Btn ablalarmdan yardm istiyorum

naçizhane bende biraz fikir bildirmek istedim canım işin gerçekten zor ama o gencin işi seninkinden daha zor ben bir diyarbakırlıyla evliyim ve sana söyleyeyim aile yapıları çoook sıkıdır ve baglıdırlar bence senin degil onun önce ailesini ikna etmesi gerekli herşeyi açıklıgıyla anlatmalı annesini araya koymalı babasını ikna etmeli ikna olduktan sonra ve siz evlendikten sonra kapalılıgın açıklıgın sorun olacagını zannetmiyorum heleki seni birazda severlerse hiç sorun kalmaz ama o istiyor diye kapanma içinde varsa kapan eger yoksa içinde senin için çok zor olur bu yüzden aranızda sorunlar çıkabilir birbirinizi oldugu gibi kabul edin ve mücadele ederek insanları ikna edin benim annem çok karşıydı ama mücadeleden vazgeçmedik ve oldu 15 senedir evliyiz çok seviyorsanız vazgeçmeyin derim sevgi her zorlugu aşar mutlu olman dilegiyle canıma.:teselli:

Kapalılık konusunda taviz vermeyecektiyse niye seninle flört etti, kendine kendi ailesinin kriterlerine göre bir sevgili bulsaymış baştan....
Aaaa ama pardon kapalı bir kızla sene gezdiği gibi el ele göz göze diz dize gezemez, yıllarca flört edemezdi dimi...
Keyfine zevkine göre gezip tozacağ bir kız buldu, flört etmeye başladı sonrada iş ciddiye bininxe o kızı kendi kriterlerine uydurmaya çalışıyor...
Oldu canımmm...

:enbuyukkk:alkisalkisalkis

valla ben bu insanlari anlamiyorum anacim
kapali diye tutturcaksa madem 4 sene senle nasil flort etti? babasi bisi demedikce acik bi kizla beraber olabilir yani. e oyleyse bu adam kendi fikrini degil babasinin korkusunu yasiyor. ve seni de buna sokmaya calisiyor.
e arkadasim akilli arkadasim senin aklin fikrin yok mu allahini seversen? bugun babasinin korkrusundan kapan diyen adam yarin baabsinin korkusundan senden de vazgecmez mi?
sen kapali bir aileye uyum saglayabilir misin?
annen baban ne der?

öncelikle kisi ALLAH icin kapanir arkadasim bunu nisanliniz bilmiyormu ?
siz simdi evlenseniz o istedi diye kapansaniz sizce anlami kalirmi ?
o zaman esiniz icin kapanmis olucaksniz eger bu onu istiyorsa bilemicem...
bende kapaliyim ama bu fikre cok karsiyim kisi sadece ALLAH icin kapanir
ayrica sizinle kapanmazsan evlenmem demeside cok sacma...
sizinle suanda ne yapiyor?
oynuyormu nedir yani anlayamadim madem oyle sevmeseydi sizide kendini sevdirmeseydi ....!!!!
Cok yanlis bence kafamçokkarıştı

ben senin durumunda olsam böyle bir evliliği göze almazdım canım onun hayatına ayak uydurmak zorunda değilsin çünkü o seni bu şekilde tanıdı ve sevdi.eğer bir evlilik yapacaksanız karşıdaki insanında fedakarlık yapması lazım.canım ben izmirliyim ve urfada yaşıyorum işim gereği ve inan bizim kültürlerimiz çok farklı iyi düşün demek istiyorum ben

eger esın senle aynı gorusde ıse evlenınce de calısmana devam edersın ..duzenın bozulmaz ama sana sımdıden kısıtlama getırıyosa ılerde senı eve kadar haps eder..mucadele edıcem de ve et bence aralarına senı zor kabullenırler ama kabul ettıklerı zamanda bırakmazlar asla tutup korurlar..belkı o aileye bakısını az degıstıre bılırsın...

bak ben sana kendimden örnek vereyim.benim eşimde doğulu ve acayip kapalılar.ama tek fark eşim açık görüşlü bi insan.ben onlarla tanıştığımda beni önce istemediler ama eşim taviz vermedi.çünkü ben kendisine dedim.beni böyle tanıdın,kimse bu konuda bana karışamaz ki babam bile karışmamış.ilk başlarda çok sorun oldu ama artık alıştılar.hiç karışmıyolar.beni kabullendiler ki kabullenmek zorundalardı.bence erkek arkadaşın seni kaybetmeyi göze alamaz eğer seviyosa.bana sen biraz taviz veriyomuşun gibi geldi.baştan kabul etmişsin sen.kapanmam lazım diyosun.ne alaka.saygı heryerde saygıdır ama bence kayınbabayla aynı sofraya oturmamakta bağnazlık kusura bakma.ben diyarbakır sınırında bi köyde çalışıyorum ve çok fazla diyarbakırlı arkadaşlarım var.çoğuda açık.bence taviz verme.seviyosa seni olduğun gibi kabullenmeli.seni değiştirip kendine uydurursa seni değil kendini sevmiş olur.seni herşeyinle seviyosa kabul edecektir..

Arkadaşım ben de 1 yıllık bir kapalılık geçmişine sahip bir insanım. Kapanmak tamamen insanın içinden gelerek kendi isteğiyle yapabileceği bir şeydir. Karşındaki bir insanın istemesi üzerine yapılsa çok incitici bir durum olur bu. Ne kadar severse sevsin Allah'ın rızası bir kulun rızasından önce gelemeyeceğinden Allah'ın rızası için böyle bir işe kalkışacaksan ne mutlu sana. Ama bunu asla deliler gibi de seviyorsan olsan bile, bir kulun isteği için yapma ufak bir tavsiye olarak...

İnşallah en hayırlısı olur her ikiniz için de.

sen sevdiğin için neden kapanmak zorundaasın ki hem ne anlamı olacak biri için kapanırsan? o seni sevdiği için seni tanıdığı gibi kabul etsin artık eminim ki evlenirsen kesinlikle ailesiyle sorun yaşayacaksın..

olduğu haliyle kabul görmeyecekse neyin mücadelesini verecek ki...

ayrıca insan kendi istiyosa kapanmalıdır.başkasının arzusuyla sadece görüntüde örtünmenin ne anlamı var.kapanacaksan kendi isteğinle olmalı başkasının diretmesiyle değil..

insan Allah için kapanır biri istediği için değil :1closedeyes: Dinimizde zorlama yok hala anlamıyorlar mı ya :sm_confused:
az bi kültür farkı yaşayan ailelerle sorun yaşıyoruzda senin yaşamaman hiç mümkün olmayacak çok sıkıntı çekersin :1no2:

canım çok zor bu iş....
evlilikte sadece eşinle evlenmiyorsun ne yazık ki.. aile faktörü o kadar önemli ki..
şimdi sevgiliyken herşey tozpembe geliyor sana da ona da , ama evlilik karşılıklı sorumluluk gerektiren ve yaptırımları olan bir kurum.. içine girince idrak ediyorsun. sonradan çok pişman olursun, aşk herşeyi halletmiyor ne yazık ki. .. ne onu ne kendini ateşe atma tatlım..

.......................................................................

Son düzenleme:
Şuna açıklık getirmek istiyorum.Ben kapanmaya karşı değilim öyle ki,onu tanımadan önce eğer ailemden biri kapalı olsaydı bende kapanırdım diyen bir insanım.Kendime göre inancım kuvvetli,birkaç defa sır kapısındakiler gibi olayda yaşadım.Yani bazen düşünüyorum da 'ailemden biri kapalı olsaydı bende kapanırdım' dediğim için erkek arkadaşım buna vesile olcak olan insan mı oldu?Ben onu tanımasaydım kendi isteğimle kapanamazdım.Çünkü benim ailem kapalılara sarıklılar,sıkmabaş diyen insanlar,tesettürlü mayoyla denize girenlere ters ters bakan,senin ne işin var diyen insanlar,keza avukat olan halam gidip kapalılara siz bu baş örtüsünü niye takıyosunuz diyen biri..

Şimdi ben kapanmak zorundayım kelimesini,erkek arkadaşımın bu gerçekleşmeden benimle evlenemeyeceğini belirtmek için söyledim.Bu tabiki acı bir durum,bende isterdim seni böyle kabul ediyorum demesini ve bir zaman sonra kendim zaten kapanırdım.Bunu bana dayatma olarak sunması hoş değil farkındayım ve bunu onun yüzünede vuruyorum zaten.Beni endişelendiren kapanmak dışında onun ailesine uyum sağlayabilecek miyim?Bazı şeylerin özlemini çekecek miyim?Mesela benim aileme gelin gelen birisi kayınpederiyle rahatca oturur sohbet eder,kızım canım sarılır öper.Ama ben herzaman mesafeli olmak zorunda kalıcam veya onun ailesinin evine yemeğe gittiğimizde eşimle aynı sofrada oturup yemek yiyemicem bunun gibi bir sürü örnek verebilirim..Bunlar kaldırması kolay şeyler mi?Bu tip evliliklerde baskı evlendikten sonra artar mı?Eşler çok mu değişir?Yaşamadan bilemiyorum,yaşayıp bilenlerden tavsiye istiyorum..

Yorumlarınız için bütün ablalarıma teşekkür ederim.

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Ben eşime aşık oldum.. aşk evliliğiydi ama aşkı mantığımızla birleştirdik...
Yani kör aşık olmadım ben...
Evet ilk görüşte aşık olduk, ve daha sonraki ilk görüşemizde onun bana sorduğu soru şuydu:
Yeşilmisin kızıl mı?(siyasi duruş olarak yani yeşil dinciliği kızıl ise sol görüşü yansıtıyor)
Şimdi belki bazıları tepki gösterir ama bu onun için önemliydi, benim için de...
Tabii ki kızılım dedim.. Zaten ben yeşil olsaydım o kızıl, yada tam tersi anlaşamazdık....
Ben asker bir ailenin kızıyım, baba tarafım arnavut anne tarafım çerkes..
Arnavutlar gibi inatçı çerkesler gibi özgürlüğüne düşkün bir kadınım... Eşim ise doğulu alevi, memur bir ailenin 5. çocuğu.
Özellikle annem çok karşı çktı, ama onun karşı çıkışı eşim alevi olduğu içindi...
Biz4 yıl dirndik ve en sonunda ailem kabul etti evlendik..
Haa ailesinin içinde bana ters gelen konuşmalar davranışlar olmuyormu oluyor. Ama eşimle ikimiz ailelerimizden bağımsız bireyler olduğumuz için bu bizim evliliğimizi etkilemiyor...

Ama senin sevgilin ailesinden bağımsız bir birey olamamş, o hala babasının oğlu, ve öyle de kalmaya devam edecek gibi görünüyor...
Yani asıl mesele aileler arasında ültür farkı olması değil.. Sizin aranızda kültür farkı olması...

Şuna açıklık getirmek istiyorum.Ben kapanmaya karşı değilim öyle ki,onu tanımadan önce eğer ailemden biri kapalı olsaydı bende kapanırdım diyen bir insanım.Kendime göre inancım kuvvetli,birkaç defa sır kapısındakiler gibi olayda yaşadım.Yani bazen düşünüyorum da 'ailemden biri kapalı olsaydı bende kapanırdım' dediğim için erkek arkadaşım buna vesile olcak olan insan mı oldu?Ben onu tanımasaydım kendi isteğimle kapanamazdım.Çünkü benim ailem kapalılara sarıklılar,sıkmabaş diyen insanlar,tesettürlü mayoyla denize girenlere ters ters bakan,senin ne işin var diyen insanlar,keza avukat olan halam gidip kapalılara siz bu baş örtüsünü niye takıyosunuz diyen biri..

Şimdi ben kapanmak zorundayım kelimesini,erkek arkadaşımın bu gerçekleşmeden benimle evlenemeyeceğini belirtmek için söyledim.Bu tabiki acı bir durum,bende isterdim seni böyle kabul ediyorum demesini ve bir zaman sonra kendim zaten kapanırdım.Bunu bana dayatma olarak sunması hoş değil farkındayım ve bunu onun yüzünede vuruyorum zaten.Beni endişelendiren kapanmak dışında onun ailesine uyum sağlayabilecek miyim?Bazı şeylerin özlemini çekecek miyim?Mesela benim aileme gelin gelen birisi kayınpederiyle rahatca oturur sohbet eder,kızım canım sarılır öper.Ama ben herzaman mesafeli olmak zorunda kalıcam veya onun ailesinin evine yemeğe gittiğimizde eşimle aynı sofrada oturup yemek yiyemicem bunun gibi bir sürü örnek verebilirim..Bunlar kaldırması kolay şeyler mi?Bu tip evliliklerde baskı evlendikten sonra artar mı?Eşler çok mu değişir?Yaşamadan bilemiyorum,yaşayıp bilenlerden tavsiye istiyorum..

Yorumlarınız için bütün ablalarıma teşekkür ederim.

Yorumlarınız için teşekkür ederim

bu bahsettiklerin biraz ciddi şeyler yalnız.. hayatının yeni baştan farklı ölçütlere göre yeniden düzenlemesidir resmen bu.. 23 senedir yaptığın, gördüğün, alışkın olduğun şeyleri yapamamak.. ha imkansız mı tabii ki değil.. 20 sene de bu şekilde yaşarsan buna alışırsın gibi..
ama değer mi? bence değmez....

Ne fena!

Erkek arkadaşınız babasına saygı duyduğu için mi sizi kapatmak istiyor? Bu durumda sizin babanıza saygınızı göstermek için ne yapmanız gerekiyor? Onun babası baba da, sizinki iskele babası mı? Neden herkes sadece kendini düşünür, anlamam! Ayrıca arkadaşların da belirttiği gibi; evlenemeyeceği bir insanla neden flört ediyor? Ben bu insanı değiştirebilirim düşüncesiyle evlilik yapılmaz, bu da ayrı bir konu!

Siz hukuk eğitimi almış bir insan olarak, başka bir insanın boyunduruğu altına girmeyi nasıl kabullenebiliyorsunuz? Buna da şaştım, kaldım.

canım yorumların hepsini okuyamadım...bence evlilik bir takım oyunudur tek başına oynanmaz..
aslında bu konuda okadar çok görmüşlüğüm,duymuşluğum ve yaşamışlığım varki yaz yaz bitmez ben kısa geçicem artık....
kapanmak birilerinin isteği ile dğil yürekten istemekle olur...eşin olucak kişi sana derseki (güzelim benim için senin ne istediğin önemli ama ailem gelince yada onlara gidince ortama uyarsan hepimiz mutlu oluruz )amennah,sende yakışanı yaparsın eminimki ,işte bu takım oyunudaur...
ama seni mecbur kılıyorsa arkana bakma derim çnkü bu size anlık mutluluk verir evlenince ve zaman geçtikçe sen değişieksin ve bulunduğun ortamdan boğulucaksın ve sonuç ayrılıkla biticek üzgünüm..
benim kuzenim 7 yıl kapalılıktan sonra ayrıldı eşinden 3 çocukla zordur bu konular baştan kabullenmen gerek ya yapamıycam dersin yada yaparsın ölene dek...

bir de ayrıca şunu da anlamıyorum. açık kesim olarak biz kapalılara saygı duyuyoruz da, bazı örümcek kafalı kapalılar niye açıklara saygı duymazlar bunu da anlamış değilim..
bu çağda, bu şartlarda hangi taraf anormal bu da tartışılır tabi ki..

bunu burda genellestirmeyelim bence. tam tersi ornekleri sana surda milyon tane siralayabilirim.
neyse konu dagilmasin en guzeli.

konu sahiibi arkadasim madem sen de kapaliliga sicaksin ve dahi kapanmayi istiyorsun o zaman tabi sen bileceksin. asil onemli faktor burda ailesi ve sevgilinin yetistirilme tarzi bir kapanmakla bitmiyor yani. sevgilinin kadina verdigi deger ve kafasinda kadini koydugu yeri cok iyi tart bbana kalirsa. ailesinde kadinlara nasil bir bakis acisi var sen calismak istesen nasil olur cocugunun adini bile sen koyabilir misin otur bunlari tek tek sevgilinle konus. ondan sonra bence karar ver, herkesin tanidigi diyarbakirli farklidir. ama genel olarak gunaydogulularin aile baglarinin cok ski oldugunu ve birbirlerinin uzerinde oldukca soz hakki oldugu bilinen bir gercek.
kaldiramayacaginiz yuklerin altina girmenizi de tavsiye edemiyorum..

Back
X