• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bozdurmalı mıyım ?

Neler yazmışsınız Allah razı olsun, hayırlı evlat , erken evlenmişsin ailene destek olmalıydın, ablanı beklemeliydin , herkes ataerkil olmuş bir anda.

Eğer erkek tarafı olsaydı senin bir ailen var eşine sert tepki göster vermesin derdik.

Kayinpeder zaten çalışıyormuş durumları nasıl olmaz. Yetmiyorsa ek iş yapsın. Kardeşi neden dershaneye gidiyor evde çalışşın derdik.

Eş tarafının ıcığı ciciği çıkartılır maddi durumu olmasa bile iyi gösterirdik.

Nişanlıysa erkek, ailesine para vermesin acele evlenmeleri gerekirdi niye bekleyecekler derdik. (Nişanlı bile olsa)

Evimiz yoksa ev almamız, arabamız yoksa araba almamız, çocuğumuz yoksa çocuk yapmamız, çocuğumuz varsa geleciğini düşünmemiz gerektiğini söylerdik.

Daha sayayımmı...

naçizane fikrim tabiki yardım edeceksiniz iki taraf içinde geçerli. Ancak çocuk ertelenmez, hem çocuğunuz olursa mecburen ailenize yok diyeceksiniz.

Altını bozdurun kredinizi kapatın derdim ancak kendiniz bi sonuca varmışsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Beklentileri şöyle:
-Ailem benden yardım, para, herhangi bir karşılık beklemesin.
- MONNA hiç bir karşılık ödemeden bebeği olduğunda, annesi baksın.
- Kardeş dershaneye gitmeyi versin çünkü MONNA para vermek istemiyor, kredi borcu başlayacakmış ya o açıdan, birde kendi dershaneye öğretmeni yollamış yaa kardeşini de başkaları yollasın ne olacak.
-Annesi omonna'ya ŞANSlısın bile demesin çünkü kendi kısmeetini, yaşadıkalrını hep tek başına çalışarak ve dua ettiği için elde etmiş. Eee bu başarılarının sonucunu bir tek kendi yesin tabi..
.....

Ben annem çocuğuma karşılıksız baksin falan demedim ! O kadar yardimda bulunmama rağmen karşılıksız bakmam diyor dedim . SİZ lafı istediğiniz yere istediğiniz gibi çekiyorsunuz ! Bu hakkı nerden alıyorsunuz anlamıyorum ? Dersaneye gelince kardeşim daha 6. Sinif ve ona şimdiden dersane hiç şart değil . Ben bunu bir öğretmen olarak söylüyorum. Siz de daha fazla benim konuma müdahil olmayın. Zira benim yazdıklarıma değil , kendi kafanizda ürettiklerinize yorum yapıyorsunuz o nedenle hiç zahmet etmeyin ...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Neler yazmışsınız Allah razı olsun, hayırlı evlat , erken evlenmişsin ailene destek olmalıydın, ablanı beklemeliydin , herkes ataerkil olmuş bir anda.

Eğer erkek tarafı olsaydı senin bir ailen var eşine sert tepki göster vermesin derdik.

Kayinpeder zaten çalışıyormuş durumları nasıl olmaz. Yetmiyorsa ek iş yapsın. Kardeşi neden dershaneye gidiyor evde çalışşın derdik.

Eş tarafının ıcığı ciciği çıkartılır maddi durumu olmasa bile iyi gösterirdik.

Nişanlıysa erkek, ailesine para vermesin acele evlenmeleri gerekirdi niye bekleyecekler derdik. (Nişanlı bile olsa)

Evimiz yoksa ev almamız, arabamız yoksa araba almamız, çocuğumuz yoksa çocuk yapmamız, çocuğumuz varsa geleciğini düşünmemiz gerektiğini söylerdik.

Daha sayayımmı...

naçizane fikrim tabiki yardım edeceksiniz iki taraf içinde geçerli. Ancak çocuk ertelenmez, hem çocuğunuz olursa mecburen ailenize yok diyeceksiniz.

Altını bozdurun kredinizi kapatın derdim ancak kendiniz bi sonuca varmışsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Evet altınları bozdurmak için bir süre daha beklemeye karar verdik. Aynen dediğiniz gibi eğer erkek tarafına yapilsaydi bu yardımlar nasıl olurdu bilmiyorum. Ama ben her sonuçta hayırsız evlat olduğum için bişey değişmiyor sanırım

uff konu nereden nereye. kafaya bile takma insan nerden baksa oradan görür. bütün bunların tek bir cevabı var aslında.
sen elbetteki gerektiğinde ailene yardım etmelisin ama bu yardımlar evinin gelirini zorluyorsa evde huzursuz hissediyorsan ve özellikle yardım değilde olay lükse kaçıyorsa elini de eteğinide çekmen gerekir.

öyle aman benim geleceğim garanti olsun, amel defterim kapanmasın diye çocuk falanda yapılmaz. çocuk yapmak çoğalmak elbette çok sevaptır. ama bazı peygamberilerin bile çocukları kendilerine riayet etmezken sıradan bir kulun, hatta klavyesine güvenip insanların kalbini kırmak için her kelimeden ıncık cıncık çıkarıp olayı değiştirmeye çalışan bir kulun kendini garantiye almanı tavsiye etmesi ile hiç yapılmaz.

öğrenim kredisini hemen ödemek zorunda değilsiniz çok ufak bir faizi geliyor ama öte yandan kredi ve kredi kartının borcunu bir ay atlatsanız bir sürü faiz gelir.

öğrenim kredisini elinizde para oldukça yatırırsınız sorun olmaz ben öyle yapıyorum ufak bır faizi geliyor aylık 5 tl gibi işlk başta 8 ay hiç ödemedim sonra ödedim ama parça parça

toplu parayı bozdurma, koy bir yere unut gitsin. sonra biriktiririm demeyle birikir mi o belli olmaz çünkü para varken insan birşeyler almak istiyor ya da bir ihtiyaç çıkıyor.

ailene karşı da tavrını koy, kocana acıdım ben. senin aile meselelerini çekmek zorunda degil ama tolerans göstermiş epey bi... senin yaptıgını adam yapsa kim bilir ne muhabbetler yapılırdı burada.

eger zor durumda degillerse para vermek zorunda degilsin ki ailen öyle zor durumdaymış gibi de durmuyor hiç. ''onlar seni büyüttü şimdi sen onlara yardım etmelisin'' diyen sözde vefalı evlatları da görmezden gel. herkes kendi ailesi ve çocukları için ugraşır, anne-babadan ziyade. annen seni kendisi için yatırım olarak görmüş demek ki :(

krediye başlamışsın artık, onu bitir ondan başka da hiçbir şeye bulaşma ve ödeme, kendileri halletsin. kendi ailen ve çocuguna yatırım yap. sen taviz verdikçe onlar para istemeyi sanki kendilerinde bir hakmış gibi görmeye devam edeceklerdir. tavrını koy ki verdigin paraların mecburiyet degil nezaket oldugunu anlasınlar.

uff konu nereden nereye. kafaya bile takma insan nerden baksa oradan görür. bütün bunların tek bir cevabı var aslında.
sen elbetteki gerektiğinde ailene yardım etmelisin ama bu yardımlar evinin gelirini zorluyorsa evde huzursuz hissediyorsan ve özellikle yardım değilde olay lükse kaçıyorsa elini de eteğinide çekmen gerekir.

öyle aman benim geleceğim garanti olsun, amel defterim kapanmasın diye çocuk falanda yapılmaz. çocuk yapmak çoğalmak elbette çok sevaptır. ama bazı peygamberilerin bile çocukları kendilerine riayet etmezken sıradan bir kulun, hatta klavyesine güvenip insanların kalbini kırmak için her kelimeden ıncık cıncık çıkarıp olayı değiştirmeye çalışan bir kulun kendini garantiye almanı tavsiye etmesi ile hiç yapılmaz.

:46::46::46::46::46:

öğrenim kredisini hemen ödemek zorunda değilsiniz çok ufak bir faizi geliyor ama öte yandan kredi ve kredi kartının borcunu bir ay atlatsanız bir sürü faiz gelir.

öğrenim kredisini elinizde para oldukça yatırırsınız sorun olmaz ben öyle yapıyorum ufak bır faizi geliyor aylık 5 tl gibi işlk başta 8 ay hiç ödemedim sonra ödedim ama parça parça

Parça parça derken mesela 2,3 ay birden mi ödediniz peki ?

Parça parça derken mesela 2,3 ay birden mi ödediniz peki ?

Evet canim bes ayda alti ayda birbes yuz dort yuz odedim olmayincaodemedim mesela alti aydir odemiyorum ama banka borcu daha onemli oyuzden

Evet canim bes ayda alti ayda birbes yuz dort yuz odedim olmayincaodemedim mesela alti aydir odemiyorum ama banka borcu daha onemli oyuzden

Çok soru sordum ama :17: 5 6 ay ertleleyince ne kadar faiz ödüyorsunuz ortalama ? off faize de hiç bulaşmak istemiyorum yaa :50:

Çok soru sordum ama :17: 5 6 ay ertleleyince ne kadar faiz ödüyorsunuz ortalama ? off faize de hiç bulaşmak istemiyorum yaa :50:

faize bulaşmak istemiyorsan canım neden bankadan kredi çektin o faiz değil mi...

ayda 5 tl gibi bir şey geliyor beş altı ayda 25-30 eder.... bak bakalım bankanın ne kadarmış ödemeyince?

faize bulaşmak istemiyorsan canım neden bankadan kredi çektin o faiz değil mi...

ayda 5 tl gibi bir şey geliyor beş altı ayda 25-30 eder.... bak bakalım bankanın ne kadarmış ödemeyince?

Krediyi çekmek zorundaydım.yoksa çekmezdim.zamanında ödemeye gayret edeceğim.teşekkürler

Sağlığımdan oldum zaten.bu hafta mr sonucum çıktı.boynumdaki yamukluk sırt ağrısına neden oluyor ama onun dışında fibromiyalji diye bi hastalıktan şüphe ediyor dr . araştırdım kaygı,stres,tükenmişlik sendromu falan filan :5: herşeyi kafama takıyorum işte. pişman olursunuz derken ne açıdan ? borç kapatcam fuzuli harcamayacağım ki ama :2:

Geçmiş olsun. Umarım fibromiyalji değildir

Bozdurmayın derim ama maaşınız yetmeyecek ve dert edinecekseniz de, sağlıktansa mala gelsin.

Back
X