Btn ablalarmdan yardm istiyorum

ben bir ablan degılım
ama kucuk bır kardesın olrak yorum yapayım
ılerde cok baskı yapacaklar
cok buyuk sorunlar yasıycaksın bu kapalı olma mevzusu konusunda
ayrıca sen onun hayatını yasamak ıcın gelmedın bu dunyaya o senı sevıyorsa her halıyle sevsın ablacıgım
smdı braz femınıstlık yapmıs olsamda ole degıl mı?
o senın hayatını yasamayı kabul edermı etmez. ama sen onun hayatını yasamaktan bahsedıyorsun
cok pısman olcan bence..
nys kendın bılırsın.

ailelerin uyumu da bir evllilikte çok önemli..Şuan aşk ile belki ailelerinizi bile karşınıza almayı göze alabilirsiniz ama bence insanın her zaman dönüp gidebileceği bir "evi" olmalı...
mutsuz olma riskini de göze alabiliyorsan yolun açık olsun derim CADIARZU

SELAM
Ben 23 yaşında bir ailenin tek çocuğuyum.Annem ve babam ömürlerinin yarısından fazlasını izmirde geçirmiş,modern görüşlü solcu insanlar.Beni ellerinden gelen herşeyi yaparak özel unv. de okuttular ve bu eylülde inşallah hukuk fakültesinden mezun olmuş olucam.Ve konuya girmek gerekirse,kısacası unv.den tanıştığım,4 senedir birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var.

SORUN ŞU Kİ,onun ailesi kapalı görüşlü,öyle ki sülalesinde 1 tane açık yok,bayanların çalışması onlara ters,gelinler kayınbabalarıyla aynı sofrada yemek yemez,hatta çoğu zaman ayrı odalarda otururlarmış.Ve tabiki alacakları gelin kapalı olmalı.Babası senede 1 kere hacca 2 sefer ümreye giden biri,kız kardeşleri ilk okul,orta okul ve lise mezunu,abileri açık öğretim mezunu ve toplam 7 kardeş olmakla birlikte Diyarbakırlılar.

Erkek arkadaşımsa Bilgisayar mühendisliğini bitirdi ve unv.de okumanın vermiş oldugu bazı şeylerle ve benim çabalarımla benim çalışmama sıcak bakmakta ama kapalılık konusunda taviz vermemekte.Bana karşı son derece iyi ve anlayışlı,4 senelik okul hayatımda başım her sıkıştığında yanımda oldu,yeri geldi beni üzen arkadaşlarını
karşısına aldı,beni çok fazla sevdiğini,benim üzülmeme dayanamadığını,sen gül ben başka hiç birşey istemiyorum dediğini söyleyebilirim.Hatta onun sevgisinin benim sevgimden daha büyük olduğunuda itiraf edebilirim.Bende onu çok seviyorum ve yakın zamanda evlenmeyi düşünüyoruz ama gelecek beni korkutuyor..

Ayşe Armanı okuyan varsa geçenlerde benim durumumda olan bir kız 'Karşı mahalleden birini sevdim' diye bir yazı yazmış..Bende aynı durumdayım..iki ayrı kültürden gelen ve biri solcu bir ailenin kızı diğeri ise sağcı bir ailenin oğlu.Evlenirsek mutlu olabilir miyiz?Ben onun hayatına alışabilir miyim?Böyle evlilik yapmış ablalarım var mı aranızda?LÜTFEN bana yardımcı olun.

ılk etapda burda bızler ne evlen dıyebılırız nede hayır olmaz evlenme dıyebılırız.. yanı ne yapmalıyım dıye soruna cvp verme degıl ancak nacızhane fıkırlerımızı soyleyebılırız vede ancak basımızdan gecenlerı anlatabılırız.. bunun kararını verecek olan sızlersınız.. :teselli:
gelelım kultur farklılıgına sana kendımden ornek vereyım canım.. soylekı bızde esımle tanısıp evlendık farklı yerlerdeydık.. aılelerın tanısması bıle benı ıstemeye geldıklerınde oldu.. 9 ay nısanlı kaldık.. aıleler arasında yasam tarzı kultur farkı her ne kadar da yokmus gıbı gozuksede evlenıp esımın aılesının ıcıne gırdıgımde durumun hıc de oyle olmadıgını fark ettım.. :sinifsinif: kaldıkı bızde sıızın gıbı sagcı solcu durumu yoktu.. :gitme: her ıkı tarafta kapalı abdesınde namazında ınsanlar.. :delphin: sıyası goruslerı bıle farklı olsada aynı seyı savunuyorlar yanı oyle soyleyeyım.. :kahve: nısanlılık donemınde gıttık geldık her sey cok supperdı hıc bı fark yoktu ama gel gelelım sagcılık solculuk meselesını de gectım de o kultur farkı yok mu benı mahfettı hatta bıtırdı dıyebılırım.. :1closedeyes: ben egelıyım ege kulturune geleneklerıne goreneklerıne adetlerıne gore buyudum esım ıc anadolu bolgesı yanı sehır vermedım sadece kulturlerı daha ıı anlaman ıcın bolge verdım.. :gitme: anam bır baktım yemekden tutda sofra adabı oturma kalkma konusma hersey oyle farklı cıktı kı.. :sinifsinif: esımde dahıl hatta basta olmak uzere aılesıyle bı cok konuda zıt dusmeye basladık.. en basıtınden ya yemek dıyıp gecmemek lazım benım aılemde ve cevremde cok buyuk onemı vardır.. :delphin: sofraya herkes oturmadan baslanmaz herkes yemegını bıtırmeden kalkılmaz yanı saygıdır bu sofra edebı adabıdır.. bıze gore. :gitme: ama bır baktım burda gelen oturdu basladı gelen basladı yemege yemegı yıyen vın.. kaydirigubbakcemile4 sonra toresel yemekler yapıldıgında her ıkı tarafta yemedı.. :sinifsinif: yenecek dıyede zorlandım.. oo neler neler.. cok garıpsemıstım.. haa hala da alıstıgım soylenemez CADIARZU ben yınede her ne olursa olsun kabullenmeye calısırken kı artık ole kabul edıyorum.. zemuszemus herkes bıldıgı gıbı yapsın derken benı kabullenemedıler bır turlu.. :sm_confused: sureklı kendılerı gıbı olmam ıcın baskı yaptılar .. :kızgın: tabıı buda her defasında ters teptı esımle aram acıldı derken.. 1 yılı doldurduk ıte kaka anlıyacagın ve soylemek ıstedıgım aynı kulturde yapılan evlılılerın daha saglıklı olacagı gorusundeyım.. CADIARZU hakkınızda hayırlısı olsun ınsallah.. :Saruboceq:

ileride mutlu olabileceğine ihtimal vermiyorum bile canım....

kendini bir an önce koparmaya bak.. alıştığın bir hayat tarzın var senin. bunlara hiç alışık değilsin deli gibi aşık olsan bile mutlaka bi yerde gözün normal görmeye başlayacak evlenirsen de boşanacaksın.. ne gerek var balım evlenip boşanmaya.. ben boşanmaya karşı değilim tabi ki de.. çok seviyorsan evlen boşan yani.... ama o senin için bazı insanları karşısına aldı diye sakın sen de annenleri karşına almaya kalkma bebeğimm......

çünkü bu duruma kesinlikle karşı çıkacaklardır.

bence hiç uzatma zorlama da bebeğimmm

aileler arasındaki denge çok önemli bence çok iyi düşün
kapanmaya gelince başkasının isteği doğrultusunda kapanmak ağır gelebilir başındaki örtüyü severek takmalısın yoksa sana zul gelir
ben kendi adıma söylüyorum kendi isteğimle kapanmasaydım zor gelirdi
tekrar söylüyorum çok iyi düşünüp karar ver ve sakın aileni karşına alma hiçkimse için değmez çünküü

canan tan'ın piraye isimli kitabı gözümün önünde canlandı bi oku istersen.hayat senin hayatın eksileriyle artılarıyla gün gelip de keşke demek istemiyosan iyi düşünmelisin.

Burda 30 sayfa yazı yazılmış keşke arkadaşimiz da burdakilere saygısından gelip kararını/fikrini/durumunu yazsa sonucta burda bir suru insan seni onemseyip emek verip düşünüp bir kaç satır yazmışlar.durumu bilmek hakları değil mi?

size katılıyorum.....bence de iki satır karalamak gerek.....nerdesin angel.............

Aslında bunları başından düşünmek gerekirdi
Sonuçta iki uç nokta !
Hani bir ailede anlattığına göre ortalarda ve iki tarafada saygı duyacak şekilde değil
Erkek arkadaşın ailesine kabul ettirmesi gerek,seninde erkek arkadaşının ailesini kendi ailene kabul ettirmen gerek.İkinizede büyük sorumluluklar düşüyo
Hayırlısı olsun a.s.

offf çok zorluk yaşarsın be güzelim...erkek arkadaşın sana kapan derse kapanır mısın peki..yani kapansan bi dert kapanmasan bi dert...kapansan bu senn kişiliğin değil ki zoraki birşey...bilemedim şinmdi bak...erkek arkadaşınla konuş bence...eğer senden olmadığın biri OLMANI istiyorsa yol yakınken vazgeç derim ben..

Karşı Mahalleden birini Sevdim ....çok anlamlı cümle..

ya biz boşuna çene yoruyoruz. bu arkadaş kızmasın ama kendisi ezilmekten,hor görülmekten insan yerine konulmamaktan zevk alıyo herlade. sen hiç aileni düşünmedin mi be kızım. evlenirisn. iki gün kocanın koynu zevkli gelir ama sonra onada alışırsın .kafanı duvarlara çook vurursun. benim tahminim sen evlenicen zaten.bizim dememiz nafile. bu arkadaş ailesinden,özgürlüğünden, vazgeçmiş.aşk ,sevgi değil ki seninki... seni seven seni kayıtsız şartsız kabul eder. ben sevdiğine inanamıyorum.ayrıca sen bi gün de bakalım gel manisaya yerleş solcu ol bakalım de. nasıl arkasına bakmadan kaçacağını göreceksin. neden taviz veren taraf sen olasın ki. haa artı bişey daha.şimdi cicim ayları. hele bi bikaç gün koynuna girsin,senden hevesini alsın,bak nasıl farklı davranıyo. bu böyledir

Canım arkadaşım:
1. burada eyer arkadaşımız bir konu açmış ve bizimle paylaşmak istiyorsa demekki dertleşmeye ihtiyacı var. Bu durumda burada kimse boşa konuşmaz! Ha eyer sen kendini boşa konuşuyor hissediyorsan o başka!
2. İşte ezilmekten zevk alıyor, yok koynuna gir hevesini alır, sevgi deil seninkisi falan bu ne ön yargı ? Sen nasıl bu kararları veriyorsunki? Onun duyduğu sevigi saygı hakkında yorum yapamayız hiç birimiz bu bize düşmez!
3.sü de evlenince koynuna gireceği kocası olur! Bunun hakkında konuşmak bize hiçmi hiç düşmez.

Yorumun ve tarzın hiç hoşuma gitmedi hiç kusura bakma canım! Lütfen biraz daha üsturuplu olalım. Sonuçta kızcaz paylaşmak istemiş onu yargılayalım istememiş.

Sevgilerle a.s.

SELAM
Ben 23 yaşında bir ailenin tek çocuğuyum.Annem ve babam ömürlerinin yarısından fazlasını izmirde geçirmiş,modern görüşlü solcu insanlar.Beni ellerinden gelen herşeyi yaparak özel unv. de okuttular ve bu eylülde inşallah hukuk fakültesinden mezun olmuş olucam.Ve konuya girmek gerekirse,kısacası unv.den tanıştığım,4 senedir birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var.

SORUN ŞU Kİ,onun ailesi kapalı görüşlü,öyle ki sülalesinde 1 tane açık yok,bayanların çalışması onlara ters,gelinler kayınbabalarıyla aynı sofrada yemek yemez,hatta çoğu zaman ayrı odalarda otururlarmış.Ve tabiki alacakları gelin kapalı olmalı.Babası senede 1 kere hacca 2 sefer ümreye giden biri,kız kardeşleri ilk okul,orta okul ve lise mezunu,abileri açık öğretim mezunu ve toplam 7 kardeş olmakla birlikte Diyarbakırlılar.

Erkek arkadaşımsa Bilgisayar mühendisliğini bitirdi ve unv.de okumanın vermiş oldugu bazı şeylerle ve benim çabalarımla benim çalışmama sıcak bakmakta ama kapalılık konusunda taviz vermemekte.Bana karşı son derece iyi ve anlayışlı,4 senelik okul hayatımda başım her sıkıştığında yanımda oldu,yeri geldi beni üzen arkadaşlarını
karşısına aldı,beni çok fazla sevdiğini,benim üzülmeme dayanamadığını,sen gül ben başka hiç birşey istemiyorum dediğini söyleyebilirim.Hatta onun sevgisinin benim sevgimden daha büyük olduğunuda itiraf edebilirim.Bende onu çok seviyorum ve yakın zamanda evlenmeyi düşünüyoruz ama gelecek beni korkutuyor..

Ayşe Armanı okuyan varsa geçenlerde benim durumumda olan bir kız 'Karşı mahalleden birini sevdim' diye bir yazı yazmış..Bende aynı durumdayım..iki ayrı kültürden gelen ve biri solcu bir ailenin kızı diğeri ise sağcı bir ailenin oğlu.Evlenirsek mutlu olabilir miyiz?Ben onun hayatına alışabilir miyim?Böyle evlilik yapmış ablalarım var mı aranızda?LÜTFEN bana yardımcı olun.

sakın evlenme canım asla yapamazsın izmirlileri bilirim hele modern görüşlü bir aileden biri kesinlikle karşı mahallede yapamaz çok samimi bir arkadaşımın başına geldi evlenmek üzereyken vazgeçti şimdi şükrediyor iyiki gözüm açılmış o dönem diye.

sevgi aşk bir yere kadar burda ideoloji din konusu işin içine girdi mi o evlilik yürümez yürümez ama sen eğer taviz verirsen kapanırım onlara uyarım dersen onu bilemem ama şahsen ben kendine yazık etme derim daha baştan 1-0 başlıyorsun evliliğe ona göre.

Canım arkadaşım:
1. burada eyer arkadaşımız bir konu açmış ve bizimle paylaşmak istiyorsa demekki dertleşmeye ihtiyacı var. Bu durumda burada kimse boşa konuşmaz! Ha eyer sen kendini boşa konuşuyor hissediyorsan o başka!
2. İşte ezilmekten zevk alıyor, yok koynuna gir hevesini alır, sevgi deil seninkisi falan bu ne ön yargı ? Sen nasıl bu kararları veriyorsunki? Onun duyduğu sevigi saygı hakkında yorum yapamayız hiç birimiz bu bize düşmez!
3.sü de evlenince koynuna gireceği kocası olur! Bunun hakkında konuşmak bize hiçmi hiç düşmez.

Yorumun ve tarzın hiç hoşuma gitmedi hiç kusura bakma canım! Lütfen biraz daha üsturuplu olalım. Sonuçta kızcaz paylaşmak istemiş onu yargılayalım istememiş.

Sevgilerle a.s.

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

bu konuşma tarzı benim de hoşuma gitmedi.yorumumu okumuşsundur büyük ihtimalle.insanları yargılamak çok kolaydır fakat yol göstermek çok zordur.bu arkadaş tam da kendine yakışanı bulmuş ve yapmış.:kahve:

valla canım benim ailenin cabalarını bence bosa cıkarma seni iyi yerde görmek istedikleri için kimbilir ne cabalarla buğünlere getirdiler seni bence emeklerini ellerine verme
kimse kimsenin hayatına alışmak zorunda dğeil evlenen iki insan kendi düzenini kurar ve anne babalarda onların arkasında destek olmaya calısır
sen daha 23 yasındasın ve mesleğini eline al okadar dirsek cürütmüssün yazık etme kendine simdi birliktesiniz doğrudur belkis eni senden daha coks eviyodur ama evlilikte cok farklı olyo hersey sadece sevgi yetmiyo bazen. şimdiden sen bu kadar kapalılıktır hayata alışmaktır falan bu kadar müdahele ettirirsen yarın başa çıkamassın güzelim
sen evlensende ilk önce hayatın toz pembeliğine kanıp onu kabul et bunu kabul et bellli bir süre sonra o yasına kadar alışkın olduğun seyleri arayacaksın. zor bi hayat seni bekliyo kim ne diyebilirki kararı kendin vereceksin okadar okumussun gurulu bi meslek sahibi olacaksın . annen baban neler cekerek seni büyüttülerse yarın kaynanan kayın baban olcak insalarla anlasamadığında seni üzmekten cekinmeyecekler seni kendilerine göre bi kalıba sokmaya calısacaklar.yazından anlasıldığı kadarıyla akıllısın cok güzel seciyosun cümlelerini ama bir kez daha düşün bu işin dönüsü olmaz ağzından cıkacak tek kelime herseye yeter allah yolunu bahtını acık etsin inşşş

aynı duurm benim kuzen ve eşinin başından geçmişti..onlar evlendi...ilk zaman iki ailede istemedi birbirini ama onlar zorluklara aldırmadı çaba ssarfetti..7 yıldır evlililer..şu an en iyi evlilikde onlarınki,diğer kardeşlerine göre...o insana inancın tamsa mutlu olacağından eminsen ailesinin görüşüyle senin görüşününfarklı olması neyi değiştirir..yılda bir gider görürsünüz..evleneceğin insan eş olarak ağırlığını kouyarsa oğullarını kaybetmemek için mutlaka bi adım atacaklardır

biz yazıyoruz da konunun sahibi hiç oralı olmuyo.bence konu artık kapansın.boşu boşuna burayı meşgul etmesin.derdi olan başka bir arkadaş paylaşsın burayı.benimle aynı fikirde misiniz arkadaşlar:uhm:

aynı olmasa da iki hikaye anlatacağım

ilkinde erkek benim arkadaşım ailesi kapalı
kız ise yine çok sevdiimiz
aynı senin gibi solcu açık bir ailenin hukuk fakültesi mezunu kızı
bikni giyer straplz elbiseler giyen bir kız

benim arkadaşım kıza aşık oldu
içi içini yedi
kendi ablaları kızkardeşleri de kapalı
iki abisinin karısı da kapalı falan

kızsız yapamıyor

benim için sorun değil ama aileme açık bi kız götüremem ben diyor
aay günlerce perişan olduk
kıza da sözde taviz vermiyor

neyse o bu derken evlendiler
arkadaşımın ailesi başta istemedi
kızın ailesi daha da çok istemedi

şimdi bi bebekleri oldu

ama kız artık asla şort bikini giymeyi bırak
denize uzun haşema gibi bermudayla giriyor
asla kolsuz falan giymiyor ama kısa kollu giyiyor

arkadaşım çalışmaz diyordu
bir şekilde aileyi ikna ettiler
kendi ofisini açtı
iki ortak hukuk bürosu var

yani asgari müşterekde buluştular

ha bence kızın yüzündeki enerji gitti
ama birlikteyken çok mutlu oldukları da gözlerinden okunuyor

kız da dişli olduğu için kapanmayı vs kabul etmedi
ama erkek de dişli olduğu için bikini vs giydirmiyor

anlatabildim mi
bu asgari müşterekte ne kadar buluşabilirsin onunla ilgili bir konu

ama allah biliyor ya
zor bir konu
allah kolaylık versin

ikinciyi de yazcam şimdi

bu hikayede de kız benim çok iyi arkadaşım
trde üni okuyup amerikada masterını yaparken tanıştı o zamanki sevgilisiyle
sonra doktora da yaptılar
kavga gürültü gidiyordu ilişkileri
4 sene kadar sonra trye döndüler
arkadaşım iste çocuk da kendi ailesinin yanına
artık tabi iş de ciddileşti
ama erken ailesi arkadaşımı kesinlikle istemedi
değil açık kız
anası açık kız bile alınmazmış
benim arkadaşım depresyona girdi bi daha gitti amerikaya
çocuk da peşinden
gitti orda işte evlenme teklifleri
bütün ailemi arkaya alcam lafları falan
bi daha geldiler trye
hoop bi daha aile yok dedi

neyse
sonra çocuun babası öldü
aaaa adam ölünce para pul da bütün amcalara halalara falan eşit dağıtıldı
kaldı çocuun cbeinde beş kuruş para
ve bütün aile çocuu bıraktı gitti
o da ondan sonra dedi ki ben bunlar yüzünden sevdiim kızla evlenemedim falan
bak hepsi gitti babam ölünce
şimdi yanımda bitek sevgilim var
ondan sonra evlendiler
çocuun babası tarafından kimseyle görüşmüyorlar

şimdi o arkadaşıma bir sürü laf eden amcalar sefalet içindeler
bizimkiler de dişlerini tırnaklarına katıp çalışıyorlar

yani diyeceğim bu ikinizin ne istediğine bağlı

bir tarafta aileleri ikna edip orta yolu bulan bir çift
diğerinde aile yüzünden kaç yıl kaybeden
bir çift

tek ortak nokta
ikisinde de isteklerinin ana hattını çizip ona göre hareket eden kızlar var

sen d ekendi koşullarını belirle
ve onlardan taviz verme
ama taviz verebileceğin bütün koşullar için de karşına açık çek ver

bence bu tabi

bir ortak nokta da bu hikayelerin
iki taraf da birbirlerini çok seviyor
hiçbir koşulda birbirlerinden vazgeçmiyorlar
biri 4 yıllık dieri ise 3 yıllık evliler
henüz bir problem yok gibi görünüyor ilişkilerinde

foruma her girişimde bu konuyu takip ediyorum.....konuyu açan ANGELher ne kadar kendi konusunu takip etmiyorsa da sanki bana dert oldu acaba bugün gelip birşeyler yazmışmıdır merakıyla bakıyorum ama nafile herkes yazıyor ANGEL yazmıyor......nedeni bilinmez hayırdır diyelim....

sevmek çok şeyi göze almaktır derler ama bu her iki tarafında sevgisini çok iyi sınamasıyla ve birbirini çok iyi tanımasıyla olacak bir göze alma olmalı......taraflardan sadece birisinin almasıyla bu iş olmaz.....hayat denilen yol hem çok uzun, hem çok kısa......herşey güllük gülistanlık olunca çok çabuk geçmiş gibi ......ama tersi olupta sıkıntı stres olunca yol çok uzun ve hayat cehennem oluyor......

unutmamalı ki, birbirini koşulsuz seven, olduğu gibi kabullenen ve ruhlarını özgür bırakan iki sevenin yaptığı bir Evlilik Dünyada CENNETİ yaşamaktır.....ANGEL ve diğer bütün Gençlerin mutlu yuvalar kurarak Dünyada Cenneti yaşamaları dileğiyle.....opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
sevgili angel senin durumun yıllar önce bekarlığımda izlediğim ağlamadığım ama evlenip anne olduğumda acı acı ağlayarak izlediğim bir filmi hatırlattı.KIZIM OLMADAN ASLA izlemediysen muhakkak izle.Karşındaki erkek seni ne kadar severse sevsin erkeğin o ailede büyüdü okuması hiç önemli değil ileride illaki ailesi gibi düşünüp öyle davranacaktır.Farklı davranmak ietediğinde ailesi tepki gösterecektir.Ayrıca mesleğinden hiç kimse için vazgeçme .Erkeğin seni sol görüşlü modern bir ailenin modern kızı olarak sevdi kendi istediği kalıba sokunca seni yine sevecek mi hayır tabiki sevmeyecek çünkü senin o eski haline aşık oldu.girdiğin kalıp sadece ailesinin istediği kalıp olucak.Demişsinki benim hep yanımda oldu beni çok seviyor.İnanki mutlu bir evlilik için iyilik yetmiyor hayatı aynı pencereden bakmak aynı şeylerden hoşlanmak aynı hayali kurmak çok önemli.Çok iyi düşün arkadaşım.

Back
X