Btn ablalarmdan yardm istiyorum

vallahş canım yazını yarıya kadar okudum sayırılır yani senin ikna etmenle çalışmana izin veriyor...bu ne beee annen seni bunun için mi dünyaya getirdi nasıl yani eşin istiyor diye kapanıp haremlik selamlık bir ortamamı girmek istiyorsun..KÜLTÜRLERİNİZ FARKLI VE EVLİLİĞİNİZZ KESİNNNNNNNNNNNN BİTERRR BEN SÖYLEYİM...daha sonradan kabuk etmezsen evlendikten sonra bazı şeyleri blerek geldin diyecek...benim kızım olsaydın kafanı patlatırdımmmm

bence hem sen hemde iki ailede uyuşamaz gibime geliyor.. unutma sadee sen ve sevgilin değil ailelerde evlenmiş oluyor geliş gidiş dünürlük oluyor.. onların yaşam tarzına ayak uydurabilirmisin yapabbilirisin gerçekten bunu düşünmelisin.. şuan sevgi var arada ve herşeyi yaparım der insan gözü kararır fakat iş ciddiye bindiğinde ve bunu uygulamaya başladığında inan bana dahada zorlanırsın.. Seni sen olduğun için böyle olduğun için kabul etmeliler onlar istiyor diye değişiceksen ne kaldıki bir robottan?? ellerinde kumandayla (oğullarıyla) seni yönetmeye çalışırlar zamanla..
Aslına bakarsan birazda erkeek arkadaşında sorun diyorum çünkü seni böyle görüp kabul etti ve bişiler yaşamak istedi HAKSIZIYIM??
Çok iyi düşünmelisin canım hem kendini hem aileni hemde evlendiğinde onlarla beraber yapabilcekmisin bunu düşünmelisin...

cnm ben de 1 yıldır kapalıyım ve bu başkaları istiyor diye yapılabilecek bir şey değil
malesef açıkta olsak kapalıda olsak olan biz bayanlara oluyor.

ben bunu anlamiorum seni böle tanimis böle sevmis simdi böle yapmasi anlamsiz yani ozaman hicc önceden beri hayir diyecektiiii......ncncncn böle erkekler deli edio beni

canım benim de tam tersi... ben kapalıyım.ama e.arkadaşımın ailesi de modern,açık giyinen insanlar.akrabalarında da bi tane kapalı yok.ama onlar,bizi sevsin saysın başka bişi istemeyiz diyolar.bu cümle beni çok mutlu etti :kedi: ayrıca benim abimin eşi açık.ailem hiç bu konuda baskı yapmadı.tabi onlar da isterlerdi gönüllerine göre bi gelin olsun diye ama abim sevdi evlendi. bize de hiç bir saygısızlığı yok.. eğer e.arkadaşının ailesi de böyle düşünüyosa hiç sorun olacağını sanmıyorum. sevgilin de sorun olacağını bilse ,seninle ilerletmez,evlenmeyi düşünmezdi.. bu konuyu bi ona aç ,danıs..az buçuk ailesinin bu konuda ki fikirlerini anlatır. bu arada seni ailesine anlatmış mı?

bence seni olduğun gibi kabul etmeliler yani arkadaşın senin açık oldunu biliyodu ailesinin tutucu tavrınıda biliyodu eee ozaman tabi gönül ferman dinlemiyor zıt kutuplar birbirini çeker ama inan bana aşk bitip evlilik monotonlaşmaya başlayınca sıkılıp pişman olucaksın özür dilerim ama benim fikrim canım umarım herşey gönlünce olur

Arkadaşım durumun gerçekten zor,aslına bakarsan senin durumuna benzeyen birini tanıyorum,o da kuzenim,senin gibi avukat o da,ve evlendi 2 sene önce ama kültürleri uyuşmuyo,benim kuzenim kültürlü bi aileden geliyo,çoçuk ise bambaşka,,2 senedir kavga dövüş gidiyo bu evlilik,çok zorlanıyo çünkü benim kuzenim elbebek gülbebek büyüdü..benim sana tavsiyem çok ama çok iyi düşün ilerisini ve hiçbir zamanda kendinden ve ailenden ödün verme,bu senin sevgilin hatta kocan bile olsa,hiçbir zamanda aileni karşına alma,çünkü nolursa olsun onlar senin iyiliğini istedikleri için doğru söylüyorlardır bunu unutma..ne sevgilinin ailesi senin için değişir ne de senin ailen sevgilin için değişir,herkesin kendine göre bi yaşam tarzı var ve bunlar karşı taraf için hep sorun teşkil eder..ama hayır biz ailelerimizi hayatımıza sokmadan yaşıcaz diyosan kii çok zor o zaman bize söylicek pek bişiy kalmıyo demektir,umarım herşey senin için kolaylaşır,olumlu olur ama sakın sonradan çok üzüleceğin bişiy yapma..herşey güzel olur inşallah senin adına kardeşim:1hug:

burada yapmak istediğin en son sey felaket tellallığı olur
ama inan ki su akıp yolunu buluyor.
ben böyle bir ailenin çocuğuyum
iki farklı kültürün ortak yapımı
sonuç:FOS
akannehir

bak sen bunu bilirsin canım
hatırla sevgiliyi izlemişsindir
ışık la yaşar evlendi hatırlıyor musun çok büyük bir aşkla
iki farklı mahallenin,iki farklı çocuğu aşkla buluştu
aşkları herseyi tolare etti
ama hayat herkese bir senaryo yazan dek
maalesef tek değiliz
hayatta içinde olduğumuz v sorumluluğumuzun bulunduğu insanlarla varız
bu insanlar aynı yolda olmamız gereken zamanlar uzadıkça
aşk
zaman yenik düşecek
ışık yaşar a çok aşık evlendi
ama asıl aşk ve mutluluğu harunla yakaladı
hatırladın değil mi...
bence sosyla hayatına atıl
çevren arkadaşların akrabaların ailen
bu yaşamını tamamiyle kendi içinde elimine etsin
yürüdüğün yolda bak bakalım
ne kadar yanında ve ne kadar aşık
yaşın evlilik için çok küçük
hayatını kur bakalım
inşaatın bir parçası olabilirse ne ala
değilse sende bir harun bulacaksındır bencehihoyyyt
sevgiler canımopuyorumnanaktan

Aşk sevgi fasa fiso.. sevgiyle üstesinden gelinecek bir durum değil bu...,
Evlilikte kültürler ve aile yapısı çok çok önemli.!
Benim evliliğimde aileler bir araya geldiği zaman konuşacak paylaşacak bişey bulamazlardı.
Bu beni içten içe üzerdi. benim ailemde aydın görüşlü vs.. vs.. uzatmayım
Onun ailesi kapalıydı ama senin dediğin kadar değil.. ablaları benden açıktı.
Gel gör ki bu işin tabanında yatan asıl sorun. aileden alınan eğitim ve kültürdür.
Nitekim boşandık.. olmuyor olmuyor... keşke olsa ama inan anlaşılmıyor...
O yüzden sende ne güzel okumuşsun işini eline almak üzeresin..
Kendi kültüründen biriyle evlilik yap derim..
Tecrübe konuşuyor.. bak ben bunun aynısını yaşadım...

Yeni bir üye olaraktan konuyu bastan sona okuamasamda ana konuyu okudum. Sadece su kadar dıyım benım gozumde boyle bır evlılık bence olmamalı. Düşünsene kapanmanı ıstıyor. Tabıkı dınımızın gereklerını yerıne getırmek guzel ama bu ıcınden gelmelı. Ayrıca bu kısmı bır tarafa bırakalım kayınvalıdenlerde yemek yıceksın kocan otekı odada sen otekı odadasın emın ol senı ne kadar severse sevsın aılesının yanında sana bambaska davranıcak davranmak zorunda. Cunku bu sekılde anlattıgın aılelerde karılarına cok ıyı davranan erkeklere ıyı bakmazlar ve bundan dolayıda erkekler hep aılelerının yanında kaba olurlar karılarına karsı o askım cnm cumlelerı bıter. Tabı bu dedıklerım benım dusuncelerım etrafımda anlatanlardan duyduklarım. 21 yasındayım ve 20 yasında evlendım erken ve severek evlendım. Allaha sukur mutluyum. Fakat evlı bırı olarak boyle bır durum gercekten cekılmeyecegınden Allah yardımcın olsun. Umarım gelecegınde mutlu olacagın bır karar verırsın. Ayrıca ışık ve harun olayına tamamen katılıyorum. Ayrı dunyaların ınsanı olmak ınsanlara ne kadar sacmalık gelsede bence soruna kadar dogru.

aslına bakarsan benim ewlilikte benziyo anlattıgın duruma
bende üni. bıraktım ewneidm eşmle
şükür hiç pişman olmadım
çokta mutluyuz
çünkü kafa dengiyiz
ama ailesii
tatile giderken kendin git işinin ne işi var der
ehliyet istiyorum ailesi onada karşı kadının ne işi varmış
kısa etek giyemessin kot asla
kayıda kapattık eşim istiyo diye
azcık bugaz kısmın görünse ört diye dürterler
ççok konuşma gülmee
oooooo
sende tam öle bir aile sanıırım
olur der kafayı salalrsan iyisin
kendi istekelrini yapmaya kalkarsann
kötü gelin olursun
allah kolylık veersin

Canım arkadaşım bu işin olmayacağı belli.
Bırak aşkı meşki ama sen zaten olmayacak birşey için neden 4 seneni harcadınki.Canım belliki aile hayatında rahat ve özgür yaşamışsın sevgilinin ailesine ayak uyduramazsın.Onun bile bak kapanma konusunda tavizi yok.ıleride mutlaka sorunlar olur ben derimki sevgini kalbine göm ve ayrıl.Evlendikten sonra ayrılmak daha zor olur ve 2 taraflı acı çekersiniz.Kendine yazık edersin bence

Bu gibi durumlarda ailelerin olaya bakış açıları çok öenmli diye düşünüyorum..

Yani :''çocuklar mutlu olsun gerisi bizi ilgilendirmez'' tarzında düşüncelerle yaklaşırlarsa her iki aile de olaya, o zaman çok mutlu olursunuz..

Ama ailelerden birisi, gelini ya da damatı, kendi gelenek ve göreneklerine göre yaşama konusunda ısrarcı olursa, daha evlilik arefesinde sorunlar başlar ve katlanarak gider..

Anladığım kadarı ile, erkek arkadaşınızın ve de ailesinin de bu konuda bir takım şartları var ki_ pek de geri adım atacak gibi değiller..

Burnuma pek hoş kokular gelmiyor.
Bir evlilik de aileler de çok önemlidir.
''Kapımı kaparım herkes dışarda kalır'', ''ben anasınla babasınla değil onla evleniyorum'' gibi cümleler hikayedir..
Hele ki karşınızda ailesine geleneklerine düşkün bir koca adayı varsa hepten hikayedir.

Sonradan; ''böyle olacağı baştan belliydi'' demek istemiyorsanız, bir kez daha düşünün..

Ama dediğim gibi karşı taraf ailenin size bakış açısı esnekse, bu evlilik yürür, aksi halde yürümez..

Bu arada 4 sene boyunca, erkek arkadaşının ve ailesinin bir takım şartları olduğunu yeni mi öğrendin?Bunu merak ettim şahsen.

ış ciddiye binmeden bunları düşünüp, kabul ettikten sonra bu ilişkiyi ciddiyete taşısaydın daha hayırlı olurdu her ikiniz için de..

canım sen hayatını zaten ona göre yönlendirmişşin,devamlı olumlu düşünerek sana zorla değilde sana yol gösteriyomuş gibi kabullenmişşin.ama bu yanlış gerçekleri görmen lazım erkek arkadaşın seni ailesine uygun bir hale getirmeye çalışıyor.peki sen onun ailesine uymazsan olmuyoda bu iş.o niye senin ailene uymuyo.seninkiler ana baba değilmi onlarda sana verdikleri emeğin karşılığını istemezlermi bu dünyada tek ana baba aile erkek arkadaşınınki değil.bugune kadar alışmış oldugun hayttan tamamen vazgeçiceksn herşeyn değişcek yaşam tarzın kıyafetlerin,bilmiyorum ama çıkmaz bi yola girme iyi düşün.kendi anneni babanıda hiçe sayma bence

Evi taşıdık oyüzden giremedim.Takip etmek istemediğimden değil.Herkesin yorumlarını okudum herkese teşekkür ederim.Şimdilik karar verebilmişte değilim.Bazen insan kendi bildiğini okumak ister ama gittiği yolda tehlike görürse ona olacakları söyleyenler aklına gelir..
Yani demek istediğim ben kalbimin sesinide dinlesem çok bariz bişey olursa dedikleriniz zaten kulagımda.Daha evlemedim aralıkta askere gidicek,olursa asker dönüşü olur nişan gibi..

Annesi yakında annemle beni ziyarete gelecekmiş.Olmaz yürümez diyosunuz ama 4sene mi verdim,o beni hiç üzmedi en azından annesiyle tanışana kadar ya da isteme olaylarına kadar bütün ailesinide görsem öyle karar versem çok şey mi istemiş olurum ya da yanlış mı yapmış olurum.

Birde olumlu konuşanlarda var,çogunluk kötü olur desede bir kısmıda yürür diyor.Ben zaten burdan bir karara varamadım sadece tek istediğim biraz daha yaşayıp görmek..

Yorumarınız için herkese teşekkürler

canım konuna daha önce yorum yazacaktım ama fırsatım olmadı.
sadece şu kadar söylüyorum;
seni yetiştirmiş, okutmuş bu yaşa getirmiş ailen "içimize sinmiyor ama kararını sen ver" diyor;
diğer tarafta sevgilin ve ailesi aynı masada yemek yemenden tut da çalışmana, giyimine vs karışacaklarını baştan söylüyorlar.
kendi ailen sana bütün hayatını etkileyecek br konuyla ilgili karar verme hakkını verirken (içlerine sinmese de) öteki taraf kocanla birlikte yemek yeme hakkı bile tanımıyor.
sen kendi ailenin ortamından sonra böyle bir ortamda mutlu olur musun?
bence olamazsın...
bir de şu var sen her ne kadar o beni çok seviyor desen de söylediğini yapmazsan seninle evlenmeyeceği çok açık, sen bunu baskı yapmak olarak görmüyorsun ama bal gibi de baskı yapmak aslında bu, sen sadece içten içe kendini kandırmaya çalışıyorsun aslında ben kapanmaya olumsuz bakmıyorum, o ortama alışırım gibi geliyor diyerek.
bence 4 yıllık emeği falan düşünme, daha 23 yaşındasın. hayat yeni başlıyor senin için...

canım ben yorum yazan arkadaşlardan biraz daha farklı olarak şunu söyleyebiliirm bencede yürümesi zor ama çok fazla fedakarlık yapman lazım.başlıca iki aile arasında hem kültürle hemde sosyal yapılarında oldukça farklar var.ben kendimede erkek arkadaşımada güveniyorum karşı koyaraız her güçlüğe beni sonuna kadar savunur diyebiliyorsan mutluluk dilerim ama bunu diyemiyorsan tekrar düşün derim.Allah hakkınızda hayırlısı ne ise onu versin.

cnm şimdi sana gerçek hayattan bir örnek vereceğim:
1 bayan düşün: kız antalya da büyümüş annesi babası eğitimli,kariyerli insanlar.kızın babası bankada müdür, annesi de bankacı,görgülü,eğitimli,kızın annesi kapalı değil ama türlü inanca da son derece saygılı bir aile.
1 erkek düşün: erkek liseden beri ailesinden ayrı okuyor ve tıp fakültesi mezunu.ailesi köyde oturuyor( asla köyde kalanları küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın)ailedeki herkez zır cahil.kadınlarla aynı sofrada yemek yemezler,nedeni dini inaç değil.kadınlar ikinci sınıftır çünkü.adamın 3 kızı 1 oğlu varsa kaç çocuğun var dediğinde 1 evladım var der çünkü kız çocuk evlattan değildir.kızlar babasını ayaklarını yıkar...üstelik dini inançlara son derece saygısızlar,namaz kılan birine muhakkak rencide edici laflar söylerler vs....

şimdi bu bahsettiğim bayan (kendisi benim ablam olur) burada konu açıp bu adamla evleneyim mi dese herkes üstüne çullanır. sen delirdin mi, saçmalama, olmaz vb....şeyler yazarlar.
oldu mu? evet oldu ve şuan 3 çocukları var ve çok mutlular. onlar böyle bir aileye sahipken bile mutlu olmayı başarabilmişse emin ol siz daha iyisini yaparsınız.

burdan olmaz diye yorum yapmak kolay.4 yıl yaşanmış şeyler var bunları biz bilemeyiz sen bileceksin. eğer ki bu insan sana 4 yıl güzel şeyler yaşattıysa ailesi aileme uygun değil diye silersen yanlış yaparsın. aile yapısı uyan insanları da görüyoruz çok mu mutlular. :dilcikar:asla ayrılma taraftarı değilim ve bitir başka birini bul diye yorum yazanlara da şaşıyorum,sevgiye bu kadar kolay sahip olunmuyor.
üstelik onun aile yapısına görede sen uygun değilsin ama seni istemeye razılar, yani demek ki ailesi o kadarda ön yargılı biri değilmiş

ayy aynı durum benim de başımda 4 yıldır birlikteyiz cok sewiyoruz birbirmizi suan benim üninin bitmesini bekliyoruz benim ailem onu istemiyor ama ben onunla mutluyum sırf ailevi sebeplerden dolayı ayrıldık ama uzun sürmedi kopamadık birbirimzden bana da yardım edin senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…