• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bozdurmalı mıyım ?

Bileziklerine ileride daha zor gunlerinde ihtiyac duyabilirsin.bozdurmasan iyi olur.aileni de bu kadar hazira alistirma.sen nasil olsa buluyorsun para diye abartmasinlar harcamalarini.baban calismiyor mu monna.kredi borcunu neden odemiyor.annen calisamaz mi ufak capli bi iste.bebek filan baksa.ne bileyim kendin de evlisin ama ailenin gecimini de sen dusunuyorsun borclarini oduyorsun.sen hep verdikce onlar da alisirlar sizin maddi gucunuzun cok oldugunu varsayarak daha rahat talep ederler.bu isi cozmen lazim.sen sagligini bile harciyorsan bi dur demen lazim .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evlisin di mi?
Eğer cevpa evetse eşine çok ayıp oluyo bence hem ailenin 700 tl kredi borcunu hem de dershane parasını veriyosun. Üstüne sizin kötü gününüz için duran altınları bozdurursan hiç hoş olmaz diye düşünüyorum.

Kendi ailen için birikim yapman / yapmanız gerekirken bu denli kendi ailelerimize paralanmak haksızlık geliyo bana. Neden dersen bak kendin diyosun lüks merakları diye biliyolar ki kızları dayanamaz öder nasılsa kimsenin senin eşinle huzurunu düşündüğü yok sanırım. Ben olsam kredi borcunu öder daha da destek olmazdım. Dershanesiz kazananlar varken bi'de o yoklukta pahalısını seçiyolarsa hesap kitap yamışlardır illaki.

Haklısın ama ne yapabilirim kardeşimin 3 ay önce kaydını yaptırdım. Ödemezsem olay çıkar . Keşke beni anlayabilseniz :( borca gelince , eşimde ben de öyle savurgan değiliz ve kenara para koyabiliriz. Ben bu bilezikleri hayatta takmam zaten yatırımlik tutuyoruz. Krediyi kapatinca kafam rahat olacak ve her ay 700 tl ile ben kenara bi Cumhuriyet koyacagimdan eminim. Kredi borcunu kapattigimi da kimse bitmeyecek. Beklentileri olmasın daha fazla ailemin ...

borç ödenir bi şekilde ama para biriktirilmiyor..tescilledim bunu hayatımla..
ve eşimle en çok tartıstgmz konu..
O diyor borca girmeyelim hazırı yeriz..
Ben diyorum borca girelim borç ödenr ama hazr bidaha gelmez..
hazırda altınlarimz..
beni dinlersenz bozdurmayn arkanzda güwencenz olsun her zaman..

Siz de haklısınız ama bu biraz kişilerde bitmiyor mu ? Mesela biz her ay kenara hiç degilse 100 tl koyarız eşimle. Gerci hazirandan sonra imkansız

Bir de arkadaşlar toplu para elbette lazım ama çok şükür evimiz arabamiz var. Şu borç işi sinirlerimi çok bozuyor. Sadece benim değil eşimin de . O da istiyor ki krediyi kapatalım kafamiz rahat olsun

Sen her ay 2 bin kusur borca para ayirabiliyorsan bozduracagin altinlari yerine koymak icin de her ay en az bin lira biriktirebilirsin. Borcunu altinlarina kapatip hic ara vermeden her ay bin, bin bes yuz liralik altin alip kenara koy kisa surede tamamlarsin altinlarini. Tabi esinin de bilmesi onemli. Acil toplu paraya ihtiyaciniz oldugunda altinlari bozalim derse haber vermediginden oturu araniz bozulmasin.

Evlisiniz ve aldığınız tüm maaşı ailenizin borcuna yatırıyorsunuz :53: Öyle ki öğretmen maaşınız yetişmediğinde de eşinizden alıyorsunuz hatta şuan takılarınızı bozdurmayı düşünüyorsunuz valla eşinizi tebrik etmek istiyorum :46:

ne kadar iki yüzlü bir toplumuz:ssz:

şimdi yardım kız tarafına yapılıypr ya,yorumlarda tebrikler bravolar.
şimdi bu yardım erkek tarafına olsaydı ne yorumlar yapılırdı.hatta konu sahibi erkek tarafına kendi yardım etmek istese bile yapılmaması gerekliliği savunulurdu.ne konular okuyoruz.erkeğin bekarken ailesine verdiği para bile sorun ediliyor:ssz:

yanlış anlaşılmasın imkan dahilinde her iki tarafa da yardım edilmesi taraftarıyımdır.:34:

MONNA sen de bu altın bozdurma işine eşinle karar ver.aklınıza hangisi yatarsa öyle hareket edin:34:

Sağlığımdan oldum zaten.bu hafta mr sonucum çıktı.boynumdaki yamukluk sırt ağrısına neden oluyor ama onun dışında fibromiyalji diye bi hastalıktan şüphe ediyor dr . araştırdım kaygı,stres,tükenmişlik sendromu falan filan :5: herşeyi kafama takıyorum işte. pişman olursunuz derken ne açıdan ? borç kapatcam fuzuli harcamayacağım ki ama :2:

gecmıs olsun şaşırmadım ama :50:

bende evlendıkten sonra araba almak ıcın tum altınlarımı verdım esıme bozdurduk yani. ama smdıkı aklım olsaydı borca girer alırdım. para kazanılıyor ama takı , altın gerı gelmıyor. sonra gene yaparım diyosunuz ,olmuyor. cogu arkadasımn takıları duruyor insan üzülüyo yani..simdi borclar kapancak rahatlıcam diye dusuncesı tatlı gelır ama sonra keşke bozdurmasaydım dersınız..

ne kadar iki yüzlü bir toplumuz:ssz:

şimdi yardım kız tarafına yapılıypr ya,yorumlarda tebrikler bravolar.
şimdi bu yardım erkek tarafına olsaydı ne yorumlar yapılırdı.hatta konu sahibi erkek tarafına kendi yardım etmek istese bile yapılmaması gerekliliği savunulurdu.ne konular okuyoruz.erkeğin bekarken ailesine verdiği para bile sorun ediliyor:ssz:

yanlış anlaşılmasın imkan dahilinde her iki tarafa da yardım edilmesi taraftarıyımdır.:34:

MONNA sen de bu altın bozdurma işine eşinle karar ver.aklınıza hangisi yatarsa öyle hareket edin:34:

ee abla, tek aile kız tarafı ne de olsa.. erkek tarafına bu yardım yapılıyor olsa boşan diyen diyeneydi :27:

konu sahibi, bence bırak da kredi borcunu ailen kapatsın.. hem kredi, hem dershane, hem kendi evin.. valla allah eşine sabır versin ben olsam patlamıştım..

ee abla, tek aile kız tarafı ne de olsa.. erkek tarafına bu yardım yapılıyor olsa boşan diyen diyeneydi :27:

konu sahibi, bence bırak da kredi borcunu ailen kapatsın.. hem kredi, hem dershane, hem kendi evin.. valla allah eşine sabır versin ben olsam patlamıştım..

evet kız tarafı tek ailedir.erkek tarafının aileliği evlendirince bitiyor.gerçi evlenmeden sevgililerinin paralarına karışmayı hak gören kızlarımız da var:ssz:

Canım evet altın düşük ama dediğin gibi kredi faizinden daha fazla da kar edemezsin zaten beklesen de. Hem altınlar krediyi tamamen kapatıyorsa ayda 700TL'den kurtulacaksın hiç fena değil bence. Ayda 700tlnin cepte kalması büyük avantaj. Gerçi cebinde kalmaz o para gidecek bir yer bulur. Ama o sırada mümkün olduğunca birikimini de yaparsın. Borçtan da kurtulmuş olursun.

Neden kredi borcunu ödüyorsun? kardeşinin dersane masrafını da sen karşılıyormuşsun. Ailen neden sana bu kadar yükleniyor? eşin ne diyor bu duruma?

Biraz fazla soru sordum ama cidden merak ettim...

Arkadaşlar yanlış anlaşılma mı olmuş anlamadım. Eşimin haberi tabi ki var. Zaten o teklif etti şu krediyi kapatalım vda sonra her ay altın yapıp kenara koyarız diye

Neden kredi borcunu ödüyorsun? kardeşinin dersane masrafını da sen karşılıyormuşsun. Ailen neden sana bu kadar yükleniyor? eşin ne diyor bu duruma?

Biraz fazla soru sordum ama cidden merak ettim...

Bunların hepsi geçen actigim konuda var. Yine yazarim tabi ama okursanız daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum

Monna diğer konularına baktım, ailen seni de eşini de resmen sömürüyor. Eşin ve sen ses çıkarmadığınız sürece ailenin maddi talepleri bitmeyecek gibi görünüyor...

Sen artık evlendin bir yuva kurdun, ileride çocukların da olacak ömrün boyunca aileni kardeşelerini sen mi geçindireceksin? Babanın bunları düşünmesi lazım. Çocuklarını dünyaya getirmişse dersanesini eğitimini de bir zahmet düşünecek. Ailede bir de kurban seçmişler, Monna ödesin Monna versin, nasıl olsa eşi de ses çıkarmıyor veriyor...

Kaba bir tabir olacak lütfen yanlış anlama ama eşek olursan sırtına semer vuran çok olur, söz konusu anne baba kardeşler bile olsa bu böyle...

Aileye yardım desteğinde bir sınırı olmalı. Sizin ki yardımı geçmiş sen hala aileni geçindiriyorsun. Sen artık o evde yaşamıyorsun, yeni kurduğun bir ailen sorumlulukların var, bekar kız kardeşin çalışıyorsa ailene kardeşine destek olacak kişi o...

Ben olsam asla bozdurmazdım...

Son düzenleme:
elinizde ki bilezikleri bozdurup krediyi kapatın nede olsa size kalmış bir borç eninde sonunda ödeyeceksiniz
her ay bi çeyrek yapıp kenara atın diğer taksitlerinizi bitirmeye çalışın borçlarınız bittikten sonra yine altınlarınızı yapar yerine koyarsınız.

önce borcunuzu kapatmanız daha mantıklı gibi geldi .. :51:

Evli misin, eşin ne dicek bu duruma?
Evli olsan da olmasan da bence bozdurmaman lazım.

Evlisiniz ve aldığınız tüm maaşı ailenizin borcuna yatırıyorsunuz :53: Öyle ki öğretmen maaşınız yetişmediğinde de eşinizden alıyorsunuz hatta şuan takılarınızı bozdurmayı düşünüyorsunuz valla eşinizi tebrik etmek istiyorum :46:

Aynen, benim eşim beni paralar valla böyle bi durumda. Zaten kiracıyız, düzenimiz yok, neyine senin yardım etmek der.
Bi insan hayatta en çok kendini düşüncek.

Haklısın ama ne yapabilirim kardeşimin 3 ay önce kaydını yaptırdım. Ödemezsem olay çıkar . Keşke beni anlayabilseniz :( borca gelince , eşimde ben de öyle savurgan değiliz ve kenara para koyabiliriz. Ben bu bilezikleri hayatta takmam zaten yatırımlik tutuyoruz. Krediyi kapatinca kafam rahat olacak ve her ay 700 tl ile ben kenara bi Cumhuriyet koyacagimdan eminim. Kredi borcunu kapattigimi da kimse bitmeyecek. Beklentileri olmasın daha fazla ailemin ...

Valla ben seni anlıyorum da bu sonucu değiştirmiyo malesef.
Eşin ailesine bu kadar yardım etse siz ay sonunu getiremeseydiniz sen eşin gibi olgunluk gösterebilecekmiydin?
Kendi ailende olsa bu denli ezdirme kendini, senin de yuvan olduğunu hatırlat yoksa böyle elini verir kolunu kaptırırsın.
Bak annemin ailesi bi'paraya sıkıştı mı arıyo yoksa umurlarında değil, eminim özlemiyolardır bile hele annem üç çocuğum var baba nasıl göndereyim her ay para desin of bitti ne arar ne sorarlar.
Seninkiler de seni bulmuş yiyecek.
Hadi kredi tamam da çocuklarının dershane parasını da ödesinler bi'zahmet. Durumları yok mu gitmeyiversin. Otursun çalışsın evinde sanki hepimiz dershanelere gidip kazandık üniversiteyi. Senin eşinle rızkından kardeşine bolluk yaşatıyolar ve eşine ciddi ayıp ediyosun.
Susar susar gün gelir öyle bi'şey yapar ki sen bu tavrından dolayı eşine karışamazsın. Çünkü ister istemez senin paran benim param olmuş. Senin paran ailene gittiği için...

Ki bu durumun sonu gelmeyecek sen durana kadar... Dershane biter üni.başlar yurt parası, kitap parası nasılsa ablada bol:25:

Back
X