• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu adam yanliz mi ölecek bu hayatta :(

Musluman olmak için sart degil musluman olduktan sonra sünnet olabilir demek istedihim buydu ilk dunnet olan peygamberimiz hz.Ibrahim a.s dir.

Arkadaslar ayrica konu onun musluman bir kizla evlenmek gibi bir istegi yok bu insan onu seviyorsa ermenide olabilir muslumanda yahudide... ama defalarca yazmama ragmen anlatamadim zaten son 6 senedir evlenme niyetinde oncesi problemini yazdim zaten size adam sadece bunu engel goruyo kendine belkide esime soyledigi bir bahanedir ama dedigim gibi herseyi biliyor.... konuda sorunu hristiyan olmasi dedigim arkdaslari bir kac kizla tamistirmis ve kizlara bunu soyleyince kizlar istememis sadece bu hristiyan olmasi zaten kendi dinin den bir kiz bulup evlense daha mutlu olacagini hepimiz biliyoruz anlatabildim umarim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim bende su ana kadar bilmiyordum bence halen tartisilabilir bir konu sunnetsiz musluman nasil olur ee o zaman erkek cocuklarimiz dogdugunda neden hepimiz sunnet yapiyoruz.. cunku peygamber efendimiz bunu istemis..neden eslerimiz babalarimiz dedelerimiz sunnet olmus... neden sunnet sart degilse cocuklarimiza o korkuyu yasatiyoruz sunnet sitresini sonra acisi gecene yarasi gecene kadar sabahlara kadar basinda bekliyoruz sart olmayan birsey icin neden bu kadar ugrasiyoruz onu anlamadim sadece problem degilse birakalim oyle kalsinlar

Dinimiz de sünnet var birde farz sünnet efendimizin arasıra yaptığı bazen yapmadığı işler , farz ise devamlı yaptığı ve bırakmadığı eylemler.Ki ben bunları bildiğini var sayıyorum bilmeyenler de okusun .
Sünnet ülkemiz de inançtan sonra bir gelenek halini almış bu yüzden insanlar uğraşıyor .

Umarım bir gün hristyan olursunuz. Bozulmuş olan Kuran ı anlayarak...
Kuran ın bozulmamış hali var yani onu kabul ediyorsunuz , e ona tabi olun o zaman , bozulmamış olanına, kuranın incilden sonra geldiğini biliyorsunuz.

Bu arada amacım senin dinin benim dinim yapmak değil , istediğine inanmakta özgürsün , ve tabi tebliğ etmekte de .
Sen nasıl ki arkadaşın dinini değişmesini istemiyorsan azap göreceğini düşünüyorsan ben de senin için düşünüyorum ve bunu iyiliğin için istiyorum
Sana karşı bu tutumumu göz önüne almanı isterim .

Son düzenleme:
ANA SAYFA HAKKIMIZDA ABONELİK KÜNYE VE İLETİŞİM

Aylık Aile Dergisi
ISSN 1306-0872
picturepicturepicturepicturepicturepicturepicturepicturepicturepicturepicturepicturepicturepicturepicturepicturepicturepicturepicturepicturepicturepicturepicturepicture
Haziran 2012 81.SAYI
İSLAM’IN BİR ŞİARI: SÜNNET OLMAK

Hüseyin OKUR kaleme aldı, DİĞER YAZILAR bölümünde yayınlandı.

Sünnet tarihin başlangıcından beri insanların bilip, İslam dini gelinceye kadar yapageldikleri eski bir ameliyedir. Hz. İbrahim’in (a.s) yüce Allah’ın emriyle ilk sünnet olan kimse olarak bilinmesi, bu işin ne kadar eski bir uygulama olduğunu ortaya koymaktadır.

Ebu Hüreyre’den (r.a) rivayet edildiğine göre Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Şu beş şey fıtrat gereğidir: Sünnet olmak, kasıkları tıraş etmek, tırnakları kesmek, koltuk altını temizlemek, bıyıkları kırpmak.” (Buhari, Müslim) Peygamberimiz (s.a.v) bir diğer hadislerinde ise şöyle buyuruyorlar: “Dört şey var ki, bunlar peygamberlerin sünnetlerindendir. Sünnet olmak, güzel koku sürünmek, misvak kullanmak ve evlenmek.” (Tirmizi)
“Sünnet olma” fiili her ne kadar öteki sünnetler arasında sayılıyorsa da alimlerden pek çoğuna göre vaciptir. Çünkü sünnet olmak hem dinin ve hem dindarlığın şiarıdır. Müslümanın gayrimüslimden ayırt edilmesi buna bağlıdır. Hatta Müslümanlıkta sünnet olduğunu bilmeyen gayrimüslim dahi yoktur. Sünnet olmanın önemine atfen İslam alimleri demişlerdir ki: İman edip Müslüman olan biri, İslam’dan önceki adetlere uyarak tıraş etmeyip bıraktığı kılları kesmesi, İslam’a göre kendine çeki düzen vermesi ve sünnet olması vaciptir. Çünkü bu hususta Rasulullah’ın sarih emri vardır ve emir de vücubu gerektirir.

Useym İbn Kesir, babası yoluyla dedesinden şöyle nakletmektedir: Dedesi Rasulullah’ın (s.a.v) yanına gelerek, “Ben Müslüman oldum!” der. Bunun üzerine Efendimiz (s.a.v) “Üstünden (başından ve bedeninden) küfür kıllarını at ve sünnet ol” buyurur. (Ebu Davud) Rasulullah’ın (s.a.v) yeni Müslüman olan bu zata “Üstünden küfür kıllarını at” buyurması, o kimsede bazı kafirlerin, alameti farikası olarak uzattıkları saçlarının kesilmesi gereğine işarettir. Çünkü bazı bölgelerdeki gayrimüslimler başlarını değişik bir biçimde tıraş ederlerdi. Ve kendilerine has bir alamet olarak başlarının bir yerindeki saçları uzatırlardı. Yine Efendimiz’in (s.a.v) ona sünnet olmasını emretmesi de bu işin İslam’ın ve Müslümanlığın bir şiarı olmasından dolayıdır.

Kuran ın bozulmamış hali var yani onu kabul ediyorsunuz , e ona tabi olun o zaman , bozulmamış olanına, kuranın incilden sonra geldiğini biliyorsunuz.

Bu arada amacım senin dinin benim dinim yapmak değil , istediğine inanmakta özgürsün , ve tabi tebliğ etmekte de .
Sen nasıl ki arkadaşın dinini değişmesini istemiyorsan azap göreceğini düşünüyorsan ben de senin için düşünüyorum aslın da ikimiz de iyi niyetliyiz ,sana karşı bu tutumumu göz önüne almanı isterim .
Bozulmamis olan incil diyorsunuz ya ona kiziyorum. Size gore oyle. Siz nasl bi muslumanin hristyan olmasini istemezsiniz bende istemiyorum. Ve bana insallah musluman olursunuz demeniz beddua gibi geliyor. Korkuyorum anlatabil dim mi? Evet iyi niyetliyiz. Ama empati yapalim lutfen.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sebep sünnet ise eğer islamiyette farz değil sünnet olmasa da müslüman olabilir kaldı ki belli bir yaştan sonra sünneti yapmaması daha uygun.
Musluman olduktan sonra sunnet olmak vaciotir arkadaşım hz ibrahim a.s Rabbim dunneti emretmistir.
Müslüman olmasın. Aden bahçelerine giremez. ne gerek var ahiretten vazgeçmeye!!!

Umarım bir gün hristyan olursunuz. Bozulmuş olan Kuran ı anlayarak...
Arkadasim Kur'anin bozulduğunu ne biliyirsun nerden cikariyor sun tek degismeyen kitaptir. Ve son dindir.

Merhaba arkadaslar benim bir derdim var baskasina gore dert degildir belki ama dert.. bir abimiz var hatta baba gibi gordugumuz bir agbimiz 48 yasinda hayatta siginacak tek insani ben ve esim cok temiz kalpli cok sevecen bir insan hayatinda hic evlenmemis colugu cocugu hic birseyi yok :( bir cok arkadasi birileriyle tanistirmis ama hristiyan oldugunu soyleyince herkez geri cekilmis resmen irkcilik yapilmis yani... simdi diyeceksiniz ki yazdin yazdin derdin ne.. derdim şu bu adam bu hayatta yanliz mi olecek hic sicacik yuvasi hos geldin diye evinin kapisini acan bir sevdigi bir esi olmayacak mi.. hatta dertlesirken hep der kor olsun topal olsun colugu olsun ama bana guler yuzle kapimi acsin evin ici mis gibi bi yemek koksun oturalim aksam karsilikli cay icelim kahve icelim herkezin yasadigi seyler onda sadece bir hayal o anlatinca ben uzuluyorum bir insanin hayatta bunlari yasamamasi icin cok kotu bir insan olmasi lazim ama adam hayatinda bir insana el kaldirmamis bir insan sadece derdimi anlatmak istedim tesekkur ederim okudugunuz icin

Adama üzüldüm tabi yazık herkes sevecek birini bulmak ister ;( bu arada Canım hristiyan olmasından çekinmek ırkçılık degil Müslüman bayanın Müslüman olmayan biriyle evlenememesinden kaynaklı. Hos hristiyanlık ırk degil zaten o yüzden her türlü ırkçılık olmaz, geceleri takiyorum boyle kelimelere de :)

Bozulmamis olan incil diyorsunuz ya ona kiziyorum. Size gore oyle. Siz nasl bi muslumanin hristyan olmasini istemezsiniz bende istemiyorum. Ve bana insallah musluman olursunuz demeniz beddua gibi geliyor. Korkuyorum anlatabil dim mi? Evet iyi niyetliyiz. Ama empati yapalim lutfen.

Nerde bozulmamış incil dedim .
Axelia , niyetim seni incitmek değil ve neden korktuğunu anlamadım .
Burası tartışmak için uygun bir platform değil ama bana incilin bozulmamış olduğunu gösterecek argümanlar hiiç bulamadım neyse ben son veriyorum burda diyaloğumuza konu sapıyor söyleyecek bir şeyin olursa özelden yazabilirsin .

Arkadaslar lutfen konuyu nekadar saptirdiniz.... nerelere geldi konu zaten sitede dini konular yasak ama siz buralara getirdiniz konuyu herkez istedigini ozgurce yasar lutfen yapmayin boyle seyler ben her sekilde ifade etmeye calistim siz nerelere geldiniz ben adam yanliz mi olecek bi hayatta diye konu actim siz nerelere getirdiniz mevzulari polemik yaratmaya ne kadar duskunsunuz

Kurani Kerim de kafirun suredinde oldugu gibi
Senin dinin sana Benim dinim bana.

Yani benim dinim ayrı, sizin dininiz ayrıdır. Ben sizin mabudlarınıza tapanlardan değilim, siz de benim taptığım ilah'a tapmıyorsunuz. Ben sizin mabudlarınıza ibadet edemem. Siz de benim mabuduma ibadet için hazır değilsiniz. Onun için benim yolum ve sizin yolunuz hiç bir zaman birleşmez. Bu ifade, kafirlere hoş görünmek için değil, gittikleri yolda devam ettikleri sürece onlardan kesinlikle beraat ve ilişki kesmeyi ilan etmek içindir. Aynı zamanda kafirlerin, din konusunda Allah'ın Rasulü ve O'na iman edenler ile hiçbir zaman uzlaşmayacağını belirtmeyi ve bu konuda ümitlerini kesmelerini de kapsamaktadır

Yani benim dinim ayrı, sizin dininiz ayrıdır. Ben sizin mabudlarınıza tapanlardan değilim, siz de benim taptığım ilah'a tapmıyorsunuz. Ben sizin mabudlarınıza ibadet edemem. Siz de benim mabuduma ibadet için hazır değilsiniz. Onun için benim yolum ve sizin yolunuz hiç bir zaman birleşmez. Bu ifade, kafirlere hoş görünmek için değil, gittikleri yolda devam ettikleri sürece onlardan kesinlikle beraat ve ilişki kesmeyi ilan etmek içindir. Aynı zamanda kafirlerin, din konusunda Allah'ın Rasulü ve O'na iman edenler ile hiçbir zaman uzlaşmayacağını belirtmeyi ve bu konuda ümitlerini kesmelerini de kapsamaktadır

Kuzum ben o cümleyi tartışmak amacı gütmediğimi belirtmek için kurdum , yoksa elbette herkesin dini kendine .

Yetkili arkdaslar lutfen konuyu kapatirmisiniz lutfen kilitlermisiniz ben ne yazdim adama uzuldugum icin yazdim ama hata ettim gercekten ozur dilerim.. bilemedim insanlar atakda bekliyorlar aradan bir laf cekip bunu 6 sayfa tartisip konunun bu kadar uzayacagini eger bu konu uzerinde hatam varsa bilmeden banlaya bilirsiniz beni cunku okursaniz konuyu ne demek istedigimi anlayacaginizi dusunuyorum.... ama lutfen bir an once konuyu kilitleyin kalpler cok kiriliyor

Yetkili arkdaslar lutfen konuyu kapatirmisiniz lutfen kilitlermisiniz ben ne yazdim adama uzuldugum icin yazdim ama hata ettim gercekten ozur dilerim.. bilemedim insanlar atakda bekliyorlar aradan bir laf cekip bunu 6 sayfa tartisip konunun bu kadar uzayacagini eger bu konu uzerinde hatam varsa bilmeden banlaya bilirsiniz beni cunku okursaniz konuyu ne demek istedigimi anlayacaginizi dusunuyorum.... ama lutfen bir an once konuyu kilitleyin kalpler cok kiriliyor

Buna da şaşıyorum ne istiyorsunuz ki, amaç burda yorum yapmak zaten beklediğiniz cevaplar nasıldı söyleyin ona göre yazalımm:19:

Son düzenleme:
Arkdaslar irkcilik derken yanlis anlamis olabilirsiniz dedigimi bende muslumanim bende dinim den baskasiyla evlenmezdim tabiki de ama karsisina cikan kismetler hep aaa sen hristiyansin olmaz tavirlari adamin kendini anlatmasina firsat bile verilmeden kiz kardesi var 20 senedir evli bir muslumanla ve. Kizda musluman oldu ama dedgim gibi bu agbimiz gercekten yanliz bir insan sebebine gelince kardesi yemege davet ediyor gelirken yagindan tut deterjana kadar istiyor adamdan sebebi ise 2000 geliri var ayda eee tek basina adam ne yapacakmis parayi bize versin diyor o da ben 1 tabak yemek yiyecegim iki sohbet edecegim diye 300 lira neden ona vereyim der her ay arar kardesi sadece ayda bir gun ihtiyaclarini aldirir sonra 1 ay daha aramaz... oyle yanliz biri yani adam da diyo karsima bir kismetim ciksa evlensem zaten ben kazandigimi esime versem sevsem saysam esim zaten benim bir tabak yemegimi yapar bir bardak cayimi verir

Canım benim karşıma hıristiyan çıksa ben de tanımaya bile fırsat vermem çünkü gönül bu bağlanır sonra üzüleceğime baştan olmaz derim..Yani ben insanlara hak verdim dğrusu o da kendisine göre hıristiyan ya da ateist(eğer o konuda rahatsız olmayacaksa) birilerini bulabilir ülkemizde yok değil doğrusu çokça var...

Buna da şaşıyorum ne isityorsunuz ki amaç burda yorum yapmak zaten beklediğiniz cevaplar nasıldı söyleyin ona göre yazalımm:19:

Yorum yapmak amac ama hos goru icinde yorum yapmak ben uzuldugumle ilgli konu aciyorum aradan cimbizla laf cekiyor hep o kelkme uzerine yorum yapiyorsunuz insani da sizin istediginiz cevaplari versin diye zorluyorsunuz aslinda bu kadar kirici insanlari ozun de cok merak ediyorum.. herkeze karsi yuz yuzeykende boylelermi yoksa gercekten kilavye basinda mi boyle oluyorlar onu anlayamiyorum bence reel hayatta yapamadiklari diyemediklerini hirslarini sitreslerini burada atiyorlar

Kuzum ben o cümleyi tartışmak amacı gütmediğimi belirtmek için kurdum , yoksa elbette herkesin dini kendine .
Ben seni anladim cnm arkadaşa yazdim ben belliki istemiyor beddua gibi geliyormus birak herkes istediği dini yaşasın Allah istemedikce kimsenin kalbini islama isindiramaz.

Müslüman olmasın. Aden bahçelerine giremez. ne gerek var ahiretten vazgeçmeye!!!

Hayırdır arkadaş misyonerlik damarların mı kabardı? Burda kimse hak din islam, islama geçsin demedi. Müslüman kızlar evlenmek istemiyor deyince konu sahibi, açıklama yapıldı, müslüman olabilir dendi. Kimse hristiyanlık için bir şey demedi o kadar ünlem işaretine gerek yoktu yani.

Konu sahibi; arkadaşınız için üzüldüm, umarım kendine uygun birini yakın zamanda bulur ve yuvasını kurar.

Konu sahibi burda Hoşgörüsüzlük mu oldu şimdi ben goremedim amacini hala anlayamadim konuyu aciyirsun sonra yorum yapanlari takmayip kapattirmak istiyorsun bizde suc ki onemseyip yaziyoruz hadi iyi geceler.

Back
X