Dışarı çıkamama ve insanların alaycı yaklaşımı

Ben size suçlayıcı bir şekilde konuşmamışken sizin konuşma tavrınızı anlayabilmiş değilim. Evimde sokaktan sahiplendiğim 3 köpek ve 7 kedi ile yaşıyorum yine sokaktan sahiplendiğim. Hiçbiri de cins değil. Ayrıca vejetaryenim. Hayvanseverliğimi de size kanıtlamaya çalıştım ya.

Sizi anlıyorum. Evimde küçük bir sürü ile yaşıyorum neticede. Ve benim o sürüyü yönetmem gerekiyor ne yazık ki. Bir ara hayatımın mutsuz bir döneminde gerginliğimden dolayı evdeki köpeklerim birbirlerine saldırdılar. Almanya'dan Türkiye'ye yerleşmiş bir hayvan psikoloğu ile tanıştım o dönem ve kendisiyle çalıştık gergin dönemi atlatana kadar. Ve ben kendimi değiştirdim. Köpeklerimi değiştirmeye çalışmadık. Kendi yaptığım hataların farkına vardım ve onları düzelttim. Bu yüzden söylüyorum sizden kaynaklı diye. Kaldı ki, 9 yıl öncesine kadar ben de çok korkardım. İlk köpeğimi kardeşim eve getirdiğinde ben koltuk tepelerinde dururdum ısıracak diye korktuğum için. Ve şimdi her gördüğüm hayvanı sevmeden geçmek içimi huzursuz ediyor. Ya da karnını doyurmadan. Hayvanların doğasının bir parçası elbette saldırganlık. İnsanların da olduğu gibi. Ama doğalarında sadece saldırganlık var diyemezsiniz. Sizin bu hayvanlar konusunda bilgi sahibi olduğunuzu düşünmüyorum çünkü artık. Aç olduğu halde önüne koyduğum yemeği ya da mamayı yemeyip, sadece onu sevmemi isteyen çok hayvanla karşılaştım çünkü.

Evet bir sorun var ortada düzeltilmesi gereken. Ama bunun sonucunu masum canların ödemesinin yanlış olduğunu söylüyorum. @Mune dediği gibi köpekleri öldürseler kediler, kedileri öldürseler fareler, fareleri ölürsek haşereler, v.b. uzar bu liste. Avrupa'da bir ülkede (adını hatırlamıyorum şuan) hayvanları telef etmeyi denediler ve sonraki yıllarda popülasyonun önüne geçemediler. Ve çözümü kısırlaştırıp aşılatmakta buldular en son. Çözüm bu. Kısırlaştır ve aşılat. Kısırlaşmayan hayvan agresyon geliştirir. Aç hayvan agresyon geliştirir. Alanını korumak isteyen hayvan agresyon geliştirir. Ya da kendini korumak isteyen hayvan da aynı şekilde. Onların da bizler kadar bu dünyada yaşamaya hakları var. Duyguları olan, acıkan, korkan ve nefes alan canlılar çünkü. İnsanın bencilliği yüzünden böyle sefil hayatı yine insanın bencilliği yarattı onlara.

Ayrıca başıboş hayvan sorunu yoktur. Başıboş insan sorunu vardır!
Başıboş hayvanlarda, aklını ve iradesini kötü şeylerde kullanan ahlaksız başıboş insan sorunu da vardır

Yine hayvan düşmanı yeni üye olmuş BİR TROL.
Utanmıyor musun yalan konuşmaya . Sizin yarattığınız sahte algı yüzünden hepsi katledildi köpeklerin .
Diğer sosyal medya algınız yetmedi bu siteye dadandınız değil mi
O masum hayvanların AHI cayır çayır yaksın sizi aynı şekilde can verin

Kaç kuruş maaş alıyorsun bu trollüğü yapmak için , boğazından nasıl geçiyor !!!

Evet bende aynı şekilde tahmin edilemez buluyorum ve yaklaşık 3-4 yıldır kendi köpeklerime bile dokunamıyorum bu yüzden, son yaşadıklarımdan sonra da zaten haksız olmadığımı bir kez daha gördüm, bende zorunda olduğumda telkin veriyorum hep ama ne bileyim bu defa o da işe yaramayacak gibi, öyle düşünmek bile zor geliyor. Bende kendimi savunma, kaçma refleksi de olmuyor engelliyim zaten istesem de yapamam donup kalıyorum ben sesimde çıkmıyor 🥹keşke belediyeler işini yapsa da rahatça bir nefes alsak, kendi hayvanları mı da ailem izin verirse sahiplendirmeyi düşünüyorum, daha fazla kendimi eve hapsedemeyeceğim…
Ne yapsın istiyorsunuz belediyeler siz korkuyorsunuz diye öldürsünmü.Bu dünya sadece size ait değil

Back
X