Böyle yapsam nasıl olur sizce?

Üvey annede değil suç asla sizin babanız lafta arkanizdayim demiş ama eşine bu benim kızım iyi olmalsnz imajını vermemiş olack ki bu şekilde duruma dusmussunuz.
Kısacası babanız baba olamamış

lütfen çekinme git orası sizin eviniz koskoca insanlarsınız artık sizler mi batıyorsunuz kadına ne ayıp yaptığı..
canın ne zaman gitmek isterse git çekinmesi gereken kişi sen değilsin
Anneciğine de Allah rahmet eylesin basın sağolsun ❤

Üvey anneyle yarışacağım derken mantıklı bakamıyor bizim kadınlarımız malesef.

Son düzenleme:
Babanız evlenebilir, insanların boşanma, vefat sonrası tekrar evlenmesine bir şey diyemem, evde bir ses nefes istenebilir ama kadının sizi istememe sebebi düğüne gitmemeniz, söz verdiğiniz saatte eve gelmemeniz değil, kadın babanızla evlenirken ya babanıza direkt söyledi veya kendi kafasında planlayıp uygulamaya koydu, o kısmını bilemem ama muhtemelen çocuklar büyüyünce evden ellerini ayaklarını keserim diye düşünüp evlendi.
Şu an 15 yaşında olan kardeşiniz de üniversiteye gitmeye başlasın sizinle aynı şeylere maruz kalacak, hepinizi evden uzaklaştırıp babanızı yalnızlaştıracak, ben sizin yerinizde olsam kadın odadan çıkmasa, sizinle 2 kelime konuşmasa bile o evde kalmaya devam ederim, ileride ayrı eve çıksanız bile baba evine gidip gidip kalın.

Kadın evlenirken yalan söylenmedi hoş, babanız eşinin vefat ettiğini 3 çocuğu olduğunu, maddi manevi durumunu anlatmıştır, kadın her şeyi bilerek evlenmiş, kimse ama kimse kaç yaşında olurlarsa olsunlar çocukları annelerinin veya babalarının evinden mahrum bırakamaz, hanımefendinin uyguladığı psikolojik baskıya boyun eğmeyin.

Canım benim,orası babanın ve kardeşinin yaşadığı ev,yani senin de evin.Abla ise .. azınlık. Sonradan gelme. Bile bile gelen o. Kesinlikle saygısızlık yapma. Ondan bir şey bekleme çay/yemek vs. Odasında otursun. Sen de yemek yap,sofra kur,babanla kardeşinle neşeli neşeli yemeğini ye,o gelmiyor ve yemiyorsa sizinle. Üzerine durma,yaptığı şeyi önemseme ve babana da yansıtma.Hiç farketmedin gibi yap. Sahiplen orayı. Mutfağı kullan,kek börek yap,mısır patlat. Hababamı aç. Babanla uzun uzun sohbetler et,nostalji yap,çocukluğundan konular aç,annenin de olduğu dönemleri. Babandan uzaklaşma.

Sakın gitme lütfen,konuyu takipteyim.Seninle benzer durumu yaşayan arkadaşım vardı.Yemin ediyorum kök söktürdü kadına.Hala da söktürüyor.30 yaşında babasının evinde kalıyor.Çalışıyor da..Parasını da biriktiriyor.”Bir odam var mutlu,bana yetiyor .”diyor.Arkadaşları,çevresi de var..Gayet mutlu.Tabi anne eksikliğinin yeri dolmaz,ama babanızın evine sahip çıkın.
Ama bunu hırsla,öfkeyle yapmayın.Yani kimsenin morali de bozulmasın.Malum şahsın davranışlarını üzerinize almayın.O onun sorunu.Sizin değil.Siz değerlisiniz..

Daha önce de bununla ilgili konu açmış mıydınız?
Babanızda hata onlar benim evladım sana ne zararları var diyemiyor kadına. Böyle konulara çok üzülüyorum. Dediğiniz şekilde kalmak sinirlerinizi yıpratmayacaksa bencede kalın.

Yapacağınız şey evi kendi eviniz saymaya devam etmek. Yemek yapın, oturun kalkın. Nispet olarak değil doğal olan bu olduğu için. Bir de yani ne bileyim ilk eşin vefat etmiş, kocaman çocukların var tekrar düğün yapıyorsun falan hiç hoşuma gitmedi bu. Tekrar evlenilir tabii ki ama düğün olmamış. Olan ölene oluyor gerçekten. Düğüne gitmemeniz çok doğal. İkinci eş de baştan plan kurmuş gibi algıladım arkadaşlar gibi. Çocuklar büyür gider daha da eve sokmam bur bahaneyle. Adam da safın teki bana mı uyacak çocuklara mı kahrını da ben çekiyorum vs vs diye kendince iyice kuruluyordur. Madem çocuk istemiyorsun üç çocuklu adamla niye evlenirsin demezler mi insana olayda en çok küçük kardeşinize üzüldüm. Nasıl bir psikolojik baskı hissediyor kim bilir

Babanız gözümde Fatmagül’ün saftirik abisi gibi canlandı. Bu ne pasiflik böyle. Babam 25 senelik evli ikinci eşiyle, istenmediğimi hissettiğim an çok büyük olaylar çıkarır şu yaşımda olmama rağmen. Babanızı şöyle bi tutup sarssanız keşke, kendine gelse. Siz onun evladısınız.

Ben bu konuyu hatırlıyorum sanki o zaman da konu açmıştınız. Geçinmeye gönlü olan geçinir ya. Bir baba yarım ana edemiyoe ya bunu görüyorum hep allah yokluklarını göstermesin tabi de. O kin olaya değil senin varlığına bence hatta belki altta 3 çocuklu adamla evlenen kendine, gerçeklenmeyen hayallerine.. çok dramatik yaklaşmadım olaya belki ama o kadın gibi olma çalış, para kazan, yl yap.. ne bileyim geliştir kendini.. baban da sorun ben de katılıyorum arkadaşlara ama seni yıldırma politikası mı izliyor ne.. savaşa çevirme olayı, ona inat olsun diye bir ley yap diyemem ama meydanı da boş bırakma; senin ondan çekinmediğini bilsin

Ben, temelli ya da sürekli olarak zaten babaların evinde kalmıyorum. Farklı şehirde yaşıyorum. 2 haftalığına tatile ailemin yanına geldim. Bu süreç içerisinde kalmaktan bahsediyorum...
Yoo temelli de kalabilirsin baban evi değil mi? O kadından daha fazla hak sahibisin o evde. Mirasta bile eşin payı yüzde 25ken çocukların payı yüzde 75.

Ne güzel işte hiç konuşmayıp odasına çekiliyormuş. Kendi kendine odasında kudursun dursun hiç babaannene falan gitme. Babana üzülmeni de anlıyorum ama inan bana üzülecek bir şey yok. Kızını yılda üç beş kere görebiliyor ama kızım sömestr tatilini yanımda geçir babaannene gitme burda kal demiyor. Neden? Sırf karısının gönlü olsun diye. Böyle yaparsan o kadın varlığını hiç hiç kabul etmeyecek. İstesin veya istemesin senin de o evin bir üyesi olduğunu kabul etmesi açısından evde istediğin kadar kal derim.

Hakikaten. İyi yine car car meydana çıkan bi tip değilmiş, odasında takılıyormuş işte mis gibi. :) Davullu zurnalı evlendim diye çöpsüz üzüme gittim sanıyorlar bazen, de o işler öyle değil. Adamın hala 3 çocuğu var, o eve arada gelecekler, istediği kadar büyüsünler. Çocuklu adamla evlenen kadınlarımız bunu bilerek evlensin. Bazıları gerçekten çok aptal, çocuklar 25 ine geldiklerinde daha eve ayak basmaz sanıyorlar.

3 kardeş ve babanız bir ailesiniz ve bu kadın dışarıdan gelen sonradan dahil olan biri. Herkes varken açık açık konuşun. Kardeşlerinle öncesinde birleşin, tek ağız birliği olsun. Burası bizim evimiz,sen de bizden biri olmak istersen amenna ama böyle yaparsan kendin yalnız kalırsın.

En azından haddini bilir.

Yöö, çocuğumla da ayak bascam mesela babamın evine. Çocuk değil torunları da düşünmeli çocuklu adamla evlenen kadınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…