Böyle terbiye edilir.

Ama burda hepimiz belki de aynı yanlışı yapıyoruz. Çocukla hastaneye gidilmişse, bırakırsın çocuğu kendi başına koşar oynar veya telefonda oyun oynar, çizgi film izler. Ya da pısar oturur yanımızda. Oysa çocukla çok güzel sohbet edilebilir, hastane, hastalıklar, doktor, hemşire, ilaç vs hakkında bilgilendirilebilir cocuk

+1

Benim annemde öyle der biz 4 kardeşiz dördünüzü koyardık aynı yorganın altında uyurdunuz diye . Şimdi bekleki uyusunlar

İyi yapmışız . Bende olsam sinirlenirim .

hanimlar her çocuk aynı değildir. konuş sahibesi gürültü yapmadığını söylemiş ayrıca. bizim ülkemizde neden insanlar bu kadar tahammulsuz anlamıyorum.
benim çocuğum sakin mizacli söz dinleyen bir çocuk. sıkıntı cekmiyorum bazen ben kudurtuyorum hatta. yürüyen merdivenlerde sörf yapiyomus gibi hareket ediyoruz dalga geliyo diye anne baba cocuk üç kişi eğleniyoruz.
cocukları biraz özgür bıraksak kısıtlama yapmasak yetiskin değiller sonuçta.

yahu ben koşan oynayan gulen çocukları kendı kızım olmasına rağmen mutlulukla ızlıyorum ne kadar mutlular ,çok kolay mutlu oluyolar dıye iç gecrır masum olmalarına içerlenirim.sosyal ortam ne yahu madem sosyal ortam o sosyal ınsanlarda anlayışlı olsun.

Aynen katılıyorum çocuğu oyalamanin tek yolu telefon, tabletmis gibi davranıyorlar halbuki çocuklar çok meraklı, meraklarını kullanarak çok güzel hemde yararlı şekilde oyalayabiliriz . Ama ilgilenmek zor geliyor insanlara.

Cocuk gurultu yapmamis zaten.
Yasli teyze abartmis haklisin.
Olacak o kadar.
Yurusun dolassin ortalikta ne var?

Ben bile bazen oyle ortamlarda cocuk bunalinca ..hadi sen biraz suraya dogru yuru de gel etrafa bak bakalim ne var ne yok? Diyorum..
Gurultu patirti yapmadiktan sonra etrafi rahatsiz etmedikten sonra ne olcak?

Ama cizgiyi bilmek lazim.

Gecenlerde bankadaydim 6_7 yaslarinda 2 erkek cocuk kovalamaca oynuyorlardi bankanin icinde bagira bagira

Anasi da oturmus elinde cep telefonu sira bekliyor. Kadin kopmus zaten dunyadanfarkinda bile degil. Birileri uyardi cocuklari hakli olarak isim hemen bitti de ciktim.

Bu kadari yanlis.
Anlayacak yasta cocuklar uyarilmali.

Bu konu açılmadan evvel whatsapta bi akrabam durum paylaştı cocuklar oyun parkında oynuyorlar koşuyorlar bende maşallah ah şimdi çocuk olmak varmış bizim zamanimizda oyun parkı gibi yerler yoktu keşke çocuk kalsaydik hic biseyden habersizler yazdım bu konuyu gördüm

Ben de "annemin bize bir bakınca yerimizden kıpırdamaz"cılardan olarak şurada yerimi alayım.
ben de onlardanım ama doğru bulmuyorum,çocuklara sınırsız özgürlükçü de değilim,çocuklarımla birçok yere gittim,kimseyi bıktırmadım,çocuklarımı da bunaltmadım, hangi trübüne geçiyorum

Çocukların toplumsal kuralları öğrenmesi elbette önemli bir şey

Ancak başkasının özgürlüğüne kısıtlama getirmeden elbette istediklerini yapabilirler.

Bende çocukların anlamaz çocuk lafını
Çocuklara bir hakaret olarak görüyorum.
Nedenini açıkladıktan sonra niye anlamasın canım? Herhangi bir tanısı mi var

Ek olarak bir şeyi öğrenme sürecinde de öğrenmeyi gerçekleştiren kişiye ebeveyn veya her kimse ona çok fazla yuklenilmesjni doğru bulmuyoorum.
Her çocuk her şeyi her zaman aynı hızda öğrenemez. Bu çocuktan kaynaklı olsada ebeveynin bu sorumluluktan tamamen siyrildiginida soyleyemeyiz

Sizin çocuğunuz için demiyorum ama üst komşumuzun çocuğu oynayacak diye evi başımıza yıkıyor o da 5 6 yaşlarında bi çocuk. Ve emin olun hanmefendi 4 yaşındaki çocuk konuşunca gayet anlar iletişim kurmayı bilmek lazım. Simdiden hic bişey demezseniz dogruyu yanlışı nasıl öğrenecek o çocuk? Hastanede sessiz sakin olması gerektiğini, baska insanlara saygı göstermeyi? Gercekten sakince dolasyorsa eger yaşlının tepkisi cok fazla olmus ama.

Çok sessiz sakin oturmak istiyorlarsa evlerinde otursunlar kalabalıģa çıkmasın. Öyle bağıra çağıra oynasanlar kendim rahatsız olurdum izin vermezdim. ama öyle bir müdahale edincede onun lafıyla çocuğuma karışmadım.
Ayrıca misafirlikte tanımadığim yerlere gitmem gittiğim yerdede cocuğumla ilgilenirim. Daha kimsenin evine zarar vermedik

Sağlık ocağının da sosyal ortam olduğunu öğrendik, iyi oldu :)

Konu sahibi çocuklar gürültü yapmıyor idiyse neden ‘uyarılacak bir durum yok gürültü yapmıyorlar’ demek yerine, küçükler anlamazlar diyorsunuz? Anlamadım.

Okulda, derste de çocuğa oturup ders dinlemesi/etkinliği dinlemesi yönünde eğitiyorsunuz değil mi, yoksa orda da mı anlamaz küçük diye geçiştiriyorsunuz?

Çocuğun tüm özgürlüğüyle oynayıp, koşturacağı, bağıracağı yerler olmalı evet, ebeveynlerde bu ortamı oluşturmalı, park, bahçe, kreşler vb.

Ama müstakil değilse ev, hastane, otobüs vb. Yerlerde çocuklara başkalarının da rahatsız olabileceğini öğretememiz gerekiyor.

Geçen gün avm de alışveriş yaparken koşan bir çocuk göbeğime çarpıyordu. Şimdi ben nasıl çocuk bu koşar diye anlayış göstereyim??

Kendi durumunuz göz önüne alındığında haklısınız ama sizin çocuğunuz da koşmaya başladığında anlayış göstermeye başlayacaksınız :) yanlış anlamayın polemik olsun diye yazmıyorum. Tabiki 9 10 yaşındaki çocuk laftan anlayacak, nerede koşmaması gerektiğini bilecek ama 2 yaşındakinden aynı davranışı bekleyemeyiz.

İnsanlar çocukların hepsi sanki aynı tornadan çıkmış gibi davranıyor. Oysa onlar da biz yetişkinler gibi bambaşka küçük insanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…