Bu adamdan nasıl boşanacağım .

Paranız yoksa barodan yardım alarak Dava açın ve evden o ayrilsin.
Dava açtığınız belgeyle aile sosyal politikalara gidip yardım basvurusunda bulunun.
Kafanızı toplayan kadar yardımla gecinirsiniz

Boşanmak kolay ama kafamda bir sürü soru yA çocuğumu alırsa falan işe başlayacağım çocuğuma kim bakacak
Kocanızın bakmayacağı kesin. Adam parmağının ucunu değmiyor çocuğa yahu, siz işe başlayınca mı bakacak?

Önceki konuları bilmiyorum ama eşinizi çok rahat buldum.
Çok mu yakışıklı , çok mu zengin , elini sallasa ellisi durumda mı ?
Niye sizi kaybetmekten , evladından uzak kalmaktan hiç korkmuyor ?
Merak ettim.
Evet ben de bunu anlamıyorum ilk evlendiğimiz günden beri lafı kolay bir şekilde ayrılığa getirebiliyordu.açıkca bana şunu dedi ömrümü Kavga ile geçiremem yaşım daha genç nereye kdr böyle . Yani o kdr beni kaybetmeye meyilliki

Evet ben de bunu anlamıyorum ilk evlendiğimiz günden beri lafı kolay bir şekilde ayrılığa getirebiliyordu.açıkca bana şunu dedi ömrümü Kavga ile geçiremem yaşım daha genç nereye kdr böyle . Yani o kdr beni kaybetmeye meyilliki
Eşinizi seviyor musunuz ?

Merhametsiz bir insandan cok birsey beklemeyin.
Tabii ki beklentiniz olur dogaldir ama adam en hafif tabirle okuz.bunlardan da cok var hepimizin cevresinde maalesef.

Ese yardimci olmayi lightlik olarak goren bi insan yani karsinizdaki.
Alti ustu bukadar.fazlasi yok.

Bosanma kismi bi anda verilecek bir karar degil.bosanmis gibi hayatinizda yok gibi yasayin bir sure.

Diger konularinizi bilmeden bu konudan edindigim izlenimler siz hatalisiniz
---adam bana mi sordun cocugu yaparken demis, yani cocugu zaten istememis, ayrintilari bilemem ama cocuk kararini tek basiniza verip hamile kaldiysaniz adamin tepkisi normal, bu durumda cocukla ilgilenmek istememesi de normal, zaten cocuk istemeyen adama bir de cocuga baktirmak istemeniz normal degil. Bu durumu kabullenip buna göre davranirsaniz belki daha az tartisirsiniz ve belki esiniz zamanla cocuga alisir.
---Ömrümü tartismakla geciremem demis yani sizin tek sorunuuz cocuga bakmamasi degil, ayrica sürekli kavga etmeniz. Neden? Bu kavgalarin tek sebebi esiniz mi?
son olarak kendinizi cok yormayin, önceliginiz bebeginiz olsun birakin yemegini disarda yesin, camasirini kendi yikasin, ütüsünü kendi yapsin...

Kendinizi çok hafife alıyorsunuz. Karşı tarafta bunun varkında. Bu yüzden vurdukça vuruyor. Kendi gücünüzün farkına varın. Her seçim bir bedel gerektirir. Kalarakta bedel ödeyeceksiniz. Giderekte. Ama giderken şahsiyetinizi ortaya koymuş olacaksınız. Kalarak ise dibe çökmeye devam edeceksiniz. Kendinizi ve evladınızı sevin. Belli ki babası olacak karaktersiz bunları yapmayacak.

Diger konularinizi bilmeden bu konudan edindigim izlenimler siz hatalisiniz
---adam bana mi sordun cocugu yaparken demis, yani cocugu zaten istememis, ayrintilari bilemem ama cocuk kararini tek basiniza verip hamile kaldiysaniz adamin tepkisi normal, bu durumda cocukla ilgilenmek istememesi de normal, zaten cocuk istemeyen adama bir de cocuga baktirmak istemeniz normal degil. Bu durumu kabullenip buna göre davranirsaniz belki daha az tartisirsiniz ve belki esiniz zamanla cocuga alisir.
---Ömrümü tartismakla geciremem demis yani sizin tek sorunuuz cocuga bakmamasi degil, ayrica sürekli kavga etmeniz. Neden? Bu kavgalarin tek sebebi esiniz mi?
son olarak kendinizi cok yormayin, önceliginiz bebeginiz olsun birakin yemegini disarda yesin, camasirini kendi yikasin, ütüsünü kendi yapsin...
Peki 30 yaşında adam belli şeyler yaşanırken hamile kalacağımı düşünmüyor muydu ben mi suçlu oldum hamile kalınca önlem sadece kadın mı almalı eşim sinirli birisi mesela çocuğa bakmak onu çok bunaltır onun zihniyeti kadın baksın ikinci çocuk lafını açan da kendisi madem istemiyor niye açıyor . Eşimin ailesi buraya geldiğinde enişten hiç çocuğa bakmaz sen hanımına yardım ediyorsun deyip eşimin yaptığının yanlış olduğunu söyleyen insanlar

Başka bir üyenin mesajında gördüğüm gibi 2 ayda apar topar evlenip hemen çocuk yaptıysanız, eşinizin sizi kaybetmekten korkmaması normal.
Yani adam sizin evlenmekle, çocuk yapmakta ilgili endişelerinizin muhtemelen farkında, nasılsa boşanmaz demenin rahatlığı içinde bence.

Böyle bi adama çocuk doğurmuşsunuz hiç mi kendinizi seviyorsunuz???
Kendinize ve çocuğunuza bakacak gücünüz varsa hemen ayrılın.
Birde boşanırken lütfen donuna kadar almaya çalışın. Tabi para eden bı donu varsa!!!

Eski konularınızı bilmiyorum, bu noktaya gelmenizin nedenleri vardır mutlaka.
bu konu için çok ciddi iletişim sorununuz var. Bununçözmeniz lazım.
Bence adam kötü biri değil ( bu yorumu çok az Bilgi ile yapıyorum) öküz olabilir ama maalesef çoğu öküz. En azından mutfakta filan birşeyler yapıyor. Doğru yönlendirirseniz çocukla da iletişimi artar diye düşünüyorum. Alt değiştiren, yemek yediren erkek çok nadir çıkar önce bi bebekle iletişim kurmaya başlatın. Bu arada bebeğine bakmayan erkekleri savunuyorum anlaşılmasın ama yürüyemeyen birine koşmayı öğretmezsiniz. Doğru iletişimle, inatlaşmadan anlaşılabilir diye düşünüyorum. Bir de bebek ne kadarlık büyüdükçe babası da daha rahat bakımını yapabilir..
Sonuçta siz inat yaparsanız o yaparsa mutsuz olursunuz. Çocuğa da tek başıma nasıl bakarım diye düşünürsünüz.

Eski konularınızı bilmiyorum, bu noktaya gelmenizin nedenleri vardır mutlaka.
bu konu için çok ciddi iletişim sorununuz var. Bununçözmeniz lazım.
Bence adam kötü biri değil ( bu yorumu çok az Bilgi ile yapıyorum) öküz olabilir ama maalesef çoğu öküz. En azından mutfakta filan birşeyler yapıyor. Doğru yönlendirirseniz çocukla da iletişimi artar diye düşünüyorum. Alt değiştiren, yemek yediren erkek çok nadir çıkar önce bi bebekle iletişim kurmaya başlatın. Bu arada bebeğine bakmayan erkekleri savunuyorum anlaşılmasın ama yürüyemeyen birine koşmayı öğretmezsiniz. Doğru iletişimle, inatlaşmadan anlaşılabilir diye düşünüyorum. Bir de bebek ne kadarlık büyüdükçe babası da daha rahat bakımını yapabilir..
Sonuçta siz inat yaparsanız o yaparsa mutsuz olursunuz. Çocuğa da tek başıma nasıl bakarım diye düşünürsünüz.
11 aylık şu an . Erken doğum yaptım 7 aylık doğdu . Erken doğum yapma sebebim gebelik zehirlenmesi

11 aylık şu an . Erken doğum yaptım 7 aylık doğdu . Erken doğum yapma sebebim gebelik zehirlenmesi
Bayağı da büyümüş aslında. Öz bakımını hiç yapmıyor, vakit de geçirmiyor.. çocuğunu sevmiyor mu?

Bayağı da büyümüş aslında. Öz bakımını hiç yapmıyor, vakit de geçirmiyor.. çocuğunu sevmiyor mu?
Yapmıyor ben bakar mısın dediğim için bakıyor . Çok ağladığında falan sinir oluyor

Ya belki yorumum acımasız gelecek çoğu kişiye ama ben böyle konu açan kadınların ne boşanmayı gerçekten istediğini, ne de boşanabileceğini düşünüyorum.
Kusura bakmayın...
Sizin de boşanabileceğinizi düşünmüyorum. Hiç o kararlılıkta değilsiniz. Üstelik işiniz gücünüz de varmış. Ona rağmen.Bazı kadınların bunun için çocuğu bahane ettiklerini de düşünüyorum(linç is coming)
Neden derseniz...
Çocuklar küçüklükten itibaren ebeveyn arasındaki sevgi saygı durumunu, huzursuzluğu anlıyor.Bu çoğunun ilerideki hayatını, evliliğini etkiliyor. Ben niye böyle bir ortamda çocuğumu büyüteyim.Böyle merhametsiz, çocuğuyla ilgilenmeyen, sen kendi kendine yaptın çocuğu gibi şeyler söyleyen pervasız bir adamdan neden sevgi dileneyim.Çocuk için sürdürülen bir ortam da böyle bir ortam yani. Keşke boşanabilseniz ama pek sanmıyorum.O kararlılıkta olsanız adamı 'ben ne yaptım ki' diye yolundan döndürmezsiniz, rest çekmesini bilirsiniz. İşim varsa ailemden de medet ummazdım açıkcası. O evde o hayatı yaşayan benim.
Bunu niye yazıyorum belki sert oldu biraz ama çoğu kadınımız toplum tarafından psikolojik olarak belki bastırıldığı için gücünün, yapacaklarının farkında değil. Öğrenilmiş çaresizlik bir nevi. Hemen mazeret üretmeye başlıyoruz çocuk, aile, eş dost vs.
Kendi hayatının seyrini değiştirmek için dümeni eline alan, hem de ne şartlarda alan birçok kadın tanıdım son birkaç yılda. O yüzden böyle merhametsiz, sevgisiz adamların yanında ömür çürütmeye devam eden kadınlar beni sinirlendiriyor.

Back
X