Btn ablalarmdan yardm istiyorum

bak başka topiklerde başka arkadaşlarda yazmışlar.evlendik şimdi sorun yaşıyoz diye.olmuyo güzelim siyasi görüş çok önemli bence.çünkü hayat tarzıdır,kişiliktir,herşeydir.ha sen ben kapanmayı zaten düşünüyodum diyosun oda senin bileceğin iş..

canım konuşmalarından senin kendi kararını verdiğini anlıyorum ama iyi düşünmmeni tavsiye ederim ben çünkü herşey sevgi değil

sen eziliceksin seni asla savunmuycak sen hiçççç sevilmiyceksin 2+2=4

madem böyle düşnüyordu bu adam kapalı biriyle olsaydı ozaman yani. demekki kendibunu kabullenebilir amaaaaa ailesine kabullendiremez..

bugün türban konu olur yarın işin yarın evin yarın kocana hitap şeklin yarın konuşman bu yarınlar hiççç bitmezz..
yazık edersin gençliğine sakın evlenme..
tek sorun türban olsaydı keşkeee..
kii bu tarz sorunları olmayan kişiler bile aile sorunları yaşıyor gelin kaynana sorunu yaşıyor eşim ve ailesi bölmüne gir ve oku sana orada çok ders varr.

adalayda teşekkür ederim şimdi bakıcam..

Ayrıca bütün yorum yapan ablalarıma ve kardeşlerime teşekkürler..

bir an önce arkana bile bakmadan kaç derimmm!kaydirigubbakcemile4
kesinlikle yürümez:1no2: ve çoookkkkkk mutsuz olursun!!

Oyy oyy bence hiç yürümez bu iş nacizane fikrimi söyleyeyim.. Sizin din değil kültür ayrılığı var ilerde şiddetli çatışmalara dönebilir ama siz şimdiden baskılara kendinizi alıştımışsınız bakalım nereye kadar böyle gidecek.
Kyınpederinizle bir tanışın hele bir aileyle tanışın bakayım sana nasıl davranıcaklar valla kilon kadar takı alırsın ama onları kullanmaya fırsat bulamazsın ayrılmak istesen bırakmazlar seni bilmem açık konuşabildimmi:çok üzgünüm:

Şu düşünceye sinir oluyorum .Ailem son derece modern, SOLCU . gidiceğim aile ise son derece kapalı.
Kapalı olunca modern olunmuyor mu?
Ayrıca solculuk ,sağcılık modernlikle ne ilgisi var. ?Neyi baz alıyoruz.
Eğer modernlik bunla ölçülseydi hayvanlar önde olurdu.

Benim ailem de bir tane kapalı yok. Gelin geldiğim SÜLALE ise inanılmaz dindar. Hatta soyadlarını duyan tanır..Oysa içlerin de ne kadar eğitimli insanlar var.Düşün çarşaflı doktor ..Ağzın açık bakakalıyorsun.Ne hafızlar ne kurralar.Adam kuranın her sayfasını ezberlemiş şaka gibi.Kızların hemen hepsi bu şekilde .Bunlar mı modern değil ..
Kimseyi kapalı diye yok modern yok geri diye tanımlamayalım.(Adamlar nasıl geri kafalı olabilir ölümden sonrasını düşünüyorlar bence gayet ilerici insanlar:roflol:)

Demek istediğim hukuk mezunu olucaksın hakkını koruyamıyacağını düşünüyorsan zaten mezun olma..
Gideceğin ailenin kapalılığına değil eğitimine bak eğer ki eğitimli değillerse ..Düşün..Öylesiyle uğraşmak zor işte .
Ayşe armanı okuyup çok eğlenmiştim. Yazısının ciddiye alınıcağı aklıma gelmemişti..

evet ilk baslarda sana cok cazip gelebilir askin,sevgin onun seni sahiplenmesi bla bla..

ama evlendikten sonra

sen altin gibi bir meslek icin ugras cabala tam bitirip keyfine varicakken

evleniceksin ve sonrasinda

sunu giyme ,bunu giyme , basini acma demeler baslicak

ki bu yasina kadar ailen sana giyimin hakkinda yorum yapmamisken

hayatina yeni giren birisi icin tum varligindan, benliginden vazgeciceksin

sonrasinda suraya gitme ,buraya gitmeler baslicak

sonrasinda aileyi zorunlu ziyaretler baslicak ,böylesine tutucu bir aileye birde yan gel yat osman bi gelin degil ,her bisey dediklerinde hazir olda duran bir gelin beklicekler

yani demek istedigim su

sen hayatini bir ömür boyu sorgu sual altinda mi yasamak istiyorsun arkadasim ?

sen hayattan ne istedigine bak güzelim

devamli ailesiyle esinin arasinda kalmak istiyorsun buyur evlen :delphin:

madem kapalı bi eş istiodu başta öyle birini seçicekti ozaman:umursamaz:
ben şimdi flört edimde ewlilik aşamasında kendi istediğim şekle sokarım nasılsa zihniyetini asla ama asla anlamıorumm!!! ayrıca demişssinki zaten kendiside kapalı olmamı istio.. hayır cnmm eğer o kapalı bi eş isteseydi en başta derdi sana kapan die yada açık olduğun için seninle bi ilişkiye başlamazdı.. ama okuldan mezun olunuo ewlilik yaklaşıo we kapanmanı istio, 4yıldır neden kapatmadı seni ozaman??sadece we sadece ailesi öle istediği için sana yaklaşımı bu. we buda onun ailesinin fikirlerine göre hareket eden biri olduğunu gösterir.ilerde bi sorun yaşadığında kocana sığınamazsın bile gönül rahatlığıyla derdinide anlatamazsın, çünkü istemesede ailesi haklıdır..
kendi isteğin dışında kimsenin isteğiyle bişe yapma, özgür düşün özgür ol,olmak istediğin gibi ol, kendin ol...opuyorumnanaktan

Erkek arkadaşımsa Bilgisayar mühendisliğini bitirdi ve unv.de okumanın vermiş oldugu bazı şeylerle ve benim çabalarımla benim çalışmama sıcak bakmakta...

ayy bak bunada sinir oldum ben:olmaz: ne demek sıcak bakıo yaa?? ailen seni emek werip okutuo mesleğini eline alacağın günü 4gözle beklio ama o bu duruma iknalar sonucunda sadece sıcak bakıo:oklava: nerden biliosun bu sıcak bakmanın köprüyü geçinceye kadar olmadığını??
ya cnm sen çok ii düşün derim ben..
tepkim fazla olduysada kusura bakma ben çok sinir oluorum bu okuyup çalıştırmama isteği dışı kapatma olaylarına hazmedemiorum insanların emekleriinin isteklerinin gözardı edilmesine... a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu düşünceye sinir oluyorum .Ailem son derece modern, SOLCU . gidiceğim aile ise son derece kapalı.

Benim ailem de bir tane kapalı yok. Gelin geldiğim SÜLALE ise inanılmaz dindar. Hatta soyadlarını duyan tanır..Oysa içlerin de ne kadar eğitimli insanlar var.Düşün çarşaflı doktor ..Ağzın açık bakakalıyorsun.Ne hafızlar ne kurralar.Adam kuranın her sayfasını ezberlemiş şaka gibi.Kızların hemen hepsi bu şekilde .Bunlar mı modern değil ..
Kimseyi kapalı diye yok modern yok geri diye tanımlamayalım.(Adamlar nasıl geri kafalı olabilir ölümden sonrasını düşünüyorlar bence gayet ilerici insanlar:roflol:)

Demek istediğim hukuk mezunu olucaksın hakkını koruyamıyacağını düşünüyorsan zaten mezun olma..
Gideceğin ailenin kapalılığına değil eğitimine bak eğer ki eğitimli değillerse ..Düşün..Öylesiyle uğraşmak zor işte .
Ayşe armanı okuyup çok eğlenmiştim. Yazısının ciddiye alınıcağı aklıma gelmemişti..

Akidem arkadaşım , problemin sahibi arkadaş solcular modern bunlar kapalı o yüzden tutucu gibi bir cümle hiç bir şekilde kullanmamış hatta ima bile etmemiş.Bahsettiği ailenin kapalı ve aynı zamanda modernlikten uzak tavırlar sergilediğinden yakınıp şu cümlelerle de belirtmiş ''bayanların çalışması onlara ters,gelinler kayınbabalarıyla aynı sofrada yemek yemez,hatta çoğu zaman ayrı odalarda otururlarmış''
Sen bence okuduğunu tam olarak algılayamamışsın mevzuyu siyasi boyutlara açık-kapalı tartışmasına dökmüşsün.Üstelik söylemeden de geçemiycem ''Oysa içlerin de ne kadar eğitimli insanlar var.Düşün çarşaflı doktor ..Ağzın açık bakakalıyorsun'' gibi bir cümle kurarak kapalı bir insanın doktor olmasına olan şaşkınlığı sen dile getiriyorsun ????CADIARZU
Bu da bana göre bir nevi açık-kapalı ayrımıdır çelişki gördüm sende hmmm...

IYI DUSUNNN DERIM BEN.Bu durumları bılıyorsun. Boyle bır aıleye gelın gıdeceksın. Ilerısını de dusun. Benım sevdıgım kısı benı kapatırmı ben de evde ıkıncı ınsan gıbı olurmuyum( aynı sofrada yemek yememek gıbı) Esım benı ıse yollarmı yoksaa salmazmı.Aılesını dınleyıp bana bunları yaparmı dıye dusun. Iyı dusun canım.Aılelerden bıze ne sakın deme. Aıleler olene kadar hayatınızda olacaklar. Belkı olumsuz dusuncelerle karsılasacaksın kımbılır?

çok seviyor olabilirsiniz,oda seni çok seviyor olabilir ama eğer sana kapan diyorsa seni olduğun gibi sevmiyor demektir...
senin yaşında kızım var benimde(2 yaş küçük)kültür farkı ne yazıkki etkiliyor insanları çünkü erkek olsun kadın olsun aşkı,sevgiyi bir yere kadar sürdürebiliyorlar sonrasında ise görünmeyen gerçekler görünüyor...
sana Canan Tan'ın PıRAYE kitabını şiddetle okumanı öneririm canım,bence önce oku sonra karar ver eminimki daha net görebilceksin bazı şeyleri ve ordakilerde birbirlerini kişiliklerinden fedakarlık etme pahasına seviyorlardı...

olmayacak duaya amin deme bence
inançlarım var diyorsun,evet herkesin inançları vardır
ama gelin gideceğin aile,senin yaşayış tarzından
kültüründen çok uzak..herkes aynı şeyleri söylemiş zaten
aklın yolu birdir,sen şuanda çok aşık olduğundan dolayı bazı şeyleri görmezden gelmeyi
kabul etmişsin gibi sanki,ama iyi düşün..

kimse o düşüncede bir yazı yazmamış
konu sahibi zaten örnek verip
sevgilisinin ailesinin ne kadar bağnaz olduğundan bahsetmiş

bence bir daha okuyun konuyu..

Canım yaşadığın zor bir birliktelik , şu an tam anlamıyla fark edemiyorsun. Evlenirken sadece 2 insan evlenmiyor ailelerde evleniyor . Sen istemez misin tatlılıkla aileler de görüşsün , gidilsin - gelinsin bir uyum olsun !!

Artı her sene hacca giden ümreye giden bir baba .... Eğer bu kişiyle evlenirsen sana söylemeseler bile eşinin üzerine baskı kurarlar problem yaşarsın , onların yanında sürekli kendini ifade etmek zorunda kalırsın . Sonra yarın çocuğun olduğunda onun da kendileri gibi yetişmesini isterler ............. Vs.. 23 yaşındasın kendi kararlarını verebilecek yaştasın.. Ve bu yaştan sonra insanın alışmış olduğu hayattan başka bir düzene uyum sağlayabilmesi oldukça zor olur .. Kendi kendini yıpratırsın canım .. Birlikte olduğun kişi ailesini sana güzelce anlatmış ve senden anlayış bekliyor ... !!!

bir de ayrıca şunu da anlamıyorum. açık kesim olarak biz kapalılara saygı duyuyoruz da, bazı örümcek kafalı kapalılar niye açıklara saygı duymazlar bunu da anlamış değilim..
bu çağda, bu şartlarda hangi taraf anormal bu da tartışılır tabi ki..

ne kadar üzücü ne kadar kırıcı ne kadar yaralayıcı bır yaklasım
ne demek bazı örümcek kafalı kapalılar
baska bır tabır bulamazmıydınız
cok uzuldum
ısın garıp tarafı da bı arkadas harıcınde kımse bu yoruma takılmamıs
eger bırı kalıp da bazı örümcek kafalı sabıt fıkırlı acıklar deseydı emınım olay arkadasın konusundan cıkar konu kapatılmasına kadar gıderdı

dıger sözünüz de ayrı bır sey tabı
ona dıyecek sozum hıc yok
bu cağda derken neyı kastettnız acaba?
cunku dini melekeler çağ kabul etmıyor da o yuzden

daha ılımlı olsaydık keske toplum olarak CADIARZU

Erkek tarafı için dinine bağlı diyemeyeceğim ben.
Kendileri istiyor diye gelinlerini kapatmak fikri bana zorlama gibi geliyor.Dinde zorlama yoktur.Bir insan kapanacaksa içinden geldiği için kapanmalı, kayınpeder istedi diye değil...
Senin içinde böyle bir arzu var mı? Önce bunu sorgula.Başörtüsünün gereklerini yerine getirebilecek misin?
Bu zamana kadar yaşadığın hayattan çok çok farklı bir hayata geçmekten bahsediyorsun..
Sevgin bu zorlukların üstesinden gelecek mi?
Hadi sen kapandın, ailenin istediği gibi bir gelin oldun, bir nevi alıştığın hayattan fedakarlık ettin.Peki erkek arkadaşın senin için hayatı yönünde bir fedakarlık yapabilecek mi?
En azından çalışmana sıcak bakması değil, çalışman yönünde seni desteklemesi lazım.
Boşu boşuna okumadın sen...Gül gibi mesleğini çürütme derim ben.Çok iyi düşün taşın, kendi başıma gelse; beni nasıl sevdiyse öyle kabullenmesini isterdim.Kabullenmiyorsa kendi bilir.Hakkında hayırlısı olsun..

Seni aynı sofraya oturtmayav,caksa ve buna babaya saygı diyorsa, çocuğunun adını da sen koyamazsın, çocuğunu yanlarında kucağına da alamazsın, komik bişey olduğunda gülemezsin, bacakbacak üstüne oturamazsın, bacakbacak üstüne atamazsın, istediğin kıyafeti giyemezsin...
En önemlisi çalışamazsın, ne münasebet benim ısrarlarım sonucu çalışmama sıcak bakıyor... Hadi yaaa...
Tamam hadi kapanma olayını baştan söylemiş, baştan çalıştırmam dedi mi?? Şimdi sıcak bakma olayı hikaye çocuk olunca diycekki çocukla sen ilgilen anne şefkati falan fişman, çalıştırmayacak...
Eee o zaman niye hukuk okuyan bir kızla flört etti...
Güzel olsun eğitimli olsun kültürlü olsun ama kapansın evinin kadını ççocuklarının anası olsun... Olllduu.. Kusura bakmayın ama hiç bana göre değil...

Bu arada aile planlamanı bilekafana göre yapamazsın en fazla 6 ay sıonra başlarlar bu gelin kısırmı niye çocuğunuz olmuyor demeye...

Tüm bunları kabullenebilecekmisin, en önemlisi hazmedebilecekmisin...
Daha da önemlisi bana ellerindeki tüm imkanları zorlayarak seni okutan ailene nankörlük etmiş olmayacakmısın...

Back
X