Boyum..

23 yaşındayım eşim 178 ben 160 :9: boşver ya takanlar taksın sen takma. Arkadaşların dedği gibi topuklu ayakkabı giyersin olur biter Allah başka dert vermesin..

Ayıptır sorması nerde o uzunlar canım?Bence sen gözünde büyütüyorsun:)
Zira geçen bir magazaya girdim aman allahım herkes koltuk altıma geliyor kendimi dev gibi hissetim hemen çıktım magazadan:)))
Bu arada sanma ki boyum 1.75 1.80ler tam orta karar 1.70
ayagımda 7-8 cm topuklu vardı sadece:)
Yani canım tr bayanlarının ortalaması 1.60,70 arası o gözüne uzun gözükenler normal boylarda insanlar.
Ayrıcada biraz fiziki yapıya baglı bir arkadaşım 1.63 boyunda fiziği dik ve ince olduğundan 1.70 duruyor.
Ama enlemesine ve özellikle basenli fiziğin varsa helede kilo varsa nekadar uzun olsanda boyun pek gözükmez.

Pılates gerçekten uzatıyor,özellikle sıkılaştırıp incelttiğinden vücut proporsiyonu uzun görünüyor.
Mutlaka denemelisin...

160 boyum var 185 eşim var :) Hayatımdan gayet memnunum...uzun boyda kısa boyda gün gelir can sıkıntısı olur.Ama hayat böyle yaşanmaz...Gayet normal bir boyun var...Boşuna takarsın kafaya sonuçta değişen bir şey olmayacakki...E bide nerede gördün o boylu poslu insanları sen :) Benim çevremde hem benim gibiler varda ondan dedim...Bence türkiyedfe boy standardı gayet normal...Ha bide ya 1,50 falan olsaydın.Benim bir arkadaşım öyleydi....Şükret haline canım gayet normalsin....Ha bir de:) Sen sorun etmezsen sana kısa diyenlere aman ben memnunum boyumdan dersen kimse laf edemez zaten...Ama sen taktıkça herkeste laf etmeye hak bulur kendinde...

Uzun boylu olmak genel olarak kesinlikle avantaj ya da dezavantaj degil...
Boydan daha önemli seyler var hayatta...
Buna mutabiken, Türkiye'de boy ortalasi kadinda 157. Bu duruma gore sen uzunsun bile :34:

uzun boylu olmak avantajmı allah aşkına...ne sanıyorsun ki...uzun olmak iyi bişey değil...
ben mesela 172 yim eşimde aynı, inan hiç topuklu giyemem çünkü kadın uzun olursa komik bi görüntü oluşuyor...topuklulara hasret kaldım hep...birde kilom yok zayıfım..53 kiloyum bu boy ve kilo dışardan cazipmiş gibi gelsede inan ben çok rahatsızım...aldığım etekler hep kısa gelir, kazaklar gömlekler kolları fukara gibi görünür...dilediğim kıyafeti kolayca bulamam giyemem...en güzel pardesü modellerini kısa geldiği için alamıyorum..
şükret haline bence, kaldı ki benim boyumu kısaltma şansım yok ama sen topukluyla kamufle dersin, gönlünce en güzel ayakkabıları giyersin işte ne güzel...kendimi bildim bileli babet ayakkabı giyiyorum ben...
ayrıca o beslenmeyele pek alakalı değil, gıdasız beselenen ne insanlar var dev gibi boyları var...yapı meselesi genetik birazda...
fazla takılma...normal şartlarda pek uzayacağını sanmıyorum ama illa uzamakta kararlıysan, voleybol basketbol oynayabilirsin pilates de uzatır diye duymuştum...
eğer yapma imkanın yoksada şükret haline bence uğraşma takılma....ne insanlar var özürlü sakat eli kolu eksik gözü görmeyen ama hayata bağlı ne insanlar var ve hallaerine şükrediyorlar...boy nedir ki, bayana aşırı boy olsa nolcak, inan perdeleri asmaktan başka hiçbir avantajı yok boyun :) hiç üzülme.... çok kısa da değilsin zaten, türkiye standartları arasındasın...ne varki bunda...

Anlıyorum moral vermeye çalışıyorsunuz ama ben 175 im topuklu da giyiyorum hem de 10 cm...
Moral vermeye çalışırken baskalarını da küçük görerek yapmayalım bunu lütfen...

boyun senin hayatta kim olduğunu, neler başardığını, ne kadar mutlu olduğunu etkilemeyecek. kaldı ki 160 boy bir kız için türkiye şartlarında gayet normal. sen biraz da etrafın dolduruşuna gelmişsin. ağzı olan konuşur, herkes herşeyi çok iyi bilseydi bu dünyada sıkıntısı olan insan kalmazdı. sana boy muabbeti açanlar çok aklı varsa kendilerine saklasınlar. böyle şeylere takılıp en güzzel günlerini zehir etme. oku çalış arkadaş edin mutlu ol sevgiler. :27::27::27::27::27::27::27::27::27::27::27:

ilkokulda ve ortaokulda sınıfın en uzun kızıydım.hatta bütün fotolarda yamuk durmuşum ki içlerinde koacaman görünmeyeyim diye.ama son uzun halim o oldu..orta sonda da 1.60 tım hala öyleyim :9:..ah ah o günlerin kıymetini bilememişim :)

canım boyun gayet normal,kısa falan değilsin.en azında ben boy uzunluğumla barışığım ve kendimi böyle çok seviyorum.Allah başka dertler vermesin..

ayy keşke ben 160 olsam:9: boyum 170 falan hep 160 civarı olmak istemişimdir neden mi? valla bana göre bir sürü nedeni var mesela ben çıtı pıtı kadınları daha çok seviyorum ilerki yaşlarda hep daha küçük gösteriyorlar ama uzun boylular daha çok çöküyor,kıyafet konusundada öyle mesela 10 cm topukluyla çok hoş duruyor 160 civarındakiler ama ben o topukluyu giyersem milllet öcü görmüş gibi bakıyor,ben bayanda küçük ayak severim o boylarda 36 numara topuklu ayakkabılar çok şirin duruyor ama ben 38 giyiyorum vs daha uzatabilirim :) bende tam tersi senin gibi olmak isterdim yani ama sorun etmeye gerek yok Allah böyle yaratmış de her halinin tadını çıkar:34:

günaydın arkadaşım boyunu hiç takıntı etme derim benim boyum 155 ve yaşından küçük gösterirsin hep dün evimize misafir geldi ben 26 yaşındayım kardeşim 17 yaşında onun boyu 188 eve gelen misafirrler beni henüz 16 -17 yaşında sanmışlar hangi liseye gittigimi sordular bende 26 yaşında oldugumu kardeşimin 17 yaşında oldugunu söyledim gelenler bizi tanımoyrdu siteden bir komşuydu gelen misafirler şasırdı biz onu abin sanmıştık dediler:1::1: benim babamın boyu 169 annemin boyu 159 kardeşim ise 188 ama 7 yıldır düzenli spor yapyor salon sporu ve uzak doğu döğüşleri ailem zamanında benide göndermek istediler ama ben gitmedim korktugum için tekwandodan falan ama pişman degilim sende fazla kafana takma derim

Yuzme cok boy uzatiyor derler. Bilmiyorum dogrumu
Ben cok yuzmustum kucukken
Boyum suan 176
Daha yasina bagli ben 18 yasimda 3 cm uzadim..
Birde annene ve babana bagli bsy
Benim boyum suan babamin boyu kadar

1.60 boy kısa mı canım bence gayet ii boy
takıntı yapma kendine hem daha uzarsın m. etme:)

İnşallah , teşekkür ederm .. :)

heheh aklıma annemin cins arkadaşı geldi kendi 155 boy en son bni gördüğünde 165 boyunda 14 yaşındaydım ...aradan yıllar geçti 22 oldum boydumda tık yok :D hala 165....geçenlerde demez mi kız küçücük kaldın diee:27::27::27: bunu bna 155 lik sonradan görme diyo hhahaha.(yanlış anlaşılmasın 155 boyundakilere laf atmak değil amacım o kadından haz etmeyişimdendir tepkim)not : sakın sigara içme...bunun boyumu çok etkilediğini düşünuyorum ben...bi 5 santim daha uazzyabilirdim kanımcaaaa

Bu laftan nefret ediyorum girdğm ortamlarda "kız küçücük kaldın" diyolarya Allahım Allahım.. nerelere gideyim :) Sigara kullanmyorum düşünmüyorumda Allaha şükür.. inşallah :)

Bende 18 yaşındayım 1.60 boyundayım bende bazen şikayet ediyorum istediğim kıyafetler olmuyo mesela ama bissürü topuklu ayakkabım var onlarla idare ediyorum ve babam bana hala uzarsın sen diyo.
Ayrıca erkekler minyon kadınları severler. 1.80 at gibi neymiş o öle :27: ( uzun arkadaşlar alınmasın şaka yapıyorum) :52:

Aslında bu boy takıntım kıyafettende olsa gerek giydiğim pantolon paçaları up uzun geliyo mesela bol pantolon giyemiyorum çok komik duruyo bacak boyunun uzun olması gerekiyorMUŞMUŞ... :) 1.80 zaten bende istemiyorum 1.70 en ideal bence :)

Yapma Allah aşkına çok kısa değilsin ki sen. Hem 20 yaşına kadar uzaman devam eder eğer bu süre zarfında basketbol falan gibi bişeyler yaparsan birazda katkı sağlarsın belki.
Yeme içmeyle alakalı değil boy. İstediğin kadar süt iç peynir ye zaten bi kız çocuğu olarak babanın boyunu geçme şansın çok çok az.
Tamamen genetik bi durum yapıcak bişey yok..

Ayrıca uzun boylu olmak pek avantajlı değil. Ben 170im 45 kiloyum şuan çırpı gibiyim. Herkez ne güzel manken gibisin desede berbat bişey. Bi kere zayıf olduğum için 34 beden kıyafetler oluyo onlarında boyları daha kısa olduğu için giyemiyorum. Bedeni büyük alsam emanet çuval takmışım gibi duruyo.
Topuklulara heves ediyorum giyiyim diyorum o zamanda aşırı dikkat çekiyorum.

Hem minyon tipli insanlar gayet sevimlidir giy platformunu zaten 11-13 cm falan onlar 171 olursun mis gibi.

Kilo olarak bi problemim yok topukluyla zaten isteğim ideal boya ulaşıyorum ben , sorun sürekli giiyememem :):) Ynede saolun herşey için :)

üniversitedeyken 1.55-1.60 boylarında kız arkadaşlarım vardı, o dönem mutlaka kompleks yapmışlardır ama şu an 35 yaşındayız, ben yaşımı gösterirken onlar üniversiteli edasıyla dolanıyorlar ortalıkta... yani "bodur tavuk her daim piliç muamelesi görür" bunu unutma. şimdi değilse bile ileride avantajını çok yaşayacaksın bu durumun...

Bu laf güzelmiş :D Moral oldu :D İnşallah ablacım çok teşekkür ederim :)

Sana verilenlerin kıymetini bil, 1,60 olamayanlarda var? Onlar ne yapsın?
Uzun boylu olmak avantaj mı yani?
Benim babam 1,75 annem 1,60 boyundaymıs bense en fazla 1,57..
Kuzenimin babası, amcası halaları dev gibi, keza kuzenleri de öyle ama kendisi de benim boylarımda, oda cok takardı bu boy meselesini, su kadar olsam yeter, bu kadar olsam yeter inan kafaya takmaya degmez..
Elindekilerin kıymetini bil, boy neyle iligli bilmiyorum ama benim boylarımda ana ve babanın evladı olupta 1,80 boyunda bir erkek, 1,75 boyunda bayan bir arkadasım var, genlerle mi ilgili yoksa beslenmeyle bilemiyorum..
Arkadaslarında dedigi gibi basketbol oyna, yüz, süt, yumurta, peynir tüket bol bol, uykuna dikkat et. İnsallah uzarsın ne deyim.. :34:

Allahıma şükürler olsun zaten çoğu zaman benden kısa insanları görüyorum aklımdan geçiriyorum yani ya dha kısa olsaydım yani herzaman kötüsüne bak derdi annem iyisine değil.. Dediklerinizi yapıcam teşekkürler herşey için :)

Boy uzatacak klasik sporlari duzenli olarak yaparsan biraz uzarsin. Belki birkac cm. Ama yine kisa boylu kalirsin, uzun olmazsin. En iyisi bu konulari fazla kafaya takmamak. Kisa boylu olmak Turk kizlarinin kanayan yarasi anladigim kadariyla. Hergun bu konu dert olarak aciliyor burda. Boyle seylerle fazla ugrasmamak, kabul edip mutlu olmak lazim.

Zamanla belki :) Teşekkürler :)

boyun aslında turk kadınına gore kısa degıl

benımde boyum 166. ben de 170-172 olmak ısterdım

yalan yok yanı :) genel olarak topuklu gıyerım ama

boyumu uzatsın dıye degılde begendıgım ıcın gıyerım :)

fakat bazen salas ortamda bulunacagın zaman spor ayakkabı

babet gıymek gerekıyo ,kı babet gıymeyıde ben cok sevıyorum

ama babet gıydıgımde ufacık tefecık oluyorum yaaa :D

Ben napiim :) 1.66 olsam daha ne isterim yaa :):)

ilahi oyle bı yorum yapmıssınız kı sankı örf adetten bahsedılıyor:1:

cnm aslında cok eskılerde boy takıntısı yoktu .eskıden turk kadınların

boyları hemen hemen 160-165 idi .bu olcude turk standatlarına

gore normal olarak grunuyordu .ama sımdı oyle mı ; yenı nesılın

beslenme seklıye eskı kusagın beslenmesı arasında daglar kadar fark var .

artık turklerınde cogu avrupa standartlarındaki olculere sahıp

10 gencın 2si kısaysa 8'i 170ın uzerınde oluyor .halıyle kısa

grupda olanlarda takıyor . benım dayımın buyuk oglu 165 cıvarıyken

kucuk olan olan 182 boyunda.aralarında bı kusak farkı var .eskı kusakla

yenı nesılın beslenme seklı gercekten cok farklı .

elbette genetıklede alakası var ama ,beslenme seklı bence cok onemlı

Bencede beslenme önemli.. Ben kısa grubundayım gerçekten tüm samimiyetimle sölüyorum gelen yorumlarla bakış açım cok değişti.. tşkler :)

Boyun türkiye ortalamasında ideal. Sağlığın yerinde olsun. önemli olan sağlık.

Teşekkürler :)

1.60 çok da kısa bir boy değil, boşuna takıntı yapıyorsun güzel kız =)

Teşekkür ederim ben çokk küçültmüşüm gözümde değilmiş gerçkten :)

23 yaşındayım eşim 178 ben 160 :9: boşver ya takanlar taksın sen takma. Arkadaşların dedği gibi topuklu ayakkabı giyersin olur biter Allah başka dert vermesin..

Amin inş teşekkür ederim :)

Ayıptır sorması nerde o uzunlar canım?Bence sen gözünde büyütüyorsun:)
Zira geçen bir magazaya girdim aman allahım herkes koltuk altıma geliyor kendimi dev gibi hissetim hemen çıktım magazadan:)))
Bu arada sanma ki boyum 1.75 1.80ler tam orta karar 1.70
ayagımda 7-8 cm topuklu vardı sadece:)
Yani canım tr bayanlarının ortalaması 1.60,70 arası o gözüne uzun gözükenler normal boylarda insanlar.
Ayrıcada biraz fiziki yapıya baglı bir arkadaşım 1.63 boyunda fiziği dik ve ince olduğundan 1.70 duruyor.
Ama enlemesine ve özellikle basenli fiziğin varsa helede kilo varsa nekadar uzun olsanda boyun pek gözükmez.

Pılates gerçekten uzatıyor,özellikle sıkılaştırıp incelttiğinden vücut proporsiyonu uzun görünüyor.
Mutlaka denemelisin...

Denicem inş çok teşekkür ederim :)

160 boyum var 185 eşim var :) Hayatımdan gayet memnunum...uzun boyda kısa boyda gün gelir can sıkıntısı olur.Ama hayat böyle yaşanmaz...Gayet normal bir boyun var...Boşuna takarsın kafaya sonuçta değişen bir şey olmayacakki...E bide nerede gördün o boylu poslu insanları sen :) Benim çevremde hem benim gibiler varda ondan dedim...Bence türkiyedfe boy standardı gayet normal...Ha bide ya 1,50 falan olsaydın.Benim bir arkadaşım öyleydi....Şükret haline canım gayet normalsin....Ha bir de:) Sen sorun etmezsen sana kısa diyenlere aman ben memnunum boyumdan dersen kimse laf edemez zaten...Ama sen taktıkça herkeste laf etmeye hak bulur kendinde...

Amcamın kızlarıyla bir arada oturuyoruz bir binada hepsi 1.67-1.70 hep o civarlarda bi yere gideriz bi pantoln beğenirim o sana olmaz senin bacakların kısa , o uzun boylulara olur falan filan :) öyle yani doru diyosn ablcm tşkkr ederm :)

Uzun boylu olmak genel olarak kesinlikle avantaj ya da dezavantaj degil...
Boydan daha önemli seyler var hayatta...
Buna mutabiken, Türkiye'de boy ortalasi kadinda 157. Bu duruma gore sen uzunsun bile :34:

Anlıyorum moral vermeye çalışıyorsunuz ama ben 175 im topuklu da giyiyorum hem de 10 cm...
Moral vermeye çalışırken baskalarını da küçük görerek yapmayalım bunu lütfen...

Hehe bana uzun dyen bri çıktı tşk ederm :)

boyun senin hayatta kim olduğunu, neler başardığını, ne kadar mutlu olduğunu etkilemeyecek. kaldı ki 160 boy bir kız için türkiye şartlarında gayet normal. sen biraz da etrafın dolduruşuna gelmişsin. ağzı olan konuşur, herkes herşeyi çok iyi bilseydi bu dünyada sıkıntısı olan insan kalmazdı. sana boy muabbeti açanlar çok aklı varsa kendilerine saklasınlar. böyle şeylere takılıp en güzzel günlerini zehir etme. oku çalış arkadaş edin mutlu ol sevgiler. :27::27::27::27::27::27::27::27::27::27::27:

Çooookk teşekkür ederim çok haklısın hep bskaları soktu aklıma yoksa bnde çok takmıyordum .. :)

ilkokulda ve ortaokulda sınıfın en uzun kızıydım.hatta bütün fotolarda yamuk durmuşum ki içlerinde koacaman görünmeyeyim diye.ama son uzun halim o oldu..orta sonda da 1.60 tım hala öyleyim :9:..ah ah o günlerin kıymetini bilememişim :)

canım boyun gayet normal,kısa falan değilsin.en azında ben boy uzunluğumla barışığım ve kendimi böyle çok seviyorum.Allah başka dertler vermesin..

4 ve 5e giderken sınıfın en uzun kızı bendim beden eğitimi derlerinde boy sırasının en başındaydım şimdi lise 3üm ortalardayım :/ :D
Bnde barışığım artık.. :)

ayy keşke ben 160 olsam:9: boyum 170 falan hep 160 civarı olmak istemişimdir neden mi? valla bana göre bir sürü nedeni var mesela ben çıtı pıtı kadınları daha çok seviyorum ilerki yaşlarda hep daha küçük gösteriyorlar ama uzun boylular daha çok çöküyor,kıyafet konusundada öyle mesela 10 cm topukluyla çok hoş duruyor 160 civarındakiler ama ben o topukluyu giyersem milllet öcü görmüş gibi bakıyor,ben bayanda küçük ayak severim o boylarda 36 numara topuklu ayakkabılar çok şirin duruyor ama ben 38 giyiyorum vs daha uzatabilirim :) bende tam tersi senin gibi olmak isterdim yani ama sorun etmeye gerek yok Allah böyle yaratmış de her halinin tadını çıkar:34:

Doru diyosunuz teşekkür ederim :) amcamın kızlarıyla biraraya geldiğimizde bile yengelerim hep der buse çok ççıtı pıtı diye böyle bi avantajın ilerde işe yarayacğını düşünüyorum :)

günaydın arkadaşım boyunu hiç takıntı etme derim benim boyum 155 ve yaşından küçük gösterirsin hep dün evimize misafir geldi ben 26 yaşındayım kardeşim 17 yaşında onun boyu 188 eve gelen misafirrler beni henüz 16 -17 yaşında sanmışlar hangi liseye gittigimi sordular bende 26 yaşında oldugumu kardeşimin 17 yaşında oldugunu söyledim gelenler bizi tanımoyrdu siteden bir komşuydu gelen misafirler şasırdı biz onu abin sanmıştık dediler:1::1: benim babamın boyu 169 annemin boyu 159 kardeşim ise 188 ama 7 yıldır düzenli spor yapyor salon sporu ve uzak doğu döğüşleri ailem zamanında benide göndermek istediler ama ben gitmedim korktugum için tekwandodan falan ama pişman degilim sende fazla kafana takma derim

Vayy be :D Gözümün görmediklerini gösterdiniz tşk ederim :)

Yuzme cok boy uzatiyor derler. Bilmiyorum dogrumu
Ben cok yuzmustum kucukken
Boyum suan 176
Daha yasina bagli ben 18 yasimda 3 cm uzadim..
Birde annene ve babana bagli bsy
Benim boyum suan babamin boyu kadar

Evet yüzmede insan geriniyor çok uzatıyormuş ama öle bi imkanım yok malesf okulum tam gün vaktim yok .. :(

uzun boylu olmak avantajmı allah aşkına...ne sanıyorsun ki...uzun olmak iyi bişey değil...
ben mesela 172 yim eşimde aynı, inan hiç topuklu giyemem çünkü kadın uzun olursa komik bi görüntü oluşuyor...topuklulara hasret kaldım hep...birde kilom yok zayıfım..53 kiloyum bu boy ve kilo dışardan cazipmiş gibi gelsede inan ben çok rahatsızım...aldığım etekler hep kısa gelir, kazaklar gömlekler kolları fukara gibi görünür...dilediğim kıyafeti kolayca bulamam giyemem...en güzel pardesü modellerini kısa geldiği için alamıyorum..
şükret haline bence, kaldı ki benim boyumu kısaltma şansım yok ama sen topukluyla kamufle dersin, gönlünce en güzel ayakkabıları giyersin işte ne güzel...kendimi bildim bileli babet ayakkabı giyiyorum ben...
ayrıca o beslenmeyele pek alakalı değil, gıdasız beselenen ne insanlar var dev gibi boyları var...yapı meselesi genetik birazda...
fazla takılma...normal şartlarda pek uzayacağını sanmıyorum ama illa uzamakta kararlıysan, voleybol basketbol oynayabilirsin pilates de uzatır diye duymuştum...
eğer yapma imkanın yoksada şükret haline bence uğraşma takılma....ne insanlar var özürlü sakat eli kolu eksik gözü görmeyen ama hayata bağlı ne insanlar var ve hallaerine şükrediyorlar...boy nedir ki, bayana aşırı boy olsa nolcak, inan perdeleri asmaktan başka hiçbir avantajı yok boyun :) hiç üzülme.... çok kısa da değilsin zaten, türkiye standartları arasındasın...ne varki bunda...

bende şimdi kendimi anlatacaktım ama arkadaş nerdeyse beni anlatmış... boyum 1.79 67 kiloyum nişanlımda benden 2-3 cm uzun ama aynı gibi duruyoruz arkadaşın dediği gibi hep babet hep spor ayakkabı topuklu ayakkabı şık bir elbise giyip düğünlere gidemiyorumm bir kere giymişyim erkeklerin yanından gecerkenn oğlum kıza bak at gibi dediler arkamdan duydum.. yani 1.60da kısa değil inan kısa olmak uzun olmaktan cok cok daha keske 1.60 1.70 arası olsaydım... bence hiç takmaa ve şu 1-2 sene icinde boyun uzar daha benim o yaşlarda uzuyordu..

Son düzenleme:
Yorumumu anlamayan arkadaşlara gelsin.
1.60 boy türkiye ortalamasına göre çok mu az?
1.38 boyuyla dolaşan bayanlar varken ve daha yaşı 17 yaşındayken gelip burda konu açıyorsa evet 2012 ile çok alakası var. Şükredip elimizdekilerle mutlu olmaya çalışalım artık fiziğin değil zekanın önde olması gereken bir çağdayız. Hele de 1.60 boy ya, tamam 1.70 değilsin ama Türkiyedeki kadınların hepsi de 1.80 değil erkekler de 2 metre değil yani.
Kilo konusuna gelince tabiki zayıflamak sağlık içindir görünüm için de önemlidir. Kiloyu değiştirebiliriz ama boyu ne kadar uzatacaksınız genetik bişey boy sonuçta. Bi yaştan sonra hıplasan da zıplasan da faydası olmuyor.

bende şimdi kendimi anlatacaktım ama arkadaş nerdeyse beni anlatmış... boyum 1.79 67 kiloyum nişanlımda benden 2-3 cm uzun ama aynı gibi duruyoruz arkadaşın dediği gibi hep babet hep spor ayakkabı topuklu ayakkabı şık bir elbise giyip düğünlere gidemiyorumm bir kere giymişyim erkeklerin yanından gecerkenn oğlum kıza bak at gibi dediler arkamdan duydum.. yani 1.60da kısa değil inan kısa olmak uzun olmaktan cok cok daha keske 1.60 1.70 arası olsaydım... bence hiç takmaa ve şu 1-2 sene icinde boyun uzar daha benim o yaşlarda uzuyordu..

İnşallah bakalım .. :)

Yorumumu anlamayan arkadaşlara gelsin.
1.60 boy türkiye ortalamasına göre çok mu az?
1.38 boyuyla dolaşan bayanlar varken ve daha yaşı 17 yaşındayken gelip burda konu açıyorsa evet 2012 ile çok alakası var. Şükredip elimizdekilerle mutlu olmaya çalışalım artık fiziğin değil zekanın önde olması gereken bir çağdayız. Hele de 1.60 boy ya, tamam 1.70 değilsin ama Türkiyedeki kadınların hepsi de 1.80 değil erkekler de 2 metre değil yani.
Kilo konusuna gelince tabiki zayıflamak sağlık içindir görünüm için de önemlidir. Kiloyu değiştirebiliriz ama boyu ne kadar uzatacaksınız genetik bişey boy sonuçta. Bi yaştan sonra hıplasan da zıplasan da faydası olmuyor.

Biz yorumu anlamadık değil senin anlatma uslübun çok yanlış Benim sorunumu küçümsedin .. adı üstünde DAHA YAŞIM 17 karakterim oturmadı , senin gibi düşünemeyebilirim sen kusurlarını seviyo olabilirsin ben sevmeyebilirim , elbetteki beterin beteri var burdada defalarca söledim zaten gşükürler olsun her halime diye.. Ben zaten buraya boyumu uzatıyım diyede konu açmadım böle bi sorunum var dedim Allah razı olsun ablalar bakış açımı düşüncelerimi değiştirdi ben laf olsun diye sölemiyorum , gerçekten değiştirdiler aslında kısa boylu olmadığımı ve etrafımda benm gibi birsürü insan olduğunu minyonların daha geç yaşlandığını daha küçük gösterdiğini ve kadınların vazgeçilmezi olan topuklluyu daha rahat giyebilceğimi öğrendim .. Hepsine tek tek teşekkür ederim öpüyorum.. :)

Ben 1.70 , eşim 1.92 boyunda.

Ben üniversiteyi 17 yaşımda kazandım ve 4 yıl boyunca da
boyum uzamaya devam etti.
Öyle "Bu saatten sonra boyun uzamaz." diyenlere aldırmayın.
En iyi örnek benim herhalde.
Üniversiteye gittiğimde boyum kaçtı hatırlamıyorum ama
mezun olduğumda boyum 1.70 ti.:37:
Topuklu giyince de değişiyor işte uzunluğu.
Mutlaka en az 3-4 cm topuklu giyerim , düz giyemiyorum ben de.
Varsa yoksa topuklu olacak.:1:

Son düzenleme:
Türkiyede ortalama 1.60 boyunda kadinlar zaten
korkma yani cüce degilsin
normal bence

:)

Ben 1.70 , eşim 1.92 boyunda.

Ben üniversiteyi 17 yaşımda kazandım ve 4 yıl boyunca da
boyum uzamaya devam etti.
Öyle "Bu saatten sonra boyun uzamaz." diyenlere aldırmayın.
En iyi örnek benim herhalde.
Üniversiteye gittiğimde boyum kaçtı hatırlamıyorum ama
mezun olduğumda boyum 1.70 ti.:37:
Topuklu giyince de değişiyor işte uzunluğu.
Mutlaka en az 3-4 cm topuklu giyerim , düz giyemiyorum ben de.
Varsa yoksa topuklu olacak.:1:

İnş uzar uzamazsada yapck bsey yk :)

Bu kız seninle aynı yaşta.
Senin boyun 1.60 ve bunu dert ediyorsun.
Yaşıtının boyu ise sadece 62,8 santimetre ve bunu dert bile etmiyor.
Haline şükret Allah başka dert vermesin.:ssz:

türkiye standartına göre kısa sayılmazsın ki .1.60 sın sonuçta ortalama 1.60 larda zaten türk kadını .kısa değilsin yani .bir kaç cm atarsın bence 20 ye kadar .kafana takmana gerek yok .

Back
X