Btn ablalarmdan yardm istiyorum

kiii şuna inanki senin konunda kapalı açık yöre töre olarak cvp yazmıyor arkadaşlar zaten normal ailelerde bile bunca sorunlar yaşanırken bunuları insanlar yaşarken senin durumunda bu iş dahada zor demek istiyorlar...yani bizler bile karşı aile sorunları yaşıyoruz malesefff.

canım bende aynı senin durumunu yaşadm 3*4 yıl once. .
eşimle tanştığımızda hakkında çok şey bilmiordm tandkça öğrendm hem burada tannmş bir aile sonra sonra öğrendim bizimkinin ailesi kapalı ve eşim 2 ünv.bitrmesine rahmen babasının yannda abileriyle çalışıor . ben çok açıktım yazlk yerde büyüdk ole alşktk eşim de biliordu . ama birlikteliğimz dylnca kabus başladı babası her gün eşime baskı yapıodu ağlamadığı bir gün yoktu asla beni istemiolardı aylarca bole sürdü çok günahlarımı aldlar allah a havale ediorm .. sonra bir gün eşim bir teklifle geldi babam kapanrssa olr dio dedi ben de asla kabl etmiorm senin için baban için onun bunun için kapanmam ben istersem sadece allah m için kapanrm dedm başka bi zmn eşim dedi bişi istesem yaprmsn ne dedim kimse için değil ben istesem kapnrmsn dedi çok sewiordk birbimzi beb bu iş burada bitti dedim ole birini blcktı o zmn ve yalvrdı faln.. en son babasnla konşcktı son defa olmaz derse ailesini terk edeckti. babası grşmk istedi kapanmyı sorduilk gstğmzde bendezamanı glince içimden ne zmn gelirse kimse için değil allah m için kapnrm dedm ewleneli nerdeysr 2 yıl oldu açğm hala bkliolr ama beklesnler ne zamn istersem ozmn....eşim beni kaybetmkten çok korktğu için onlrn yapcklrndan da soylycklrnden de korkmuorm çeker gderm en fazla..
sen kiii güzel bir okul bitiriosn sen istiosan hazırsan yap bunu ama hazır değilsen sakın yapma kaldramazsın..

insanları edepli edepsiz diye ayırmanız çok yanlış.heleki giyim kuşam mesesiyle böyle bi ayrım yapamazsınız.bana göre normal olan bi elbise size göre açık olabilir ama kimseyi bu şekilde yargılamamalısıız.çok yanlış :olmaz:
Arkadaş her hangi bir giyim tarzı için edepli edepsiz demediki..

ya benim demek istediğim ,önemli olan insan olmak..madem pek çok şeyi sorun ediyor arkadaş,o zaman biraz onların dilinden biraz kendi dilinden konuşur..onların yanında giyimi kuşamı,konuşması vs bunlara dikkat eder..biraz onların istediği gibi olur çok fazla fedakarlık yapmadan tabii ki..kendi çevresinde de nasıl istiyorsa öyle davranır..sonuçta bu aile herşeyi sorun ediyorsa,giyiminide ,makyajınıda,saçınıda ,davranışlarını da,vs herşeyi sorun eder ama her zaman ortak yol bulunur..

Erkek arkadaşının evlenene kadar uyumlu ve tolere edebilen kişiliği,evlendikten sonra değişirse ne olacak ki çoook görülmüştür.
Arkadaşımın sevgilisi de hukukta okuyordu,arkadaşım da öğrenciyken tanışıp tam dört sene görüştüler ve çocuk biraz ailesinden gördüğü kadarıyla tutucuydu ama kıza hediye olarak bikini bile alarak tatile yollardı onu.Arkadaşım hiç farkına varmamıştı ama bir gün bara arkadaşlarıyla müzik dinlemeye gitmiş ve bunu sevgilisine söylemiş.Şimdi herkes sevgilisi olmadan giderse tabi kızar diyecek ama işin komiği sevgilisinin kızdığı şey içki içmesiymiş,kız aslında içmemiş bile.İnanmamış ve en sonunda buna o....u diyerek günahkar diyerek bağırmış.
Arkadaşım da anca gidersin demiş tabi :lepi:
Çok yalvardı sonra ama tabi affettiremedi kendisini.
Demem o ki keşke sevgilin seni ailesine karşı koruyacak kadar medeni düşünen biri olsa,ama ya değilse
.

Son düzenleme:
Erkek arkadaşının evlenene kadar uyumlu ve tolere edebilen kişiliği,evlendikten sonra değişirse ne olacak ki çoook görülmüştür.Arkadaşımın sevgilisi de hukukta okuyordu,arkadaşım da öğrenciyken tanışıp tam dört sene görüştüler ve çocuk biraz ailesinden gördüğü kadarıyla tutucuydu ama kıza hediye olarak bikini bile alarak tatile yollardı onu.Arkadaşım hiç farkına varmamıştı ama bir gün bara arkadaşlarıyla müzik dinlemeye gitmiş ve bunu sevgilisine söylemiş.Şimdi herkes sevgilisi olmadan giderse tabi kızar diyecek ama işin komiği sevgilisinin kızdığı şey içki içmesiymiş,kız aslında içmemiş bile.İnanmamış ve en sonunda buna o....u diyerek günahkar diyerek bağırmış.Arkadaşım da anca gidersin demiş tabi.

:roflol::roflol::roflol::roflol: ay hiç gülesim yoktuu

Erkek arkadaşının evlenene kadar uyumlu ve tolere edebilen kişiliği,evlendikten sonra değişirse ne olacak ki çoook görülmüştür.Arkadaşımın sevgilisi de hukukta okuyordu,arkadaşım da öğrenciyken tanışıp tam dört sene görüştüler ve çocuk biraz ailesinden gördüğü kadarıyla tutucuydu ama kıza hediye olarak bikini bile alarak tatile yollardı onu.Arkadaşım hiç farkına varmamıştı ama bir gün bara arkadaşlarıyla müzik dinlemeye gitmiş ve bunu sevgilisine söylemiş.Şimdi herkes sevgilisi olmadan giderse tabi kızar diyecek ama işin komiği sevgilisinin kızdığı şey içki içmesiymiş,kız aslında içmemiş bile.İnanmamış ve en sonunda buna o....u diyerek günahkar diyerek bağırmış.Arkadaşım da anca gidersin demiş tabi.

yuhhhhhhhhh herşeyi yapıyor içki olayına gelince günahkarmı ilan ediyor....insanlar her zaman işlerine geldiği gibi davranır zaten..iyi yapmış kız

ay olay nerden nereye geldi..ben zaten başı açık olabilir ama giyimine kuşamına dikkat eder ,göze batacak derecede güyünmez,-en azından ailesinin yanında- olur biter demek istedim..zaten sol,sağ,hac,umre vs bunları kafasına takan bir insan herşeyi sorun eder ama sorun edecek bişi yok...biraz onların dilinden konuşur birazda kendi dilinden...

anladım CADIARZU vereliniortak

SELAM
Ben 23 yaşında bir ailenin tek çocuğuyum.Annem ve babam ömürlerinin yarısından fazlasını izmirde geçirmiş,modern görüşlü solcu insanlar.Beni ellerinden gelen herşeyi yaparak özel unv. de okuttular ve bu eylülde inşallah hukuk fakültesinden mezun olmuş olucam.Ve konuya girmek gerekirse,kısacası unv.den tanıştığım,4 senedir birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var.

SORUN ŞU Kİ,onun ailesi kapalı görüşlü,öyle ki sülalesinde 1 tane açık yok,bayanların çalışması onlara ters,gelinler kayınbabalarıyla aynı sofrada yemek yemez,hatta çoğu zaman ayrı odalarda otururlarmış.Ve tabiki alacakları gelin kapalı olmalı.Babası senede 1 kere hacca 2 sefer ümreye giden biri,kız kardeşleri ilk okul,orta okul ve lise mezunu,abileri açık öğretim mezunu ve toplam 7 kardeş olmakla birlikte Diyarbakırlılar.

Erkek arkadaşımsa Bilgisayar mühendisliğini bitirdi ve unv.de okumanın vermiş oldugu bazı şeylerle ve benim çabalarımla benim çalışmama sıcak bakmakta ama kapalılık konusunda taviz vermemekte.Bana karşı son derece iyi ve anlayışlı,4 senelik okul hayatımda başım her sıkıştığında yanımda oldu,yeri geldi beni üzen arkadaşlarını
karşısına aldı,beni çok fazla sevdiğini,benim üzülmeme dayanamadığını,sen gül ben başka hiç birşey istemiyorum dediğini söyleyebilirim.Hatta onun sevgisinin benim sevgimden daha büyük olduğunuda itiraf edebilirim.Bende onu çok seviyorum ve yakın zamanda evlenmeyi düşünüyoruz ama gelecek beni korkutuyor..

Ayşe Armanı okuyan varsa geçenlerde benim durumumda olan bir kız 'Karşı mahalleden birini sevdim' diye bir yazı yazmış..Bende aynı durumdayım..iki ayrı kültürden gelen ve biri solcu bir ailenin kızı diğeri ise sağcı bir ailenin oğlu.Evlenirsek mutlu olabilir miyiz?Ben onun hayatına alışabilir miyim?Böyle evlilik yapmış ablalarım var mı aranızda?LÜTFEN bana yardımcı olun.

çok realist yaklaşacağım konuya,yaklaşmak zorundayım çünkü....

canım bu iş olmaz.....çok sıkıntı çekersin....o kadar farklı ki kültürleriniz,aile yapınız.....hiç yapabilirmiyim,alışabilirmiyim derdine düşme....çünkü bi kere zaten bu seni yoracak,hırpalıycak ve dolayısıyla ilişkiniz çok yara alacak ve sonuç: mutsuzluk...

çok sevmiş olabilirsin,anlıyorum ama bu işin sonu iyi olmaz..bu benim düşüncem tabi...

üzdüysem kusura bakma:1hug:

çok realist yaklaşacağım konuya,yaklaşmak zorundayım çünkü....

canım bu iş olmaz.....çok sıkıntı çekersin....o kadar farklı ki kültürleriniz,aile yapınız.....hiç yapabilirmiyim,alışabilirmiyim derdine düşme....çünkü bi kere zaten bu seni yoracak,hırpalıycak ve dolayısıyla ilişkiniz çok yara alacak ve sonuç: mutsuzluk...

çok sevmiş olabilirsin,anlıyorum ama bu işin sonu iyi olmaz..bu benim düşüncem tabi...

üzdüysem kusura bakma:1hug:

ne yazıkki bende aynı şeyleri yazcaktım...ne kadar üzücü olsada bu böyle...

ben tesettürlüyüm eşimin aileside...ama ben istanbulda büyüdüm öğle töre adet falan bilmem...eşimin ailesi ise dediğin gibi aynı sorada yemek yemezler daha anlatması çok uzun sürer bir çok şey var....
böyle olduğu halde ben melketlerine gittiğimde zorlandım....babası abileri tesettürlü olduğum halde dışarıya çıkarken ağzımı da kapatmamı üzerime onların yöreye has olan örtüyü örtmemi istediler...
eşime söylediğimde ne onlardan yana oldu nede benden...öğle ortada kaldım...adetleri okadar farklıydıki çok sıkıldım...
yani anlatmak istediğim bu iş sadece kapanmakla bitmez....sen onlara asla ayak uyduramassın...bana eşim benden yana olur sakın deme....öğle bir ailenin oğlu hiçbir zamn ailesini bırakıpta eşim ne derse o veya eşim haklı diyemez...demezde....
çok yakın bir arkadaşımda yine eşimin köyünden biriyle evlendi...arkadaşımda avukat eşide...hatta eşinin babasıda okumuş şuan mesleğini unuttum...
böyleyken melekete gittiğinde arkaşa bana yapılan baskıları yapmışlar....
eşide baskı yapmış...

bu işin okumakla hiç alakası yok...işte sevgilim okumuş onlar gibi olmaz deme....

benim eşim isteyerek kendi yörelerden biriyle evlenmemiş...onların yaşantısını benimsemiyor ama böyle olduğu halde onlara cevap veremiyor...
işin iyi yönü bana asla baskı yapmaz....ama ailem haksız da demez...
işte böyle karışık birşey...

eee hakım olacam dıosun ...kapanmayı unut zate..bıde aılem ıstıor demıssın aıle ıstıor dıye bu meslegı secersen kendıne cok yazık edersın ..cok zahmetlı cok özverılı bır meslek ayrıca degıl meslegın senı koruması ,kendını korutmak zorunda da kalabılırsın ...bu yuzden bence sen önce kendı meslek secımını bır yap hayatını duzene koy sonra evlılık olayını dusun ...cunku bnde kapalıyım ve avukatım ..hayata bakıs acıma gore meslegımı sectım once ne olmak ıstıosan ona karar ver..bu arada kendın de ıstemıorsan kapanma cunku bu meslekte kolay yurutulen bı sey degıl gercekten baglı olmadıkca ...

benim eşimde çocuk doktoru ve aynen sizin erkek arkadaşınız gibi.ben severek evlendim.eşimi çok seviyorum.ama evlenmeden önce bana karşı dini konularda daha anlayışlı idi.şimdi ise herşeye karışıyor.onu yapma bunu yap vs.bir de şu var ki güzelim dinine bağlı bir erkek evine,çoluğuna çocuğuna daha bağlı oluyor.dışarıdaki erkeklere göre daha merhametli oluyorlar.sanki senin ailenin görüşünde biriyle evlendiğin zaman o insanla tartışmayacak mısın?ben çok şanslı hissediyorum kendimi.güzelim onu seviyorsan evlen.hayat senin hayatın onun annesinin babasının ya da kendi annen ve babanın hayatı değil.

öğle bir ailenin oğlu hiçbir zamn ailesini bırakıpta eşim ne derse o veya eşim haklı diyemez...demezde....
çok yakın bir arkadaşımda yine eşimin köyünden biriyle evlendi...arkadaşımda avukat eşide...hatta eşinin babasıda okumuş şuan mesleğini unuttum...
böyleyken melekete gittiğinde arkaşa bana yapılan baskıları yapmışlar....
eşide baskı yapmış...

bu işin okumakla hiç alakası yok...işte sevgilim okumuş onlar gibi olmaz deme....

benim eşim isteyerek kendi yörelerden biriyle evlenmemiş...onların yaşantısını benimsemiyor ama böyle olduğu halde onlara cevap veremiyor...işin iyi yönü bana asla baskı yapmaz....ama ailem haksız da demez...
işte böyle karışık birşey...

aynı şeyi söyledim bende malesef ki öylee :gitme:

ıyı guzel ama 4 sene nası cıktın be kardesım be,
benım de unıde sevgılım vardı bız de acık gorusluyuz onlar da sızın tabırınızle kapalıydı
bıze gore fazlaca yogunca dın konusu gecerdı aılelerınde,
sonunda ben dayanamadım olmaz dedım uygun degıldık cunku okurken rahattı okul bıttı
ıyıkı ayrıldım dedım hep,
sımdı dıyorum olsa olurmus kötu bırı degıldı ...

ben kapaliyim, esimin ailesi de dini görüslü bir insan. Allahim aslinda neleri tartisiyoruz???
neyse, baskiyla tesettür olmaz canim. ben kendim isteyerek kapandim ama zorla kapnip da memnun olan kimseyi tanimioyrum.

zaten basörtüsü ilk emirmis gibi davarnilmasi da ayri bir sey. önce ilk emri yerine getir, namazini kil, orucunu tut, zekatini ver. sonra istersen kapanirsin.

esrazeye katiliyorum, dinine bagli olan erkekler aldatmiyorlar yada daha az oluyor bu oran. ailesine bagli oluyorlar. sonucta her insanin basina polis dikemezsin ama Allah korkusu icinde olan biri yanlis yapmaz.

simdi sen düsün ve kararini ver. ask gözünü kör edipte hayatinla oynama.
yapabileceksen evlen. yapamiyacaksan yol yakinken dön

gerçi bana düşmez ama ben benzer bi durumda olsam hiç düşünmem bu işi bitiririm. daha doğrusu böyle bir ilişkiye başlamam bile. ne demek kapalılık konusunda taviz vermemek? sen istiyorsan kapan da sakın ola bi adam için kapanma. benden yaşın küçük, abla tavsiyesi olarak al. senin hikayene benzeyen bi evlilik yaptı arkadaşım şu an boşanıyor, çocuğu vermemeye çalışıyorlar falan, berbat şeyler.

ailesi diyarbakırlı imiş. siz aslen nerelisiniz? bu aileye, bu kültüre uyum sağlayabilir misiniz? ben karadenizliyim mesela ne doğu veya iç anadolu bana uzak gelir. aileme de. kültür olarak bambaşkayız. ama atıyorum sen de aslen anteplisindir, çok koymaz o zaman. benzerlikler vardır. aileni düşün, hiçbir erkek aileni üzmeye değmez. ne demek çalışmama sıcak bakıyor? herhalde bakacak, sinirim tepeme çıkıyor böyle durumlarda. her neyse.

hadi eşini kendine uydurdun diyelim, aileyi ne yapacaksın? onları da mı değiştireceksin. boşver, kendi anne babanı düşün. kahrolurlar senin en ufak bi mutsuzluğunda.

ama her şeye rağmen, ben uyum sağlarım diyorsan evlen kardeşim. ne diyim.

Neden sevgilin istiyor diye kapanıcaksın ki,bu iş gönülden Allah rızası için yapılırsa bir anlam kazanır..Kapanmazsan seninle evlenemem de ne demek,niçin tüm fedakarlıkları sen yapmak zorunda olasın ? Benim sana ayrıl ya da ayrılma gibi bir şey söylemeye yetkim yok ama kültürünün tamamen zıt olduğu bir insanla ömür geçirebileceğine inanıyor musun,baskılardan yorulmayacağına ? Sevgilini çok seviyor olabilirsin ama hiç kimsenin sevgisi kendi özgürlüklerine olan saygından öne geçmesin bence,bir şeyleri dayatarak yaptırmaya çalışmak çok onur kırıcı olmalı..

Canım bizdede bu durum tam tersi..Benim eşim ve ailesi solcu,ben ve ailem sağcıyız...
Ama çok şükür bu bizde hiç problem olmadı,olmamalıda zaten...Ben tesettürlüyüm,eşimle tanıştığımızdada öyleydim..Ama ne o bana tesettür istemiyorum,açık ol dedi,nede ben onu namaz kıl vs gibi şeyler için zorladım..:umursamaz:

Bunlar içten gelmesi gereken şeyler,kimse karışamaz,engelleyemez..Şunu söyleyebilirimki sevginize,aşkınıza güveniyorsanız herşeyin üstesindeen gelirsiniz..yazdığından tahmin ettiğim kadarıyla kapanmaya çokta soğuk bakmıyorsun..sen bilirsin..:bbo:

Tabi birde şu var ailen "davul bile dengi dengine" diyebilir..Yani denk olup olmadığınızı elbette bilemem fakat kültür farklılıkları olacağı kesin..:1ninca:

Aslında benim asıl söylemek istediğim şey,ne olursa olsun kendinden taviz verme..o seni böyle beğendi,böyle sevdiyse böyle devam etsinşakkıdı..kimse kimse için kapanamazda,açılamazda kanımcamirmirmirmir

Bir an o yaziyi tekrar okuyorum sandim.. Aile bu alisilmis bir yasam tarzi evlenildiginde sorun olmamasi zor gibi gorunuyo... Acele etmemekte ve ailesiyle gorustugunde sana karsi tavirlarini anlamanda, daha sonra erkek arkadasinin seni ailesine karsi nasil savundugunu gormende fayda var..

merhaba benim kuzenimde ayni senin durumunda ama 2 yillik evli ve bir cocugu oldu yeni fakat suanda cocugun ailesi ile gorusmuyorlar kocasininda ailesi ile arasi acildi cunku kizi devamli zorladilar kiz en sonunda dayanamadi ve tzasinmak zorunda kaldilar kari koca birbirlerini cok seviyorlar fakat kuzenim keske dior evlenmeseydim buyuk kocaman bir aile olmak vardi torunlarini seven bir babane dede olmicak cocugumda kucuk bir ailede buyucek hersey daha guzel olabirlirdi belki diyor ve ilk sene hergun neredeyse sorun yasdilar kocasinin annesi ile
ama tabi herkes bir degil sadece bir ornek

Back
X