böyle sisteme lanet olsun..

seni çok çok iyi anlıyorum. fen fakültesi mezunuyum okurken formasyon alan grupta formasyonumu aldım çok şükür.
insanın hayallerinin bir günde yerle bir olması ben bunca sene neden okudum demesi ne demektir çok iyi biliyorum.
ama bi yerde gördüğüm açıklamada tezsiz yüksek lisansın getirileceğinin düşünüldüğü yazıyordu 1,5 yıl staj yapılacak vs gibi açıklamaları vardı.ben almaya çalışırken de aldığım dönemde de kaç defa karar mahkemeye verildi bir sürü şeyler oldu şu anki sıkıntını çok çok iyi anlıyorum. söylemesi kolay biliyorum ama umudunu kaybetme. son 4 5 sene de kaç kere yok iptal edildi yok geri geldi defalarca haber çıktı.Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmaz buna eminim inşallah sen de karşılığını alacaksın.

eleştiren arkadaşları da anlamakta güçlük çekiyorum. evet eğitimle bölüm arasında dağlar kadar puan farkı var buna hiç itirazım yok. eğitimde okumak biraz daha rahat bölümün dersleri daha ağır buna da itirazım yok.bilmem kaç senedir formasyon meselesi var o zaman eğitime giden arkadaşlarda formasyon verilince fen edebiyatlıların öğretmen olacağını biliyoırlardı demek.
eğitim fakültesine giden insanlara başlarken sizden başkasını atamayacaz diye bi garanti mi verildi acaba? aynı bizde formasyonun garantisinin olmadığı gibi sizin içinde sadece sizi atamalarının garantisi yoktu. ayrıca öğretmenlik mezunu olupta bölümden tercih yapan bir sürü insan var. ne yapalım şimdi siz nasıl valilikte, ptt de çalışırsınız diye bağırıp çağıralım mı?.

eğitimiyle ilgili alınan bir karar için üzüldüğünü söyleyen arkadaşın yazısının altına iyi olmuş yazmak da ayrı bi gariplik..

Ben" iyi olmuş" yazmadım ama benim yorumuma istinaden yazdığınız için size cevap veriyorum:
O size göre gariplik,bana göre çok iyi olmuş.Bir haksızlık ortadan kalkmış.Keşke yıllar önce yapsalardı bunu.Hatta bununlada kalmasınlar öğretmenleride ptt'ye,diyanete vs.e atamasınlar,açsınlar kadro, atasınlar okullara.Bir daha söylüyorum herkes eğitimini aldığı işi yapsın :ssz::ssz:

Son düzenleme:
Yorumu birdaha oku istersen.Orada kastedilen bilimin ,saçma sapan olduğu değil;amaca uygun verilmediği.Ben İki fakültedeki hocalarıda gördüm;eğitim ayrımınıda.Evet bilginiz fazla bizden ama sizler sadece formasyon derslerinde "nasıl öğretmen olunur"u öğrendik sanıyorsunuz,oysa durum bu değil.Normal alan derslerinde de bizlere sürekli eğitim veriliyor.Ki biyoloji örneğini de yazdım yorumda.Sizin aldığınız formasyonlarla bu açığı kapatabilmeniz imkansız.Artı o yorumda kaç madde yazıldı bunlara cevap veremeyip; o cümleye takılmanda ilginç:ssz:
orda yazan pek çok şeyle ilgili birşeyler yazmıştım tekrar etme gereği duymamıştım

1. yıllardır var bu fen edebiyat fakültesine formasyon verilme olayı. dolayısıyla insanlara bu vaadedilmiştir. sen fen edb oku formasyon al öğretmen olabilirsin denilmiştir yıllardır.

2. össde yeterli bir puan alamamış olabilir insan. sonra da diğer alternatifi değerlendirme hakkını kullanır.seneye tekrar denerim demek yerine bölüm okuyup formasyon alırım diyebilir. daha iyi bir okulda bölüm okumayı tercih edebilir, kendi bulunduğu şehirde bölüm okumayı seçebilir. çünkü aklında formasyon alma hakkı olduğu vardır. kişisel tercih meselesi.

3.tarım tıp sanayi gibi bilimsel alanlarda öğretmenlik mezunlarının iş verilmemesi sizin de dediğiniz gibi saçmasapan bilimsel konularla yeterince uğraşmamış olması olabilir sanırım.

4. başkalarını eleştirmişsiniz ama sizde size hak tanınsa sınıf öğretmenliği sertifikası alıp bu alanda öğretmenlik yapmayı düşünmüşsünüz.bu herkes eğitimini aldığı işi yapsın fikrinize aykırı değil mi?

5.öğretmenlik eğitimle bir yere kadar öğrenilir. tecrübedir aslolan. eğitim fakültesinden yeni mezun olan biri de mutlaka bir bocalama yaşar, sonra zamanla taşlar yerine oturur. konuya yeterince hakim olan biri zaten nasıl anlatacağını kafasında kurgulayabilir. illa birinden öğrenmesine gerek yok bence. (okul öncesi öğretmenliği gibi branşları bundan ayrı tutuyorum.o daha farklı bir konu)

Son düzenleme:
Ben" iyi olmuş" yazmadım ama benim yorumuma istinaden yazdığınız için size cevap veriyorum:
O size göre gariplik,bana göre çok iyi olmuş.Bir haksızlık ortadan kalkmış.Keşke yıllar önce yapsalardı bunu.Hatta bununlada kalmasınlar öğretmenleride ptt'ye,diyanete vs.e atamasınlar,açsınlar kadro, atasınlar okullara.Bir daha söylüyorum herkes eğitimini aldığı işi yapsın :ssz::ssz:

size karşı yazmadım geneli okuyunca iyi olmuş olması gereken bu gibi sözler garip geldi. bir arkadaş derdini üzüntüsünü yazmış anlatmış bunun üzerine bu tarz yorumlar yazılması garip geldi.
gönül ister ki herkes bölümünün işini yapsın.herkesin kendi bölümüne göre iş yapacağı istihdam olanakları imkansız gibi birşey. herkes binbir zorlukla okuyor ve haklı olarak da bulduğu ilk işe girmeye çalışıyor.senelerdir formasyon meselesi var ve herkes bunu bilerek gidiyor bölüme de eğitime de.

Kız konuyu açtığına açacağına pişman oldu.Sistemin kötülüğünü anlattı emeklerinin boşa gittiğini söyledi.Birden durum eğitim-fen edb tartışmasına dönüştü.

orda yazan pek çok şeyle ilgili birşeyler yazmıştım tekrar etme gereği duymamıştım

1. yıllardır var bu fen edebiyat fakültesine formasyon verilme olayı. dolayısıyla insanlara bu vaadedilmiştir. sen fen edb oku formasyon al öğretmen olabilirsin denilmiştir yıllardır.

2. össde yeterli bir puan alamamış olabilir insan. sonra da diğer alternatifi değerlendirme hakkını kullanır.seneye tekrar denerim demek yerine bölüm okuyup formasyon alırım diyebilir. daha iyi bir okulda bölüm okumayı tercih edebilir, kendi bulunduğu şehirde bölüm okumayı seçebilir. çünkü aklında formasyon alma hakkı olduğu vardır. kişisel tercih meselesi.

3.tarım tıp sanayi gibi bilimsel alanlarda öğretmenlik mezunlarının iş verilmemesi sizin de dediğiniz gibi saçmasapan bilimsel konularla yeterince uğraşmamış olması olabilir sanırım.

4. başkalarını eleştirmişsiniz ama sizde size hak tanınsa sınıf öğretmenliği sertifikası alıp bu alanda öğretmenlik yapmayı düşünmüşsünüz.bu herkes eğitimini aldığı işi yapsın fikrinize aykırı değil mi?

5.öğretmenlik eğitimle bir yere kadar öğrenilir. tecrübedir aslolan. eğitim fakültesinden yeni mezun olan biri de mutlaka bir bocalama yaşar, sonra zamanla taşlar yerine oturur. konuya yeterince hakim olan biri zaten nasıl anlatacağını kafasında kurgulayabilir. illa birinden öğrenmesine gerek yok bence. (okul öncesi öğretmenliği gibi branşları bundan ayrı tutuyorum.o daha farklı bir konu)

O maddeleri sadece bu şekilde açıklayabiliyorsan gülüyorum gerçekten.Ben 10 yıl özel sektörde çalıştım ve atamam olmadı diyede hiç üzülmüyorum çünkü gerçekten "öğretmenlik" mesleğine sahip insanlar iş buluyorlar.Burada ne kadar biz öğretmeniz desenizde iş çalışmaya geldiğinde aradaki farkı göreceksiniz.Türkiyedeki en iyi iki özel okulda çalıştım ben ve öğretmen alımlarında neye dikkat ettiklerini çok iyi biliyorum,artı dershanelerde ziyan olan fen edebiyatlılarıda gördüm.O yüzden ne deseniz boş.

konu, arkadaşın bölüm seçerken formasyon verilen bir bölüme girdikten sonra daha okulunu bitirmeden elinden bu hakkın alınması. siz yine eğitim fakülteli daha iyidir yok fen edebiyatlı daha iyidir muhabbetine girmişsiniz. siz ne kadar bu konuda kavga ederseniz edin sizin demenizle hiçbişey olmuyor. baştakiler kendi bildiklerini yapıyor. bi de bi arkadaşımız demiş... yok öğretmenliğini tanımıyormuş da bilmem ne... siz tanımamaya devam edin sizin tanımanız hiçbişey ifade etmiyor ki nasılsa...

arkadaşlar ben içinde bulunduğum durumdan zaten yeterince ümitsizim.. eğitim fakülteleri mi daha iyi fen- edebiyat mı daha iyi bunlar kişiden kişiye değişir en iyi okulda en iyi bölümde okusan da kendini eğitmedikten çabalamadıktan sonra hiç bir şey olmaz.. benim derdim kim daha iyi tartışması değil en başından söylüyorum hele bazıları almış konuyu taa öss yıllarına tercihlere vs götürmüş ve belirtmek isterim ki formasyon yıllardır verilir bilmeyenler için diyorum ve yıllardır fen- edebiyat fakülteleri sırf bilim adamı değil öğretmen yetiştirir yani formasyon vaat edilen birşeydi ben durup dururken veya hiç iş imkanım kalmamışken öğretmen olmak istemiyorum..ha şimdi diyeceksiniz niye eğitim fakültesi seçmedin, ilk senemde gayet güzel bir puan aldım istesem şehrime çok uzak yerlerin eğitim fakülteleri tutardı fakat ben gidemezdim ve bir sene daha hazırlanıp ailemi maddi açıdan zorlamak istemedim.. yani yorum yaparken biraz daha empati yaparsanız memnun olurum.. zaten yeterince üzgünüm birde sizin geçmişe yönelik şöyle yapsaydın tarzı yorumlarınızla üzülmek istemem ileriye dönük tavsiyelerinizi beni memnun eder..

O maddeleri sadece bu şekilde açıklayabiliyorsan gülüyorum gerçekten.Ben 10 yıl özel sektörde çalıştım ve atamam olmadı diyede hiç üzülmüyorum çünkü gerçekten "öğretmenlik" mesleğine sahip insanlar iş buluyorlar.Burada ne kadar biz öğretmeniz desenizde iş çalışmaya geldiğinde aradaki farkı göreceksiniz.Türkiyedeki en iyi iki özel okulda çalıştım ben ve öğretmen alımlarında neye dikkat ettiklerini çok iyi biliyorum,artı dershanelerde ziyan olan fen edebiyatlılarıda gördüm.O yüzden ne deseniz boş.

tamam eğitim fakülteliler süper, fen edebiyatlılar da o kadar kötü ki ancak dershanelerde çok kötü koşullar altında çalışmayı hak ediyorlar. eğitim fakültelilerin aldığı eğitim düzeyi o kadar yüksek ki başkası ne yaparsa yapsın o seviyeye ulaşamaz.
umarım kendiniz gibi sabit fikirli, egoist öğrenciler yetiştirmiyorsunuzdur.
neyse hayatınızda ve mesleğinizde başarılar...

arkadaşlar ben içinde bulunduğum durumdan zaten yeterince ümitsizim.. eğitim fakülteleri mi daha iyi fen- edebiyat mı daha iyi bunlar kişiden kişiye değişir en iyi okulda en iyi bölümde okusan da kendini eğitmedikten çabalamadıktan sonra hiç bir şey olmaz.. benim derdim kim daha iyi tartışması değil en başından söylüyorum hele bazıları almış konuyu taa öss yıllarına tercihlere vs götürmüş ve belirtmek isterim ki formasyon yıllardır verilir bilmeyenler için diyorum ve yıllardır fen- edebiyat fakülteleri sırf bilim adamı değil öğretmen yetiştirir yani formasyon vaat edilen birşeydi ben durup dururken veya hiç iş imkanım kalmamışken öğretmen olmak istemiyorum..ha şimdi diyeceksiniz niye eğitim fakültesi seçmedin, ilk senemde gayet güzel bir puan aldım istesem şehrime çok uzak yerlerin eğitim fakülteleri tutardı fakat ben gidemezdim ve bir sene daha hazırlanıp ailemi maddi açıdan zorlamak istemedim.. yani yorum yaparken biraz daha empati yaparsanız memnun olurum.. zaten yeterince üzgünüm birde sizin geçmişe yönelik şöyle yapsaydın tarzı yorumlarınızla üzülmek istemem ileriye dönük tavsiyelerinizi beni memnun eder..

canım nacizane fikrim dalında yükselmen
yükseklisans doktora yaparak istediğin alanda yükselebilirsin
bir arkadaşım fizik bölümünden mezun olacak dersanelerde ömür tüketmek istemiyor üniversitede kalıp yükselmek istiyor
kuzenim biyoloji okuyor mezun olunca o da yüksek lisans doktora yapma planında
eşim veteriner okumuş hekim olmak istememiş genetik dalında yükselmiş işini çok severek yapıyor resmen aşık
tek yol formasyon gibi görünebilir ama farklı yollarıda dene bence
umarım hakkında hayırlısı olur...

eğtim fak de yata yata mezun olurken fen fak dakiler sizin 5 katınız dersi sıka sıka verip mezun oluyor
bunun üniv sınavıyla bi alakası yok canım çok saçma yazdıkların o zaman kapatsınlar fen fakları emin ol eğtim fak kazanıp mezun olanlarla fen fak ı kazanıp mezun olanların zeka seviyeleri aynıdır

ben fen edb mezunuyum ve formasyonum var.
şundan eminim ki bölüm mezununun branş bilgisi öğretmenlik mezununun iki katıdır. üstüne formasyon da alınca öğretmenlik mezunundan daha donanımlı olacağı kesin.

Off ne saçma sapan bir tartışma.Bu eğitim fakültelilerdeki kendini beğenmişlik kimsede yok.Eğitim fakültesinden yakın arkadaşlarım var benim girdiğim derslerin zorluğğundan bahsederlerdi hep.Yahu bu bir gerçek ben Türk Dili ve Edebiyatı okudum ve bu alanda eğitim fakültesinden mezun olandan daha fazla bilgiye sahibim.Çünkü ben bilim insanı akademisyen olmak için yetiştiriliyorum.Araştırmalarımızın haddi hesabı yoktu okurken.İşi zeka bilgi yarışına dönüştürmeyin siz zararlı çıkarsınız.

evet tartışmaya dönmesin konu ama lütfen yazdıklarınıza dikkat edin.

ben 5 senelik üni hayatımda hiç yata yata ders geçemedim ve denklem444 ve laylaylom arkadaşlarım bilirsin sanırım eğitimde Xin zekası Yninkinden 2 kat fazladır veya eşittir diye bir şey söylemeyiz.ölçme ve değerlendirme adı verilen eğitim dersinden bunu bilmeniz lazım!

Arkadaşların ifade etmeye çalıştıkları da bence kendini beğenmişlik değil,herkesin kendi alanında kendi işini yapması.

canım nacizane fikrim dalında yükselmen
yükseklisans doktora yaparak istediğin alanda yükselebilirsin
bir arkadaşım fizik bölümünden mezun olacak dersanelerde ömür tüketmek istemiyor üniversitede kalıp yükselmek istiyor
kuzenim biyoloji okuyor mezun olunca o da yüksek lisans doktora yapma planında
eşim veteriner okumuş hekim olmak istememiş genetik dalında yükselmiş işini çok severek yapıyor resmen aşık
tek yol formasyon gibi görünebilir ama farklı yollarıda dene bence
umarım hakkında hayırlısı olur...

tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canım evet tek yol formasyon değil fakat benim önceliğim öğretmenlik olduğu için hiç alternatif bir yol çizmemiştim, çok düşünceli karar merciileri böyle önemli bir kararı ales başvuru tarihi geçtikten sonra bildirdi, insanları nasıl bu kadar mağdur ederler akıl sır erdiremiyorum..

tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canım evet tek yol formasyon değil fakat benim önceliğim öğretmenlik olduğu için hiç alternatif bir yol çizmemiştim, çok düşünceli karar merciileri böyle önemli bir kararı ales başvuru tarihi geçtikten sonra bildirdi, insanları nasıl bu kadar mağdur ederler akıl sır erdiremiyorum..

olan olmuş eğer düşünürsen önündeki ilk alese mutlaka gir
üniversitede hocalık yaparsın
farklı düşünce olsun diye bu tavsiyede bulunuyorum
yinede sen kendin için en doğru olan kararı verrsin

tamam eğitim fakülteliler süper, fen edebiyatlılar da o kadar kötü ki ancak dershanelerde çok kötü koşullar altında çalışmayı hak ediyorlar. eğitim fakültelilerin aldığı eğitim düzeyi o kadar yüksek ki başkası ne yaparsa yapsın o seviyeye ulaşamaz.
umarım kendiniz gibi sabit fikirli, egoist öğrenciler yetiştirmiyorsunuzdur.
neyse hayatınızda ve mesleğinizde başarılar...

Herkes sizinle aynı fikri paylaşmak zorunda değil.Siz kim oluyorsunuzda bana hakaret edebiliyorsunuz?Forum yöneticileri lütfen gereğini yapın yoksa bu şahsı ben mahkemeye vereceğim.

Bilip bilmeden konuşuyor herkes siz fen edebiyatin nasıl yetiştirildiğini blllyormusunuz? Ben suan çoğu öğretmenlik mezunlarından daha donanımlı yetişiyorum. Resmen bilim adamı gibi yetiştiriyorlar sonrada çalışma alanlarini kapatıp işsiz bırakıyorlar benim ailem ne zorluklarla okutuyor beni. Kapatsınlar o zaman bölümleri

Niye kapatsınlar canım. Herkes puanına göre gidiyor. Onlar öğretmenlik adına eğitiliyor... Nasıl yapılacağı adına... Ve öğretmenlikle fen edebiyat arasında uçurum puan farkı var yani. Öğretmen olmak isteyen öss zamanı kassaydı madem. 2008de üni girdim. O sene giren fef tanıdıklarım 200binlerle girmişlerdi bölümlerine. eğitim ise, en kötüsü 30binlerdeydi. aradaki farka bakın. üni.de alınan eğitim ne olursa olsun, önceden ne kadar bilgisiz oldukları ortada fef fakültesinin.sonra tutup aynı imkanlara sahip olunmak istenmesi büyük haksızlık eğitim fak. öğrencilerine...

Son düzenleme:
aslında bu tip kararlar,
yürürlüğe girdikten sonra fakülteye girenler için geçerli olmalı.
kazanılmış hak olarak değerlendirilebilir belki senin durumun.
dava açarak hakkını alabilirsin. bir hukukçuya danış bence.
hatta bu durumda olan çok öğrenci olduğuna göre dava açanlar olacaktır.

aslında bu tip kararlar,
yürürlüğe girdikten sonra fakülteye girenler için geçerli olmalı.
kazanılmış hak olarak değerlendirilebilir belki senin durumun.
dava açarak hakkını alabilirsin. bir hukukçuya danış bence.
hatta bu durumda olan çok öğrenci olduğuna göre dava açanlar olacaktır.

kazanılmış hak durumunun söz konusu olacağını sanmıyorum bu durumda.

arkadaşlar ne kadar garip bir tarışma içersindeyiz böyle..kim kaliteli kim değil,nerenin eğitimi daha iyi gibi mantık dışı konuşmalar var.adı üstünde eğitim fakültesi yani ÖĞRETMEN yetiştiren bir alan..öbürüde fen-edebiyat fakültesi yani bilim insanı,akademisyen yetiştiren bir alan..kendi alanınızdan bir bölüme atanamayıp da öğretmenlik yapmayı istemek çok mu mantıklı Allah aşkına?eğitim fakültesiyle kıyaslama yapmak,bizler daha ağır dersler alıyoruz demek öğretmen olmak için yeterli mi?kıstas bu mudur?böyle bir bahane olabilir mi?hadi tamam sizler daha ağır dersler aldınız diyelim (bence alakası yok) ama bizlerde öğretmenlik mesleği dersi aldık,onun için yetiştirildik..üstelik hak etmediğin bir alana atanmak bence hak yemektir.

arkadaşlar ne kadar garip bir tarışma içersindeyiz böyle..kim kaliteli kim değil,nerenin eğitimi daha iyi gibi mantık dışı konuşmalar var.adı üstünde eğitim fakültesi yani ÖĞRETMEN yetiştiren bir alan..öbürüde fen-edebiyat fakültesi yani bilim insanı,akademisyen yetiştiren bir alan..kendi alanınızdan bir bölüme atanamayıp da öğretmenlik yapmayı istemek çok mu mantıklı Allah aşkına?eğitim fakültesiyle kıyaslama yapmak,bizler daha ağır dersler alıyoruz demek öğretmen olmak için yeterli mi?kıstas bu mudur?böyle bir bahane olabilir mi?hadi tamam sizler daha ağır dersler aldınız diyelim (bence alakası yok) ama bizlerde öğretmenlik mesleği dersi aldık,onun için yetiştirildik..üstelik hak etmediğin bir alana atanmak bence hak yemektir.

Kesinlikleee :46::46: Atanmak isteyip onların hakkını alıyorsunuz. İlk hak eğitim fakültesinin

Back
X