Btn ablalarmdan yardm istiyorum

bana bilmedigim birseyler soyle gamorra bu yanlis dusunceyi zaten bilip aksini soyluyorum :delphin: din veya umut veya baska birsey.. eger hicbirseye inancin veya umudun yoksa iyi ahlakli olamazsin.. insan olmak da iyi ahlaktan gecer .. eger hayattan bekledigin inandigin veya umut ettigin sey kotu birseyse; kotuye inaniyorsan; yada hayattan bekledigin hicbirsey kalmamis karamsar isen --zaten bunu hayat bana yapacak o yapmadan ben yapayim-- deyip kendine veya cevrene zarar verirsin kotuyu secmis olursun .. sana joanne greenbergin -sana gul bahcesi vadetmedim- kitabini oneririm bir sizofrenin umudunun tukendigi yerdeki tutumu bu dedigimi iyice acikliyor (ps: dinle alakasi yok kitabin)

Amacımız birbirimize bilmediğimiz bir şeyler söylemek olsaydı bu topicte değil başka topiclerde buluşurduk..Amaçtan sapmazsak ;hiç bir şeye umudun ve inancın yoksa bu ruhsal olarak çöküntüde olduğunu gösterir bunun ahlak konumuzla uzaktan yakından alakası yok bilmem farkında mısın..Kitap önerin için ayrıca teşekkürler 15 yaşımda falan okumuştum bahsettiğin kitabı madem kitap önerisinde bulunuyoruz naçizane oğuz atay dan tutunamayanlar ı okumanı salık veririm bende...(Dinle değil insan olmakla alakası var )

ahhh canım yazdıklarını okuyunca "piraye" geldi aklıma gerçi onun ki roman seninki hayatın ta kendisi ama ......

yerinde olsaydım bu ilişkiyi bitirir yoluma onsuz devam ederdim ki eşin olacak kişi kadar aileside çok önemli ve doğulular her zaman iç içe yaşayan tipler ayrı gayrı olmaz onlarda bir yerde çok iyi ama bi yerde de bunlatıyor insanı .....

ben yapamazdım benim için önemli olan aşk evliliği ama aşk başa gelince aklımı tatile çıkartanlardan değilim ....

Evlenip huzursuz mutsuz olacağıma bekar kalıp kafamı dinlerim ....

canim benim bende onu okudum ne tesaduf fakat insan olmanin anlamini mevlananin felsefesinden ogrendim cok kucuk yaslarda ..ha amactan sapmayalim derken din konusunu elestireceksen;olmayan seyi inatla buraya cekeceksen ben konuyu dagitmak istiyorum cunku kimse -dinine bagli olmayan evine bagli olmaz - dememis .. sen israrla o konuya donmek istiyorsun ozaman yol verelim devam et.. bugun regli donemindesin sanirim bilmem farkindamisin ? bilmem anlatabildimmi? bilmem soylemi? kararsiz cumleler silsilesi kullaniyorsun.herkes herseyin farkinda rahat ol sen . bu gergin gununde sana rahatlamani ve ortaligi karistirmamani tavsiye eder yanaklarindan operim

çok saygısızca :kedi: :tomato:

canım sevgi herşeyin üstesinden gelebilmeli bana göre..Bu tek taraflı olmaz. Ailesi oğullarının görüşüne saygı duymalı sana saygı duymalı hiçbir baskı altına sokmamalı seni. Yani zorla birşey yaptırılmaya çalışılıyorsa şimdiden bence iyi düşün derim. Saygın bir ilşikiden zarar gelmez. İlerde birçok sorun olabilir. Keşke sevgiler herşeyi yenecek kadar güçlü olsaydı. Ama şimdiye kadar görmedim ben..Bir yerde tıkanıyor...İyi düşün..

canim benim bende onu okudum ne tesaduf fakat insan olmanin anlamini mevlananin felsefesinden ogrendim cok kucuk yaslarda ..ha amactan sapmayalim derken din konusunu elestireceksen;olmayan seyi inatla buraya cekeceksen ben konuyu dagitmak istiyorum cunku kimse -dinine bagli olmayan evine bagli olmaz - dememis .. sen israrla o konuya donmek istiyorsun ozaman yol verelim devam et.. bugun regli donemindesin sanirim bilmem farkindamisin ? bilmem anlatabildimmi? bilmem soylemi? kararsiz cumleler silsilesi kullaniyorsun.herkes herseyin farkinda rahat ol sen . bu gergin gununde sana rahatlamani ve ortaligi karistirmamani tavsiye eder yanaklarindan operim

Bugün regli dönemindesin lafını en son lisede duymuştum pardon yaş kaç senin ?? :roflol:
11 sayfada en az 5 tane dinine bağlı kocam var ve dini bütün adam karısını aldatmaz ifadesi var hayır okumaktan yoruluyorsan bilemem ,okuduğundan birşey anlamıyorsan ümitsiz vaka sın..

benim eşimde çocuk doktoru ve aynen sizin erkek arkadaşınız gibi.ben severek evlendim.eşimi çok seviyorum.ama evlenmeden önce bana karşı dini konularda daha anlayışlı idi.şimdi ise herşeye karışıyor.onu yapma bunu yap vs.bir de şu var ki güzelim dinine bağlı bir erkek evine,çoluğuna çocuğuna daha bağlı oluyor.dışarıdaki erkeklere göre daha merhametli oluyorlar.sanki senin ailenin görüşünde biriyle evlendiğin zaman o insanla tartışmayacak mısın?ben çok şanslı hissediyorum kendimi.güzelim onu seviyorsan evlen.hayat senin hayatın onun annesinin babasının ya da kendi annen ve babanın hayatı değil.

bu yazıdaki dışarıdaki erkekler hangileri oluyor ben anlayamadım burda bu yazıda ikiye bölmemişmi arkadaş kişileri.yanlışmı yklendik acaba...
dinime ve şehrime laf söyletmem herşekildede üzerime alınırım

kötükedihüso :oklava:

direk aldatmaz denmemis. ihtimali daha düsük denmis. biraz daha dikkat lütfen

haaaa pardon ya yüzde vermedikleri için biz anlayamamışız ..ihtimali düşükse tamam o zaman yüzde kaç mesela ona göre değerlendirme yapalım yaa bırakın bu işleri saçmalıktan başka bir şey değil.. diğer vatandaş sen kendini biliyorsun yazmaya devam etsende sana cvp yok daha zira lise yıllarım çoook uzaklarda kaldı sikletime göre olanlarla tartışmayı tercih ediyorum caanım :teytey:

dinine bagli olan metres tutan dost hayati yasayan nice namazli niyazli insanlar var. elbette bunlari tasvip edecek degilim. yanlis kisiye aittir. her koyun da kendi bacagindan asilir. sucu neyse cezasini cekecek, onu yargilamak bize düsmez. ayni sekilde namaz kilmayani yargilamak da bize düsmez.

hatta ben bunu bile dedim. kimseyi diniyle elestirmeyelim. yanlis, kisinin iradesindedir. dininde degil. yargilamak da bize düsmez. kimin dinine ne kadar bagli oldugunu da sorgulayamazsiniz.

konu cok sacma sapan yerlere geldi.
konusulmasi gereken kültürlerin farkliligiydi
bende esimle farkli kültürdenim ama saygi olunca asiliyor sorunlar.
iki ayri kisi ayni evde elbette catisma yasar ama seviyeyi koruduktan sonra bu konuda kendine güvendikten sonra, yapilabilecegine inandiktan sonra evlenilir.
ama ya yapamazsam korkusu varsa hayat tehlikeye alitilmamali

:delphin: arkadasin demek istedigini cok iyi anliyorum cunku hemserim.. izmirde maalesef bu gorus mevcut ben solcuyum ya sen kapalimisin? anlatmak istedigi bu.. cok buyuk tezatlar var iki kesim arasinda bunu anlatmaya calisti siyasi bir imge kullanmadi kesinlikle.. izmirde ya deniz gezmis tarzi solcusundur;ya deniz baykal tarzi solcusundur; yada osmanli tarzi solcusundur insanlar nekadar kabul etmesenizde sizi kategorize eder o yuzden anlatmaya calistigi buydu arkadasin ..

diyecek lafım yok artık

nutezcim eline sağlık zahmet oldu canımcım bir örnek kopyalayıp gösterdiğin için... buyrunnnnnnnnn

20 sayfada bir kisi!!!
ben matematikciyim bunu yüzdeye hic vurmayalim ayip olur zira :))

30 yaşındayım resmimide koydum gzelmi canım böyle görüntülerle karşındakinin kişiliğini,inancını anlaya biliyormusunsen

Ben anlayacağım kadarını anladım,zaten bugun başka şeylerde oldu canım çok sıkkın.Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim

Ben anlayacağım kadarını anladım,zaten bugun başka şeylerde oldu canım çok sıkkın.Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim

canım...
ben sana bir şey demek istiyorum bizim kasabanın imamı var 2 kızı var 22 ve 20 yaşlarında hepsinin başları açık.gelin aldılar üniversite mezunu oğulları imam hatip mezunu gelinlerin başı açık ve hiç biri kapanacaksın demiyor çünkü kızlarınında başları açık ve 5 vakit namazlarında hepsi.çünkü tarikat veya herhengi yeşil para gibi bir yerlerden çıkarı yok anladın mı canım.ben senin sevgilinin bir şekilde tarikata girip bir yerlerden para aldıklarını düşünüyorum yoksa ailesi niye senin kapanmanı istesinler...sor bakalım eskiden durumları fakirmiymiş ne zaman zengin olmuşlar ne cevap verecek.eğer yeni zengin olmuşlarsa bir yerlerden nemalanıyrlar niye korkuyorlarda senin kapanmanı istiyorlar.şüphe duyarım ben :1closedeyes:

çok ayıp çok sizinle muhatap olmak istemiyorum lütfen yazmayınız.şu arkadaşınızın size yazdığ özeldeki yazıyı okudumda harikasınız....
SADECEMEYRA arkadaşın bizler için özelden yorumunu kopyalıyorum...
harikasin canim:)) ne güzel öptün arkadasi:))

ben sizi kapalı sanarak yazmadım ayrıca..olsanız ne yazar olmasanızbenim için o kafa tasının altındakiler önemli üzerindekiler değil.

bu ne yaaa...konuyu saptırdıkça saptırmışsınız...

konu sahibini bırakmış,kendi kişisel görüşlerinizi tartışıyorsunuz:delphin:

kimsende özr dileyecek değilim öncelikle siz izmirliler için yazdığınz yazı için bizlerden özür dileyin...

benim üzerinde durduğum yazıyı siz eğil bir başkası yazdı onuda alıntı ile bildirdim zaten..
ltfen sizde derdinizi alıntı yaparak yazarsanız kimse üzerine alınmaz..

hayir anlamiyorum, madem kafatasini icindekiler önemli disi degil ne diye tartisiyoruz???

madem icindekiler önemli ben neden ülkemde okuyamiyorum
madem icindekiler önemli neden yargilaniyorum
madem icindekiler önemli neden bunlari yasiyoruz?

ayrimcilik yapmayalim. ben sizler bizler icin yorum yapmadim. hicbirzamanda insanlari sag sol siz biz seklinde ayirmam.
insani insan olarak degerlendiririm.

Back
X