- 12 Aralık 2017
- 202
- 310
- 18
- Konu Sahibi Karanfil_kokuyor
-
+1Onlar eskide kaldı artık.
Şu an ciddi anlamda birbirinin zıttı iki ebeveyn tipi var. Biri çocuğu müthiş serbest bırakıp dünya onun etrafında dönüyor zanneden ve çocuk olduğu için her yaptığını mübah gören; diğeri de gerçekten araştırıp doğrusunu uygulamaya çalışan.
Çocukların yaramazlıkları mazur görülebilir, her yerde de put gibi duramazlar elbette ancak rahatsız edici gürültüleri varsa sosyal ortamlarda ebeveynleri tarafından kurallar hatırlatılmalı. Rahatsız olan taraf da abartı bir durum yoksa çocuk olduklarını unutmamalı.
Babama bakardım ben yerimden kalkmadan önce, ama 85 doğumluyum üstüne gümbür gümbür folik asit nesli geldi, teyzem bana diyo ki siz 40 gün saf gibi yattınız uyudunuz doğduğunuzda, sizin çocuklar çipil çipil etrafa bakıyo...
Gitsin baksın geri gelsin, ne var ki bunda ortalığı birbirine katmış gibi kasıntı hareketler, hoşlanmam iyi demişsin
Çocuk anlamıyor diyenler de oturup çocuğuyla insan gibi iki çift etmeyenler genelde.. 4 yaşındaki çocuk da pek de güzel anlar doğru düzgün oturup konuşursan.. Anlamıyor demekle kolaya kaçıyorsunuz.
İyi yapmışız . Bende olsam sinirlenirim .Bu gün biri 4 biride 2 yaşında çocuklarımla sağlık.ocağına gittik oğlumun okulda bir formu doktorun doldurması gerekiyordu.
Gittik.oturduk oğlumun okuldan bi arkadaşıda ordaydı ortada koştular. Ama bağırma çağırma yok çocuklar dolanıyorlar daha 1 dk olmadı
Ordan kadının biri sessiz otursunlar burası hastane dedi.
Bende söyleriz ama anlamazlar küçükler
Bu kadın durdu.BÖYLE TERBİYE VERİLİR. Dedi benim nevrim döndü. Biz terbiyesiz büyütüyoruz çocuklarımızı dedim sustu.
Şimdi kadına verdiğim cevap hos değil ama tavrına çok sinir oldum.
Napalım çocugumuz var diye işlerimizi yapmıyalımmı. Ben orda illa telefonmu verim otursun diye. O zamanda hemen telefon veriyorlar diyecekti
Çok sinirlendim gerçekten.
Aynen katılıyorum çocuğu oyalamanin tek yolu telefon, tabletmis gibi davranıyorlar halbuki çocuklar çok meraklı, meraklarını kullanarak çok güzel hemde yararlı şekilde oyalayabiliriz . Ama ilgilenmek zor geliyor insanlara.Ama burda hepimiz belki de aynı yanlışı yapıyoruz. Çocukla hastaneye gidilmişse, bırakırsın çocuğu kendi başına koşar oynar veya telefonda oyun oynar, çizgi film izler. Ya da pısar oturur yanımızda. Oysa çocukla çok güzel sohbet edilebilir, hastane, hastalıklar, doktor, hemşire, ilaç vs hakkında bilgilendirilebilir cocuk
Ben de "annemin bize bir bakınca yerimizden kıpırdamaz"cılardan olarak şurada yerimi alayım.
Kusura bakmayın ama bir çocuğun yanında da arkadaş varken hele o yaşlarda bağırmadan koşacaklarını oynayacaklarını düşünmüyorum çevremde de gördüğüm kadarıyla sessiz koşan çocuk yok hadi öyle olsa bile koşmaları bile bir sestir ve evet orası hastane sizin söylesem de anlamazlar demeniz çok saçma o zaman çocuklar her yerde koşsunlar. Çocuklarınıza nerede nasıl davranmaları gerektiğini bu yaşlarda öğretmeniz lazım bak burası hastane hastalar var burada koşulmaz diye 2 dk işiniz varmış verebilirdiniz telefonu rahatsız etmelerindense. Misafirlikte de böyle misiniz koşup edince çocuk onlar birşry yapamıyorum diyenlerden misiniz?
Kendi durumunuz göz önüne alındığında haklısınız ama sizin çocuğunuz da koşmaya başladığında anlayış göstermeye başlayacaksınız :) yanlış anlamayın polemik olsun diye yazmıyorum. Tabiki 9 10 yaşındaki çocuk laftan anlayacak, nerede koşmaması gerektiğini bilecek ama 2 yaşındakinden aynı davranışı bekleyemeyiz.Sağlık ocağının da sosyal ortam olduğunu öğrendik, iyi oldu :)
Konu sahibi çocuklar gürültü yapmıyor idiyse neden ‘uyarılacak bir durum yok gürültü yapmıyorlar’ demek yerine, küçükler anlamazlar diyorsunuz? Anlamadım.
Okulda, derste de çocuğa oturup ders dinlemesi/etkinliği dinlemesi yönünde eğitiyorsunuz değil mi, yoksa orda da mı anlamaz küçük diye geçiştiriyorsunuz?
Çocuğun tüm özgürlüğüyle oynayıp, koşturacağı, bağıracağı yerler olmalı evet, ebeveynlerde bu ortamı oluşturmalı, park, bahçe, kreşler vb.
Ama müstakil değilse ev, hastane, otobüs vb. Yerlerde çocuklara başkalarının da rahatsız olabileceğini öğretememiz gerekiyor.
Geçen gün avm de alışveriş yaparken koşan bir çocuk göbeğime çarpıyordu. Şimdi ben nasıl çocuk bu koşar diye anlayış göstereyim??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?