• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bozdurmalı mıyım ?

Yazdığınız kadarıyla bilebiliriz.Dediğiniz krediyi ben de aldım ayrıca.Kimse mükemmel şartlarda yaşamıyor.

Zaten üstteki mesajınızdan sonra yazılacak bir şey yok.

Yazdığım kadarını okusaydınız bilirdiniz zaten...

Okulu bitip hemen iş sahibi olunca evlenmek istemiş konu sahibi, beklene bilirdi, ne olacak. Bak şimdi her gün PARA PARA diye ağlıyor. Annesi de erkek tarafı madem acele ediyor diye bir şey almak istememiş.
Anne 20 sene emek verdim diyor, 1-2 senede kızım bize yardım etsin istiyor.
Benim eşimde ailesine destek çıkmış, bizler 30 yaşında evlendik. Herşeyimizide kendimiz alıp, ödedik. Bu kadar ne ağladık, ne sızladık vallaha.

Benim de gönlümden geçen okul bitti aileme azıcık destek olayım rahat etsinler düşüncesi. Ancak kalkıp da ablası evlenmiyo diye sevgilisi olan kıza aa niye ablandan önce evlendin demek saçma geliyo bana. Kısmeti gelen gider bunun sırası olmaz ki...

Ayrıca konu sahibi para para diye ağlamıyo yanlış okumuşsunuz sanırım. Sonuçta öyle ya da böyle bu kız evli. Zaten ailesine destek oluyo krediyi öderek ne yapsın kendi kurduğu yuvayı sallandırıp ailesine mi paralansın bide dershane parasıdır diye... Ben sanmıyorum sizin bahsettiğiniz zihniyette bi'insan olsa direk dershane parasını veremem abartmayın derdi ailesine.

Herkesi kendi aileniz gibi sanmayın bence. Annemin ailesine ben annemin yerinde olsam yağmurlu günde bi'bardak su vermem mesela. İstedikçe istiyolar, kıymet de bilmiyolar. Adamın içmeye suyu yok lcd tv alıyo nasılsa kızı var bi'dardayım der öder kızı. Kızının 3 çocuğumu var büyük şehirde nasıl geçiniyolar diyen yok. Oyüzden dışardan konuşmak kolay geliyo bizlere...

Aileler çocukları kendilerine baksınlar diye yapmıyolar yalnız orda da katılmıyorum size dünyaya getirmeyi seçen kendileri çünkü. Eğer konu sahibi kredinin yanında dershane parasına destek olamıyorum derse ve ailesi surat yaparsa ben de iyi niyetli düşünmem o aile için. Kaldı ki dershane bana göre lükstür.

Konu sahibi ailesinden ne beklentisine girmiş ne istemiş :44:
Resmen yanlış konuyamı yazıyorum diye kontrol ettim:9:

Sen sorunlu musun arkadaşım ? erkek tarafının masraflarına katkım olduğunu da nerden çıkardın ? ayrıca ben hemen değil bi sene sonra evlendim.kusura bakma senin onayını almayı unutmuşum :47: takmış ya ablandan önce evlendin diye.ablam kırk yaşına kadar evlenmese ben de mi evlenmeyeceğim ? iyi yıllarca sevgili olayım o zaman.o kadar ne benim ne de ailemin mezhebi geniş değil :33: Ailem beni dersaneye göndermedi öğretmenim ücretsiz ayarlamıştı sadece kitap parası ödemiştim. 20 sene emek verdiyse karşılığını alacak öyle mi ?Düşünceye bak yaa :37: o zaman 5 10 tane doğurun bence geleceğinizi garantiye almış olursunuz :35:

yarası olan gocunur. galiba kendisinin evlilikle ilgili bir yarası var. yani senin konularını okyan biri asla ama asla o düşünceye kapılamaz mümkün değil.

Sen sorunlu musun arkadaşım ? erkek tarafının masraflarına katkım olduğunu da nerden çıkardın ? ayrıca ben hemen değil bi sene sonra evlendim.kusura bakma senin onayını almayı unutmuşum :47: takmış ya ablandan önce evlendin diye.ablam kırk yaşına kadar evlenmese ben de mi evlenmeyeceğim ? iyi yıllarca sevgili olayım o zaman.o kadar ne benim ne de ailemin mezhebi geniş değil :33: Ailem beni dersaneye göndermedi öğretmenim ücretsiz ayarlamıştı sadece kitap parası ödemiştim. 20 sene emek verdiyse karşılığını alacak öyle mi ?Düşünceye bak yaa :37: o zaman 5 10 tane doğurun bence geleceğinizi garantiye almış olursunuz :35:

“O çok merhametli Allah’ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve cahil kimseler onlara laf attığında,(incitmeksizin) “Selam”derler(geçerler). ” Furkan suresi,63

yarası olan gocunur. galiba kendisinin evlilikle ilgili bir yarası var. yani senin konularını okyan biri asla ama asla o düşünceye kapılamaz mümkün değil.
Çok şükür gayette mutlu bir evliliğim var. Hiç de yaram yok o konuda.

Benim de gönlümden geçen okul bitti aileme azıcık destek olayım rahat etsinler düşüncesi. Ancak kalkıp da ablası evlenmiyo diye sevgilisi olan kıza aa niye ablandan önce evlendin demek saçma geliyo bana. Kısmeti gelen gider bunun sırası olmaz ki...
Okul bitince ve şikayet ettiği krediyi öderken, aileyle mücadele ederek evlenmek istemiş. Madem ailesinin maddi sıkıntısı var ve mezhebi dar kendisinin o zaman sevgili edenmeyecekti. Ablasının sevgilisi neden olmamış.
Ayrıca konu sahibi para para diye ağlamıyo yanlış okumuşsunuz sanırım. Sonuçta öyle ya da böyle bu kız evli. Zaten ailesine destek oluyo krediyi öderek ne yapsın kendi kurduğu yuvayı sallandırıp ailesine mi paralansın bide dershane parasıdır diye... Ben sanmıyorum sizin bahsettiğiniz zihniyette bi'insan olsa direk dershane parasını veremem abartmayın derdi ailesine.

Diğer bütün konularda hep paradan bahsediyor, gına geldi artık. Bütün bu çırpınmaları dershane parası vermemek için zaten, öyle anlaşılıyor.
Herkesi kendi aileniz gibi sanmayın bence. Annemin ailesine ben annemin yerinde olsam yağmurlu günde bi'bardak su vermem mesela. İstedikçe istiyolar, kıymet de bilmiyolar. Adamın içmeye suyu yok lcd tv alıyo nasılsa kızı var bi'dardayım der öder kızı. Kızının 3 çocuğumu var büyük şehirde nasıl geçiniyolar diyen yok. Oyüzden dışardan konuşmak kolay geliyo bizlere...
Allah rızası için veren kadir kıymete bakmaz. Almak kolaydır, vermektır zor olan. Allah rızası için vermek herkese nasip olmaz.
Aileler çocukları kendilerine baksınlar diye yapmıyolar yalnız orda da katılmıyorum size dünyaya getirmeyi seçen kendileri çünkü. Eğer konu sahibi kredinin yanında dershane parasına destek olamıyorum derse ve ailesi surat yaparsa ben de iyi niyetli düşünmem o aile için. Kaldı ki dershane bana göre lükstür.
Aileler çocukları ihtiyarlıkta bir tas su versin, yanıma yoldaş olsun, ahiret için amel defterim kapanmasın diye çocuk yapar. Kardeş boynu bükük ve tek kalmasın, acısını da sevgisini de paylaşsın diye sayıyı katlar.
Okula yollamak, yol parası vermek, yedirip giydirmek bütün masraf değil mi? Konu sahibi hani diyorya daha bir sene çocuk yapmam, neden diyor, borç ödeyecek diye yani para için masraf olacak ya çocuk. Hani kendisi bem beleş okumuş, yaşamış ya..Annesi olmasa kreşe, bakıcıya para vermeyecek sanki, doğmamış çocuğun bakım kavgasını yapıyor..Anne tarafından da baksın istedim konu sahibinin.
Neyse ben haddim olmayark da çok karıştım ve sert söylemlerle ne yapması gerektiğini söyledim. Takdir konu sahibinin. Bana cevap vermezse çok sevinirim, çok vakit harcadım, arkadaşım olamayacak birine.

Öff gene din gene din gına geldi, şu konulara farklı gözle bi bakın ya artık.

Monna ben faiz kredi kapatınca düşmüyo diye biliyorum düşüyosa hemen bozdur bence. Benim ruhum daralıyo borçtan bozdurdum bileziklerimin çoğunu banka borcu kapadım hep hala da ödüyorum. Kendini de bu kadar parçalama çekirdek ailenim huzuru kaçmasın..

Okul bitince ve şikayet ettiği krediyi öderken, aileyle mücadele ederek evlenmek istemiş. Madem ailesinin maddi sıkıntısı var ve mezhebi dar kendisinin o zaman sevgili edenmeyecekti. Ablasının sevgilisi neden olmamış.

Diğer bütün konularda hep paradan bahsediyor, gına geldi artık. Bütün bu çırpınmaları dershane parası vermemek için zaten, öyle anlaşılıyor.

Allah rızası için veren kadir kıymete bakmaz. Almak kolaydır, vermektır zor olan. Allah rızası için vermek herkese nasip olmaz.

Aileler çocukları ihtiyarlıkta bir tas su versin, yanıma yoldaş olsun, ahiret için amel defterim kapanmasın diye çocuk yapar. Kardeş boynu bükük ve tek kalmasın, acısını da sevgisini de paylaşsın diye sayıyı katlar.
Okula yollamak, yol parası vermek, yedirip giydirmek bütün masraf değil mi? Konu sahibi hani diyorya daha bir sene çocuk yapmam, neden diyor, borç ödeyecek diye yani para için masraf olacak ya çocuk. Hani kendisi bem beleş okumuş, yaşamış ya..Annesi olmasa kreşe, bakıcıya para vermeyecek sanki, doğmamış çocuğun bakım kavgasını yapıyor..Anne tarafından da baksın istedim konu sahibinin.
Neyse ben haddim olmayark da çok karıştım ve sert söylemlerle ne yapması gerektiğini söyledim. Takdir konu sahibinin. Bana cevap vermezse çok sevinirim, çok vakit harcadım, arkadaşım olamayacak birine.

“O çok merhametli Allah’ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve cahil kimseler onlara laf attığında,(incitmeksizin) “Selam”derler(geçerler). ” Furkan suresi,63

*Yahu size ne, bize ne? Sorguladığınız şey hangimizin haddine? Resmen çarpıtıyosunuz kız senelerce sevgili olarak dolanmak istememiştir bunda anormal olan ne? Pardon ablasından önce evlenmiş tü, kaka.

*Çünkü ailesinin isteğinin arkası gelmiyo...

*Siz yuvanızın huzurunu bozacak şekilde verin ozaman ailenize. Öncelik çekirdek ailedir. Konu sahibi zaten krediyi ödüyo. Dershane mecburi olsa öss birincileri köyde tarlada sıcağın altında çalışan çocuklardan çıkmazdı.

*O sizin görüşünüz ben çocuk yaptım o da bana bakmak zorunda diye bi'düşünce olamaz. Bakan evlat da içinden gelerek bakar. Böyle zorlamayla olmaz. Gören de aile dara düşmüş, fakir bu kız yardım esirgiyo zanneder. Konu sahibi krediyi ödüyorum bi'de dershane parası çıktı ay sonuna kendime yetemiyorum diyo. Oldu olacak bu yaşa getirdiler diye Allah rızası deyip evli barklı kadın tüm maaşını annesine versin?

*Son olarak dini paylaşım YASAK.

1)Ablamın sevgilisinin olmadığını kim söyledi? :51:
2)Dersane parası vermemek için çırpındığım falan yok.hem vermezsem vermem burda yazıp yazmamam bunu değiştirmez :31:
3)Sen çocuğunu amel defterin kapanmasın diye yaptıysan,bunda da çıkar gözetmişsin demek ki :35: sadaka-i cariyenin farklı yolları da vardır:köprü,cami ,çeşme,okul yaptırmak gibi.hem daha garanti olur.çocuğunun hayırlı evlat olacağı garanti değil ama bunlar garanti :46:
4)Ben bir sene çocuk yapmam dedim çünkü ailemin bana sağladığı imkanlardan çok daha fazlasını çocuğuma sağlamak istiyorum inş. hem 24 sene önce çocuk yetiştirmekle günümüzde yetiştirmeyi aynı (maddi-manevi) sanıyorsan (ki yazdığına göre öyle) çok cahilsin demektir :53:
5)Evet tek doğru tesbitin bu.haddin olmayarak çok sert söylemlerde bulundun.ama sabrımı taşırdığın için senin dilinden konuşuyorum ben de :47:
6)Cevap vermemi istemiyorsan yazmayacaksın benim konuma :27:
7)Evet arkadaşın olamayacak biriyim.zira hayat felsefemiz çooookkk farklı :24:

Ne hikmetse böyle düşünen tek kişi :27: Yok gerçekten böyle düşünen varsa,ya da farklı düşünen.Usturuplu şekilde yazsın.şurda şurda hatan var diye başım üstüne :39:

Öff gene din gene din gına geldi, şu konulara farklı gözle bi bakın ya artık.

Monna ben faiz kredi kapatınca düşmüyo diye biliyorum düşüyosa hemen bozdur bence. Benim ruhum daralıyo borçtan bozdurdum bileziklerimin çoğunu banka borcu kapadım hep hala da ödüyorum. Kendini de bu kadar parçalama çekirdek ailenim huzuru kaçmasın..

Krediyi kapatınca aylık ödediğin faizler siliniyor.benim 12 taksitim kaldı.her ay 54 lirası faiz. 12x56= 672 lira eksik ödemiş oluyorum kapatırsam.senin borcun da biter inş . saol tavsiyelerin için :34:

Konu sahibi ailesinden ne beklentisine girmiş ne istemiş :44:
Resmen yanlış konuyamı yazıyorum diye kontrol ettim:9:

ben de şaşırdım monna ailesinden ne gibi beklentiye girmiş diye:44:

Valla Egem abla sen yaşça büyüksün sen söyle esirgeyen insan krediyi vs öder mi üstüne altınlarımı bozdurayım diyo.
Hepimizin Allah başımızdan eksik etmesin ailesi var ama evlenince tüm varımızı yoğumuzu önlerine seremeyiz ki.
Şimdi eşi yeter dese bitti yani olay.
Ben bu sitede anlamıyorum zaten konu sahibi "eşim kayınvalidemlerin borçlarını ödüyo benim maaşımla geçiniyoruz" deseydi taşlardık burada eşini düşüncesiz diye...
Kız ailesi oldu mu aa öde nolmuş evlatsın sen nasıl dillendirirsin oluyo:19:

2)Dersane parası vermemek için çırpındığım falan yok.hem vermezsem vermem burda yazıp yazmamam bunu değiştirmez :31:
3)Sen çocuğunu amel defterin kapanmasın diye yaptıysan,bunda da çıkar gözetmişsin demek ki :35: sadaka-i cariyenin farklı yolları da vardır:köprü,cami ,çeşme,okul yaptırmak gibi.hem daha garanti olur.çocuğunun hayırlı evlat olacağı garanti değil ama bunlar garanti :46:
4)Ben bir sene çocuk yapmam dedim çünkü ailemin bana sağladığı imkanlardan çok daha fazlasını çocuğuma sağlamak istiyorum inş. hem 24 sene önce çocuk yetiştirmekle günümüzde yetiştirmeyi aynı (maddi-manevi) sanıyorsan (ki yazdığına göre öyle) çok cahilsin demektir :53:
5)Evet tek doğru tesbitin bu.haddin olmayarak çok sert söylemlerde bulundun.ama sabrımı taşırdığın için senin dilinden konuşuyorum ben de :47:

:46: :46: :46: :46: :46: :46: :46: :46: :46: :46: :46:

Son düzenleme:
bankacı bir arkadaş daha net bilgi verebilecektir ama benim bildiğim ilk ödenen faiz ana para faiz bitiminde ödeniyor yani diyelim toplam faiz 700 tl olsun sizde her ay 350 tl 350 tl ödeme yapıyor olun başta 2 ay içinde borcu kapatırsanız faizden kurtulursunuz yoksa çok cüzi bir miktar kazancınız olur. ayrıca bankaların hani karınca duası gibi imzalattıkları o kağıtta erken ödeme cezası diye bir şey var yani erken kapatsanız da bir şekilde kitlemeye çalışıyor bankalar. en güzeli bankanın müşteri temsilcisiyle görüşmek. ama kar edecekseniz kesinlikle satın altın gerçekten son 3 senedir yatırımcısını kan ağlattı sizin söylediğiniz gibi 700 tl lik bir kazancı altından ancak gramınız fazlaysa o da kim bilir ne zaman alırsınız.

Daha önce sana cevap verirken siz demeye gayret ettim, sen ha bire SEN SEn deyip duruyorsun.
Yanlışlarını tek tek daha önce söyledim, bir çok yanlışını benim gibi düşünenler diğer konularında sana söylediler.
Açıp tekrar tekrar oku.
Bu dünya da çıkarsız hiçbir şey olmaz, herşeyde karşılık bekleriz insanoğlu olarak.
İnsandan beklemiyorsak, Allah'tan rızasını kazanmak, gözüne girmek için bekleriz yaptıklarmızın ve cenneti talep ederiz cüzi aklımızla cüretkarca.

Benim bu dünyam çok şükür garanti altında, olmasa bile ben sırtımı Yaradan'a dayanmışım. Bir kapı kapanır, bir kapı açılır.
Çeşme, okul, cami bir deprem de de gidebilir, sonsuza kadar defter açık kalmayabilir. Bu durumu Allah bilir, kabül edip etmeyeceğini de.
Benim başka çalışmaların var (bilim adına) , merak etme.
Dar günümde yanımda olup, paranın hesabını şimdiden yapmayan bir evladım var. (Ego gelişiminin olduğu yıllarda bile herşeyini paylaşan bir kuzu, Ben Onu verene kurban olurum.)
Ve Allah seni incitmesin, kızın bir dediğini iki etmesin diyen Annemin duası var.
Ve ben daha garanti olsun diye ikiz, üçüz Allah ne verirse başka çocuklar yapasım var...

Valla Egem abla sen yaşça büyüksün sen söyle esirgeyen insan krediyi vs öder mi üstüne altınlarımı bozdurayım diyo.
Hepimizin Allah başımızdan eksik etmesin ailesi var ama evlenince tüm varımızı yoğumuzu önlerine seremeyiz ki.
Şimdi eşi yeter dese bitti yani olay.
Ben bu sitede anlamıyorum zaten konu sahibi "eşim kayınvalidemlerin borçlarını ödüyo benim maaşımla geçiniyoruz" deseydi taşlardık burada eşini düşüncesiz diye...
Kız ailesi oldu mu aa öde nolmuş evlatsın sen nasıl dillendirirsin oluyo:19:

zaten kız evlenirken aileden bir şey istememiş.ailesinin takacağı takıları bile almış.üstüne ailesi adına kredi çekip senelerce ödüyor eminim gidip gelirken de boş gitmiyordur.ayrıca kız kardeşinin dersane parasını zorlansa da ödemek zorunda olduğunu söylüyor eee daha ne yapmalıydı:44:

zorlanıyor işte dahası var mı.üstelik maaşı yetmiyor daha kocasından alıyor:50:

kaynanaya verilen 100 lira konusunda, burada nasıl evlatsın vereceksin diyenler orada hiç yorum yapmıyor.çünkü kız tarafına yapılanlar mübah,erkek tarafına yapılan yardımlar gereksiz.sanki o erkekler kendi kendine büyüyor:26:(gerçi kaynanaya yardım yapılmasını istemeyen konu sahipledri eşlerinin kendi kendine büyüdüğünü de iddia etmekte:ssz)

Beklentileri şöyle:
-Ailem benden yardım, para, herhangi bir karşılık beklemesin.
- MONNA hiç bir karşılık ödemeden bebeği olduğunda, annesi baksın.
- Kardeş dershaneye gitmeyi versin çünkü MONNA para vermek istemiyor, kredi borcu başlayacakmış ya o açıdan, birde kendi dershaneye öğretmeni yollamış yaa kardeşini de başkaları yollasın ne olacak.
-Annesi omonna'ya ŞANSlısın bile demesin çünkü kendi kısmeetini, yaşadıkalrını hep tek başına çalışarak ve dua ettiği için elde etmiş. Eee bu başarılarının sonucunu bir tek kendi yesin tabi..
.....

Back
X