- 12 Temmuz 2006
- 59.588
- 227.371
- 1.223
- 53
Ben çift taraflı bakıyorum meseleye ama barınaklara karşı çıkılmasına kesinlikle hak veriyorum.Benim kopeklerimin biri barinaktan. 3 haftalik bebeyken sutten kesip kardesleriyle barinaga birakmislar. Ben aldigimda 6 haftalıkti. Bircok hastalığı vardi, veteriner yasamasi zor cok umitlenmeyin dedi. Barinakta kalip sahiplenilmeyen kardesleri maalesef öldü. Ki bu guya bakimli, sartlari iyi bir barinak.
Buradaki barınak ufacık 200 metrekarelik bir alan, o yüzden sokaktan getirilen hayvanların hepsine konforlu bir alan sağlanamıyor, Alfa köpeklerin bir arada olduğu da oluyor, alfalar birbirine saldırıyor, yavruları ayırıyorlar ama yeterli yer olmadığı için kanlı ishal olan yavrularla sağlıklılar bir arada oluyor, hastalık hepsine bulaşıyor kurtulamıyorlar.
Kedilere zaten yer yok, kısırlaştırmak için veya bir zalimin çenesini kırdığı kolunu kestiği veya arabayla çarptığı yavruları götürüyorsunuz ameliyat edecek malzeme olmuyor çünkü yeterli ödenek alamıyorlar.
Bana barınak demesinler, ki zaten kedisi köpeği yılanı sincabı ne kadar canlı varsa onlara doğal yaşam alanları lazım ama yok

Deprem olsa bizim burada toplanacağımız alan neresi biliyor musunuz? Bir zincir marketin önü

Milyonlarca ağaç yandı orman yangınlarında, bir sürü yaban hayvanı öldü kimisi yaralı kurtuldu o kurtulanlar nereye sığınacak? Barınaklardaki 1 metreye 3 metre alanlara mı? Yoksa millete seyirlik olsun diye kurulan hayvanat bahçelerine mi?
Hem insanların güvenliği hem hayvanların güvenliği için düzgün çözümler gerekiyor ama neyseee.