Bu agır itham nedir?ne demek istiyor bunlar?yardımm

Evet aaa olur mu o konuşabilir onlara göre.benim çekindigim tek konu eşime detay detay anlatmadım yüzeysel bi şekilde anlattım önceleri.ama cidden kötü bişey yok yani oturup konusmak öyle mesajlaşmak gibi
Eşine detaylı anlatmak zorunda değilsin. Herkesin yaşadığı kendine. Geçmişinde eşin hayatında yokken yaptığın şeyler onu bağlamaz.

Evet aaa olur mu o konuşabilir onlara göre.benim çekindigim tek konu eşime detay detay anlatmadım yüzeysel bi şekilde anlattım önceleri.ama cidden kötü bişey yok yani oturup konusmak öyle mesajlaşmak gibi
Canım neden olmasın sonuçta aklı başında insanlarız niye çekingen olsun zaten insan eşine yüzeysel anlatmalı geçmişi ne diye detay verelim ki. Siz kendinizden eminseniz çokta takmayın boşverin. Dediğim gibi ağzı olan konuşur. Eşiniz sizin yaninizdaysa zaten ailesine eşimin geçmişi seni onu bunu asla alakadar etmez onun geçmişi geleceği sadece beni ilgilendirir demesi lazım inşaAllah der.

Ama bu tedirginliğinizi yansıtırsanız insan gerçekten acaba kötü bir şey yaptı da saklıyor mu der. Emin olun biraz kendinizden.

Sizce eşinizden önce utanmanız gerekecek bir şey yaptınız mı?

Ben olsam en başta ailesi tümden kapalı bir erkekle evlenmem. kaldıramıyorlar, hazmedemiyorlar açık bir kadını. gözlerine batıyor resmen.
neden bu tip saçmalıklarla uğraşayım ki?

bu ailesi kapalı erkeklerin açık kız sevdasını da anlamıyorum. git kendi ailen gibi bir kız bulsana?
kızlar siz de baştan kabul etmeyin böyle erkekleri. uyanık olun.
ondan sonra arkanızdan dedikodunuzu yaparlar.
kendileri gibi olmayan herkes namussuz, ahlaksızdır onlara göre çünkü.
örnekleri o kadar çok ki.

başkalarıyla konuşmuş olman mı sorun?
kocan olacak adam konuşmamış mı başkasıyla hiç?
o erkek ama değil mi?
ona serbest, sen olunca vay şöyle böyle.

Bana bir özgüven geldi anlatamam.eger cidden bu şekilde bişey derlerse bu sözümü söyleyip cokıp gideceğim.çol tesekkur ederim

evlenmişsiniz geçmiş gitmiş artık kim ne dediyse dedi. neden takılıyorsunuz ki?

Evet haklısınız..esim güveniyor sözüme dediklerime ama annesine de sen nasıl dersin bunu diyemez yumusak yüzlü annem kötü bişey söylemez havasında

İnsallah bende bunu umut ediyorum.annesine deger veriyor kırmak istemiyor ama bunu derse bana kesin cevabını vermeli.evet detay banada çok itici geliyor nasıl verilir.tövbe tövbe

Bence hiç ayağına gidip konuşmayın.
Ben olsam diyeceğim şu "benim vicdanım da geçmişim de temiz. Herkes kendi içinin pisliğine baksın" derim.
Eşime de "aklında en ufak şüphe varsa git sor ama benden şüphelenen birinden direk boşanırım" derim.
Eşin arkanda olursa sana baskı kuramazlar..

Açık veya kapalı olmak kişinin tercihidir. Statü farkı değil. Bu bağnalarla aynı ortama girmem kim olursa olsun.

Görümce kim ki senin çeyiz için kimi istediğine, düğünde altınları kime emanet ettiğine karışıyor. Haddini bilsin..

Ama bu tedirginliğinizi yansıtırsanız insan gerçekten acaba kötü bir şey yaptı da saklıyor mu der. Emin olun biraz kendinizden.

Sizce eşinizden önce utanmanız gerekecek bir şey yaptınız mı?
Yok yapmadım.dedim ya ergenlik zamanları üni zamanları konustuğum görüştüğüm kişiler oldu herkes gibi.aşırı seyler yasanmadı hiç.ama uzun süreli olanlar da oldu arkadaş gibi olup uzayanlar.

Evet haklısınız..esim güveniyor sözüme dediklerime ama annesine de sen nasıl dersin bunu diyemez yumusak yüzlü annem kötü bişey söylemez havasında

Bence demesin, kötü olmaya gerek yok. Sınırı çizsin yeter. Eşine bakış açısı kazandırmak sana kalmış. Bak, bu olayda ben haklıyım ama tat kaçırmaya gerek yok deyip büyüklüğünü ortaya koyarsın. Eşinin gözünde daha da itibarlanırsın.

Ama evliliğine kimsenin karışmaması gerektiğini eşine aşıla. Bunların yaptıkları nifak tohumu serpmek, maazallah.

kapalı insanlar da maalsef bu büyük söylem olarak geçiyor
yani çok kafanıza takmayın
kapalılar birbirini gaza getirmek için söylenip druyorlar
şöyle örnek vereyim mesela sz kapalısınız çevreniz kapalı
çevreniz sizin kapalı olduğunuzu biliyor bu yüzden sanki siz onlara soruyormuşsunuz gibi
normalde aramasa da arayıp ya da yakında oturuyor ise gidip o kız açık ayak uyduramazsınız diye baskı yapıyorlar
maalesef bu durum var ama şöyle düşünün siz açık rahatsınız etrafınız açık rahat karşı tarafın tutumlu olduğunu biliyor hemen baskı kurmak için sizi arayan olmaz ama duyan yapamazsın der illa ki

bu yüzden kafanıza takıp da hastalık hastası olmayın insanların karakterleri düşünceleri farklı oluyor

Kapalı insanların bu kadar çirkinleşebilmesiniz aşırı tuhaf buluyorum. Sen kapalısın Allahtan korkun var gözünle görmediğin bir şeyin iftirasını nasıl atabiliyorsun.
Böyle kapalısından korkacaksın
Ayrıca bir müslanın ayıbını örtmek gerekir onu gün yüzüne çıkarmak ne kötü ne ayıp birşey ne geçecek eline yazık cidden yazık

İnsallah bende bunu umut ediyorum.annesine deger veriyor kırmak istemiyor ama bunu derse bana kesin cevabını vermeli.evet detay banada çok itici geliyor nasıl verilir.tövbe tövbe
Canım ben herşeyi eşimle sevgiliyken yaşadım. Eşim benimle ve benden önce de her konuda aktif bir insandı benden önce görüştüğü insanlar çokmuş hep ailesi söyler bazen bilerek kıskandırma amaçlı ama ben sadece güler geçerim sağolsun eşim söylemeden her şeyi ailesi söyleyiverdi bizde de başka modelleri var. :)

Basta işler hiç öyle değildi açık olmam falan gözlerine görünmedi.ama önceki konumda anlattığım bohca olayından sonra bana yüz döndü bu aile böyle seyler söylemeye başladılar

A
anlamıyorum insanları size ne ki ortalığı karıştıyosunuz.bizimkiler de şu var bide siz mutlu olun yeter ama alttan alttan laf sokmalar

Ağzımızı açıp birşey söylemedik derken iyi birşey yaptık sanıyor ama kötü birşey aslında...

Siz bizim gelinimiz hakkında nasıl böyle konuşursunuz demeleri gerekirdi.

En yakınların dedikleri kişiler kimse onların kim olduğunu da sana söylemeleri gerekirdi vaktinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…