Bu acele neden?

Malena31

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2017
266
13
98
Merhaba kızlar hepinize iyi haftasonları diliyorum.
Çalkantılı geçen 3 yıllık ilişkimden sonra daha makul, meslektaş olduğum birisiyle tanıştım. Bana karşı her zaman çok kibar ve anlayışlı oldu ama iş evliliğe gelince işim rengi biraz değişiyor. İkimiz de doktoruz benim 1 ayım kaldı mezuniyetime atama vs işleri Eylülün ortasında iş başı yapacağım. Onun da meslekte 3. Yılı.
Benim önümde belirsizlikler var müstafi kalıp Tus mu çalışmalıyım yoksa pratisyen olarak iş hayatına atılmalı mıyım hangi şehir yazmalıyım vs gibi onun olduğu şehir ve ailemin olduğu yer 3 saat uzaklıkta. Gibi belirsizlikler içindeyim o ise hemen 4 ay içinde evlenmek istiyor benim mesleğe evli olarak başlamamı istiyor. Ben de bunları anlattığımda sen evlenmek istemiyorsun, evlilikten korkuyorsun gönülsüzsün gibi ithamlarda bulunuyor. Bunun dışında çok sadık anlayışlı ailesi de iyi bir aile.
Neden böyle yapıyor evlenmek için mi evleniyor acaba diye düşünüyorum kafam çok karışık :KK43:

Çalkantılı geçen 3 yıllık ilişkimden sonra daha makul, meslektaş olduğum birisiyle tanıştım. Bana karşı her zaman çok kibar ve anlayışlı oldu ama iş evliliğe gelince işim rengi biraz değişiyor. İkimiz de doktoruz benim 1 ayım kaldı mezuniyetime atama vs işleri Eylülün ortasında iş başı yapacağım. Onun da meslekte 3. Yılı.
Benim önümde belirsizlikler var müstafi kalıp Tus mu çalışmalıyım yoksa pratisyen olarak iş hayatına atılmalı mıyım hangi şehir yazmalıyım vs gibi onun olduğu şehir ve ailemin olduğu yer 3 saat uzaklıkta. Gibi belirsizlikler içindeyim o ise hemen 4 ay içinde evlenmek istiyor benim mesleğe evli olarak başlamamı istiyor. Ben de bunları anlattığımda sen evlenmek istemiyorsun, evlilikten korkuyorsun gönülsüzsün gibi ithamlarda bulunuyor. Bunun dışında çok sadık anlayışlı ailesi de iyi bir aile.
Neden böyle yapıyor evlenmek için mi evleniyor acaba diye düşünüyorum kafam çok karışık :KK43:
Yaşlarımız ben 24 o da 28

Tus la ilgili birşey diyemem. Ancak aktif olarak çalışma hayatına girmeden, mesleğe başlamadan evlenmeyin derim. Şu an bölümden mezun oluyorsunuz. Öncelikle çalışmaya başlayın , görüştüğünüz insanı bir de çalışma hayatınızda tanıyın.

Meslektaşın ve bir ablan olarak ( muhtemelen senden büyüğüm, yeni mezun olacağım dediğin için diyorum) sana şunu söyleyeyim, asla alelacele evlenme işlerine girme. Otur tusuna çalış. Önce kariyer. Tus kazanmak zor gerçekten, kaldı ki bu adamla daha yeni tanışmışsın, aman aman bir duygu da yok aranızda. Mesleğe yeni atılacaksın kendi paranı kazanmaya başlayacaksın, bırak biraz tadını çıkar bunların. Sınavına odaklan. İnan bana tusu ne kadar geciktirirsen o kadar zor kazanırsın.

Bu adam da bana güven vermedi hiç. Sırf meslektaşsınız diye bu adamla birlikte olmak zorunda değilsin. Biraz yaşına uygun davransın o da. Koştur koştur 4 ayda kim evlenir Allah aşkına? Bir de sen evlenmek istemiyor musun diye trip atar? Var bu adamda bir yamukluk ama hadi hayırlısı.

Asla aceleye getirmeyin derim. Seven insan beklemesini de bilir. Kaldı ki siz evlenmem de dememişsiniz. Bu acele nedir! Bir çapanoğlu çıkmasında
Daha önce hiç sevgilisi olmamış. Ben de hiç anlamıyorum böyle yapmasını az önce tekrar kavga ettik mezuniyet için saçımı boyatacağımı söyledim o gün illa aileler tanışsın diyor 1 hafta sonra olsa ne olacak? Çok gönülsüzsün beni çok kırıyorsun dedi :(

Bence bir yönünüzü çizin çalışmaya vs başlayın ondan sonra evlenin bunuda güzellikle söyleyin istiyorum ama ayaklarımın üstünde durayım ondan sonra evleniriz diye. Sizi beğenip kaparlar diye korkuyor o yüzden evli olarak çalışmaya başla diyor :D

Meslektaşın ve bir ablan olarak ( muhtemelen senden büyüğüm, yeni mezun olacağım dediğin için diyorum) sana şunu söyleyeyim, asla alelacele evlenme işlerine girme. Otur tusuna çalış. Önce kariyer. Tus kazanmak zor gerçekten, kaldı ki bu adamla daha yeni tanışmışsın, aman aman bir duygu da yok aranızda. Mesleğe yeni atılacaksın kendi paranı kazanmaya başlayacaksın, bırak biraz tadını çıkar bunların. Sınavına odaklan. İnan bana tusu ne kadar geciktirirsen o kadar zor kazanırsın.

Bu adam da bana güven vermedi hiç. Sırf meslektaşsınız diye bu adamla birlikte olmak zorunda değilsin. Biraz yaşına uygun davransın o da. Koştur koştur 4 ayda kim evlenir Allah aşkına? Bir de sen evlenmek istemiyor musun diye trip atar? Var bu adamda bir yamukluk ama hadi hayırlısı.
Çok teşekkür ederim ☺️☺️
O zaman daha detaylı anlatabilirim sanırım ben intörnken tanıştık kendisi de asistan .
İlk konuştuğumuz zamanlar nasıl olduysa çok tanışmak istiyen oldu benimle o da hepsine şahit oldu. Bu durumun kendisinde patolojik bir kıskançlığa yok açtığını söylüyor kaybetme korkumdan böyle yapıyorum elimde değil de dedi ama çok yargılıyor beni gerçekten nefes alamıyorum artık. Ben asistanlıgımı İstanbulda yapmak istiyordum bu yaşlara tekrar gelemeyeceğim ama bilmiyorum böyle de olunca sıkıştım kaldım

Otrera ya katılıyorum. Kariyerine odaklan. Seviyorsa bekleyecek başka seçeneği yok. Hem bu zaman zarfında biraz daha tanımış olursun
İlişkiniz ne zamandır var adamı ne kadar tanıyorsunuz adamın yaşı mı var da bu kadar acele ediyor yoksa başka bi falsosu mu var
Aileler tanışsın diye kavga etmek ne demek! Yani şu mu "ya benim dediğim olacak ya da hayatı sana zehir ederim burnundan gelir" sık boğaz etmesine asla izin vermeyin. Bir iki ısrar edip kesecektir sesini

İs hayatina baslarsan daha iyisini bulup onu birakacaginizdan korkuyor, meslege baslamadan evlenmeyin sakin

Çok teşekkür ederim ☺️☺️
O zaman daha detaylı anlatabilirim sanırım ben intörnken tanıştık kendisi de asistan .
İlk konuştuğumuz zamanlar nasıl olduysa çok tanışmak istiyen oldu benimle o da hepsine şahit oldu. Bu durumun kendisinde patolojik bir kıskançlığa yok açtığını söylüyor kaybetme korkumdan böyle yapıyorum elimde değil de dedi ama çok yargılıyor beni gerçekten nefes alamıyorum artık. Ben asistanlıgımı İstanbulda yapmak istiyordum bu yaşlara tekrar gelemeyeceğim ama bilmiyorum böyle de olunca sıkıştım kaldım
Ben eski konularından biliyorum seni. Yine saplantılı polis bir sevgilin vardı. Ailen asla onay vermiyordu ki haklılardı. Güç bela kurtulmuştun adamdan. Tekrar aynı şeyleri mi yaşamak istiyorsun?

Mis gibi mesleğin, seni seven arkanda duran bir ailen var. Daha ne idüğü belirsiz bir adam için tüm hayallerinden vazgeçmeye değer mi? Yemişim patolojik kıskançlığını, kimsenin terapisti olmak gibi bir görevin yok.

Nedir sendeki bu şans onu da anlamadım. Saplantılı patolojik kıskanç erkekler seni buluyor gibi. Karşımdakini kırmaktan korkuyorum diyordun önceden ama bu artık nezaketten başka bir şey oluyor. Mutsuz olduğun, boğulduğun bir ilişkiyi sırf karşıdaki üzülmesin diye devam ettirmek de çok akıl karı değil.

Dhy ye gireceksin, acillerde çalışacaksın, seni zor bir süreç bekliyor. Bu adam sana destek değil köstek olacak, adım gibi eminim. Bence ayrılmalısın, sağlam pabuç değil bu kişi.

Asla asla erken evlenmeyin. Acele etmeyin. Kocan evde sana sadece yük olacaktır emin ol.
Müstafi kalıp evde ders çalışırsam evlenmem mantıklı olmaz diyorum onu da kabul etmiyor ben sana bakarım sen istediğin kadar ders çalış evde diyor ama ben bütün gün onun evden gelmesini bekleyerek 4 duvar arasında ders mi çalışicam? Ayrıca aileme bile yük olmak istemiyorum sana hiç olmaz dediğim halde ısrar bu şekilde

Otreraya katılıyorum, bana da adam bir acaip geldi bu nedir böyle yangından mal kaçırır gibi koştur koştur :KK51:

Konu sahibesi sen bir doktorsun, şahane bir mesleğin var lütfen kıymetini bil ve kendini her zaman herkesin önüne koy öncelik olarak. Şu anda Tusa odaklanmalısın, net.

Ben anlayamadım gerçekten bu adam da doktor aynı yerlerden geçmiş, bu mesleği biliyor yemin ederim Aysun Kayacının beğenmediği dağdaki çoban bile bu kadın br doktor mesleği var, TUSu var zaman vereym işlerine göre ayarlarız der. Bu şekilde kafasız bir adamla sırf doktor diye evlenirsne çok başın ağrır. Evet aynı meslektensiniz ama adam bir acaip ya başka şeyler içina ceele ediyor ya da sana saygı duymuyor gelsin evde otursun TUS olursa olur olmazsa da çalışsın işte gibi fikirleri var. bence bu adamı toptan boşverin bana güven vermedi.

Müstafi kalıp evde ders çalışırsam evlenmem mantıklı olmaz diyorum onu da kabul etmiyor ben sana bakarım sen istediğin kadar ders çalış evde diyor ama ben bütün gün onun evden gelmesini bekleyerek 4 duvar arasında ders mi çalışicam? Ayrıca aileme bile yük olmak istemiyorum sana hiç olmaz dediğim halde ısrar bu şekilde
Mühendisim, evlendim 2 hafta sonra atandım, Şimdiki aklım olsa hiç evlenmem öyle söyleyeyim. Olabildiğince geciktir

Daha önce sevgilisi olmadığı için bu konularda özgüvensiz, siz mesleğe başlarsanız onu bırakacağınızdan korkuyor herhalde.
Yaklaşımı hiç sağlıklı gelmedi bana, problemli biri gibi.
Sizin düşüncenizi önemsemeden baskı yapması, manipüle edip suçlu çıkarmaya çalışması falan, değil evlilik, ilişkiyi bile devam ettirme noktasında ciddi ciddi düşünmeniz lazım.

Çok teşekkür ederim ☺️☺️

Yahu ben anlayamıyorum sınavdı okuldu başarılı olsa da ülkemizin bazı kadınları yine akılsız, yine akılsız. Adam net şekilde hasta ve manyak, işe gitmeni kıskandığı için önce nikah yapalım sonra çalışsın gibi manyakça bir düşüncesi var. Muhtaç mısın bu adama doktorsun kızım be yafff, ayrıl bu manyaktan kır dizini çalış TUSa. Akılsızlık bazı kadınlara vergi gerçekten rahat mı batıyor nedir manyak tiplere takılıyorsunuz :KK51:
:KK51:

Ayyyy, üfff, ne ataerkil ne değişik bir kafa yapısı var bu adamın?? Kaç yaşına gelmiş hiç sevgilisi olmamış, bu bile seni düşündürmeli. Baksana adam mezuniyet için saçını boyatmana bile karışıyor. Ne münasebet??

Ben sana bakarım ne demek? Daha 4 aylık bir ilişkide bu kadarını düşünmeye nasıl cüret ediyor?

Bence sende de hata var çünkü eski konularından da şu anki yorumlarından da anlıyorum ki, hala aman gönlü kırılmasın vb diye alttan alıyorsun. Yerinde olsam ayrılırım. Doktorlar genelde doktorlarla evlenirler ki birbirlerinin halinden anlasınlar, yoğunluğa vb laf etmesinler diye. Bu adamın kendisi doktor olmasına rağmen yaptığına bak? Gerçekten sağlam pabuç değil bu adam. Lütfen iyi düşün.

Ailene de yazık. O kadar emek ver okut, sonunda mezuniyetini görme zamanı gelsin, kızın doktor olsun, ama gitsin elin adamının saçma sapan baskılarına maruz kalsın. Yapma etme ablacım. Yapma.

Ayyyy, üfff, ne ataerkil ne değişik bir kafa yapısı var bu adamın?? Kaç yaşına gelmiş hiç sevgilisi olmamış, bu bile seni düşündürmeli. Baksana adam mezuniyet için saçını boyatmana bile karışıyor. Ne münasebet??

Ben sana bakarım ne demek? Daha 4 aylık bir ilişkide bu kadarını düşünmeye nasıl cüret ediyor?

Bence sende de hata var çünkü eski konularından da şu anki yorumlarından da anlıyorum ki, hala aman gönlü kırılmasın vb diye alttan alıyorsun. Yerinde olsam ayrılırım. Doktorlar genelde doktorlarla evlenirler ki birbirlerinin halinden anlasınlar, yoğunluğa vb laf etmesinler diye. Bu adamın kendisi doktor olmasına rağmen yaptığına bak? Gerçekten sağlam pabuç değil bu adam. Lütfen iyi düşün.

Ailene de yazık. O kadar emek ver okut, sonunda mezuniyetini görme zamanı gelsin, kızın doktor olsun, ama gitsin elin adamının saçma sapan baskılarına maruz kalsın. Yapma etme ablacım. Yapma.
Çok haklısın ablacım . Sözde sen ne düşünüyorsun diye soruyor ama düşüncemi söylerken 50 tane laf işitiyorum. Gerçekten artık ayrılmayı düşünüyorum. Annem de eskisine döneceğimden korktugu için bu çocuğa çok olumlu ne istiyorsanız öyle yapın diyor gerçekten mezun olacagım ama hiç heyecan yok içimde

Back
X