- 1 Eylül 2010
- 713
- 511
- 103
- 32
- Konu Sahibi Karanfil_kokuyor
-
Bu gün biri 4 biride 2 yaşında çocuklarımla sağlık.ocağına gittik oğlumun okulda bir formu doktorun doldurması gerekiyordu.
Gittik.oturduk oğlumun okuldan bi arkadaşıda ordaydı ortada koştular. Ama bağırma çağırma yok çocuklar dolanıyorlar daha 1 dk olmadı
Ordan kadının biri sessiz otursunlar burası hastane dedi.
Bende söyleriz ama anlamazlar küçükler
Bu kadın durdu.BÖYLE TERBİYE VERİLİR. Dedi benim nevrim döndü. Biz terbiyesiz büyütüyoruz çocuklarımızı dedim sustu.
Şimdi kadına verdiğim cevap hos değil ama tavrına çok sinir oldum.
Napalım çocugumuz var diye işlerimizi yapmıyalımmı. Ben orda illa telefonmu verim otursun diye. O zamanda hemen telefon veriyorlar diyecekti
Çok sinirlendim gerçekten.
çocuğu olmayanlar zaten anlayamaz zaten bence. 2 -4 yaşında çocuğa ne desende sabit yerinde duramaz ki. Zaten duruyorsa sorun vardır o çocukta. Tabi ki uyarırsın yapma dersin ama anlamıyorlar ki. Eski çocuklar gibi mi şimdikiler. Hem sakince sessiz oturan çocuk terbiyeli - diğeri terbiyesiz mi oluyor.
Çocukların koşup oynayacağı yer vardır. Oturup uslu duracağı yer vardır. Lütfen şimdiden çocuklara bu ayrımı yaptırın.
Yani bende çok isterim ama olmuyor malesef
Ben o kışının o cevabına bırsey söylemiyorum ama Benım demek ıstedıgım çocuk bu dıyıp herşeyi oluruna bırakmak.ha sız ellinizden gelenı yaparsınız sessız olması ıcın degısık hıkayeler vs bırseyler yaparsınız karsınızdakılerde o çabanızı gördüğü halde çocuğunuz gurultu yapıyorsa zaten o kısıler sıze bırsey demez.Zaten durdedim kadında yaşlı bir kadın degildi ha yaşi fark etmez. Ben orda izloyorum çocuğumu tehlikeli bişey vs olir diye. Ben orda başka biseyler yapsam çocuklar bagırsa cağırsa tabiki haklı. Ama şu böyle terbiye edilir lafına kızdim Ben neden sürekli müdahale edeyim bişey yapmayan çocuga
Yani bende çok isterim ama olmuyor malesef
Çocuğun fıtratında 'koşturmak,oynamak,zıplamak' var.
Engelleyemiyoruz.
Eline telefon verip oturtunca da 'şunlara bak cık cık çocukları aptal ettiler' diye kınanıyoruz.
Kimse ne istediğini bilmiyo.
Boşver takma.
Ben o kışının o cevabına bırsey söylemiyorum ama Benım demek ıstedıgım çocuk bu dıyıp herşeyi oluruna bırakmak.ha sız ellinizden gelenı yaparsınız sessız olması ıcın degısık hıkayeler vs bırseyler yaparsınız karsınızdakılerde o çabanızı gördüğü halde çocuğunuz gurultu yapıyorsa zaten o kısıler sıze bırsey demez.
Ben bunu anlatmaya çalışıyorum.
Şimdi söylemek var söylemek var. Yaşlı biri gelip bana evladım çocukları şöyle oturtsak ben biraz rahatsız oldum dese elimden geleni yaparım ama böyle çemkirirse hiç kusura bakmasın.
Dün kardeşim kalabalık bir ortamda ceketini giyerken arkasındaki kadına dokunmuş sanırım. kadında bir carlama sanki kalbinden vuruldu :) yanlışlıkla olduğu belli olan böyle bir durumda bike tahammül seviyesi yerlerde.
Çocuk bu koşacak tabıkı ama dur demeyı de bılmelıyız ogretmelıyız. Orası bı hastane yaşlı kadının gerçekten kafası o gürültüyü kaldıramayacak kadar hasta olabılır.
Çocukları anlamaya çalışıyorsunuz ama o yaşlıları da anlamak lazım.
Çocuğunuza oranın bır hastane daha sessız olmasını ve mümkünse oturmasını anlatmanız lazım. Dışarıya çıkınca ıstedıgı kadar koşsun. Sımdıden bu egıtımı vermelıyız çocuklarımıza.
Çocuk bu diyip işin içinden sıyrılmak bana mantıklı gelmıyor. Ordakı de yaşlı. Bazen genç bırı bıle o koşturma sesını kaldıramaya bılır orası hastane çünkü.
Parkta çocuklara koşturuyor dıye cekısen var mı yok çünkü orası onların oyun alanı.
Sert bir cisimle kafasına vursaydın. Sen cocuk büyütmedin herhalde diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?