Böyle yapsam nasıl olur sizce?

Üç çocuklu babanızın 50 yaşındaki kadına düğün yapması olmamis sanki.Baban evlenmese de olurdu da keyfine evlenmis.Bu kadın sizleri bilerek geldi.Bir de diğer kardeşinden rahatsız oluyormuş Uzulmeni istemiyorum ama babana şimdi ne desem ki ben
Babam için konuşanlar oluyor...Fakat,kendisi benim eğitimime ekonomik anlamda gerçekten destek oldu.Onun desteği olmadan universiteyi bitiremezdim.O konudan dolayı saygım var.Duğun yapma mevzusu,bence de olmamıştı...

Babamla aynı yaştalar.55 yaşındalar.Kucuk kardesim çok sessiz biri ve içine kapanık.Ben ve benim bir kucuğum olan kardesim de ailesine diklenen insanlar değiliz.En kucuk kardeşime şu

Evet en kucuk kardeşim,daimi olarak o evde kalıyor.Diğer kardeşim ise tatillerde gelip gidiyordu,o da mezun oluyor bu sene.Ve,rahat edemediği için onun da evde kalmasını istemiyormş artık.Fakat kardeşim bunu bilmiyor henuz.Babam bir ara hastalandığı için,babamdan öğrendim bunu.Benimle ilgili olan konu,yani evde istenmeme mevzusu ise evlendiklerinden beri var.Fakat,ablanın kendisiyle yine de muhabbetimiz vardı.4-5 gundur neredeyse hıc konusmuyor benimle.Ve,kendisi dışarıdan çok iyi bir insan gibi görunuyor.Ama,artık arkasında bambaşka bir kişiliğin olduğunu fark ettim.Mesela bir şey için teşekkur ettım geçende,o kadar sahte bır gulumsemeyle karsılık verdı kı,dedim ki tanıyamamışım kendısını...

Ayrı bir oda,yatak yok.Salonda kalıyorum...
55 yaşında koca kadın ,karmadan vs den de mi haberi yok nasıl içine siniyor onu istemem bunu istemem evde diye ? En kucuk kardeş de büyüsün diye 4 göz bakıyordur, o da gitsin diye eminim.Ben yine de sizin babanızı en çok hatalı buluyorum.O mahal vermese olmaz tüm bunlar.Evlatlarina düşkün nice boşanan erkek var öncelikleri evlatları tanıyorum ki sizinki boşanma da değil yani.Babaniz çok hatalı ama karma var ,umarım bir gün sizin elinize kalmaz ilerde .Babanızın bu pasifligine destek olmayın, daha çok gidin o eve hatta lütfen.

Babam için konuşanlar oluyor...Fakat,kendisi benim eğitimime ekonomik anlamda gerçekten destek oldu.Onun desteği olmadan universiteyi bitiremezdim.O konudan dolayı saygım var.Duğun yapma mevzusu,bence de olmamıştı...
Tabiki destek olacak, baba ya sonuçta, üstün bir şey gibi görmeyin bunu,görevi yani bir yerde.

Çocuklu adamin evine kapak atip çocuklari istemeyen kadinciklara o kadar ayar oluyorum ki. Zeytini yiyorda sapini begenmiyor haspam. Bana ve kardeslerime surat yapan kadinin o evde 1 gun rahat etmesine izin vermezdim ben olsam. Sabah acardim tvyi mugeyi vs. bir suru coluklu cocuklu konu oluyor. Kizim sana soyluyorum kadincik sen anla diye giydirir dururdum lafi. Yatak odasina hapsolurdu. Çöreklenin eve gitmeyin. Unutmayin o ev sizin. Simdi ortaligi birakirsaniz alisir, yarin evlenirsiniz bu evden cikti artik hic gelmesin kalmasin triplerine girer.

55 yaşında koca kadın ,karmadan vs den de mi haberi yok nasıl içine siniyor onu istemem bunu istemem evde diye ? En kucuk kardeş de büyüsün diye 4 göz bakıyordur, o da gitsin diye eminim.Ben yine de sizin babanızı en çok hatalı buluyorum.O mahal vermese olmaz tüm bunlar.Evlatlarina düşkün nice boşanan erkek var öncelikleri evlatları tanıyorum ki sizinki boşanma da değil yani.Babaniz çok hatalı ama karma var ,umarım bir gün sizin elinize kalmaz ilerde .Babanızın bu pasifligine destek olmayın, daha çok gidin o eve hatta lütfen.
Karma derken ne söylemek istediğinizi anlamadım:S

Babanız yalnız kalmaktan korkmuş olabilir. Boşverin yapılacak bir şey yok. Kendinizi daha fazla üzmeyin. Babanızın kıymetini bilin ve yalnız bırakmayın

Babanız 55 yaşında henüz genç, evlenmesi, düğün yapması kendi bileceği iş. Ama çocuklarını istemiyor diye nasıl söyleyebiliyor, kadının buna hakkı yok. Orta yolu bulmalı, onlar benim çocuklarım tabi ki burada kalacaklar demeli. Tamam çocuklar da saygısızlık yapmasın. Bir hatanız varsa usulünce söylenmeli. Var diye demiyorum, burada okuduğumuz konularda tabağını kaldırmayan, çamaşırlarını etrafa saçan, dağınık tipler de var.

Aslında bu konumda anlatmak istediğim, normalde bizimle yemek yerken artık yememesi, salonda bizimle otururken artık oturmaması, kendisini odaya kapatıp hiç dışarı çıkmaması, benimle pek iletişim kurmamasıydı... Evde istememe mevzusu zaten olmasına rağmen önceden muhabbetimiz vardı. Şu an neredeyse tamamen kesildi... Hepsi aynı kapıya çıkıyor olabilir... Fikirleriniz için çok teşekkür ederim...

Çok üzüldüm konuya. Normalde yorumum başka türlü olurdu, "ne güzel ille de gel demiyorlar,kendi hayatını kur" falan derdim. Ama sana içimden gecen aynen dediğin gibi yap . Salonun ortasında yayil, laptoptan işini gör. Kendi dağınıklığini topla, arasıra yemek falan yap. Çok da huzursuzluk çıkarmak için yapıyor gibi olmasın. Ama dilediğin kadar kal.
Hatta (asla eve dönme ama) laf araisnda mezuniyetten sonra bu şehre gelmek istediğini, bu devirde kiraya vs cikilamayacgini, ne güzel kendi evin dururken bu şehire olup para biriktirecegini falan söyle laf arasında :) biraz daha huzuru kaçsın. Hem belki o babanla,baban senle konusur 'kalamazsin' alt metinli. O zaman en azından babanın notunu verirsin, mimar olup iyi paralar kazandığında sana yaranmaya çalışırsa babanın ve eşinin ne olduğunu hatırlarsin.

Babam bu durumu kendisiyle konuştu,fakat kadının bu şekilde kaprisleri devam ediyor hala.Bir ara uzuntuden dolayı babamın dişleri dökuldu hatta.Babamı o haliyle görunce çok uzulmuştum...
Babaniza uzulmeyin o sizi bu duruma sokuyor o uzulsun..kac yillik oz cocuklarını umursamiyir. Cocuk mu yeni eş mi arada kalacak bisry yok bosansın. Zor degil ani zaten biliyordun desin. Bir yuk ya da terbiyesizliginiz yok. Babaniza üzulmeyin boşuna

Annemin vefatından 2 yıl sonra evlendiler.En kuçuk kardeşim ,annem vefat ettiğinde 10 yaşındaydı,şu an 15 yaşında.Bu arada,ben babam ve kardeşlerimle uçumuzun bir arada olduğu bir hayat yaşamak istedim fakat kendisi evlenme konusunda oldukça kararlıydı.Anne tarafımdan bazı insanlar,babamın evliliğine engel olmadığım için bana çok kızdılar hatta.Babamın duğunune gitmem mumkun değildi...
En küçük kardesiniz nasıl acaba. O evde üzgundür kesin ona da ayri uzüldüm

Babanızın eşinin kişiliğini vs değiştirmeniz mümkün değil ve orası babanızın evi, kalmak hakkınız bu kısımlar ayrı. ama ben orda neden kaldığınızı anlamış değilim. Benzer bir olay yaşadım, ayrı eve çıktım 23 yaşımda olmama rağmen. Bence 27 yaşında bir kadının üvey anne ile yaşamaya devam etmesinin bir anlamı yok. Ev dediğimiz yer burası benim de evim kavgalarının olacağı değil huzur bulduğumuz bir yerdir. Hele yüksek yaparken huzursuz ortamda bulunmak tam eğitim baltalayıcı. Üvey anneyle inatlaşmak yerine kendi evinize çıkmanızı öneririm. Böylesi iki taraf için daha doğru olacak

Ben babanızın evlenmesine saygı duyuyorum daha genç sonuçta. Ama keşke düzgün birini secseymis. Belki söylediğim yanlış olabilir ama eşini kaybeden insanların sonraki evlilikte düğün yapmasını yadırgıyorum ben biraz. O nedenle düğüne gitmemenizi anladım.

Babanızın eşinin kişiliğini vs değiştirmeniz mümkün değil ve orası babanızın evi, kalmak hakkınız bu kısımlar ayrı. ama ben orda neden kaldığınızı anlamış değilim. Benzer bir olay yaşadım, ayrı eve çıktım 23 yaşımda olmama rağmen. Bence 27 yaşında bir kadının üvey anne ile yaşamaya devam etmesinin bir anlamı yok. Ev dediğimiz yer burası benim de evim kavgalarının olacağı değil huzur bulduğumuz bir yerdir. Hele yüksek yaparken huzursuz ortamda bulunmak tam eğitim baltalayıcı. Üvey anneyle inatlaşmak yerine kendi evinize çıkmanızı öneririm. Böylesi iki taraf için daha doğru olacak
Üvey annenin ekmeğine yağ sürmüş olacak ama. Kadın çocuklu biriyle evlenirken bunları kabul ederek evlendi. Şimdi bu şekilde davranamaz. Kim bilir ablası yokken küçük çocuğa nasıl davranıyor. İçe kapanıkmış zaten.

Ben, temelli ya da sürekli olarak zaten babaların evinde kalmıyorum. Farklı şehirde yaşıyorum. 2 haftalığına tatile ailemin yanına geldim. Bu süreç içerisinde kalmaktan bahsediyorum...

Back
X