Böyle yaşayamıyorum 😔

Seni sen olduğun için seven tüm saflığınla,sacmalamanla,suskunlugunla seven gerçek arkadaş bulduğunda bunlar sorun olmayacak.once kendini tanı,kabullen,kendini değiştirmeye calisma,
İyi de zaten böyle olduğu için arkadaş bulamıyor neden değiştirmesin kendini?
Çok yüzeysel bir yorum olmuş bence.
Konu sahibinin kendini değiştirmesi gerek. Bunu da kendi kendine yapamadığı için tedavi alması lazım.

Destek alma fikirlerini ben de destekliyorumHer anlamda iyi olur. Bu bir. İkincisi arkadaş çevreni değiştir güzelim. Onlar arkadaşa benzemiyor. Yanındayken sana kendini yetersiz, eksik, kötü, saf vb hissettirenler uzak olsun umarım onların karşısına da böyle zorbalar çıksın.
Bazı baskın insanlar da bilerek hüküm kurabileceği insanları yanlarında bulunduruyor ki kendini daha güçlü hissetsin ruh hastası. Sen arkadaş çevreni değiştir ilk olarak, böyle her lafını tartarak korkarak ağzını açamadığın, cesaretini kıran seni gittikçe yıpratan zorbalara ihtiyacın yok. Onlardan bi kurtul, sonra da destek alırken de çok sevdiğin yeni bi etkinliğe-hobiye katıl, gerisi gelir

Ne var ki bunda.İşte o pişmanlığınızı anlamıyorum.Ben bazen ne saçma konuşmuşum orada derim hatta arkadaşıma anlatırım.Kendimle dalga bile geçerim çoğu zaman.Kendiyle dalga geçebilmek de büyük bir meziyetdir.Hep kendinizi bu konuda eleştirmemelisiniz.Ne bileyim bu hayatın sonu değil ki.Küçük pişmanlıklar.Herkes çok mantıklı mı konuşuyor bu dünyada?Biraz rahat olunuz.Bence bu kadar kafaya takmayınız.O zaman sohbetlerin güzelleştiğini görürsünüz.
Derdi eğlenmek değil demişsiniz de,sohbet ederken gülüp,eğlenip mutlu olmak gerekmez mi?Bu da bir ihtiyaçtır.

Ortaokula kadar senin gibiydim. Lise 1 dede ayni. Lise 1 sonunda bir arkadaş grubuna girdim orada onlarla değer gördükçe ozguvenim geldi sanırım. Şimdi çok fazla arkadaşım var ve o günden sonra 20 kişi arasında bile fikirleri sorulan bir insan oldum. Sanırım kendine güvenin geldikçe insanlar onemsemeye başlıyor. Yeni tanıştığın insanlar ozguvenini ölcemez ama tanıdıkça olcuyorlar. İnan ne karakterim değişti ne kişiliğim hala aynı kişiyim. Ama son 20 yıldır neredeyse bir defa bile dinlenmedigimi hissetmedim.

İşte gördüğünüz gibi size problem bile gelmeyen bir şey başka bir insanın hayatını komple etkiliyor, psikolojik durumlar işte. Ama bunun da çözümü var, destek alırsa bir gün sizin gibi düşüneceğine inanıyorum

Yok o anlamda demedim. Bi üye inanmamış sanırım çözüm aradığına, eğlenmek için öylesine konu açmış diye düşünüyor galiba. Onun için yazdım ben o kısmı.
Diğer yazdıklarınızda haklısınız. Ama maalesef uygulayamiyorum ben. Kendimle dalga geçebilen biri değilim, en azından dış ortamda değilim. Aile içinde her şey normal, çenem düşük. Ama dışarı çıktığım an değişiyor. Normal olmadığımın farkındayım ama elimden bir şey gelmiyor. Kendimi kabullendim, öyle yaşamaya çalışıyorum ben de :)

Niye boyle ön yargılı düşündüğünüzü anlayamadım yada niye eglenmek ıcın boyle bır konu acayım yanı bu konuda eglendiğimi nasıl düşündünüz onuda anlamadım.. Ben yıllara yasadıgım bir sorundan bahsettim.. Ve sunuda ekleyeyim yazarken kendimi cok guzel ifade edıyorm ama bir ortam da dikkate alınmıyorm ve kendimi ifade edemiyorum dinlenmiyorum önensenmiyorum.. Ve bende bunun sebebini merak edıyorm ama mesela burda yazdıgım sekılde konusamam bu kadar cümleyı bir arada kurup kendimi ifade edemem.. Yada tipmden kaynaklı oldugunu saf bir ifadem oldugunu düşünüyorum..

Tam da söylediğiniz gibi

Genelde düzenli kitap okuyan insanlar çok muazzam konuşur ve yazarlar
Bana öyle bir izlenim verdiniz evet hala öyle düşünüyorum ama reel yaşamda böyle değilseniz
saflık değil de utangaçlıkla alakalı olabilir durumunuz.
Yanınızdaki insanlar sizin aslında,yanlarında rahat hissettiğiniz insanlar da değiller belli ki,bu bununla da alakalı da olabilir.
Zaten sizinle gerçekten arkadaş olsalar siz nasıl saçmalarsanız saçmalayın sizi dışlar gibi davranmazlardı.

Kendinizi ifade ederken cümleler aklınıza mı gelmiyor?Yoksa saçma sapan konuşmayayım diyip kendinizi kısıtlıyormusunuz?

Kendinizi ifade ederken cümleler aklınıza mı gelmiyor?Yoksa saçma sapan konuşmayayım diyip kendinizi kısıtlıyormusunuz?
Cümleler aklıma gelmiyor cümleleri mesela buraya yazdıgım gıbı toparlayıp kendimi ifade edemiyorum ve konuya katılayım diye konusmaya calıstıgımda da sacmaladıgı hıssedıyorm

Cümleler aklıma gelmiyor cümleleri mesela buraya yazdıgım gıbı toparlayıp kendimi ifade edemiyorum ve konuya katılayım diye konusmaya calıstıgımda da sacmaladıgı hıssedıyorm
Belki biraz daha cesur olmalısınız.

Ama yıllardır hangi arkadas ortamına girersem gireyim boyle oldu.. Sorun bende bunu bılıyorm ama nerde onu bilemiyorum..Her gırdıgım ortamda Saf gorulen deger verilmeyen fikirleri onemsenmeyen soyledıgı laflar duyulmayan sohbet ederken goz teması kurulmayan ben oluyorm

Iyide o onemsenmediginizi soylediginiz arkadas ortamlarina nasil giriyorsunuz? O masalara nasil oturuyorsunuz? Birilerinin sizi bi yerlere davet etmis olmasi gerekmiyor mu? Eee davet ediliyorsaniz, dahil ediliyorsaniz, onemseniyorsunuzdur. Ben problemi anlamadim acikcasi. Alinganlik yapiyormussunuz gibi hissettim

Çok basit bitanem, insanlar sana nasıl davransın istiyorsan sen de onlara öyle davranacaksın. Gözlerinin içine bakıp gülümseyerek konuş, istemsizce onlar da aynısını yapacaklardır. Ve bolca özgüven çalışması yap. Seni güvensiz, önemsiz hissettiren kişi kimdi? Annen mi, baban mı, kardeşlerin mi sana böyle biri olduğunu dayattılar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…