bilinçli ve donanımlı olmalı ki karşılıklı birbirlerini dolayısıyla da çocukları geliştirmeli ve ileri-kültürlü bir topluma doğru ilerlemeliyiz.
Umarım ömrüm bu günleri görmeye yeter.
Peki diyelim ki; anne bunu diyor ama öğretmen onaylamıyor ve çocuğa bu yöntemin yanlış olduğunu söylüyor.
Çocuk kimi dinlemeli ve kime güvenmeli?
Çocuk eğitimi ebeveyn ve öğretmenin farklı düşünüp hareket edebileceği bir konu mu?
Pedagojik yaklaşım sadece eğitimcilerin üzerine mi farz?
Bu soruyu sizin konunuz özelinde,bir önceki konuda;
-Kimse kusura bakmasın,çocuğuma 'sana vurana sen de vur' derim,buna itiraz edenlerin ya çocuğu yok ya da tuzu kuru, herkes haddini bilecek,dalımı kıranın ağacını kuruturum vb yorum yapan arkadaşlara soruyorum.
Lütfen siz kişisel olarak üzerinize alınmayın.
Elbette öğretmeninki daha tehlikeli ve yanlış çünkü o bu işin hem eğitimini aldı hem de çocuklar üzerinde rol model etkisi var.
Bununla birlikte bu durum ebeveynlerin de bu bakış açısını benimsemelerini hafifletmiyor bana göre.
Öğretmen de veli de öyle bilinçli ve donanımlı olmalı ki karşılıklı birbirlerini dolayısıyla da çocukları geliştirmeli ve şiddeti çözüm yolu olarak görmeyen ve tercih etmeyen,kültürlü bir topluma doğru ilerlemeliyiz.
Umarım ömrüm bu günleri görmeye yeter.
Hajlıyım değil mi abartmıyorum. Yani öğretmenle nasıl konuşcam bilmiyorum şuan.O öğretmen vatana millete hayırlı mantıklı evlatlar mı yetiştirecek yoksa suça suçla karşılık veren yeni Escobar lar mı yetiştirmek istiyor acaba?
Yani ortada kural Yok vurursa şu an öğretmen den korkmasın gücü gücü yetene patlatsın
Kesinlikle abartmıyorsunuz.
Yıllarca okul öncesi öğretmenliği yaptım,son 10 yıldır özel anaokullarında yöneticilik yapıyorum.
Böyle bir yaklaşım ve çözüm şekli kabul edilemez.
Benim öğretmenlerimden biri bunu yapsa çok ciddi uyarırım.
Geçen açılan konuda 4 yaşındaki kızının anaokulunda arkadaşı tarafından hırpalandığını anlatan üye 'sana vurana sen de vur diyorum kızıma' demiş ve büyük bir çoğunluk kendisini haklı bulup desteklemişti.
Şimdi bu üyeler,sizin çoçuğunuzun öğretmeni hakkında ne yazacaklar, merakla bekliyorum.
Diğer konuda 4 yaşındaki bir anaokulu çocuğuna annesi tarafından söylendi bu söz ve diğer üyeler tarafından da desteklendi.yalnız anne bunu öğretmenin çözüm bulmadığı bulamadığı durumlarda söylüyor. anaokulu ve kreşle ilkokul ortaokul bir değil ne yazık ki. şikayetler sonuç vermiyor. çocuğun ailesinin kabul etmediği noktada ne öğretmen ne idarenin bir yaptırımı olamıyor. uyarmak yanlış demek vs dışında. hele devlet ilkokulunda.
Haklısın tabii ki...Hajlıyım değil mi abartmıyorum. Yani öğretmenle nasıl konuşcam bilmiyorum şuan.
Hoşgeldiniz, sayfa 5'te başka sorularım da var sizler için.(gülen yüz imojisi varsayın burda,geldim geldim :)
öğretmen vurana vur diyemez, çünkü kendisi orada bir sınıfı kontrol etmek ve eğitmek için bulunuyor.. ama vurana ceza verip, dayak yiyene kendini korumasını öğütleyebilir, hatta korumasının yollarını gösterebilir..
Diğer konuda 4 yaşındaki bir anaokulu çocuğuna annesi tarafından söylendi bu söz ve diğer üyeler tarafından da desteklendi.
Ayrıca yine aynı konuda aile,öğretmen ve okul işbirliği yapıp tüm çözüm yollarını deneyip tükettiler mi?
Emin miyiz bundan?
Aile kendi çocuğunu nasıl yetiştirdi?
Şiddet görmesinden şikayetçi olduğu çocuğu için vakit ayırıp,çaba gösterip çoçuğun özgüvenini ve bağımsız iş yapabilmesini, kendini ve duygularını tanıyıp ifade edebilmesini ne kadar destekledi?
Kısacası konu çok grift ve çok paydaşlı.
Elbette ilkokul ve ortaokulda durum farklı,
çoçuğun bu yaşlardaki gelişimi ve becerileri farklı her şeyden önce, artık empati duygusu ve vicdan gelişimi belirginleşmiş olmalı, tabii aile bunları verdiyse;
benim serzenişim okul öncesi dönemde zorbalıktan söz edilemeyeceği ve bu yaş grubundaki çocuklara her ne sebeple olursa olsun şiddetin tavsiye edilmemesi yönündeydi.
O konuya yaptığım yorumda bu bakış açısını (kısasa kısas,vurana sen de vur) onaylamadığımı bununla birlikte
(yine ilkokul ve sonrasında) şiddet gösteren çocukların velilerinin duyarsızlığı ve okulların beceriksizliği nedeniyle çoçuğu zarar gören ebeveynlerin bu hatalı tutumunu da eleştiremediğimi yazmıştım.
Diğer konuda 4 yaşındaki bir anaokulu çocuğuna annesi tarafından söylendi bu söz ve diğer üyeler tarafından da desteklendi.
Ayrıca yine aynı konuda aile,öğretmen ve okul işbirliği yapıp tüm çözüm yollarını deneyip tükettiler mi?
Emin miyiz bundan?
Aile kendi çocuğunu nasıl yetiştirdi?
Şiddet görmesinden şikayetçi olduğu çocuğu için vakit ayırıp,çaba gösterip çoçuğun özgüvenini ve bağımsız iş yapabilmesini, kendini ve duygularını tanıyıp ifade edebilmesini ne kadar destekledi?
Kısacası konu çok grift ve çok paydaşlı.
Elbette ilkokul ve ortaokulda durum farklı,
çoçuğun bu yaşlardaki gelişimi ve becerileri farklı her şeyden önce, artık empati duygusu ve vicdan gelişimi belirginleşmiş olmalı, tabii aile bunları verdiyse;
benim serzenişim okul öncesi dönemde zorbalıktan söz edilemeyeceği ve bu yaş grubundaki çocuklara her ne sebeple olursa olsun şiddetin tavsiye edilmemesi yönündeydi.
O konuya yaptığım yorumda bu bakış açısını (kısasa kısas,vurana sen de vur) onaylamadığımı bununla birlikte
(yine ilkokul ve sonrasında) şiddet gösteren çocukların velilerinin duyarsızlığı ve okulların beceriksizliği nedeniyle çoçuğu zarar gören ebeveynlerin bu hatalı tutumunu da eleştiremediğimi yazmıştım.
Kendini korumak deyince sadece karşınızdakine vurmak mı anlaşılmalı?ben size bir örnek vereyim hocam..
küçük oğlum anaokuluna giderken bir çocuk vardı sınıfında.. bu çocuk sınıftaki kızların kafalarını tutup duvara sürtüyordu.. kafa göz kan-revan içinde çocuklar öğretmene gidiyor, aileler okulda bir şey yapılamıyor.. veli okula çağırıldı kadın sadece gülümsüyor, baba zaten ortada yok.. en son öğretmen yapabileceğimiz bir şey yok dedi, zira okuldan da atamıyorlar arkası var.. ne yaptılar biliyor musunuz? hiçbir şey..
ben sizin sorularınıza cevap verip kendi sorumu sorayım o zaman :) çocuk kendisini korumayı öğrenmeli.. diğer konuda da yazdım, zorba diye tabir edilen çocukların tek amacı kendisini ispatlamaktır ve kendini koruyan çocuklara bulaşmazlar.. hani veli-öğretmen işbirliğinden söz etmişsiniz ya; hah işte biz hem evde hem de okulda saygılı, empati dolu, başkalarının da haklarını en az kendi hakları kadar gözetecek çocuklar yetiştirmek için işbirliği yapıyoruz zaten.. bunun yanında veli olarak kendini koruması için savunma dersleri aldırıyorum ki içinde bulunduğumuz şartlarda en gerekli şeylerden biri de bu..
peki siz veliyi 5464486 kere okula çağırıp konuşmaktan ya da öğrenciyi tembihlemekten başka ne yapıyorsunuz hocam? bir dolu teorik ve ideal dünya düzeninde olması gereken şeyleri yazmışsınız çok güzel, keşke o bilgileri günümüze yansıtacak kadar eğitim düzeyi ve farkındalığı yüksek bir toplum olsak ama değiliz.. bu durumda siz ne yapıyorsunuz? dayak yiyen öğrencilere kendini korumasını değil de ne öneriyorsunuz mesela?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?