Böyle yapsam nasıl olur sizce?

Merhaba.Benim annem yaklaşık 5 yıl önce vefat etti.Babam ise,yaklaşık 3 yıl önce evlendi.Ben bir konuda fikir almak için buraya yazıyorum...Annem vefat ettiğinde ben 22 yaşındaydım.Şu an 27 yaşındayım.2018 yılında mimarlık okumaya başladım ve şu an diplomamı almak için sadece bir projem(diğer ders ve stajların hepsini tamamladım) var,yani haziranda diplomamı alıyorum.Babam,en kucuk kardesim ve 2.eşi x şehrinde yaşıyor.Ben y şehrinde okudum,ara dönem için babamların evine geldim.Diğer kardeşim ise farklı bir şehirde okuyordu,o da tatillerde babamın evine geliyor.Annem vefat ettiğinden beri bazı problemler yaşıyorum.Şöyle ki,babamın 2.eşi,benim ve benden bir kucuk olan kardeşimin(o benden 5 yaş kucuk),babamın evinde kalmasını pek istemiyor.Sebep olarak rahat edemediğini söyluyormuş.Ben kızım,diğer kardeşlerim erkek.Ara dönemlerde en fazla bir hafta sure boyunca babamın evinde kalabildım,diğer gunler anneannemin,babaannemin evinde,teyzemlerin altında bulunan,anneanneme ait olan bizim de kullanabildiğimiz evde(burada tek başımaydım) kaldım.Şu an,tek başıma kalmak gucume gitmiyor,ancak ilk yıllarda psikolojimin çok bozulduğu dönemler geçirdim.Babamın evine en son eylul ayının başında gelebilmiştim ama 3 gunluğune.Ondan once haziran ayında uzun uzun gorusebildik en son.Yani uzun suredir görusemedik.Şöyle bir sorun var ki,babamın 2.eşi ben geldiğimden beri,benimle aynı ortamda bulunmamaya çalışıyor ve eminim ki bunu özellikle kasıtlı olarak yapıyor.Önceden,bahsettiğim kalma meselesi,benim yureğimi parçalasa da onlara hiç yansıtmadım,hep dik durdum,eşi ile aramız iyidi.Sohbetimiz,muhabbetimiz vardı.4 gundur babamın evindeyim ve 4 gundur sadece yemek hazırlıyor,ondan sonra,(kendisi sanırım önceden yiyor),ardından hemen odasına çekiliyor.Yemek yerken asla ve kat'a bizim yanımıza oturmuyor.Salonda babam ve kardeşlerim ile otururken asla ama asla yanımıza gelmiyor.Yatak odasına giriyor(başka ona özel oda yok) ve asla çıkmıyor.Geldiğimden beri,en fazla 3 cumle konuşmuştur benimle.Bu durumun benimle ilgili olduğunu dusunup(u harfini klavyemdeki tuş koptuğundan dolayı yazamıyorum)babama sordum.En başta babam,sen kafana hiçbir şeyi takma,ben her zaman senin arkandayım dedi.Fakat,bu akşam söylemesi için biraz usteledim ve sebep olarak benim onların duğunune gitmediğim için böyle yaptığını söyledi.Babam evlenirken duğun yaptılar ve annemin tarafı bu konuda oldukça eleştirel yaklaştığı için dugune gıtmem mumkun degıldı ve annemin vefatının vermis olduğu uzuntuyu,psikolojiyi hala atlatamıştım.Ve şöyle de bir şey var,dugune gitmesem de kendisi benimle o konudan sonra 3 yıldır konusuyordu ki,simdi nereden çıkardı bunu?En son başka bir olay olmuştu,onu alt satırda anlatırım,buraya sığmayabilir.Sorun burdan da kaynaklanıyor olabilir.Pazartesi ve salı gunleri babaannemlerde olacağım,normalde çantamı babamın evinden pazartesi gunu tamamen çıkarırdım fakat şu an şöyle bir şey yapasım var.Burası benim öz babamın evi değil mi,istediğim kadar kalabilirim.Elbetteki 3,4 ay kalmayacağım.Ancak ,13 şubatta y şehrine dönmem gerekiyor.Yani 13 şubata kadar bavulumu,babamın evinden çıkarmayacağım ve salonun ortasına bilgisayarımı kurup kurulacağım...Bu zamana kadar hep onun dedikleri oldu da,niye suçlu olan ben oluyorum hala.Bu kapris neden...Bu arada diplomamı aldıktan sonra çalışmayı dusunuyorum,daha sonra evlilik de dusunuyorum fakat tekrar karşıma çıkan biri olursa.Çunku en son,erkek arkadaşımla bazı fikir ayrılıkları nedeniyle ayrıldık.Tek kalabıldığım eve geçebilirdim fakat şu an mevsimsel şartlardan dolayı orada ısınma problemi olacak.Cunku uzun suredir doğalgazı kullanmadıgımız için evin ısınması ya oldukça zaman alıyor ya da hiç ısınmıyor,ısınsa da ekstra maliyeti olacak...Diğer kardeşlerim hep babamın yanında kalabildi,ben yaşımdan dolayı istenmeyen oldum genelde...
Üvey annede değil suç asla sizin babanız lafta arkanizdayim demiş ama eşine bu benim kızım iyi olmalsnz imajını vermemiş olack ki bu şekilde duruma dusmussunuz.
Kısacası babanız baba olamamış

lütfen çekinme git orası sizin eviniz koskoca insanlarsınız artık sizler mi batıyorsunuz kadına ne ayıp yaptığı..
canın ne zaman gitmek isterse git çekinmesi gereken kişi sen değilsin 🙏🏻🙏🏻
Anneciğine de Allah rahmet eylesin basın sağolsun ❤🙏🏻

Üvey annenin ekmeğine yağ sürmüş olacak ama. Kadın çocuklu biriyle evlenirken bunları kabul ederek evlendi. Şimdi bu şekilde davranamaz. Kim bilir ablası yokken küçük çocuğa nasıl davranıyor. İçe kapanıkmış zaten.
Üvey anneyle yarışacağım derken mantıklı bakamıyor bizim kadınlarımız malesef.

Son düzenleme:
Evet,ilk evliliği.Babamın tavır aldığını pek hayal edemiyorum,çunku genelde orta yolu bulmaya çalışıyor.Otoriter biri değil.Miras konusunda ise,şu an kaldıkları ev kendilerine ait değil,yani kirada kalıyorlar.İlçede kendine ait evi var babamın,fakat kadın orada kalmayı asla kabul etmez,cunku çalıştıkları iş yerlerine uzak.Ayrıca,köy gibi bir yer
Babanız evlenebilir, insanların boşanma, vefat sonrası tekrar evlenmesine bir şey diyemem, evde bir ses nefes istenebilir ama kadının sizi istememe sebebi düğüne gitmemeniz, söz verdiğiniz saatte eve gelmemeniz değil, kadın babanızla evlenirken ya babanıza direkt söyledi veya kendi kafasında planlayıp uygulamaya koydu, o kısmını bilemem ama muhtemelen çocuklar büyüyünce evden ellerini ayaklarını keserim diye düşünüp evlendi.
Şu an 15 yaşında olan kardeşiniz de üniversiteye gitmeye başlasın sizinle aynı şeylere maruz kalacak, hepinizi evden uzaklaştırıp babanızı yalnızlaştıracak, ben sizin yerinizde olsam kadın odadan çıkmasa, sizinle 2 kelime konuşmasa bile o evde kalmaya devam ederim, ileride ayrı eve çıksanız bile baba evine gidip gidip kalın.

Kadın evlenirken yalan söylenmedi hoş, babanız eşinin vefat ettiğini 3 çocuğu olduğunu, maddi manevi durumunu anlatmıştır, kadın her şeyi bilerek evlenmiş, kimse ama kimse kaç yaşında olurlarsa olsunlar çocukları annelerinin veya babalarının evinden mahrum bırakamaz, hanımefendinin uyguladığı psikolojik baskıya boyun eğmeyin.

Canım benim,orası babanın ve kardeşinin yaşadığı ev,yani senin de evin.Abla ise .. azınlık. Sonradan gelme. Bile bile gelen o. Kesinlikle saygısızlık yapma. Ondan bir şey bekleme çay/yemek vs. Odasında otursun. Sen de yemek yap,sofra kur,babanla kardeşinle neşeli neşeli yemeğini ye,o gelmiyor ve yemiyorsa sizinle. Üzerine durma,yaptığı şeyi önemseme ve babana da yansıtma.Hiç farketmedin gibi yap. Sahiplen orayı. Mutfağı kullan,kek börek yap,mısır patlat. Hababamı aç. Babanla uzun uzun sohbetler et,nostalji yap,çocukluğundan konular aç,annenin de olduğu dönemleri. Babandan uzaklaşma.

Sakın gitme lütfen,konuyu takipteyim.Seninle benzer durumu yaşayan arkadaşım vardı.Yemin ediyorum kök söktürdü kadına.Hala da söktürüyor.30 yaşında babasının evinde kalıyor.Çalışıyor da..Parasını da biriktiriyor.”Bir odam var mutlu,bana yetiyor .”diyor.Arkadaşları,çevresi de var..Gayet mutlu.Tabi anne eksikliğinin yeri dolmaz,ama babanızın evine sahip çıkın.
Ama bunu hırsla,öfkeyle yapmayın.Yani kimsenin morali de bozulmasın.Malum şahsın davranışlarını üzerinize almayın.O onun sorunu.Sizin değil.Siz değerlisiniz..

Merhaba.Benim annem yaklaşık 5 yıl önce vefat etti.Babam ise,yaklaşık 3 yıl önce evlendi.Ben bir konuda fikir almak için buraya yazıyorum...Annem vefat ettiğinde ben 22 yaşındaydım.Şu an 27 yaşındayım.2018 yılında mimarlık okumaya başladım ve şu an diplomamı almak için sadece bir projem(diğer ders ve stajların hepsini tamamladım) var,yani haziranda diplomamı alıyorum.Babam,en kucuk kardesim ve 2.eşi x şehrinde yaşıyor.Ben y şehrinde okudum,ara dönem için babamların evine geldim.Diğer kardeşim ise farklı bir şehirde okuyordu,o da tatillerde babamın evine geliyor.Annem vefat ettiğinden beri bazı problemler yaşıyorum.Şöyle ki,babamın 2.eşi,benim ve benden bir kucuk olan kardeşimin(o benden 5 yaş kucuk),babamın evinde kalmasını pek istemiyor.Sebep olarak rahat edemediğini söyluyormuş.Ben kızım,diğer kardeşlerim erkek.Ara dönemlerde en fazla bir hafta sure boyunca babamın evinde kalabildım,diğer gunler anneannemin,babaannemin evinde,teyzemlerin altında bulunan,anneanneme ait olan bizim de kullanabildiğimiz evde(burada tek başımaydım) kaldım.Şu an,tek başıma kalmak gucume gitmiyor,ancak ilk yıllarda psikolojimin çok bozulduğu dönemler geçirdim.Babamın evine en son eylul ayının başında gelebilmiştim ama 3 gunluğune.Ondan once haziran ayında uzun uzun gorusebildik en son.Yani uzun suredir görusemedik.Şöyle bir sorun var ki,babamın 2.eşi ben geldiğimden beri,benimle aynı ortamda bulunmamaya çalışıyor ve eminim ki bunu özellikle kasıtlı olarak yapıyor.Önceden,bahsettiğim kalma meselesi,benim yureğimi parçalasa da onlara hiç yansıtmadım,hep dik durdum,eşi ile aramız iyidi.Sohbetimiz,muhabbetimiz vardı.4 gundur babamın evindeyim ve 4 gundur sadece yemek hazırlıyor,ondan sonra,(kendisi sanırım önceden yiyor),ardından hemen odasına çekiliyor.Yemek yerken asla ve kat'a bizim yanımıza oturmuyor.Salonda babam ve kardeşlerim ile otururken asla ama asla yanımıza gelmiyor.Yatak odasına giriyor(başka ona özel oda yok) ve asla çıkmıyor.Geldiğimden beri,en fazla 3 cumle konuşmuştur benimle.Bu durumun benimle ilgili olduğunu dusunup(u harfini klavyemdeki tuş koptuğundan dolayı yazamıyorum)babama sordum.En başta babam,sen kafana hiçbir şeyi takma,ben her zaman senin arkandayım dedi.Fakat,bu akşam söylemesi için biraz usteledim ve sebep olarak benim onların duğunune gitmediğim için böyle yaptığını söyledi.Babam evlenirken duğun yaptılar ve annemin tarafı bu konuda oldukça eleştirel yaklaştığı için dugune gıtmem mumkun degıldı ve annemin vefatının vermis olduğu uzuntuyu,psikolojiyi hala atlatamıştım.Ve şöyle de bir şey var,dugune gitmesem de kendisi benimle o konudan sonra 3 yıldır konusuyordu ki,simdi nereden çıkardı bunu?En son başka bir olay olmuştu,onu alt satırda anlatırım,buraya sığmayabilir.Sorun burdan da kaynaklanıyor olabilir.Pazartesi ve salı gunleri babaannemlerde olacağım,normalde çantamı babamın evinden pazartesi gunu tamamen çıkarırdım fakat şu an şöyle bir şey yapasım var.Burası benim öz babamın evi değil mi,istediğim kadar kalabilirim.Elbetteki 3,4 ay kalmayacağım.Ancak ,13 şubatta y şehrine dönmem gerekiyor.Yani 13 şubata kadar bavulumu,babamın evinden çıkarmayacağım ve salonun ortasına bilgisayarımı kurup kurulacağım...Bu zamana kadar hep onun dedikleri oldu da,niye suçlu olan ben oluyorum hala.Bu kapris neden...Bu arada diplomamı aldıktan sonra çalışmayı dusunuyorum,daha sonra evlilik de dusunuyorum fakat tekrar karşıma çıkan biri olursa.Çunku en son,erkek arkadaşımla bazı fikir ayrılıkları nedeniyle ayrıldık.Tek kalabıldığım eve geçebilirdim fakat şu an mevsimsel şartlardan dolayı orada ısınma problemi olacak.Cunku uzun suredir doğalgazı kullanmadıgımız için evin ısınması ya oldukça zaman alıyor ya da hiç ısınmıyor,ısınsa da ekstra maliyeti olacak...Diğer kardeşlerim hep babamın yanında kalabildi,ben yaşımdan dolayı istenmeyen oldum genelde...
Daha önce de bununla ilgili konu açmış mıydınız?
Babanızda hata onlar benim evladım sana ne zararları var diyemiyor kadına. Böyle konulara çok üzülüyorum. Dediğiniz şekilde kalmak sinirlerinizi yıpratmayacaksa bencede kalın.

Yapacağınız şey evi kendi eviniz saymaya devam etmek. Yemek yapın, oturun kalkın. Nispet olarak değil doğal olan bu olduğu için. Bir de yani ne bileyim ilk eşin vefat etmiş, kocaman çocukların var tekrar düğün yapıyorsun falan hiç hoşuma gitmedi bu. Tekrar evlenilir tabii ki ama düğün olmamış. Olan ölene oluyor gerçekten. Düğüne gitmemeniz çok doğal. İkinci eş de baştan plan kurmuş gibi algıladım arkadaşlar gibi. Çocuklar büyür gider daha da eve sokmam bur bahaneyle. Adam da safın teki bana mı uyacak çocuklara mı kahrını da ben çekiyorum vs vs diye kendince iyice kuruluyordur. Madem çocuk istemiyorsun üç çocuklu adamla niye evlenirsin demezler mi insana 🙄 olayda en çok küçük kardeşinize üzüldüm. Nasıl bir psikolojik baskı hissediyor kim bilir 😐

Babanız gözümde Fatmagül’ün saftirik abisi gibi canlandı. Bu ne pasiflik böyle. Babam 25 senelik evli ikinci eşiyle, istenmediğimi hissettiğim an çok büyük olaylar çıkarır şu yaşımda olmama rağmen. Babanızı şöyle bi tutup sarssanız keşke, kendine gelse. Siz onun evladısınız.

En son yaşadığımız olay da şuydu.Geçen bayram,teyzemle annemin mezarlığına gitmemiz gerekiyordu.Teyzem,biraz yavaş hazırlandığı için bir turlu evden çıkamadık.Ve babamların evine akşam gitmem gerekirken,bu sebeplerden dolayı,bir iki saat geciktim.Babamın 2.eşi de,niye soz verdiği saatte gelmiyor vs demis benim ıcın.Benim bır kucuğum olan kardesim niye soyledığın saatte gelmıyorsun vs diye çıkıştı bana.Ben de,sen X ablayı mı savunuyorsun,beni mi tarzında bır cumle kurmusştum diye hatırlıyorum.Ancak bunları balkonda konuştuk,sadece babam ve kardeşlerim vardı.Bunları duyduğundan dolayı mı aceba bana böyle davranıyor...Ancak ben bunları çoktan unuttum,gitti bile...Kin tutmamaya çalışıyorum ama sanırım kendisi bana karşı oldukça kin tutmuş,öyle bir kin tutmuş ki,odasından bile çıkmıyor.Şimdi diyeceksiniz ki,27 yaşında kadınsın,kendine yeni duzen kurarsın vs.Orası öyle ama,babamın evinde de huzur olsun istiyorum,sırtımı yaslayacağım bir babam ve sarılabileceğim kardeşlerimden oluşan ailemi de unutmamak istiyorum.
Ben bu konuyu hatırlıyorum sanki o zaman da konu açmıştınız. Geçinmeye gönlü olan geçinir ya. Bir baba yarım ana edemiyoe ya bunu görüyorum hep allah yokluklarını göstermesin tabi de. O kin olaya değil senin varlığına bence hatta belki altta 3 çocuklu adamla evlenen kendine, gerçeklenmeyen hayallerine.. çok dramatik yaklaşmadım olaya belki ama o kadın gibi olma çalış, para kazan, yl yap.. ne bileyim geliştir kendini.. baban da sorun ben de katılıyorum arkadaşlara ama seni yıldırma politikası mı izliyor ne.. savaşa çevirme olayı, ona inat olsun diye bir ley yap diyemem ama meydanı da boş bırakma; senin ondan çekinmediğini bilsin

Ben, temelli ya da sürekli olarak zaten babaların evinde kalmıyorum. Farklı şehirde yaşıyorum. 2 haftalığına tatile ailemin yanına geldim. Bu süreç içerisinde kalmaktan bahsediyorum...
Yoo temelli de kalabilirsin baban evi değil mi? O kadından daha fazla hak sahibisin o evde. Mirasta bile eşin payı yüzde 25ken çocukların payı yüzde 75.

Ne güzel işte hiç konuşmayıp odasına çekiliyormuş. Kendi kendine odasında kudursun dursun hiç babaannene falan gitme. Babana üzülmeni de anlıyorum ama inan bana üzülecek bir şey yok. Kızını yılda üç beş kere görebiliyor ama kızım sömestr tatilini yanımda geçir babaannene gitme burda kal demiyor. Neden? Sırf karısının gönlü olsun diye. Böyle yaparsan o kadın varlığını hiç hiç kabul etmeyecek. İstesin veya istemesin senin de o evin bir üyesi olduğunu kabul etmesi açısından evde istediğin kadar kal derim.

Yoo temelli de kalabilirsin baban evi değil mi? O kadından daha fazla hak sahibisin o evde. Mirasta bile eşin payı yüzde 25ken çocukların payı yüzde 75.

Ne güzel işte hiç konuşmayıp odasına çekiliyormuş. Kendi kendine odasında kudursun dursun hiç babaannene falan gitme. Babana üzülmeni de anlıyorum ama inan bana üzülecek bir şey yok. Kızını yılda üç beş kere görebiliyor ama kızım sömestr tatilini yanımda geçir babaannene gitme burda kal demiyor. Neden? Sırf karısının gönlü olsun diye. Böyle yaparsan o kadın varlığını hiç hiç kabul etmeyecek. İstesin veya istemesin senin de o evin bir üyesi olduğunu kabul etmesi açısından evde istediğin kadar kal derim.
Hakikaten. İyi yine car car meydana çıkan bi tip değilmiş, odasında takılıyormuş işte mis gibi. :) Davullu zurnalı evlendim diye çöpsüz üzüme gittim sanıyorlar bazen, de o işler öyle değil. Adamın hala 3 çocuğu var, o eve arada gelecekler, istediği kadar büyüsünler. Çocuklu adamla evlenen kadınlarımız bunu bilerek evlensin. Bazıları gerçekten çok aptal, çocuklar 25 ine geldiklerinde daha eve ayak basmaz sanıyorlar.

Aslında bu konumda anlatmak istediğim, normalde bizimle yemek yerken artık yememesi, salonda bizimle otururken artık oturmaması, kendisini odaya kapatıp hiç dışarı çıkmaması, benimle pek iletişim kurmamasıydı... Evde istememe mevzusu zaten olmasına rağmen önceden muhabbetimiz vardı. Şu an neredeyse tamamen kesildi... Hepsi aynı kapıya çıkıyor olabilir... Fikirleriniz için çok teşekkür ederim...

3 kardeş ve babanız bir ailesiniz ve bu kadın dışarıdan gelen sonradan dahil olan biri. Herkes varken açık açık konuşun. Kardeşlerinle öncesinde birleşin, tek ağız birliği olsun. Burası bizim evimiz,sen de bizden biri olmak istersen amenna ama böyle yaparsan kendin yalnız kalırsın.

En azından haddini bilir.

Hakikaten. İyi yine car car meydana çıkan bi tip değilmiş, odasında takılıyormuş işte mis gibi. :) Davullu zurnalı evlendim diye çöpsüz üzüme gittim sanıyorlar bazen, de o işler öyle değil. Adamın hala 3 çocuğu var, o eve arada gelecekler, istediği kadar büyüsünler. Çocuklu adamla evlenen kadınlarımız bunu bilerek evlensin. Bazıları gerçekten çok aptal, çocuklar 25 ine geldiklerinde daha eve ayak basmaz sanıyorlar.
Yöö, çocuğumla da ayak bascam mesela babamın evine. Çocuk değil torunları da düşünmeli çocuklu adamla evlenen kadınlar.

Back
X