Merhabalar, son zamanlar da bu konuyu çok düşünüyorum gerçekten..32yaşımdayım ve eski dostluklarımı yavaş yavaş kaybediyorum son yıllarda..Genelde insan seçen bir yapım var, hızlı samimi olmam insanlarla fakat sevdiğim insanlarla uzun soluklu arkadaşlığım vardır..on, on beş yıldır tanıdığım çok iyi arkadaşlığım olan insanları artık tanıyamıyorum sanki, onlar mı yavaş yavaş değişiyor? Yoksa zaman içerisinde ben mi başka bir insana evriliyorum? Bilemiyorum..Bi çoğuyla arama çeşitli sebepler den mesafe koydum.Bu duruma hem üzülüyorum hem de samimiyeti devam ettirsem daha kötü olacaktı diye düşünüyorum..Doğru olanı mı yapıyorum?Arka arkaya iki üç arkadaşımla aynı durumu yaşamak kafamı karıştırdı?İnsanlar yaşla birlikte değişiyor mu gerçekten?
şimdi bu değişen bir şey.
eğer çok kısa zaman içerisinde birden fazla insanla hemen hemen aynı nedenlerden yollarınız ayrıldıysa,önce bir öz eleştiri yapın,acaba ben mi çok alınganım veya çok katı davranıyorum diye. bunu eleştirmek için demiyorum çünkü aynısını bir dönem yaşamıştım.
arkadaşlarıma çok kolay rest çekmeye başladığımı fark etmiştim, bir baktım dostum dediğim hemen herkese dargınım ( güya ben haklıyım ya ondan dargınım)
sonra durdum düşündüm, dedim otri, çok alıngansın,fazla büyütüyorsun, kıymetli dostlarını bunun için kaybetme. silkelendim kendime geldim, huyumu değiştirdim. iyi ki değiştirmişim. hayatımı çekilmez kılıyormuşum kendi ellerimle meğer.
ama bir de şöyle bir durum var,eskiden çok sık görüştüğüm nice insanla artık tek tük konuştuğumu fark ediyorum,çünkü büyüyorum. olgunlaşıyorum. kafam boş,kuru gürültü ve lak lakı kaldırmamaya başladı.
işim çok stresli, kendime bile zor zaman ayırırken, bu zor zamanımda beni daha da aşağıya çeken veya arkadaşlık etmekten o kadar da zevk almadığımı fark ettiğim insanlardan uzaklaştığımı fark ettim.
canım dediğim birkaç dostum var hayatımda, kilometrelerce uzakta mesela bir tanesi, haliyle arada sırada görüşürüyoruz (meslektaşım o da, yani o da yoğun çalışıyor) ama her konuşmamızda sanki daha dün görüşmüşüz gibi bir samimiyet,sıcaklık oluşuyor :)
insan yaş aldıkça bence etrafındaki kalabalıktan hoşlanmamaya başlıyor. tabi benim gibi değildir herkes,belki onlara göre de benim ki anormal,olabilir.
ama ben size 2 farklı uzaklaşma türünden bahsettim,hangisi önce ona karar verin. ilki ise haksızsınız,ikincisi ise haklısınız.
kırıp dökmeden mesafe koymak en iyisi, ölümlü dünya,yeterince zor koşullarda yaşıyoruz zaten,bize iyi gelen ortamlar yaratmalıyız kendimize :)