• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu adama haddini nasıl bildiririm?

Gebere Jackson

Sümüğümü çeker giderim
Kayıtlı Üye
3 Mart 2015
1.788
17.262
208
Kızlar elim ayağım titriyor direk konuya giriyorum. Buna mı takıldın demeyin bunun yüzünden bir defa fena azar işittim hüngür hüngür ağladım.
Okulda memurum, evrak işleri, gelir gider, maaşlar, nöbetler, kurslar ve müdürün aynı zaman da yeme içme gibi (görevim olmasa da insan olarak çok değer verdiğim için) işleri yapıyorum.
Müdürüm üstümden çok bana bir abi bir baba olduğu için ben de yeri daima farklıdır.
Kantinci bir x abimiz var 50li yaşlarda, kendini övmeyi seven, çalışanlarına sürekli bağıran, hatta bir çalışanına 'hadi çabuk derken poposuna vurduğunu gördüm' Neyse beni ilgilendirmez o kadın tepkisini kendi koysaydı.
Bugün müdür Beye yemek getirmişler, normal de ben almaya iniyordum, jest olsun diye balık yapmışlar bir de çorba. 3 kat aşağıdan yukarı çıkarılırken tepsiyle üstünü örtmemişler.
Ki okul ortamının ne kadar tozlu ve ortamının hijyen yoksunu olduğunu bilirsiniz. Sonuçta kalabalık bir ortam.
Müdür bey tepsisiz getirildiğini görmemiş, toplantıya indiği için de yemeği yemeden aşağı indi.
O sırada x abi geldi, tepsiyi istedi Müdür gelince tekrar ısıtmak için. Diyalog şöyle;
Ben: X abi tepsisiz yukarı yemek çıkarılmış, neyseki müdür görmedi.
X abi: Görse ne olacak sanki.
Ben: Ne olacağı mı var asla yemez 3 kat aşağıdan çıkarıyosunuz toz girmiştir içine, ne kadar titiz olduğunu biliyosunuz.
X abi: Aman bee sanki sen çok temiz yerlerde yemek yiyosun:rolleyes:
Bende film koptu. Hep pissin hem arsızsın hem pişmiş pişmiş laf yetiştiriyorsun.
Geçen gün de müdüre söğüş tabağı hazırladı ellerini yıkamadan hemde, içim sıkıştı resmen. Müdüre dedim lütfen yemeyin bunu, adam anladı çöpe döktü.
Çok titiz biri miyim hayır, ama yediğim içtiğime tabi ki dikkat ederim.
Demem şudur, ben bunu müdür beye nasıl söylerim, söylersem daha önceden de vukuatlı işinden etmiş olur muyum, vicdan muhasebesi yapıyorum ama sinirim daha ağır basıyor.
Bunu yazarken aradı kızım müdür bey geldi mi dedi. Hemen vicdan yaptım ay bilemedim ama çok sinir oldum:KK24:

Edit: Müdürüm müdürüm canım müdürüm öncelikle.
Müdür yalakası iticilik vs yazan olmuş.
Patron yalakası insanlar bunlarla uğraşmaz, daha kapsamlı yalakalıklar yapar.
Ben yemekten çıktığımda elimde bir tane fazla tepsi getirdim diye kimsenin uşağı olmadım.
Memurluğu ne sanıyorsunuz? Bütün gün masa başında oturmak mı, yapmayın Allah aşkına bu dönemde millet küçülmeye gidiyor, elemanlar çıkarılıyor.
Sen seçici olamıyorsun, seni seçmelerini bekliyorsun.
Ben ordaki çoluğu çocuğu tabiki düşünüyorum, ama olayın çıkış noktası kantinci beyle bu sürtüşme olduğu için bunları yazdım.
Uzun uzun yazmayı BEN tercih etmedim.
Ve lütfen konu hakkında yorum yapın.
Yorumlarda konu dışına da çıktık, ayrıntılı okumak isteyen ordan da bakabilir.

Son düzenleme:
Bence mudur beyle gorusmeden once kantinci abiyle ciddi bi sekildr konusun. Herkesin seviyesi yetisme tarzi hassasiyetleri anladigi dil farklidir. Adam pis de olabilir isini hakkiyla yapmayan biri de olabilir yuzsuzce guldugune gore saygisiz biri de olabilir. Yine de siz uyarinizi yapin sizin farkinda oldugunuzu bilsin eger isinden olmak istemiyorsa zaten ayri bi ozen gosterir. Yok illa israr ediyorsa herseyi goze almis demektir zaten. Mudur beyle konusmadan kantinci abiyle konusun bence cunku obur turlusu de etik olmaz

Ya ben çok bi problem göremedim. Bende mi hata var anlayamadım. Ama müdürün yemeği toz içinde kalıyor, çocuklar bütün gün koşturuyor o koridorlarda ellerinde yiyecek. Ayağına yemek geliyor yani ne olmuş. Bilemiyorum ben adamın söylediğinde de yanlış bişey görmedim varsa lütfen uyarın. Biraz laçka biri belli ama bir sorun göremedim.

Not: ellerini yıkamadan direkt eliyle hazırladığını görmemişim kusura bakmayın. Toz konusunda fikrim aynı.

Ya ben çok bi problem göremedim. Bende mi hata var anlayamadım. Ama müdürün yemeği toz içinde kalıyor, çocuklar bütün gün koşturuyor o koridorlarda ellerinde yiyecek. Ayağına yemek geliyor yani ne olmuş. Bilemiyorum ben adamın söylediğinde de yanlış bişey görmedim varsa lütfen uyarın. Biraz laçka biri belli ama bir sorun göremedim.

Not: ellerini yıkamadan direkt eliyle hazırladığını görmemişim kusura bakmayın. Toz konusunda fikrim aynı.
Canım yemeklerin üstüne başka bir tepsi örtüp o şekil de çıkarıyoruz yemekleri. O kalabalık için de her şey düşebilir, ben toz diye yazdım mide bulanmasın diye, saç bile olabilir kaş olabilir bunlar mide bulandırıcı şeyler.

Canım yemeklerin üstüne başka bir tepsi örtüp o şekil de çıkarıyoruz yemekleri. O kalabalık için de her şey düşebilir, ben toz diye yazdım mide bulanmasın diye, saç bile olabilir kaş olabilir bunlar mide bulandırıcı şeyler.

Anladım canım. Ben de toz diyince yani tozdan korunmak için fanusta olmak gerekiyor :deli: müdür bir kere kendi uyarsa aslında kibarca, daha etkili olabilir.

çok sinirinizi bozuyorsa pek muhattap olmayın bundan sonra
abi değil bey diyin
baktınız pislik konusunda ısrar ediyor o zaman söylersiniz

Aslında bu olayda büyük bir sey yok tabii de sanırım sizdeki birikim patlamis. Ben böyle seyleri paylasma taraftariyim. Okul dediginiz yerde sadece mudur yok, mudure bu şekilde hizmet eden ogrenciye ne yediriyordur kim bilir? Bir de o popoya vurma olayi da sakat geldi bana. Demek ki sinirlarini fazla bilen biri degil.

Bence size ne ha bire müdürün yemeğiyle uğraşıyorsunuz başka işiniz yok heralde..koskoca müdür kantinciyi de tanir yemeğin ne şartlarda getirildiğini de tahmin edebilir yerse yer yemezse başinin çaresine bakabilir..

müdür müdür diye büyütmeyim lütfen oda alt tarafı kıdemli bir memur
Müdürün bir memur olduğunu, sen ben gibi insan olduğunu belki de senden çok daha iyi biliyorum. Konumda da bahsettiğim gibi bir abi bir baba gibi bu işi ben severek yapıyorum. Onlar getiriyordu temizliğe dikkat etmedikleri için ben getiriyorum.
Ben müdüre yemek getirdiğim için şikayetçi değilim, kantincinin laçkalığından şikayetçiyim.

Kızlar elim ayağım titriyor direk konuya giriyorum. Buna mı takıldın demeyin bunun yüzünden bir defa fena azar işittim hüngür hüngür ağladım.
Okulda memurum, evrak işleri, gelir gider, maaşlar, nöbetler, kurslar ve müdürün aynı zaman da yeme içme gibi (görevim olmasa da insan olarak çok değer verdiğim için) işleri yapıyorum.
Müdürüm üstümden çok bana bir abi bir baba olduğu için ben de yeri daima farklıdır.
Kantinci bir x abimiz var 50li yaşlarda, kendini övmeyi seven, çalışanlarına sürekli bağıran, hatta bir çalışanına 'hadi çabuk derken poposuna vurduğunu gördüm' Neyse beni ilgilendirmez o kadın tepkisini kendi koysaydı.
Bugün müdür Beye yemek getirmişler, normal de ben almaya iniyordum, jest olsun diye balık yapmışlar bir de çorba. 3 kat aşağıdan yukarı çıkarılırken tepsiyle üstünü örtmemişler.
Ki okul ortamının ne kadar tozlu ve ortamının hijyen yoksunu olduğunu bilirsiniz. Sonuçta kalabalık bir ortam.
Müdür bey tepsisiz getirildiğini görmemiş, toplantıya indiği için de yemeği yemeden aşağı indi.
O sırada x abi geldi, tepsiyi istedi Müdür gelince tekrar ısıtmak için. Diyalog şöyle;
Ben: X abi tepsisiz yukarı yemek çıkarılmış, neyseki müdür görmedi.
X abi: Görse ne olacak sanki.
Ben: Ne olacağı mı var asla yemez 3 kat aşağıdan çıkarıyosunuz toz girmiştir içine, ne kadar titiz olduğunu biliyosunuz.
X abi: Aman bee sanki sen çok temiz yerlerde yemek yiyosun:rolleyes:
Bende film koptu. Hep pissin hem arsızsın hem pişmiş pişmiş laf yetiştiriyorsun.
Geçen gün de müdüre söğüş tabağı hazırladı ellerini yıkamadan hemde, içim sıkıştı resmen. Müdüre dedim lütfen yemeyin bunu, adam anladı çöpe döktü.
Çok titiz biri miyim hayır, ama yediğim içtiğime tabi ki dikkat ederim.
Demem şudur, ben bunu müdür beye nasıl söylerim, söylersem daha önceden de vukuatlı işinden etmiş olur muyum, vicdan muhasebesi yapıyorum ama sinirim daha ağır basıyor.
Bunu yazarken aradı kızım müdür bey geldi mi dedi. Hemen vicdan yaptım ay bilemedim ama çok sinir oldum:KK24:
Müdür beyden önce o kadar çoluk çocuğa pis yedirilmesi vicdanımı rahatsız ederdi benim. Hemen söyleyin uyarı alsın müdür tarafından. Bir veli şikayet etmişte olabilir, öğretmen de siz de ne farkeder ki? Pis olmasaymış o zaman. Acımayın hastalık ürer.

Bence size ne ha bire müdürün yemeğiyle uğraşıyorsunuz başka işiniz yok heralde..koskoca müdür kantinciyi de tanir yemeğin ne şartlarda getirildiğini de tahmin edebilir yerse yer yemezse başinin çaresine bakabilir..
ben de bunu yazacaktım
Gebere Jackson Gebere Jackson sen bu yemek işini niye sahiplendin bu kadar sahi?
bırak karışma.
kendi işine bak.
müdürünüz rahatsız oluyorsa kendi uyarısını kendi yapsın.
ve de zaten bir kantincinin yemeği nasıl servis ettiğini zaten de biliyordur ve de yediğine göre umrunda da değil bence

Müdür beyden önce o kadar çoluk çocuğa pis yedirilmesi vicdanımı rahatsız ederdi benim. Hemen söyleyin uyarı alsın müdür tarafından. Bir veli şikayet etmişte olabilir, öğretmen de siz de ne farkeder ki? Pis olmasaymış o zaman. Acımayın hastalık ürer.
Evet işin bu boyutuda vicdanımı tırmalıyor zaten, ilkokul çocukları bunlar el kadar. Sudan nem kaparlar Allah korusun büyük hastalıklar olabilir.

okulda balık pişirilmesi o kadar ağır kokulu bir yiyeceğin pişirilmesi bana zaten başlı başına saçma geldi.

bence müdürün yemeğini üstlenme görevini bırakın,ne kadar iyi bir insan olsa da abi gibi görseniz de herkes görev tanımını bilmeli.bence gerek yok.

Müdürün bir memur olduğunu, sen ben gibi insan olduğunu belki de senden çok daha iyi biliyorum. Konumda da bahsettiğim gibi bir abi bir baba gibi bu işi ben severek yapıyorum. Onlar getiriyordu temizliğe dikkat etmedikleri için ben getiriyorum.
Ben müdüre yemek getirdiğim için şikayetçi değilim, kantincinin laçkalığından şikayetçiyim.
:işsiz:
müdür beyin yemeği bana çok itici geldi kantincinin davranışından daha itici

bence müdürünüzle konuşmalısınız
adam vukuatlı diyorsunuz, ne yapacağı belli olmaz ki zaten daha önce uyarmışsınız
sizi dinleyeceğe benzemediğine göre gereken uyarıyı müdürünüz yapsın
ayrıca bildiğim kadarıyla okul kantinleri ihale yoluyla kantincilere işlettiriliyor
belki müdürünüz işi fesh eder veya gelecek ihalede başka bir kantinciye işlettirir
ben müdürden çok böyle laçka insanların çocuklarımızın yanında çalışmasını daha büyük tehlike olarak gördüm :KK12:

ben de bunu yazacaktım
Gebere Jackson Gebere Jackson sen bu yemek işini niye sahiplendin bu kadar sahi?
bırak karışma.
kendi işine bak.
müdürünüz rahatsız oluyorsa kendi uyarısını kendi yapsın.
ve de zaten bir kantincinin yemeği nasıl servis ettiğini zaten de biliyordur ve de yediğine göre umrunda da değil bence
Bu benim içimden geldiği için, mesela ben abbama yemek koyarken misafirlik de, en çoğunu en güzelini kendi babama veririm. Burda da abi gibi gördüğüm müdürüme temiz ve güzel yemek götürmek istedim daha doğrusu müdürün ricasıydı.
Ayrıca bir işi yapan kimse, o işi yapıyor diye onun her yaptığını beğenmemiz beklenemez. Hadi müdürü geçtim, sen en üst makama bunu yapıyorsun öğrencilere ne yapıyosun ?

Back
X