Btn ablalarmdan yardm istiyorum

Kapanip onlar gibi yasamani sürdürmeyi gözün yiyebiliyosa pesinden git derim he yok bana zor geliyor dersende inceldigi yerden kopmali.. Ablamdada ayni durum olmustu basta erkek arkadasi onada bisey demicegini vs demisti ama is ciddiye binince karsisindaki insan degismisti haliyle aile süzüne bakmisti ve olmamisti...

çok zor.davul bile dengine demişler.çok seviyosun biliyorum.şu an kimseleri gözün görmüyo.şimdi sen onlara ayak uydurabileceğini düşünüyosun.sen 1 adım gidince onların da geleceğini umuyosun ama yanılıyosun.seninki sadece hayal.böyle tutucu ailelerin adetlerini sen kaldıramazsın.hele hele ki demokratik bir ailenin içinde yaşadıysan.her şey gönlünce olsun.umarım yanlış şeyler yapıp hem kendini hem de aileni üzmezsin

bende bu konuda çok olumlu şeyler söyleyemeyeceğim çünkü şimdi sevgi hoş geliyor insanın gözüne herşeyin üstesinden gelebilirim gibi hissediyor insan ama ailenin yaşattığı rahatlığı karşı tarafta bulamadığın zaman,erkeğin ilgisi yavaş yavaş söndüğü zaman bu halinden şikayet etmeye başlarsın gibi geliyor bana Allah hakkınızda hayırlısını versin inşallah canım

Ah be güzelim sana ne denilebilirki bu aşamadan sonra : :olmaz:
Keşke bunu en baştan sorsaydın da ozaman sana tecrübelerimizle cevaap verseydik.
Şu anda içinde bulunduğun duruma göre ise :Mutlu olup olamayacağın tamamen senin mizacına bağlı .Yani
Uysal, sakin ve uyumlu bir insansan,ailesinin isteklerine göre davranıp ,bundanda mutluluk duymayı başarabilirsen tabiki mutlu olabilirsin a.s
Ama inatcı bir insansan,daha sonra en ufak bir tartışmada yaptığın fedakarlıkları eşinin yüzüne vuracaksan,ve kendi içinde kabullenemeyeceksen mutlu olamazsın :1no2:
Diğer taraftan aile yapılarınız,yetiştirilme tarzlarınız var .:bbo: ,kapanma konusuna hiç girmiyorum,o çok özel ve tamamen kendinin karar vermesi gereken bir konu yapabileceğine inanıyorsan yaparsın CADIARZU
Ama ben senden şöyle bir duruş beklerim açıkcası
Sen bir avukatsın yada belki hakim olacaksın daha kendinden emin dur, Kendi istek ve arzuların önemli,nasıl yaşamak istiyorsan /eger sevgilinde bunu kabul ediyorsa/ bu duruş ile durursan aileside kabul edecektir.Etmek zorundalar çocuk değilsin ,yakında bir mahkemede karşına gelen insanların sorunları hakkında karar vereceksin ama daha ne istediğnden emin bile değilsin .biraz güçlü ol :oklava:
Buradan şunu çıkarıyorum ki ,insan aşık olacağı kişiyi bile bir mantık silsilesinden geçirdkten sonra seçmeli ... buyrunnnnnnnnn

aynen katılıyorum...

Sen bence bu konuyu ailenle konuş. Gerekirse tartışın. Annen ve baban seni en ii tanıyan insanlar. Hepimizin keşke zamanında annemi yada babamı dinleseydim dediği konular o kadar varki ve zaman geliyor pişman oluyoruz. Keşke zamanı geri getirebilsenk diyoruz. Onun için en mantıklısı budur bence! Aılen bu dünyada senin için en iyisini isteyenlerdir.

Sana huzur ve mutluluk diliyorum arkadaşım!

bu durum bana yeni bitirdiğim kitabı anımsattı okumanızı tavsiye ederim
belkide okumuşsunuzdur ismi PıRAYE
sizin gibi okumuş kültürlü bir genç kızın diyarbakırlı ağaoğluyla evlenmesi.
tabiki evlenebilirsiniz ama herşey sizi iki kat daha fazla üzüp yoracak
buna dayanabilirim derseniz evlenin derim
kolay gelsin canım sana inşşallah hayırlı neyse o olsun...

Konu çok ilgimi çekti. Forumu hep takip ederdim ama hiç yorum yazmamıştım. Öncelikle herkese merhabalar...
Bir şey çok dikkatimi çekti neden herkes illa da olmaz olmaz olmaz diyor. Henüz nişanlı değilsinki ailesi hakkında gerçekten yorum yapabilmen çok zor. Nişanlandıktan sonra zaten az çok ailesinin tutumu bu işin gidişatı belli olacaktır. Bence bu kadar seviyorsan denemeye değer. Nişanlanırsın ailesini daha yakından tanımak için. Ben şu anda nişanlıyım 4 ay oldu nişanlanalı. Flört dönemi ne kadar uzun olursa olsun aileler hakkında yeterince fikir sahibi olmak için yeterli değil. O insanlarla karşılaşmadan bir şey diyemezsin bence. Tanışmak da anlamaya çalışmak da fayda var. Ha birde şu var ailesinin olduğu ilde olmayacaksınız hiç sanmıyorumki ailelerin yaşam tarzı sıkıntı olsun. Senede bir ya da iki görüşebilceksin. Bence denemeye değer. ışin ucunda 4 yıllık bir birliktelik var ki hayatının en güzel gençlik yılları.. Seni sevmeseydi bu kadar beraber olamazdınız. Tabiki karar senin ama insan aileyle karşılaşmadan gerçekten fikir sahibi olamıyor.. Bazen anlatılanlar ürkütücü geliyor ama tanışınca öyle olmadığını anlıyorsun.

bence sen kararını çoktan vermişsin onay bekliyorsun .onu ailenin ve kendinin hayallerinden vazgeçecek kadar seviyor musun? daha yaşın küçük daha kimler le tanışırsın , hem de senin mahallenden.

ya biz boşuna çene yoruyoruz. bu arkadaş kızmasın ama kendisi ezilmekten,hor görülmekten insan yerine konulmamaktan zevk alıyo herlade. sen hiç aileni düşünmedin mi be kızım. evlenirisn. iki gün kocanın koynu zevkli gelir ama sonra onada alışırsın .kafanı duvarlara çook vurursun. benim tahminim sen evlenicen zaten.bizim dememiz nafile. bu arkadaş ailesinden,özgürlüğünden, vazgeçmiş.aşk ,sevgi değil ki seninki... seni seven seni kayıtsız şartsız kabul eder. ben sevdiğine inanamıyorum.ayrıca sen bi gün de bakalım gel manisaya yerleş solcu ol bakalım de. nasıl arkasına bakmadan kaçacağını göreceksin. neden taviz veren taraf sen olasın ki. haa artı bişey daha.şimdi cicim ayları. hele bi bikaç gün koynuna girsin,senden hevesini alsın,bak nasıl farklı davranıyo. bu böyledir

ya biz boşuna çene yoruyoruz. bu arkadaş kızmasın ama kendisi ezilmekten,hor görülmekten insan yerine konulmamaktan zevk alıyo herlade. sen hiç aileni düşünmedin mi be kızım. evlenirisn. iki gün kocanın koynu zevkli gelir ama sonra onada alışırsın .kafanı duvarlara çook vurursun. benim tahminim sen evlenicen zaten.bizim dememiz nafile. bu arkadaş ailesinden,özgürlüğünden, vazgeçmiş.aşk ,sevgi değil ki seninki... seni seven seni kayıtsız şartsız kabul eder. ben sevdiğine inanamıyorum.ayrıca sen bi gün de bakalım gel manisaya yerleş solcu ol bakalım de. nasıl arkasına bakmadan kaçacağını göreceksin. neden taviz veren taraf sen olasın ki. haa artı bişey daha.şimdi cicim ayları. hele bi bikaç gün koynuna girsin,senden hevesini alsın,bak nasıl farklı davranıyo. bu böyledir

bu da çok sert olmuş bea.:1closedeyes:koynuna gir senden hevesini alsın falan buunlar hiç hoş şeyler değil hiç kusura bakma.hevesini alacağı kişi onun flörtü değil karısı olacak.hiç kimsenin eşi karısından heves almak için evlenmiyo.tamam belki ayrı dünyalar var arada ama lütfen daha üsturuplu konuşalım.:umursamaz:

Arkadaşim bende senin yaşindayım universite 1den beri bnmde 4 yıılık erkek arkadaşim var.Ama bizim kulturlerimiz tamamen aynı ve o haz bence cok başka ikimizde bazı şeylere yan yana gelip kikir kikir guluyoruz :D onun şiveli dili cok hoşuma gidiyor.ben istanbulda buyuduğum için şiveli konuşmam o da sırf beni guldurmek için konuşuyor.ayrıca ablamdan biliyorum bayramlar da ozel gunler de ablamın kayınvalidesi kayın pederi hep bir araya geliyoruz koca bir sulale oluyoruz.o an ki aile sıcaklığını hiçbirşeye değişmem ki eşinin ailesiyle yan yana doğru duzgun yemek yiyip sohbet edemeyeceksen neylerim aşkı.aşk sadece baş başa iken guzel değil ki.boyle aile sadetini beraber yaşayabilmete cok guzel.Ablamın kocasının kuzenleriyle de cok yakınım neden ortak paydamız var.cok da guzel onlarla alişverişe tatile gitmişliğim var.

Belki aşkasıyla daha az anlaşıp daha cok kavga etceksin ama aile olabilceksin içlerinde rahat olcaksın. illa gonlune gore olan biri olur.başkasıyla da evlensen onda da kocanın sıcaklığını bulursun buyuk geniş bir aile olabilcek misin yine seni onemser sever. Benim için erkek arkdaşimla aile olabilmenin verdiği tad bambaşka olcak bence.

Bence ozlemini cekeceğin cok şey olcak.ozlem cekerken kırıcı da olursun uzgun de olursun.Değişecek olan da malesef sensin.o aileye girip artık onlardan olucaksın. cocuğunu da oyle yetiştirceksin cocuğunun senin gibi bir cocukluğu olmasını istemez misin?burdaki evli bayanların coğu eşinin ailesiyle farklı tarzda oldukları için tartişiyor bence

Son düzenleme:
Sen demokratik aile de buyumuşsun eminim ailen sen kucukken bile sana sorup fikrini ailrlardı.peki şimdi buna alışabilcek misin?ailenin babası birşey diyecek ve kocan ve diğerleri onun dediklerini yapacak.kendi ailen için bile soz sahibi olamayacaksın.gerçi eşin muhendis olunca belki babası bu kadar yonlendirmeye çalişmaz ama doğu da genel de boyledir.erkekler evlense de babalarının dediklerini yapar.ha senin kişisel isteklerin eşin tarafından yerine getirilir ama ailen için soz hakkın olmaz.nolcak şimdi karşimizda sevgisini kocasına adamış bir bayan mı durcak burdan sonra gerisi onemli olmayacak.belki cocukların ustunde onun babasının daha cok soz hakkı olcak.o zmn da kendin için sustuğun gibi susabilcek misin?ya kızını okutmak istemezlerse?

Belki bunlar olmaz ama olabilir de o yore de cok yaygın ve normal şeyler sana bunlar olmaz deyip ilerde pek ala karşina cıkabilirler.

iyi güzel herkes fikirlerini yazıyor da, angel nerelerde acaba......durum nedir nasıldır ijki satır karalasa derim ben.....

Durumdan Haberdar Et Bizi Angel Yanlış Kararlar Verme Mantıklı Düşünürek Hareket Canım Benım..

İnsan evlenince sadece karşısındaki kişiyle evlendiğini sanır ama öyle olmuyor. Ailesi ile de evleniyorsun. Bu çok önemli sadece ikinizz olmayacaksınız. Arkadaşın ve arkadaşının ailesi ile de evlenmiş olacaksın. Sonuçta arkadaşın üniversiteye başalayana kadar ailesinin içinde yetişmiş. İçine girince anlaşılıyor pek çok şey. ve öyle uzaktan durduğu gibi olmadığını fark ediyor. Bence eline ekmeğini al. Çalışmaya başla. Şöyle para kazanmaya başla. o zaman daha fazla düşünürsün. Eş ve ailesi çok ama çok önemli. Sen ne kadarda görüşmem desende eşin görüşecek mecbur. ne kadar mutlu olabilirsin. bunu tart et önce. Kendi ailene danış. onlar sana içinde oldukları iiçin daha aydınlatıcı yol gösterceklerdir eminim. büyüklerinin fikirlerini hiç ama hiç atlama. ben doğrusunu biliyorum deme çünkü daha çok gençsin. ve pişman olacacağın bir şeyi asla yapma...

SELAM
Ben 23 yaşında bir ailenin tek çocuğuyum.Annem ve babam ömürlerinin yarısından fazlasını izmirde geçirmiş,modern görüşlü solcu insanlar.Beni ellerinden gelen herşeyi yaparak özel unv. de okuttular ve bu eylülde inşallah hukuk fakültesinden mezun olmuş olucam.Ve konuya girmek gerekirse,kısacası unv.den tanıştığım,4 senedir birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var.

SORUN ŞU Kİ,onun ailesi kapalı görüşlü,öyle ki sülalesinde 1 tane açık yok,bayanların çalışması onlara ters,gelinler kayınbabalarıyla aynı sofrada yemek yemez,hatta çoğu zaman ayrı odalarda otururlarmış.Ve tabiki alacakları gelin kapalı olmalı.Babası senede 1 kere hacca 2 sefer ümreye giden biri,kız kardeşleri ilk okul,orta okul ve lise mezunu,abileri açık öğretim mezunu ve toplam 7 kardeş olmakla birlikte Diyarbakırlılar.

Erkek arkadaşımsa Bilgisayar mühendisliğini bitirdi ve unv.de okumanın vermiş oldugu bazı şeylerle ve benim çabalarımla benim çalışmama sıcak bakmakta ama kapalılık konusunda taviz vermemekte.Bana karşı son derece iyi ve anlayışlı,4 senelik okul hayatımda başım her sıkıştığında yanımda oldu,yeri geldi beni üzen arkadaşlarını
karşısına aldı,beni çok fazla sevdiğini,benim üzülmeme dayanamadığını,sen gül ben başka hiç birşey istemiyorum dediğini söyleyebilirim.Hatta onun sevgisinin benim sevgimden daha büyük olduğunuda itiraf edebilirim.Bende onu çok seviyorum ve yakın zamanda evlenmeyi düşünüyoruz ama gelecek beni korkutuyor..

Ayşe Armanı okuyan varsa geçenlerde benim durumumda olan bir kız 'Karşı mahalleden birini sevdim' diye bir yazı yazmış..Bende aynı durumdayım..iki ayrı kültürden gelen ve biri solcu bir ailenin kızı diğeri ise sağcı bir ailenin oğlu.Evlenirsek mutlu olabilir miyiz?Ben onun hayatına alışabilir miyim?Böyle evlilik yapmış ablalarım var mı aranızda?LÜTFEN bana yardımcı olun.

erkek arkadaşın seni açıkken tanıdı. ve seni böyle sevdi. sevginin şartı şurtu olmaz. seni olduğun gibi sevmiyorsa, olacağın halinle seviyorsa seni sen diye seveni seçmelisin. bir ömür istemediğin bir şekilde geçer mi? sen ona kapanırım diye söz mü verdin?

canım başı kapalı ve ya açık hepimiz müslamanız sonuçta
Herkes dinini istediği gibi yaşıyor..
Kimsenin müdahele etmesi ne haddineekii..
Benimle evleneceksen bunlara uyacaksın..Sende benimle evlenmiş olacağından
sen bana uy o zaman..kii onun uyması benim uymam gibi birşey olamaz..

Ben biriyle evleneceğim diye sırf kendileri kapalı diye kapanamam
Kapanırsam kendim için kapanırım..
Kapanmayı düşünmüyormusun diyenelere kızmam çünkü yanlış bişey değil..
Hatta çoğu kişi ben anlatırım sadece vebalinden kurutulurum diyor gerisi sana
kalmış falan diyor arkadaşım olsun büyüklerim olsun ne derece doğrudur bilmem

Ama bana evlenicem diye şart koşulmasınıda istemem bazı şeyler kişinin rızasıyla olmalı
Senin ailen öyle olabilir benimkide böyle bir aile...
Hem madem çok dindar bir aile sorsun beyefendi ailesine
Dinimizde herşeyden önce başkasının yaşayış biçimine saygı varmıymış?
Dinimizde herşeyden önce bu var:1closedeyes:

bende sendenim
merhaba güzel kardeşim. bende aynı senin durumundayım. eşimin ailesinde kapalı insan benim ailemde açık insan neredeyse yok. benim ailemler açıklara çok kötü gözle bakar hoşlanmazlar hani kadınların çalışmasına karşı olmak yada kadın erkek ayrı oturmak kadar ileri değil. ben lisedeyken ve üniversitedeyken kapanmamı çok istediler hatta baskıda yapıldı ama kapatmadım diye çokta aşırı üzerime gelmediler.
eşimin ailesine gelince onlara göre dindarlık gerilik, yobazlık. kapalı insanlara yaratık gibi bakıyorlar ve küçümsüyorlar.
sonuç olarak bizde üniversitede eşimle birbirimizi sevdik ve dolayısıyla aileler özellikle benim ailem hiç istemedi. ama eşimle benim görüşlerim aşırı ayrı değil. ailelerin direnci bir zaman sonra yıkıldı ve biz evlendik. benim ailem eşimin ailesine dinsiz, onun aileside benim aileme yobaz gözüyle bakıyor. emin ol çok zor.eminim ailemin ve eşimin ailesinin yakın olduğu bir yerde yaşasak çok fazla sorun yaşardık ama iki ailedende uzak bir şehirde mutlu mesut yaşıyoruz.

hani sormuşsun evlenirsek mutlu olabilirmiyiz diye. burası türkiye bizim toplumumuzda evlenen kadın daha çok eşinin kültürüne göre yaşıyor onlarla daha içli dışlı oluyor. benim için eşimin ailesine ayak uydurmak zor değil sonuç olarak kapalı değilim siyasi görüşlerimiz benziyor. ama sen evlenmek istediğin kişinin ailesine ayak uydurabilecek misin rahat edebilecekmisin. kapalı bir aileden sonra açık bir ailede yaşamak zor değil ama açık rahat bir aile ortamından sonra kapalı ve kurallı bir aileye girmek zor.
erkek arkadaşın seni çok seviyor olabilir ama emin ol çoğu zaman ailesi ve senin aranda kalacak ne ailesini kırabilecek ne seni ve yorulacak... sende aynı şekilde yorulacak yıpranacaksın.

biz eşimin ve benim ailemden uzak yaşamamıza rağmen bazen kırgınlık yaşadığımız sinirlerimizin bozulduğu oluyor...ben eşim tarafındayken kapalı insanlar için kötü konuşuluyor benim zoruma gidiyor annem ablam sevdilerim kapalı... yada eşime benim tarafımda (hani açıkya ailesi) namaz kılmayı biliyor musun annenler biliyor mu oruç tutarmısınız siz gibi sorular soruyorlar yada bana eşin boy abdesti biliyo mu diye soran. onunda sinirleri bozuluyor. hele aileler bir araya bir geliyo ödümüz kopuyor birşey olacak tartışma çıkacak diye..

işte birebir yaşayan biri olarak anlattım. ama bak senin sevgilinin ailesi kadar sıkı değil benim ailem ve benim görüşlerim eşimin ailesine yakın olmasına rağmen yaşadığımız sıkıntıları anlattım sana. karar senin...

tgull arkadşım ne güzel anlatmış bencede ileri görüşlü medeni bir aileden geldiğini söylüyorsun ve dindar kuralları olan bir aileye gelin gidersen çok zorlanırsın ikinizde yıpranırsınız ayrı şehirde olsan bile bayramdı seyrandı nasıl yani aynı sofrada yemek yememek aynı yerde oturmamak bana göre çok geri kendimi dışlanmış gibi hissederim . yarın öbürgün cocukta olduğunda iki aile hiçmi bir araya gelmiycek iyi düşün bence...sevmek herşey demek değildir biryerde problemleriniz artınca sevginizde bir yerde düğümlenir

Back
X